مجلس نمایندگان آمریکا به فرایند استیضاح ترامپ رای دادند

مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای که در آن مراحل بعدی تحقیقات استیضاح از ترامپ مشخص شده به این تحقیقات رسمیت بخشید.

مجلس نمایندگان آمریکا به فرایند استیضاح ترامپ رای دادند

رسانه‌های آمریکا گزارش داده‌اند قانونگذاران آمریکایی با ۲۳۲ رأی موافق در برابر ۱۹۶ رأی مخالف این قطعنامه را به تصویب رساندند.

هیچ نماینده جمهوری‌خواه از این قطعنامه حمایت نکرده است. از میان مخالفان، ۱۹۴ نفر جمهوری‌خواه و ۲ نفر دموکرات بوده‌اند.

مجلس نمایندگان آمریکا به فرایند استیضاح ترامپ رای دادند

۲۳۱ نماینده دموکرات و یک نماینده مستقل به این قطعنامه رأی موافق داده‌اند. همچنین ۱ نماینده دموکرات و ۳ نماینده جمهوری‌خواه هم رأی ممتنع داده‌اند.

تصویب این قطعنامه به معنی کلید زدن استیضاح علیه ترامپ نیست، هر چند ممکن است به آن مرحله ختم شود. این قطعنامه در واقع، صرفاً به تحقیقاتی که از قبل درباره استیضاح ترامپ آغاز شده بود رسمیت می‌بخشد و مراحل بعدی پیشبرد این تحقیقات را مشخص می‌کند.

طبق متن این قطعنامه، ابتدا کمیته امور اطلاعاتی مجلس نمایندگان تحقیقات خود را به پیش خواهد برد و اقدام به برگزاری جلسات استماع علنی خواهد کرد.

در مرحله دوم، یک گزارشی علنی از یافته‌های این تحقیقات به کمیته امور قضایی مجلس نمایندگان آمریکا ارسال خواهد شد. این کمیته نیز بعد از انجام تحقیقات خود پیشنهادش را درباره مسائل مختلف از جمله کلید زدن یا نزدن روند استیضاح علیه ترامپ اعلام خواهد کرد.

روند استیضاح

اما ماجرای استیضاح از مکالمه تلفنی ترامپ با زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شروع شد در این مکالمه دونالد ترامپ از رئیس‌جمهوری اوکراین خواسته در مورد جو بایدن، از نامزدهای اصلی حزب دمکرات برای رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰، و پسرش، هانتر بایدن، که عضو هیئت مدیره یک شرکت نفت و گاز در اوکراین بود، تحقیق کند. در آن زمان دونالد ترامپ اعطای یک کمک نظامی ۴۰۰ میلیون دلاری به اوکراین را متوقف کرده بود.

این چهارمین بار است که از بند چهارم اصل دوم قانون اساسی برای مواخذه رئیس‌جمهور استفاده می‌شود. از این بند از قانون اساسی آمریکا، نخستین بار در قرن نوزدهم، علیه اندرو جانسون، و دوبار در قرن بیستم، علیه ریچارد نیکسون و بیل کلینتون، استفاده شده و اینک دونالد ترامپ در معرض آن قرار دارد. استیضاح‌های گذشته به برکناری روسای جمهور منجر نشد، تنها نیکسون خود در آغاز استیضاح استعفا داد.

جریان استیضاح علی‌الاصول از مجلس نمایندگان با رای اکثریت دو سوم آغاز می‌شود و بعد از تصویب به مجلس سنا می‌رود که شبیه یک دادگاه عمل می‌کند و موقتا رئیس دیوان عالی کشور، ریاست جلسات محاکمه را به عهده می‌گیرد. دو سوم آرای مجلس سنا برای خلع رئیس‌جمهور از قدرت لازم است.

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • دامون
    0

    ترامپ بر خلاف همتای ایرانی‌اش مرد با عرضه و راستگو و ملت دوستی هست. ازش یاد بگیرن مسیولان فاسد و بی عرضه ایرانی. رییس جمهورمون هم مثل کالای ایرانی بی کیفیت و خرابه بر خلاف اجناس امریکایی

  • یزدان
    0

    یه داستان جدید برای سرگرم کردن ملت ما شروع شد. اینقدر که ما از زندگی ترامپ خبر داریم زن و بچه اش ندارن.

  • تنها
    0

    خوب دیگه ترامپ شد نون شب مردم ایران وکم و کاستی که مسئولین به درد نخور ایران نمیتونن درست انجام بدن فعلا گردن ترامپه تا ببینیم رئیس جمهور بعدی آمریکا کی هست

  • بهرام
    0

    وضعیت اسفناک کشورمون ساخته مسئولان جیب گشاد فاسد هستش به ترامپ ربطی نداره کشوری بااینهمه ذخایر ومعادن ونفت وگازو .......وووو به فلاکت وورشکستگی رساندن شرم ونفرین این ملت برشما باد دزدیهاوغارتگریها ورانتها وآقازادها(نکبت زادها)وضع کشور ومردم رو به این شرایط وخیم انداخته.

  • ناشناس
    0

    یک زمانی ازامریکا وکانادا میومدن توکشورماواسه کارگری افسوس صدافسوس حالا دکترمهندسای ماعلاوه برنابغه بودن بایدچندسالی درصف بمونن تابتونن ویزای کشوری وبگیرن مگه ۴۰سال پیش ایران باالانش چه فرقی کرده منابعش هزاربرابرشده بخدا بچه های ما همه بیکارن شدیم شهرونده درجه دو خدایاخودت ورحم کن