ارتباط غیرمستقیم بیکاری و تورم با خودکشی

یک کارشناس آسیب‌های اجتماعی گفت: بیکاری و تورم ارتباط غیرمستقیم با خودکشی دارند.

ارتباط غیرمستقیم بیکاری و تورم با خودکشی

خودکشی از جمله پدیده‌های است که در طول دوران و در تمامی جوامع مختلف اعم جوامع پیشرفته و توسعه نیافته وجود داشته و جامعه ایرانی نیز از این قاعده مستنثی نبوده است و بر اساس آمارهایی که در این خصوص منتشر شده استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه در صدر آمار خودکشی قرار دارند.

در این رابطه عوامل فراوانی وجود دارد که فرد را به سمت خودکشی سوق می‌دهد؛ برای مثال از به وجود آمدن احساس یاس در بین افراد به عنوان اصلی‌ترین دلیل در این رابطه نام می‌برند که ناشی از بروز اختلالات روانی، فقر، بیکاری ، افسردگی و مواردی از این قبیل است.

همانطور که گفته شد فقر و بیکاری از جمله مواردی است که می‌تواند فرد را به سمت انجام دادن عملی مانند خودکشی ترغیب کند. زمانی که فقر و بیکاری در کنار فشارهای اقتصادی و افزایش میزان تورم قرار می‌گیرند ترکیبی را به وجود می‌آورند که زمینه‌ساز بالا رفتن آمارهای خودکشی می‌شود. در این رابطه نیز بر اساس آخرین آمارهایی که در خصوص میزان تورم در کشور منتشر شده بازهم استانی مانند ایلام جزو سه استان اول قرار دارد و در رتبه دوم این لیست جا خوش کرده است.

در خصوص ارتباط مابین افزایش آمار خودکشی در کشور و میزان تورم و بیکاری با رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران گفتگویی را داشتیم.

دکتر کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران، در رابطه با این موضوع گفت: در این خصوص باید پارامترهایی که در رابطه با خودکشی وجود دارد تغییر یابد و متمرکز روی یک موضوع مانند افزایش نرخ تورم و بیکاری پژوهش نباشیم و به ریشه اصلی این پدیده یعنی فقر بپردازیم.

او ادامه داد: البته در کنار واکاوی ریشه اصلی و مورد بحث و بررسی قرار دادن آن باید به عواملی که این موضوع را تشدید می‌کنند نیز توجه داشت و از آن‌ها غافل نشد؛ عوامل تشدید کننده در این رابطه افزایش بیکاری و میزان نرخ تورم است. برای مثال طی چند ماه گذشته شاهد این موضوع بوده‌ایم که قدرت خرید مردم کاهش یافته و گاها برخی از اقشار جامعه که در سطوح پائین‌تر قرار دارند حتی برای تامین مایحتاج خود نیز دچار مشکل شده‌اند و دیگر نمی‌توانند همچون گذشته اصلی‌ترین نیازهای خود و خانواده خود را برطرف سازند در صورتی‌که در سال‌های گذشته به این شکل نبوده و مردم می‌توانستند نیازهای اصلی خود را برطرف کنند و با مشکلی به صورت جدی مواجه نبودند.

محمدی خاطرنشان کرد: در این زمان است که به صورت ملموس متوجه خواهیم شد فشار مضاعف و تشدید مشکلات اقتصادی از طریق اهرمی چون بیکاری و افزایش تورم به چه شکلی می‌تواند در مسئله‌ای مانند خودکشی اثرگذار و مکمل باشد در نتیجه نمی‌توان گفت ارتباطی مستقیم در این رابطه وجود دارد بلکه ارتباط غیرمستقیمی شکل گرفته که می‌تواند روزانه به تعداد این آمارها بیفزاید و خودکشی در میان مردم را شدت بخشد.

این پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی در ادامه به استان ایلام اشاره کرد و بیان کرد: استانی مانند ایلام نیز نمونه بارز این موضوع است. یعنی اگر به صورت تخصصی بخواهیم در این زمینه پژوهش انجام دهیم به چیزی جز فقر که در این منطقه رواج دارد نخواهیم رسید. در کنار آن نیز عواملی مانند بیکاری ناشی از فقر و کاهش قدرت خرید ناشی از تورم به وجود آمده طی چندین ماه اخیر، باعث دوچندان شدن آمارهای خودکشی شده است.

این آسیب‌شناس تصریح کرد: تا زمانی که به فکر ریشه‌کن کردن مبحثی چون فقر نه فقط در استان ایلام بلکه در تمامی استان‌های کشور نباشیم و کارگروه‌هایی در جهت مرتفع ساختن این موضوع، که پژوهش‌های لازم را انجام دهند، تشکیل نشود تا نتایج را در اختیار دستگاه‌های اجرایی کشور قرار دهد کاری از پیش نخواهیم برد و فقط به افزایش چنین آمارهایی کمک کرده‌ایم.

محمدی در پایان نیز به دیگر عوامل خودکشی پرداخت و بیان کرد: البته مواردی دیگر نیز در خصوص بروز پدیده‌ای مانند خودکشی اثرگذار است که نباید از آن‌ها نیز غافل شد برای مثال اعتیاد و سوءمصرف مواد مخدر، اعتیاد به قمار و حالات روحی و روانی از جمله مواردی است که به عنوان علل خودکشی از آن‌ها یاد می‌شود. اگر اقدامات پیشگیرانه در این رابطه صورت نگیرد و همچنین امنیت روانی جامعه مدنظر نباشد شاهد افزایش آمارهای خودکشی ناشی از این موارد خواهیم بود که تبعات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.

منبع: برنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها