مسبب مرگ 38000 نفر؛ آلایندگی فراتر از انتظار خودروهای دیزلی
تحقیقات جدید نشان داده است که خودروها و کامیون های دیزلی که در سرتاسر جهان و در بیش از 10 کشور در حال تردد هستند، 50 درصد گاز اکسید نیتروژن (NOx) بیش از چیزی که تصور می شد را منتشر می کنند. این میزان آلایندگی در مرگ حدود ۳۸ هزار نفر در سال ۲۰۱۵ در سراسر جهان دخیل بوده است
در تحقیقات جدیدی که نتیجه ی آنها اخیرا در نشریه ی Nature منتشر شده است محققان میزان انتشار گازهای سمی خروجی از اگزوز خودروهای دیزلی در هنگام حرکت در جاده را با میزان انتشار همین گازها در هنگامی که خودرو در آزمایشگاه قرار دارد اندازه گیری و مقایسه کرده اند.
گاز اکسید نیتروژن (NOx) گازی است که از سوختن سوخت های فسیلی و زغال سنگ تولید می شود و در خروجی اگزوز خودروهای احتراق داخلی نیز وجود دارد.
دولت ها و سازمان های استاندارد معمولا تنها تست های روتین را بر روی خودروهای دیزلی جدید انجام می دهند تا اطمینان حاصل کنند این خودروها از پس استانداردهای موجود بر میآیند.
ایراد بزرگ این تست های این است که شرایط واقعی رانندگی در جاده در آنها شبیه سازی نمی شود و به همین دلیل میزان گازهای آلاینده ای که در تست ها اندازه گیری می شود کمتر از میزانی است که همان خودرو در دنیای واقعی و در عمل از خود انتشار می دهد.
همچنین تخمین زده می شود که ۱۱۰ نفر بیشتر از این آمار نیز در ایالات متحده جان خود را از دست داده باشند. البته این نتایج چندان نیز شوکه کننده و غیر قابل باور نبودند چون قبلا نیز تحقیقی در ماه ژانویه انجام شده بود که ثابت کرده بود خودروهای دیزلی جدید اروپایی آلایندگی بسیار بیشتری در مقایسه با اتوبوس ها و کامیون ها دارند و دلیل آن نیز این است که استانداردهای آلایندگی که بر روی خودروهای تجاری همانند کامیون ها و اتوبوس ها اعمال می شوند بسیار سختگیرانه تر از استانداردهایی هستند که بر روی خودروهای سواری دیزلی اعمال می شوند.
انجام این تحقیقات پس از آن آغاز شد که در سپتامبر ۲۰۱۵ ماجرای رسوایی آلایندگی خودروهای دیزلی فولکس واگن موسوم به ماجرای دیزل گیت پیش آمد و توجهات جهانی را به سمت میزان آلایندگی خودروهای دیزلی جلب کرد.
محققانی که این تحقیق را انجام داده اند پیشنهاد کرده اند که برای کاهش مرگ و میر ناشی از آلایندگی گاز اکسید نیتروژن باید قوانین زیست محیطی سخت گیرانه تری را برای خودروهای دیزلی وضع کرد. به گفته آنها در صورتی که این قوانین وضع و اجرا شوند تا سال ۲۰۴۰ از مرگ حدود ۱۷۴ هزار نفر پیشگیری خواهد شد./دیجیاتو
34