امیرآبادی در گفتوگو با خبر فوری:
تا زمانی که رایگیری مخفی است، شفافیت آرا تصویب نمیشود / امضا میکنند اما رای نمیدهند
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص شفافیت آرا در مجلس اظهار داشت: به دلیل مخفی بودن رای نماینده ها طرح شفافیت آرا همیشه با عدم موافقت مواجه شده است.
احمد امیرآبادی فراهانی در گفتوگو با خبر فوری با اشاره به این که، نکته مهم در رای آوردن طرح شفافیت آرا این است که آرا علنی شود تا اصل طرح رای بیاورد، ادامه داد: تا زمانی که اصل رای مخفی باشد همه امضا می کنند اما رای نمی دهند و از طرف دیگر مصاحبه می کنند که ما شفافیت را می خواهیم اما در عمل رای نمیدهند.
نماینده مردم قم در مجلس بیان کرد: کسانی که با شفافیت موافق هستند می گویند همه چیز حتی هزینه های انتخابات شفاف شود و نماینده ها به مردم بگویند که هزینه های انتخاباتی خود را از کجا تامین می کنند.
وی افزود: همچنین نماینده ها بگویند در توصیه نامه هایی که به وزرا داده اند چه مطالبی درج کردند و اموال خود را به مردم اعلام کنند.
امیرآبادی یادآور شد: قوه قضاییه نیز باید اموال نمایندگان را مورد بررسی قرار دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دو فوریت طرح شفافیت دوباره در مجلس به رای گذاشته می شود یا نه، بیان کرد: با توجه به این که طرح دوفوریتی شفافیت آرا رای نیاورنده است به صورت عادی درکمیسیون آیین نامه های داخلی باید بررسی کند که این مهم جزو اولویت های آن ها قرار دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه خطاب به رسانه ها تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن انتخابات، رسانه ها باید نسبت به هزینه های انتخاباتی و مواضع نماینده ها در موضوعات مهم کشور شفاف سازی کنند.
وی افزود: باید موضع نماینده هایی که در انتخابات شرکت می کنند نسبت به مسائلی اعم از FATF و برجام و مذاکره با آمریکا مشخص شود.
منبع: خبر فوری
18
ثبت هزینههای انتخاباتی یکی از مهمترین شاخصهایی است که در بسیاری از کشورهای دنیا در اختیار عموم قرار میگیرد. بر اساس آمارهای بینالملل 72 درصد کشورهای جهان برای شفافسازی هزینههای انتخاباتی نامزدها قانون دارند. گزارش دیگری از بانک جهانی نشان میدهد که از بین 87 کشور بررسی شده 51 کشور قوانینی برای الزام اعلام عمومی داراییهای مسئولان دارند. از بین این کشورهای در 33 کشور بستگان درجه1 آنها هم باید اموال و داراییهای خود را اعلام کنند. در بین این 33 کشور نام کشورهایی مانند اوگاندا و پاکستان هم به چشم میخورد. موارد بالا را سایت خبرگذاری دانشجو اعلام کرده است. این فقط یک چشمه از شفافیت در پارلمانهای کشورهای دیگر است.اگر نمایندگان ما با شفافیت آرا مخالف هستند به این معنی است که از شفاف شدن خیلی از موضوعات هراس دارند.اما این مطالبه اکثریت مردم است.کافی است یک نظر سنجی عمومی برگذار شود خواهید دید که مردم چطور مشتاقانه خواهان شفاف شدن مجلس و جریاناتی که در آن میگذرد هستند.سوال اینجاست که چطور خواست مردم تا این حد با خواست نمایندگانشان،مغایرت دارد! آیا دلیل این موضوع همین عدم شفافیت نیست؟بین مردم و نمایندگانشان یک پرده ضخیم وجود دارد که عدم آگاهی مردم از آنچه پشت پرده میگذرد،باعث شده،مردم نتوانند در زمان انتخابات،تصمیم گیری درستی داشته باشند و این یعنی درست نشدن اوضاع الی الابد....