معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت خبر داد:

کاهش ۳۰ درصدی مراجعان به مراکز درمانی در پی گرانی‌ها/ مردم به درمان خانگی روی آورده‌اند

معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت گفت: آمار مراجعان به نظام خدمات درمانی کشور، نسبت به سال گذشته قریب به ۳۰ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۳۰ درصدی مراجعان به مراکز درمانی در پی گرانی‌ها/ مردم به درمان خانگی روی آورده‌اند

«کوروش فرزین» معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت، درباره ماده ۶ آئین‌نامه حمایت از معلولان مبنی بر پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی، جسمی و روانی افراد دارای معلولیت گفت: باید توجه کنیم که مسئولیت این ماده، بر عهده وزارت بهداشت است، اما وقتی به پوشش بیمه‌ای اشاره می‌شود، اولین مصداق آن در وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت است. وقتی به یک پوشش بیمه‌ای اشاره می‌کنیم که موظف به ارائه خدمات توانبخشی، جسمی و روانی به افراد معلول است و از همین رو باید بسته خدمتی به ما ارائه شود.

وی در ادامه گفت: ما در قبال بسته‌های خدمتی که ارائه می‌شود، تعهد داریم. بطور مثال اگر فیزیوتراپی را برای بیماران متعهد شده باشند، تمام بیمه‌شدگان ما خدمت دریافت می‌کنند. فرقی هم ندارد که معلول باشند یا غیرمعلول و همچنین فرقی هم ندارد که شهری باشند یا روستائی.

کاردرمانی در بسته تعهدی بیمه پایه نیست

فرزین در خصوص بسته‌های خدماتی مورد نیاز معلولان گفت: وزارت بهداشت باید خدمات را در بسته تعهدی بیمه تعیین کند تا بیمه سلامت مجوز ارائه آن را داشته باشد. در قوانین کنونی، قانون حمایت از حقوق معلولان وزارت بهداشت را به کاردرمانی برای معلولان مکلف می‌کند، اما مصوبه هیئت دولت صراحتا می‌گوید؛ کاردرمانی در بسته تعهدی بیمه پایه نیست و جزو بسته خدمات بیمه مکمل است. ما سازمان دولتی هستیم و نمی‌توانیم به تشخیص خود اجتهاد کنیم و بسته تعهدی صادر کنیم. تدوین و ابلاغ این بسته‌‌ها و آئین‌نامه‌ها در بیرون از سازمان بیمه سلامت انجام می‌گیرد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: لازمه ارائه خدمات کاردرمانی به معلولان توسط سازمان بیمه سلامت، دو ابلاغیه است. نخست کاردرمانی را در بسته‌های خدماتی بیمه سلامت تعریف کنند. فرآیند طبق قانون از این قرار است که وزارت بهداشت و سازمان برنامه‌و‌بودجه بسته را به شورای عالی بیمه پیشنهاد می‌دهد و در صورت تصویب در این شورا موضوع در هیئت وزیران بررسی می‌شود و سپس به بسته‌‌های خدماتی بیمه افزوده می‌شود.

تعهدات باید در بسته خدماتی به ما ابلاغ شود

وی در ادامه گفت: در وهله دوم باید سرانه‌‌ آن را به سازمان پرداخت کنند. یک زمانی به ما گفته شد، فردی که در بیمارستان بستری و بیمه ندارد، او را بیمه کنید. فردی که بر تخت بیمه می‌شود به سازمان پولی پرداخت نمی‌کند. سازمان هم ملزم است در ابتدای قراداد بیمه به فرد پول پرداخت کند. مسلم است که این پرداخت با مدیریت بیمه سازگار نیست و دولت باید هزینه‌کرد ما را بازگرداند. خدمتی که در تعهد ما نیست باید در بسته خدماتی ما ابلاغ و سرانه آن پرداخت شود.

خدمات بیمه‌ای یعنی ما بتوانیم خدمات به موقع ارائه بدهیم وگرنه بیمه معنا ندارد

فرزین ضمن تاکید بر این موضوع که سازمان بیمه سلامت طبق قانون اجرائی دولت اقدام می‌کند، گفت: اگر کسی با قوانین هیات دولت زاویه دارد، نمی‌تواند به ما خرده بگیرد. این اعتراض به ما وارد نیست و باید به هیات دولت ارجاع داده شود. پیش‌تر دولت ابلاغ کرد بیمه همه دهک‌ها رایگان باشند. تصمیم هم برای دولت و هم برای بیمه سلامت مشکل آفرین شد، چراکه اگر بیمه‌ای نتواند به تعهدات خود پاسخگو باشد و بازه زمانی پرداخت بدهی مراکز غیر‌منطقی شود، خدمات بیمه‌ای بی‌معناست. بیمه یعنی آنکه ما بتوانیم خدمات به موقع به افراد بدهیم.

کاهش رجوع ۳۰ درصدی مردم به پزشک نسبت به سال گذشته

فرزین ضمن بیان اینکه مراجعه به مراکز خدمات درمانی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، گفت: آمار مراجعان به نظام خدمات درمانی کشور، نسبت به سال گذشته قریب به ۳۰ درصد کاهش یافته است. نرخ خدمات به گونه‌ای شده است که هزینه درمان نسبت به درآمد خانوارها چشم‌گیر است. مردم برای مشکلات عادی به پزشک مراجعه نمی‌کنند، نه به این بخاطر که پوشش بیمه‌ای وجود ندارد، زیرا همه چیز گران‌تر شده است. اگر کسی با ۷۰۰ هزار تومان امورات خود را می‌گذراند، امروز باید آن را صرف خورد و خوراک خود کند، حتی برخی پوشاک خود را نمی‌توانند تامین کنند.

وی در ادامه افزود: طبیعتا اگر افراد با بیماری‌های جدی دست به گریبان نباشند به پزشک مراجعه نخواهند کرد. سازمان‌های متولی، به سازمان بیمه سلامت تکلیف کردند تا سرانه بیمه رایگان را برای افرادی که به بخش خصوصی مراجعه می‌کنند، حذف کند، اما عدم رجوع مردم به بخش خصوصی ربطی به این تصمیم ندارد. با افزایش گرانی‌ها مردم کمتر به پزشک مراجعه خواهند کرد. سعی می‌کنند یک سرماخوردگی را با درمان خانگی یا استراحت حل کنند، مگر آنکه مشکل حادتر شود.

منبع: ایلنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • کریمی
    0

    خوب مردم چاره ای ندارند که . پزشک ها تا پول ندی سلام تو رو هم جواب نمی دند.(سوگند بقراط و اینا واقعا شعاره)جامعه ما از لحاظ اخلاقی واقعا خیلی افت کرده .همه چیز شده پول.صنف پزشکان واقعا هیچ نظارتی نداره دیگه . پزشکا به مردم به چشم پول نگاه می کنند. کجای دنیا در مطب دکتر مریض سه تا سه تا میره داخل؟بابا احتمالا کسی معذوریتی داره که فقط می خواد به دکتر بگه.(آقای وزیر بهداشت اگه دلسوز مردمه به این چیزا رسیدگی کنه

  • متین
    0

    خوشم میاد فقط مردم پای انقلاب و اعتقاداتشون واسادن ..بقیه فقط شعار

  • رحیمی
    0

    به نظر من پزشکان امروزی بی سوادند . چراکه باوجود این همه پزشک متاسفانه مردم روز به روز بیمارتر می شوند. عمرها کوتاهتر و.... علیرغم وجود این همه مراکز بهداشتی و درمانی چرا همه بیمارند . وزارت بهداشت گشتارجمعی باید پاسخگو باشد .

  • ناشناس
    0

    مردم به درمان خانگی روی نیاوده اند بلکه منتظرند تا بلکه حضرت عزرائیل از این فقر و فلاکت نجاتشون بده چون راه دیگری نمونده .

  • 1
    0

    اگر کسی با ۷۰۰ هزار تومان امورات خود را می‌گذراند، امروز باید آن را صرف خورد و خوراک خود کند، حتی برخی پوشاک خود را نمی‌توانند تامین کنند...........////// به کجا رسیده ایم ؟!

  • مردم
    0

    مردم مجبورند بی ایستند پای انقلاب ...چون جانبی را بعنوان نیروی امنیتی آورده اند تا مردم را بکشند

  • ناشناس
    0

    مملکت از این بهتر نمیشه مردم از این بدبختر م شوند دولت کلاه تان بندازید بالا ببینید مردم را به چه روزی انداختید فقط به خاطره گردن گلفتی یتان کی دلتان برای مردم سوخته خیلی مردم عذاب دادید خدانشناسها حیف از خون شهیدانمان

  • علی
    0

    وضعیت شرم آوری است

  • بهداشت
    0

    کوروش فرزین» معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت : خبر فوری : کاهش ۳۰ درصدی مراجعان به مراکز درمانی در پی گرانی‌ها/!!! مردم به درمان خانگی روی آورده‌اند.!!! آقای رئیس جمهور محترم که همین مردم به شما رای داده‌اند!! معاونان و مشاوران عزیز که به فکر خویشید و از درد مردم بی تفاوت !!.نمایندگان بی بخار مجلس.‌ اینهم نتیجه بی تدبیری و بی مدیریتی و فساد ..

  • احد
    0

    این نشان از توسعه کشور است بقول وزیر کشور دانایمان افزایش قیمت بنزین کمی هم روی کارها تاثیر گذاشته است ضر ب المثل ژاپنی می گوید که برای نابودی وخراب کردن :کارهای بزرگ را به ادمهای کوچک وکارهای کوچک را به ادمهای بزرگ بسپارید بمرور زمان....

  • رحماندوست
    0

    خدارحمت کنه خاندان بزرگ پهلوی را که یادمه بچه بودم به مردم صابون خمیردندان مسواک پودر لباس شویی و...مجانی در خونه ها میداد .ازبس مردم بدبخت شدند که هزینه ی سرماخوردگی ساده را ندارند خدا لعنتشون کنه دزدای بی شرف مقدس معاب لامذهب اشرافی گر وثروت اندوز را تااین دزدا حکومت میکنند وضعیت ما روزبروز بدتر میشه که بهتر نمیشه خدا را به خون شهدا وپهلوی شکسته فاطمه زهرا وآه واشک بچه های فقیر ویتیم سرطان دچارخودشون وزن وبچه هاشون بکن وریشه ظلمشون را بخشکان

  • علی پور
    0

    کلاهتان رابگذارید بالا فرانسه 2سال سن بازنشستگی رابالا برده تادراینده بیچاره نشوند مردم چندین ماه هست درخیابانها خسارت می زنند ناسزا می گویند که چراسن بازنشتگی افزایش یافته درعوض کشورما با20 سال سابقه درسن40یا50سالگی بزوربازنشست می کنند که مردم خانه نشین شوند وصندوقها وبازنشستگان بیچاره..مدام درتلویزیون می گویند بافلش بال مجروح شدند.متاسفانه دولت ما بااینکه می داند اکثریت مردم زیرخط فقری که خودشان تعیین کردند بابدبختی زندگی می کنند بنزین را3برابرمی کند وتوقع داردملت برایش اسفند دودکنند.ویک بیمه سلامت هم درست کردند هیچ کارایی ندارد.قبل ازاین هم هرکس میتوانست خود رابیمه سلامت کند ویابیمه روی تخت بیمارستانی داشتیم رسیدگی وفرانشیز پرداختی ازجیب مردم بسیاراندک بود.دارو وتجهیزات نظارت صحیحی داشتند مثل الان نبود که روی دارو قیمت خورده200تومان آن را1000تومان بفروشند یا کلا داروها فاقد درج قیمت می باشند.معاونت درمان ومعاونت داروغذا معلوم نیست چکار می کنند.برای مثال 6سال قبل قرص سرماخوردگی رااگر10شرکت تولید می کردند قیمت مصرف کننده یکسانی داشت ولی درحال حاضرهرشرکت هرمبلغی که دوست دارد روی همان قرص سرماخوردگی بااسامی مختلف قیمت متفاوتی دارد.طرح ژنریک که یک طرح جامع بود وکلی روی آن کارشتلسی شده بود وبنفع مردم وکشور نیزبود به کلی کنارگذاشته شده ویک نوع دارو با ماده موثره یکسان بااسامی تجاری باقیمت های مختلف بفروش می رسد واکثرداروها راازتعهد بیمه ها خارج کردند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها