چرایی 10ساله شدن ریاست علی لاریجانی /نمایندگان مجلس از توافقهای نانوشته گلهمندند
علی لاریجانی با پیروزی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس حضور خود در سکانداری قوهمقننه را ده ساله کرد.
به گزارش خبرنگارسیاسی سایت خبرفوری ، انتخابات هیئت رئیسه مجلس در حالی امروز برگزارشد که برای دهمین سال پیاپی علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی انتخاب شد.
انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس شاید نقاط مثبتی را برای جریانات سیاسی حاکم در قوهمقننه و دولت یازدهم که رابطه خوبی را با مجلس دارد درپی داشته باشد اما بدون شک در جهت اینکه مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از قوای سهگانه جمهوری اسلامی ایران با 290 نماینده نتوانسته است در طی سالهای اخیر فردی را به مانند علی لاریجانی برای تکیه بر ریاست مجلس تربیت و پرورش کند جای تامل دارد.
بدون شک نمایندگان مجلس باید این موضوع را در نظر داشته باشند که اگر علی لاریجانی برای اداره مجلس وجود نداشته باشد آنها چکار خواهند کرد.
سیاست ،نحوه تصمیمگیری، مدیریت و اداره مجلس از سوی علی لاریجانی در جهت حفظ حرمت و شان نمایندگان مجلس و قوهمقننه بدون شک در طی سالهای اخیر نمره قابل قبولی را به خود اختصاص میدهد و علی لاریجانی در این مسیر کارنامه درخشانی دارد اما بدون شک فکرکردن به گزینه جایگزین علی لاریجانی برای اداره مجلس امری خلاف واقع نیست و نمایندگان مجلس باید چاره و تدبیر جدی را برای آن اتخاذ کنند و به این موضوع توجه داشته باشند که چرا در طی ده سال اخیر نتوانستند به جز لاریجانی به گزینه دیگری برای اداره مجلس فکر کنند.
زمان آن فرا رسیده است که نمایندگان مجلس تغییرجدی را برای برخی از رویکردهای خود در مجلس از جمله نحوه تعیین هیئت رئیسه ایجاد کنند هرچند دراین مسیر نباید از تلاشها و نحوه مدیریت علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی به راحتی گذر کرد.
سعی کردیم با نگاه و رویکردی مبتنی بر آسیبشناسی از نمایندگان مجلس دلایل عدم معرفی چهرههای جدید برای ریاست مجلس شورا اسلامی را جویا شویم.
ساختار حزبی در نظام پارلمانی ایران وجود ندارد
حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان درباره عدم معرفی چهرههای جدید از سوی نمایندگان برای تصدی ریاست مجلس تاکید دارد که مجلس شورای اسلامی از جمله نهادهایی محسوب میشود که ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد به گونهای که شاهدیم معمولا نمایندگان سعی میکنند در مسیری حرکت و تصمیمگیری کنند که اکثریت مجلس آن را انتخاب کردند روندی که در آن نوع نگاه و نگرش نمایندگان دخالتی ندارد.
وی براین باور است که در انتخابات هیئت رئیسه مجلس و به خصوص پست ریاست همواره در سال اول آغاز به کار مجلس شاهد هستیم که گزینههای مختلفی برای حضور در این سمت وارد میدان رقابت میشوند اما در سالهای بعد این روند متوقف شده و فردی که در دوره اول پیروز میدان میشود به فعالیت مجدد خود ادامه میدهد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید دارد که یکی از دلایل عمده حضور برخی از افراد در پستهای کلیدی قوهمقننه این است که متاسفانه مجلس در کشورما دارای ساختار حزبی منسجمی نیست و تنها براساس یک سری توافقهای نانوشته در جریان انتخابات هیئت رئیسه مجلس تصمیماتی اتخاذ میشود که نگاه و رویکرد حزبی در اتخاذ آنها نقشی ندارد.
وی براین موضوع تاکید دارد که بدون شک اگر ما بتوانیم ساختار حزبی را در نظام پارلمانی خود قرار دهیم میتوانیم افرادی با ظرفیت و پتانسیل بالا را درمجلس معرفی و در پستهای کلیدی قرار دهیم.
ریاست مجلس سرقفلی هیچ کس نیست
غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس نیز با تاکید براینکه فردی که ریاست مجلس را برعهده دارد باید به قوانین اشراف کامل داشته باشد تاکید دارد که لاریجانی از جمله افرادی محسوب میشود که علاوه برداشتن این موارد ضریب نفوذ کلام و ارتباطات بالایی دارد که این موارد برای اداره مجلس یک حسن است.
نائب رئیس فراکسیون مستقلین تصریح میکند اما بدون شک نمایندگان مجلس باید به فکر این باشند که گزینههای دیگری را هم برای حضور در مسند ریاست مجلس پرورش دهند.
وی بابیان اینکه پست ریاست مجلس سرقفلی هیچ فردی نیست براین موضوع تاکید دارد که باید برای دورههای بعد نمایندگان فکر جدی را برای تربیت چهرههای جدید برای حضور در ارکان مجلس اتخاذ کنند چرا که حفظ وضعیت موجود به طورحتم به صلاح نخواهد بود.
جعفرزاده با اشاره به اینکه افرادی چون مطهری و پزشکیان صلاحیت اداره مجلس را دارند تاکید دارد که باید قبول کنیم که علی لاریجانی در مقطع فعلی بهترین فرد برای ریاست قوهمقننه محسوب میشود ولی با درنظر گرفتن این موضوع باید برای آینده نیز تدبیر جدی را اتخاذ کرد.
باید بسترحضور افراد جدید در هیئت رئیسه مجلس فراهم شود
علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه افرادی بسیاری در مجلس وجود دارند که دارای ظرفیت و پتانسیل برای تصدی پست ریاست مجلس هستند تاکید دارد که آنچه در انتخابات هیئت رئیسه مجلس صورت میگیرد در ابتدا نشات گرفته از فضای دمکراتیک و آزادی موجود در مجلس است که نمایندگان را به اختیار خود گذاشته است تا به افراد مدنظر خود رای بدهند.
وی میگوید اما در روند انتخابات هئت رئیسه مجلس بدون شک نباید از توافقهای نانوشته نیز غافل شد روندی که به خوبی در جریان انتخابات این دوره نیز شاهد آن بودیم.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح میکند البته ما به آنچه براساس مشی دمکراتیک در مجلس وجود دارد احترام میگذاریم ولی براین موضوع نیز اعتقاد داریم که باید بسترو زمینه برای حضور افراد جدید در بدنه اجرایی مجلس و به خصوص هیئت رئیسه فراهم شود.
18