مدیر شبکه پرس تی وی: امریکا‌یی‌ها بجای بی‌بی سی و سی‌ان‌ان پرس‌تی‌وی می‌بینند

پیمان جبلی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا صدای متفاوتی در جهان باشیم، گفت: یکی از شبکه‌های خبری گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه داخل آمریکا مردم از پیام رسانه‌های سنتی‌شان خسته شده‌اند و علاقمند به شنیدن صدای رسانه‌هایی مانند پرس تی وی هستند

مدیر شبکه پرس تی وی: امریکا‌یی‌ها بجای بی‌بی سی و سی‌ان‌ان پرس‌تی‌وی می‌بینند

معاون برون‌مرزی رئیس سازمان صداوسیما و مدیر شبکه پرس تی وی ادامه داد: به طوری که در حادثه‌ای مانند آتش سوزی برج لندن بسیاری از بازماندگان حاضر به مصاحبه با بی بی سی نبودند اما با پرس تی وی که صدای متفاوتی به شمار می‌رود گفت‌وگو می‌کردند.

وی افزود: تا پیش از سال 2003 و سقوط صدام تمرکز شبکه‌های برون‌مرزی کشورمان روی تولید و توزیع پیام‌های ساده سیاسی و خبر به زبان‌های مختلف بود. پس از سقوط صدام و حمله آمریکا به عراق شبکه العالم راه‌اندازی شد و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به عرصه رقابت‌های سخت رسانه‌ای در جهان با حداقل امکانات که قابل مقایسه با توانمندی‌های شبکه‌های بین المللی نبود وارد شد.

رئیس شبکه پرس تی وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین روش‌های فعالیت جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد اقتدار ملی و نفوذ هر چه بیشتر در جوامع هدف و مخاطبان جهانی حضور شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و حضور گسترده در شبکه‌های اجتماعی تا بتواند با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی با اقتدار در منطقه و جهان حرف مستقل انقلاب را مطرح کنند.

جبلی با اشاره به آغاز فعالیت‌های اولیه شبکه پرس تی وی از سال 84 گفت: 11 تیر سال 86 به صورت رسمی شبکه پرس تی وی راه‌اندازی شد و امروز با گذشت 10 سال تجربیات و توفیق‌هایی به دست آورده‌ایم که برای ادامه فعالیت‌ها در آینده موثر است.

وی با ارائه آماری از فعالیت‌های شبکه پرس تی وی گفت:‌ 251 ساعت پوشش زنده رویدادها و تحولات که در بسیاری از موارد در رقابتی جدی با شبکه‌های داخلی خبری قرار دارد 184 گزارش تحلیلی، 3400 گزارش خبری از ایران و جهان، 7700 دقیقه برنامه تولیدی شبکه در استودیوهای داخل و 7600 دقیقه برنامه تولیدی در دفاتر خارج از کشور در سال 95 ازجمله مهمترین برنامه‌های پرس تی وی در سال اخیر به شمار می‌رود.

جبلی همچنین با اشاره به اهمیت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: امروز شبکه پرس تی وی از تمام تکنولوژی‌ها، امکانات و خلاقیت‌های فضای مجازی که توسط رقبای رسانه‌ای استفاده می‌شود بهره می‌گیرد به‌طور مثال مصاحبه کوتاه شبکه پرس تی وی با یکی از بازماندگان حادثه آتش‌سوزی برج لندن در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک 12 میلیون بازدید داشت به طوری که شبکه بی بی سی را مجبور کرد این فرد را به برنامه خود دعوت کند.

وی همچنین تولید 22 عنوان برنامه در سال 95 با مشارکت برنامه‌سازهای داخلی و خارجی، 726 دقیقه خبر روزانه و فعالیت 56 خبرنگار را از دیگر جزئیات فعالیت شبکه پرس تی وی برشمرد.

مدیر شبکه پرس تی وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تا صدای متفاوتی در جهان باشیم، گفت: یکی از شبکه‌های خبری گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه داخل آمریکا مردم از پیام رسانه‌های سنتی‌شان خسته شده‌اند و علاقمند به شنیدن صدای رسانه‌هایی مانند پرس تی وی هستند به طوری که در حادثه‌ای مانند آتش سوزی برج لندن بسیاری از بازماندگان حاضر به مصاحبه با بی بی سی نبودند اما با پرس تی وی که صدای متفاوتی به شمار می‌رود گفت‌وگو می‌کردند.

جبلی همچنین به چالش‌هایی که شبکه پرس تی وی با آن مواجه است با آن اشاره کرد و گفت: ما به رغم اینکه در فضای رقابت با سی ان ان و بی‌بی سی که غول‌های خودخوانده رسانه‌ای در جهان هستند با توجه به تجهیزات و امکانات مالی و پشتیبانی‌های سیاسی که این شبکه‌ها دارند رقابت برابری نداریم. از سوی دیگر نهادهای حاکمیتی و نظارتی محلی و بین‌المللی برای پرس تی وی هر کجا که توانستند محدودیت ایجاد کردند به طور مثال پس از حوادث سال 88 ، موسسه آفکام پرس تی وی را تحریم کرد و به تبع آن این شبکه به سختی توانست حضور خود را در اروپا ادامه دهد چون از حضور در شبکه‌های کابلی منع شد و در شبکه‌های ماهواره‌ای هم شاهد محدودیت‌هایی بودیم.

او ادامه داد: در فضای مجازی به خصوص در شبکه اجتماعی فیس بوک شاهد نظارت و خط قرمزهای زیادی بودیم مانند بلوک و محدود شدن بسیار زیاد به بهانه‌های مختلف در این شبکه اجتماعی اما با این وجود توانسته‌ایم مخاطبان بسیاری را به این شبکه جلب کنیم.

جلبی خاطرنشان کرد: با جریان‌های ضدسلطه در جهان هر کجا وارد بحث شدیم توانستیم با یکدیگر همراهی کنیم به طوری که شخصیت‌های برجسته‌ای در آمریکا و انگلیس با ما همکاری دارند که رهبر حزب دوم و سوم این کشورها به شمار می‌روند به عنوان کارشناس با ما همکاری دارند که این نشان از نفوذ شبکه پرس تی وی دارد.

او با اشاره به شبکه‌های دیگر برون مرزی صداوسیما گفت: ما هم اکنون 10 کانال تلویزیونی بین‌المللی داریم که کانال‌های چهارگانه شبکه سحر، آی فیلم عربی و انگلیسی و شبکه العالم و الکوثر بخشی از آنها به شمار می‌رود. در رویکرد جدید معاونت برون‌مرزی نگاه حرفه‌ای بین‌المللی و بروز را در شبکه‌های سنتی دنبال می‌کنیم.

مدیر شبکه پرس تی وی خاطرنشان کرد: ما دوستداران و علاقمندان بالقوه فراوانی داریم که بدون اینکه ما تاثیری بگذاریم تحت تاثیر انقلاب اسلامی و فرهنگ ما بودند به خصوص در کشورهایی مانند نیجریه اما تاکنون رسانه‌ای مختص آفریقا نداشتیم امروز در آستانه راه‌اندازی شبکه‌ای به زبان محلی آفریقا هستیم همچنین در حوزه کشورهای فرانسه زبان شامل شمال آفریقا، مغرب و خود فرانسه و نیز برای مخاطبان روسی زبان برنامه‌هایی برای تاسیس شبکه داریم.

جبلی خبر داد: به زودی کانالی با عنوان آی فیلم دری زبان برای افغانستان راه‌اندازی می‌شود او هم اکنون 33 شبکه رادیویی که تقریبا تمام زبان‌های رایج دنیا داریم که با هدف بازنگری و میزان تاثیرگذاری روی مخاطبان در حال تغییر و تحول به ویژه در فضای مجازی هستند.

او همچنین با اشاره به راه‌اندازی خبرگزاری بین المللی تصویری به نام IP گفت: این خبرگزاری در آینده‌ای نزدیک در حوزه‌هایی که حضور و نفوذ داریم؛ به انتقال تصاویر زنده خواهد پرداخت.

جبلی رقابت سنگین در عرصه جهانی و منطقه‌ای با سایر رسانه‌ها با توجه به محدودیت‌های ظالمانه سوشال مدیا را و همچنین نیاز به تطبیق با تحولات با سرعت بالا را در کنار امکانات محدود، ازجمله چالش‌های شبکه پرس تی وی خواند و گفت: اما مهمترین چالش ما این است که نیازمند حمایت جدی‌تر بیش از آنچه که الان وجود دارد هستیم. وقتی شبکه العالم راه افتاد برای بازدید از شبکه‌های الجزیره و العربی به قطر رفتیم. مدیر شبکه العربی می‌‌گفت شما کار شجاعانه‌ای انجام داده‌اید که از کشوری غیرعربی شبکه‌ای عرب زبان راه انداختید تصور آنها و نگاه بیرونی این بود که العالم با بودجه حدود 40 میلیون دلار می‌گردد اما واقعیت این است که بودجه ما زیر یک میلیون دلار بود.

جبلی ادامه داد: روز به روز نیاز ما به نفوذ منطقه‌ای و جهانی بیشتر می‌شود و باید حمایت بیشتری از این شبکه‌ها صورت بگیرد تا بتوانیم گسترش نفوذ بیشتری داشته باشیم.

او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا دیگر پرس تی وی مانند اوایل راه‌اندازی‌اش تاثیرگذاری در جهان رسانه ندارد، گفت: ظهور پرس تی وی بسیار طوفانی بود اما برداشته شدن آن از شبکه کابلی انگلیس و اروپا تاثیر منفی زیادی بر آن گذاشت. وقتی مصرف رسانه‌ای غرب شامل اروپا و آمریکا را بررسی کنیم می‌بینیم که این مصرف از طریق شبکه‌های کابلی است و برای دریافت شبکه‌های خارجی مخاطبان ماهواره‌های جداگانه‌ای ندارند بنابراین وقتی شبکه‌های از کابل برداشته شود عملا دیگر دیده نمی‌شود پس تلاش کردیم که شبکه‌های مجازی مانند یوتیوب، توئیتر، فیس بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی ورود کنیم چراکه معتقدیم مصرف رسانه‌ای در غرب و به ویژه در آمریکا از دریافت تلویزیونی به شبکه‌های پیام رسانی، ویدئوها و پیام‌های کوتاه تغییر کرده است.

معاون برون‌مرزی سازمان صداوسیما یادآور شد: شبکه‌های برون‌مرزی ما مانند پرس تی وی باید از طریق حضور در پیام‌رسان‌هایی مانند یوتیوب، توئیتر، فیس بوک و ... به جیب مخاطب برود.

جبلی با بیان اینکه مبالغ ریالی و ارزی که به سازمان صداوسیما اختصاص می‌یابد جوابگوی نیازهای بخش برون‌مرزی نیست، گفت: اگر نتوانیم به شرکت‌های طرف قراردادمان به موقع پول پرداخت کنیم ممکن است ما را از روی شبکه‌های ماهواره‌ای حذف کنند همچنین اگر بهشرکت‌هایی که در تولید مستند با ما همکاری می‌کنند و خبرنگاران این مجموعه به موقع پرداخت نداشته باشیم ارتباطمان با آنها قطع می‌شود.

او همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران پس از انقلاب اسلامی از 5 مدار خود 4 مدار را به دلیل عدم استفاده از دست داده است و برای حفظ تنها مدار باقی مانده قرار است چه کاری انجام شود، گفت: باید بگوییم که متاسفانه 4 مدار ما از دسترس خارج شده است و برای فعالیت برون مرزی یک ماهواره کفایت نمی‌کند چاره‌ای به جز روال مرسوم دنیا یعنی اجاره یک ساله قابل تمدید ماهواره‌های دیگران نداریم اما باید تلاش کنیم این نقطه مداری را برای داشتن ماهواره اختصاصی خودمان در آن تثبیت کنیم.

جبلی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به تولید مستندهای جدید در شبکه‌های برون‌مرزی گفت: هم اکنون در سرزمین‌های اشغالی در حال تولید مستندهای ویژه و خاص هستیم و مستندهایی در سوریه، عراق و مناطق بحرانی در حال تهیه است. همچنین در داخل کشور برای مناسبت‌ها مانند سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و انتخابات مستندهایی با تصاویر آرشیوی دیده نشده تولید می‌کنیم.

مدیر شبکه پرس تی وی با بیان اینکه در تنظیم خبر برای خارج از کشور باید کیفیت بین‌المللی را رعایت کنیم، گفت: اگر در شیوه و استایل تنظیم خبر استانداردهای بین المللی و بروز را رعایت نکنیم توان رقابت با شبکه‌های خارجی را نخواهیم داشت.

به گزارش ایلنا، جبلی همچنین با بیان اینکه جهت‌گیری پرس تی وی دقیقا به سمت اهدافی بوده که برایش تعریف شده است، گفت: ما در کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا نیاز به بررسی جدی داشتیم که ببینیم لایه‌های زیرین این جوامع چیست و متناسب با آن برای مخاطب آمریکایی و انگلیسی پیام تولید کنیم به عنوان مثال در آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری باید نگاه آمریکایی‌ها به ترامپ را بررسی می‌کردیم به طور کلی باید در هدف‌گزاری و پیدا کردن مخاطب و تولید پیام در مسیر مورد نظر حرکت می‌کردیم که معتقدم تا حد زیادی در این زمینه موفق بوده‌ایم.

34

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید