داروی جدید درمان سرطان کبد که افدیای تائید کرد
اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا(افدیای)، داروی جدیدی را برای درمان شایع ترین شکل سرطان کبد به نام کارسینوم هپاتوسلولار تصویب کرد.
کارسینوم هپاتوسلولار (HCC)از رایجترین شکل سرطان کبداست؛ که در سلول های کبدی شروع میشود. این سرطان دومین علت عمده مرگ و میرهای مرتبط با سرطان در سراسر جهان محسوب می شود.
پزشکان تنها می توانند از طریق عمل جراحی، پیوند و یا شیمی درمانی درمان مراحل اولیه و متوسط این بیماری را در ناحیه آسیب دیده کبد درمان کنند و زمانیکه سرطان پیشرفت می کند، بیماران اغلب تحت درمان های سیستمیک قرار می گیرند.
اما داروی regorafenib که توسط اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا تصویب شده است اولین درمان مورد تایید این داره در بیش از یک دهه به شمار می رود که بهبود قابل توجهی را در بیماران مبتلا به کارسینوم هپاتوسلولار نشان می دهد.
اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا 10 سال پیش نیز داروی دیگری را به نام Sorafenib ، به عنوان اولین درمان سیستمیک برای بیماران مبتلا به HCC پیشرفته مورد تایید قرار داد. اما این داروی جدید که روز پنجشنبه گذشته به تصویت اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا قرار گرفت، گزینه دیگری را در اختیار بیمارانی قرار می دهد که سرطان آنها بعد از درمان های سنتی و سیتمیک پیشرفت کرده است.
محققان دانشگاه 'یو.سی.ال.ای' و 21 دانشگاه دیگر در آمریکا، اروپا و آسیا این دارو را در مرحله سوم یک آزمایش بالینی دو ساله به نام RESORCE ، بر 567 بیمار مبتلا به HCC آزمایش کردند.
نتیجه این مطالعه نشان داد که Regorafenib طول عمر بیمار را 10.6 ماه در قیاس با 7.8 ماه بیمارانی که دارونما مصرف می کردند، افزایش داد ؛ این نتایج بطور متوسط یک بهبود 3.1 ماهه در طول عمر بیماران و یک کاهش 37 درصدی در خطر مرگ و میر بیماران مبتلا بهHCC نشان می دهد.
منبع: خبرآنلاین
27