ماجرای رای حلال و حرام چه بود ؟

زمانی که روحانی رقیب خود را متهم به تلاش برای کسب رأی حرام می‌کرد...

ماجرای رای حلال و حرام چه بود ؟

تخلفات انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم آنقدر گسترده است که شورای نگهبان برای بررسی آنها جلساتی را برگزار کرده است. به غیر از تخلفات موردی بر سر صندوق‌ها تخلفات مالی گسترده هم وجود داشته است. مجموعه رفتارهای غیرقانونی و غیرشرعی مشهود باعث شد ماجرای «رای‌حرام» مطرح شود.

طرفداران حسن روحانی معتقدند رأی حرام از سوی آیت‌الله موحدی‌کرمانی به بخشی از آرای حسن روحانی گفته شده است. این در حالی است که آیت‌الله موحدی‌کرمانی اساسا درباره رای حرام اظهارنظری نکرده است و او صرفا با اشاره به رفتار تبلیغاتی سیدابراهیم رئیسی، تصریح کرد آرای او آرای حلال بوده است.

با این حال اما به دلیل حجم انبوه دروغ‌پردازی حامیان حسن روحانی و همچنین شیطنت اطرافیان روحانی و نیز وزارت کشور، روز گذشته آیت‌الله موحدی‌کرمانی با صدور بیانیه‌ای این موضوع را تکذیب و آن را تشریح کرد. متن بیانیه آیت‌الله موحدی‌کرمانی بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
ملت شریف ایران
اینجانب در جلسه‌ای جمله‌ای گفتم که در فضای مجازی منعکس شد و هرکس تفسیری داشت که بعضا ناروا بود، لازم می‌دانم مقصودم را بیان نمایم.

در جلسه‌ای بحث درباره یکی از کاندیداها و آرای او بود و نظر بنده را می‌خواستند. بنده گفتم این ۱۶ میلیونی که اعلام شده بر اساس اطلاعات واصله و اینکه احدی در صحت این آرا تشکیک نکرده آرای واقعی اوست و بنده این رأی بالای مردمی و حلال را به ایشان تبریک می‌گویم.

در اینجا لازم می‌دانم کلمه حلال را معنا کنم:

اگر در سبد رأی یک کاندیدا آرای واقعی او ریخته شود، این آرا پاک و حلال است و اگر آرای دیگری به اشتباه یا عمد در سبدش ریخته شود این آرا پلید و حرام است. تخلف در انتخابات یک امر طبیعی است و مرجع تشخیص، طبق قانون شورای محترم نگهبان است.

همه منتظریم نظر شورای محترم نگهبان را بدانیم، چه بسا پس از تحقیقات کامل بعضی آرا کاسته و بعضی افزون گردد. البته هرچه باشد در نتیجه انتخابات مؤثر نخواهد بود و جناب آقای روحانی پس از تایید شورای محترم نگهبان و تنفیذ رهبری برای ۴ سال دیگر رئیس‌جمهور می‌باشند».

روحانی و رأی حرام!

اظهارات آیت‌الله موحدی‌کرمانی بخوبی نشان‌دهنده ماهیت شرعی رای حرام و رای حلال است. اما در حالی طرفداران حسن روحانی طی روزهای اخیر تلاش کردند در ماجرای رای حرام مظلوم‌نمایی کنند که یک مرور کوتاه بر اظهارات انتخاباتی کاندیداها در ایام تبلیغات نشان می‌دهد نخستین‌بار این حسن روحانی بود که درباره این انتخابات از اصطلاح «رای حرام» استفاده کرد. به عبارتی در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر حسن روحانی رای حرام را باب کرده است.

او 26 اردیبهشت یعنی 3 روز قبل از موعد رای‌گیری انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری در اهواز رقیب خود را (سیدابراهیم رئیسی) متهم به تلاش برای گرفتن رای حرام کرد!

این بخشی از اظهارات حسن روحانی در اهواز است:
«چرا می‌روید در روستاها می‌گویید یارانه شما قطع خواهد شد؟ ما فقط یک حرف داریم، یارانه دهک‌های پایین باید بیشتر شود. نظام تامین اجتماعی عادلانه باید برقرار شود. شماها که می‌گویید مسلمانید و منصف، این همه دولت را تخریب می‌کنید، آیا دولت یک کار مثبت هم انجام نداده بود؟ آیا بهداشت و درمان مردم بهتر نشد؟ آیا در گندم، گازوئیل و بنزین خودکفا نشدیم؟
ما برای پایداری برق خوزستان باید کار کنیم. ما ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای پایداری برق گذاشته‌ایم. ما می‌دانیم هورها باید احیا شود. می‌دانیم تالاب‌ها باید احیا شود. اما چرا سیاهنمایی می‌کنید؟ چرا مردم ایران را دسته‌بندی می‌کنید؟ به خاطر رای؟! رای حرام می‌خواهید بگیرید؟! اینقدر علیه عظمت مردم ایران حرف نزنید.
امام ما فرمود اگر دین ندارید، لااقل آزادمرد باشید و واقعیت‌ها را بگویید!»

لااقل آزادمرد باشید!
اصطلاح «رأی حرام» را نخستین‌بار حسن روحانی در انتخابات دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری باب کرد. آن زمان که روحانی اینگونه رقیب خود را متهم به تلاش برای کسب رای حرام می‌کرد (در واقع تلویحا آرای رقیب را حرام می‌دانست) طرفداران و اطرافیان او درباره به‌کار بردن این اصطلاح درباره رقیب نگران نشدند و ژست اخلاق نگرفتند اما به محض آنکه ادعا شد رقیب، همین اصطلاح را در قبال آرای خود آنها گفته است؛ ناگهان صدای اعتراض‌ها بلند شد.

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر حسن روحانی یکی از کسانی است که 26 اردیبهشت‌ماه پس از اظهارات حسن روحانی درباره رای حرام سکوت کرد اما به محض آنکه ادعا شد همین اصطلاح درباره بخشی از آرای روحانی مطرح شده، ناگهان احساس خطر کرد. او در متنی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، نوشت: «این دوستان خود را نماد اسلام و ارزش‌های آن پنداشته و مجاز می‌دانند در کارزار انتخابات بیشترین بهره‌ را از دین برده و هر فاجعه‌ای را توجیه دینی نمایند. در کنار توجیه دینی مجازند مخالفان خود را به بی‌دینی، توده‌واری، رای حلال و رای حرام و... متهم کنند که البته تهران پاسخ‌شان را در ۹۴ و ایران در ۹۶ داد.

دوستان! تحریک بیشتر دوقطبی در کشور، به مصلحت ملی نیست؛ کشور، یک ملت، یک رهبر، یک دولت دارد، به نتایج انتخابات و دولت مشروع برآمده از آن متعهد بمانیم.

تحریک، راه ماندگاری آرای شما نیست؛ راه نگه داشتن هواداران نیست؛ راه ماندن در عالم سیاست و سیاست‌ورزی نیست؛ باید اخلاق و اعتماد به ملت را پیشه کنیم».
وزارت کشور نیز که پس از به کار بردن اصطلاح رای حرام توسط روحانی هیچ واکنشی نشان نداده بود، با سوار شدن بر موج دروغی که ادعا می‌کرد آیت‌الله موحدی‌کرمانی آرای حسن روحانی را رای حرام دانسته، اطلاعیه‌ای صادر کرد. در اطلاعیه وزارت کشور دولت روحانی آمده است: «مشخص نیست استفاده از واژه «آرای حلال» بر چه مبنایی و با چه هدفی صورت گرفته است؟ ملت مسلمان و هموطنان سایر ادیان بر پایه استفاده از حق مصرح قانونی در تعیین سرنوشت خود و تحقق مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رأی آمدند. تقسیم‌بندی این مردم عزیز و بزرگوار به عناوینی مانند انقلابی و غیر انقلابی یا آرای حلال و... ظلم بزرگی است که باعث ایجاد تفرقه و آسیب جدی به وحدت ملی و امنیت ملی می‌شود».

اکنون که مشخص شده آیت‌الله موحدی‌کرمانی از اصطلاح رای حرام استفاده نکرده و این حسن روحانی بوده است که نخستین‌بار در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری رای حرام را باب کرده است؛ قاعدتا همه آنچه اطرافیان روحانی در نکوهش استفاده از اصطلاح رای حرام گفته‌اند، متوجه کسی است که نخستین‌بار این اصطلاح را استفاده کرده است.

مشرق

منبع: مشرق

15

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • سلام
    0

    برادر عزیز! تا گفته می شود رای فلانی حلال بوده است یعنی رای دیگری حتما حلال نبوده ، چرا اینقدر دارین طول وتفسیر بهش میدین دیگه.خودتونو اذیت نکنین.

  • امید
    0

    اگر قانون اساسی مبتنی بر رای مردم و جمهوری اسلامی مبنای رای مردم است . باید اول مسئولین صبر کنند ببینند مردم به کی رای میدن بعد شروع کنند به تنظیم سیاستهای فرهنگی و اجرائی و اقتصادی . نه اینکه صبر کنند ببینند مردم به کی رای میدن !بعد اگر کاندیداشون رای نیاورد بگن رای ما حلال بود ! بعد هم توجیه کنند که ما کاری به رقیب نداشتیم ! روحانی قبل از انتخابات گفته دنبال رای حرام نباشید . آقا هم فرمودند :رای حق الناس است . یعنی حق مردم را بهشون بدهید .