آغاز مرحله دوم ساماندهی سهام عدالت از 30 فروردین
10 سال پیش پروندهای در کشور باز شد به نام سهام عدالت. هدف اصلی سهام عدالت، بهینه کردن توزیع درآمد در کشور و مشارکت دادن مردم در اداره امور اقتصادی کشور بود. در آن زمان افرادی که ثبتنام کردند منتظر ماندند تا بتوانند از سود سهام عدالت منتفع شوند. اکنون برای هر فرد 10 میلیون ریال معادل یک میلیون تومان سهم اختصاص یافته است.
در این 10 سال(بین سالهای 85 تا 94)، از محل سود سهام عدالت مقداری سود به خزانه واریز شده و هماکنون با پایان مهلت 10 ساله، سود سهام قابل واگذاری است. از سوی سازمان خصوصیسازی تا شهریور 966 مهلت داده شده است تا مشمولانی که ماندهای دارند و یک میلیون تومان سهام برایشان آزاد نشده، مابقی را واریز کنند. موضوعی که اختیاری بوده و هیچ اجباری به واریز بدهی نیست.بدین جهت روز گذشته میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی رئیس کل سازمان خصوصیسازی در نخستین نشست مطبوعاتی خود در سال 96 از آخرین خبرهای مربوط به سهام عدالت که توسط دولت یازدهم صورت گرفته است واجرای فاز دوم این طرح ملی اطلاعرسانی کرد. وی از آغاز دریافت شماره حساب (شبا) از سوی مشمولان سهام عدالت (فاز دوم آزادسازی سهام عدالت)خبر داد و گفت: این شماره از نیمه شب سهشنبه هفته جاری(نخستین دقایق ۳۰ فروردین) قابل ثبت در سامانه است. شماره حساب از مشمولان دریافت شده و مستقیماً سود سهام عدالت، به حساب خود مشمولان واریز میشود، لذا والدین مشمولان صغیر هم نمیتوانند برای فرزند خود شماره حساب خودشان را بدهند.
معاون وزیر اقتصاد در خصوص مشارکت مردم در ساماندهی سهام عدالت گفت: پس از مراسم رونمایی از سهام عدالت در سالن اجلاس سران که ما پذیرای ۴۹ میلیون نفر سهامدار بودیم، ۲۶.۵ میلیون نفر غیرتکراری به سامانه اینترنتی سهام عدالت مراجعه کردند. وی در خصوص مشارکت نقدی و آورده نقدی سهامداران با خرید باقی سهام گفت: تاکنون حدود ۲ میلیون نفر از ۴۷ میلیون نفر، قبض دریافت کردهاند و رقمی در حدود ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان دریافت شده است. وی ادامه داد: متأسفانه ۱۱ شرکت که بیش از 11 هزارمیلیارد تومان از پرتفوی سهام عدالت را به خود تخصیص دادهاند، در طول ۱۰ سال گذشته تنها حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سود تولید کردهاند و آن سود غالب که بین همه تقسیم میکنیم معادل 25 هزارمیلیارد تومان سود است که طی ۱۰ سال اخیر تولید شده است. این مبلغ برای همان 24 هزار میلیارد سهامی است که قیمتگذاری شده و در پرتفوی سهام عدالت قرار گرفته. در نتیجه تقسیم ما درست است و مقصد کسر را درست تشخیص میدهیم، ولی آقایان آن مقدار را به یک مقصد واهی تقسیم میکنند. رئیس سازمان خصوصیسازی افزود: لذا آنها ۴۰۰۰ میلیارد تومان را به ۴۷۰۰۰ میلیارد تومان سهم تقسیم میکنند، ولی ما به شرکتهایی که سود تولید کردهاند و قیمتگذاری شدهاند و آن سود را به ما دادهاند و ما آنها را به مشمولین میدهیم، تقسیم میکنیم.
لذا قطعاً آماری که ما انجام دادیم، درست بوده است.رئیس سازمان خصوصیسازی درباره مرحله سوم آزادسازی سهام عدالت نیز اظهار کرد: مرحله سوم مربوط میشود به وقتی که ما ورقه سهم یا واحدهای صندوق را به مسئولان بدهیم که در حال حاضر مجوز این موضوع به ما داده نشده است و تصور من این است که این موضوع دست ما نیست و دست یک مرجع جلیلالقدری است که انشاءالله از طریق آن مرجع ابلاغ خواهد شد.
منبع: ایران
27
من سهام عدالت دارم شوهرم سال گذشته فوت کردن وسهام عدالت نداشتن من یک فرزند دارم که ۲۲ ساله است چگونه میتوان برای او سهام عدالت گرفت دانشجو ست واجاره نشین هستیم وجودم باز نشسته هستم