زندگی همیشگی با ویروس تبخال تناسلی

یكی از بیماری‌ها شایع قابل انتقال از راه تماس جنسی، بیماری تبخال تناسلی یا همان ابتلا به ویروس herpes است.

زندگی همیشگی با ویروس تبخال تناسلی

یكی از بیماری‌ها شایع قابل انتقال از راه تماس جنسی، بیماری تبخال تناسلی یا همان ابتلا به ویروس herpes است. همان‌طور كه می‌دانید این ویروس دو نوع متفاوت دهانی و تناسلی دارد كه به ترتیب منجر به تبخال دهانی و تناسلی می‌شود.

اصلی‌ترین نكته در برخورد با این بیماری این است كه در حال حاضر بعد از ابتلا به ویروس، به‌صورت مادام‌العمر بدن ما مبتلا به ویروس خواهد بود و ریشه‌كن نمی‌شود و به‌صورت دوره‌ای عود می‌كند، ولی نكته مهم این است كه هر چه از زمان اولین ابتلا به بیماری بگذرد، شدت علائم عود بیماری و دفعات عود كمتر می‌شود. به گونه‌ای كه معمولا دفعات عود بعد یك‌سال پس از ابتلا خیلی كاهش می‌یابد.

نكته مهم دیگر این است كه بروز هر‌گونه استرس فیزیكی و روحی شامل خستگی شدید، كم خوابی، شنیدن خبر پراسترس و ابتلا به بیماری‌های دیگر مثلا آنفلوآنزای شدید، احتمال بروز عود را بالا می‌برد.

علائم:

اولین ابتلا، شدید‌ترین علائم را به همراه خواهد داشت.در آقایان شامل بروز ناگهانی تاول‌های آبكی پوستی كوچك در ناحیه تناسلی همراه تب و لرز، ضعف و بدن درد، درد موضعی، تورم غدد لنفاوی و سوزش و خارش است كه در فرد عادی بدون درمان، ظرف دو هفته معمولا برطرف می‌شود.در بانوان، اولین ابتلا با درد شدید لگنی و گاهی احتباس ادرار، احساس سوزش و خارش شدید ناحیه تناسلی، تب و لرز ، بدن درد و تورم غدد لنفاوی همراه خواهد بود.

در ادامه سیر بیماری، شدت علائم در موارد عود به تدریج كم و كمتر می‌شود. مثلا علائمی چون تورم غدد لنفاوی، تب و لرز ، بدن درد و حال عمومی بد كمتر می‌شوند.

درمان و پیشگیری:

تنها راه اصلی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس، عدم برقراری رابطه جنسی پر خطر است. حتی استفاده از كاندوم حین رابطه به طور كامل فرد را مصون نمی‌كند و نواحی كه حین رابطه در معرض ترشحات آلوده قرار می‌گیرند، مستعد ابتلا هستند، مثلا نواحی قاعده آلت و كیسه بیضه‌ها و قسمت خارجی دستگاه تناسلی زنان.

شروع درمان به موقع ضد ویروس، از بروز حملات عود و شدت آنها می‌كاهد. در موارد ابتلای اولیه توصیه به درمان ده روزه و در موارد عود توصیه به درمان چهار روزه می‌شود.كاهش استرس روحی و جسمی، خستگی‌های شدید، مصرف نکردن دخانیت و مصرف داروهای تقویت‌كننده ایمنی، می‌تواند دفعات و شدت عود را بكاهد.

منبع: انتخاب

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها