وزیر نیرو: هزینه ها بیشتر از درآمد است/بنابراین چاره ای جز واقعی کردن قیمتهای برق نداریم
وزیر نیرو گفت: واقعی شدن قیمت برق باعث روی آوری صنایع و مصارف خانگی به سمت تکنولوژیهای کم مصرف بخش برق در کشورخواهد شد و این واقعی شدن قیمتها است که فراهم شدن منابع مالی بیشتر برای توسعه صنعت برق در کشور را به دنبال دارد.
«حمید چیتچیان» وزیر نیرو در مراسم بهره برداری از 59 طرح و آغاز عملیات اجرایی 29 طرح فوق توزیع و انتقال برق تهران اظهار داشت: واقعی شدن قیمت برق باعث روی آوری صنایع و مصارف خانگی به سمت تکنولوژیهای کم مصرف بخش برق در کشورخواهد شد و این واقعی شدن قیمتها است که فراهم شدن منابع مالی بیشتر برای توسعه صنعت برق در کشور را به دنبال دارد.
وی افزود: تمام تلاش وزارت نیرو معطوف به حوزه مدیریت مصرف نیست؛ بلکه در 2 سال گذشته وزارت نیرو تلاش کرده با سرمایهگذاری در بخش مدیریت مصرف، هزینههای تولید را تا 1000 میلیارد تومان کاهش دهد.
وزیر نیرو با بیان اینکه "در برخی استانها از نظر روند مصرف با شرایط به مراتب بدتری از تهران روبرو هستیم"، گفت: در برخی استانها در تابستان سال جاری تا 19.8 درصد با رشد مصرف برق روبرو بودهایم.
وی ادامه داد: در شرکت برق منطقهای غرب 18 درصد، در گیلان 13 درصد و در استان فارس 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش مصرف داشتهایم که این روند افزایش مصرف در نوع خود بی سابقه بوده است.
چیت چیان تصریح کرد: وجود این مصارف و روند بیرویه مصرف برق در کشور حاکی از وجود یک بیماری لاعلاج در صنعت برق کشور است.
چیت چیان صنعت برق را صنعتی سرمایه بر دانست و گفت: صنعت برق از نظر سرمایه بری تفاوت فاحشی با دیگر صنایع دارد؛ به عنوان نمونه برای افزایش 1000 مگاوات تولید، حداقل 2 هزار میلیارد تومان بایستی سرمایه گذاری در بخش تولید انجام گیرد و اگر سرمایه گذاری در بخش انتقال و توزیع را نیز به آن اضافه کنیم، این مبلغ تا 2 برابر افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: همت وزارت نیرو تنها معطوف به بخش توزیع نبوده بلکه برای بخش پیک سایی و مدیریت مصرف نیز سرمایه گذاری جدی انجام شده که یکی از این اقدامات بسیار مهم تعامل سازنده با بخش صنعت و کشاورزی بوده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه "اگر اقداماتی در زمینه مدیریت مصرف و پیک سایی صورت نمیگرفت پیک سال جاری به 60 هزار مگاوات میرسید"، گفت: رقم کنونی پیک که اخیراً منتشر شده نشان از آن دارد که ما توانستهایم 4500 مگاوات پیک سایی انجام دهیم.
وی افزود: یکی از امتیازاتی را که در سال گذشته از سوی صنعت برق برای پیک سایی در ارتباط با صنایع انجام شد، تخصیص 200 میلیارد تومان به صنایع کشور بود و موجب شد تا صنایع با شرکت در این طرح، زمان اورهال خود را به زمان پیک مصرف منتقل کردند.
چیت چیان میزان فروش سالانه برق به مشترکان را در سال گذشته 250 میلیارد کیلووات ساعت عنوان کرد و گفت: اگر این 250 میلیارد کیلووات ساعت در رقم 66 تومان به ازای هر کیلووات ساعت ضرب شود، به رقم 17 هزار و 500 میلیارد تومان خواهیم رسید که کل درآمد صنعت برق کشور در سال گذشته بوده است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بر اساس قانون برنامه ششم توسعه سالانه 5 هزار مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاههای کشور اضافه کنیم نیاز به اعتباری بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان خواهیم داشت و اگر هزینههای بخش انتقال و توزیع را نیز به آن اضافه کنیم بسیار بیشتر از کل درآمد صنعت برق خواهد شد؛ بنابراین چاره ای جز حرکت به سمت واقعی کردن قیمتهای برق نداریم.
وزیر نیرو با بیان اینکه "وضعیت برق تهران از شرایط ویژه ای برخوردار است"، گفت: بخشی از خطوط تولید، پستها و خطوط انتقال و توزیع برق تهران، با فرسودگی روبرو است که نشان از آن دارد که تهران نیازمند احداث تونلهای انرژی متعدد در سطح پایتخت است.
15