آیت الله مصباح یزدی: امروز بشر علاقه بیشتری برای درک حقایق دارد

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، یکی از تحولات عصر کنونی را پیشرفت چشمگیر سطح درک و فهم نسل بشر دانست و گفت: امروز بشر و به ویژه نسل جدید، علاقه بیشتری برای درک حقایق دارد و لحظه‌ای دست از پرسش برنمی‌دارد.

آیت الله مصباح یزدی: امروز بشر علاقه بیشتری برای درک حقایق دارد

آیت‌الله مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث جامعه‌مصطفی العالمیه که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی برگزار شد، انقلاب اسلامی را یکی از نعمت‌های اعجازگونه عصر کنونی دانست و یادآور شد: برخی از نعمت‌های الهی چنان برجسته است که به فرد و نقطه خاصی اختصاص ندارد و شامل همه انسان‌ها می‌شود که جا دارد به صورت ویژه شاکر آن باشیم. عقل، وحی و وجود انبیا و اولیای الهی، جزو این نعمت‌ها به شمار می‌آید.

او ادامه داد: زندگی بشر از ابتدای خلقت تا امروز دچار حوادث و تحولات گوناگون بوده است؛ البته این تحولات در گذشته با سرعت کمتری رقم می‌خورد و برای وقوع هر تحول عظیم، سال‌‌ها مقدمه‌چینی و زمینه‌سازی لازم بود، ‌ولی در قرن اخیر و در دهه‌های گذشته، تحولات با سرعت بیشتری در حال تحقق است که توجه به آنها می‌تواند در رفتار، تصمیم‌گیری‌ها و تشخیص وظایف ما اثرگذار باشد و در صورت غفلت، بی‌شک به حسرت جبران‌ناپذیری دچار خواهیم شد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، یکی از تحولات عصر کنونی را پیشرفت چشمگیر سطح درک و فهم نسل بشر دانست و اذعان داشت: امروز حتی کودکان مسائلی را درک می‌نمایند که شاید در گذشته به ذهن بزرگسالان نمی‌رسید. امروز بشر و به ویژه نسل جدید، علاقه بیشتری برای درک حقایق دارد و لحظه‌ای دست از پرسش برنمی‌دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی افزود: از سوی دیگر، یکی از سنت‌های الهی برای آن که همواره زمینه انتخاب آزادانه میان حق و باطل برای بشر فراهم باشد، این است که کفه‌های هدایت و گمراهی در سطح متعادلی قرار داشته باشد؛ بنابراین، فطرت حقیقت‌جوی انسان به هر میزانی رشد یابد، عوامل گمراهی و سرگرمی انسان به اوهام و انحراف نیز شدت می‌گیرد؛ برای نمونه، امروز زمینه دسترسی آسان به کتب و منابع شناخت حقایق معارف الهی در حدی فراهم شده است که در گذشته برای رسیدن به آنها سال‌ها زحمت لازم بود. با این حال، شاهد گسترش ابزارهای زیان‌بار نیز هستیم و گاهی در آنها با شبهاتی روبه‌رو می‌شویم که پاسخ آن برای متخصصین هم دشوار است، در حالی که این شبهات به صورت گسترده در میان قشرهای مختلف جامعه نشر داده می‌شود.

او استفاده درست از این امکانات را یکی از جنبه‌های شکر عملی دانست و تصریح کرد: زمانی که لوازم پیشرفت علم و در برابر عوامل فساد و لوازم گمراهی در این سطح وجود نداشت، تکلیف ما نیز در همان سطح محدود بود، ولی تکلیف امروز ما هم در جهت اثباتی و هم در برابر شبهات انحرافی قابل مقایسه با گذشته نیست. در اعصار گذشته، زمینه چندانی برای علما و روحانیون برای خدمت به جامعه وجود نداشت و شبهاتی هم که در آن زمان مطرح می‌شد، در دسترس عموم نبود، ولی امروز شبهات در قالب‌های مختلف به صورت مداوم افکار جوانان ما را هدف قرار می‌دهند که وظیفه دوچندانی برای ما ایجاد می‌نماید.

آیت‌الله مصباح یزدی شناخت هدف، آشنایی با روش‌ها و راه‌اندازی مراکزی برای انجام این وظایف را نیازمند فعالیت، طراحی، فداکاری و به جان خریدن تهمت‌ها و توهین‌ها دانست و خاطرنشان ساخت: امروز به لطف انقلاب اسلامی، پیشرفت زیادی در این زمینه شاهد هستیم؛ برای نمونه، جامعهالمصطفی امروز زمینه بی‌نظیری برای تعلیم معارف اسلامی در سراسر عالم پدید آورده است، ‌ولی همه اینها با توجه به نیاز ما کافی نیست و باید تلاش و همت دوچندانی صورت گیرد تا بتوانیم تکلیف و وظیفه خود را در قبال جامعه ایفا نماییم.

منبع: شفقنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    لازمه های سخن در باره احکام و اعتقادات دین و مذهب چیستند؟ --- هر سخنی بنام دین و مذهب در زمینه ی احکام و اعتقادات اگر به آیات محکم و مفصل حد و مرزها و بایدها و نبایدهای شناختهای فرهنگ دین داری و مذهب داری قرآنی که در حقیقت قانون اساسی دین مبین اسلام را تشکیل می دهند مستند نباشد و برای اثبات مسائل خود اصول استدلال منطقی - عقلی را به کار نبرده باشد چنین سخنی فاقد ارزش دینی و مذهبی و فاقد پایه های مستحکم اثبات عقلی است. نشر هرسخنی بنام دین و مذهب بی توجه به ملاکهای قرآنی و عقلی که در پارگراف بالا یاد آوری شده اند بنا به حد و مرزهاس شناختهای قرآنی و هشدارهای فراوان قرآن ، که چگونگی درستی و نادرستی دین داری و مذهب داری را مشخص و آشکار ساخته اند ، گمراهی آفرین و دخالت بیجا در دین خدا و مذهب قرآنی اصیل اهل بیت پیامبر و گناه کبیره ی نابخشودنی است. سخن از احکام و اعتقادات دین و مذهب با بی توجهی به ملاکها و معیارهای فوق انسان را با خواست خود به ترویج گمراهی دین داران و به گناهان کبیره ی دخالت در امور منحصر به خداوند گرفتار می کند و در قیامت امکان جبران برای صاحب سخن وجود نخواهد داشت. مهمترین لازمه های سخن در باره احکام و اعتقادات دین و مذهب آگاهی کامل به حد و مرزها و بایدها و نبایدهای شناختهای دین داری و مذهب داری قرآنی و آگاهی کامل به چگونگی به کار گیری درست اصول استدلال عقلی است.

  • بزرگان نیا
    0

    سره از ناسره ی اعتقادهای منسوب به دین و مذهب چگونه شناخته می شود؟ --- اعتقادهایی که با نقد متزلل می شوند هرگز نمی توانند با حقایق انکار ناپذیر دین خدا و مذهب اصیل اهل بیت پیامبر رشته ی خویشاوندی داشته باشند و هیچ ارزش معنوی ندارند. تردیدی نیست که خاستگاه چنین اعتقادهایی ذهن محدود و قاصر و ناتوان بشر است. نباید تردید کرد نسبت چنین اعتقادهایی ، که فاقد هرگونه حجیت آشکار انکار ناپذیر اند ، به خدا و پیامبر و اهل بیت آن حضرت نسبت جعل و دروغ و تزویر است. تنها اعتقادی را می توان دینی و مذهبی و حجت الهی نامید که عین حقیقت آشکار و سرشت نشین و انکار ناپذیر باشد. خداوند هرگز دین داران را برای انکار اعتقادهایی که فاقد حجیت عقلی هستند محاسبه و مؤاخذه نخواهد کرد ؛ بلکه گرایش و پایبندی به چنین اعتقادهایی بنام دین داری و مذهب داری بعلت بطلان آشکار آنها بحکم قرآن گناه است و مجازات دارد. از نوشته ی فوق در می یابیم که گزینش هر اعتقادی بنام دین و مذهب بدون تحقیق و تفحص برای اثبات حجیت انکار ناپذیر آن گزینش باطل و نزد خداوند قابل مؤاخذه و مجازات است. اعتقادهای قرآنی دین که از جانب خداوند آگاه به همه ی حقایق جهان هستی به بشر ابلاغ گردیده اند همگی از حجیت عقلی سرشت نشین انکار ناپذیر بر خوردار اند . برخی از گذاره های قرآنی در باره جهان محسوس که کشف حقایقی از آنها به توان محدود بشر واگذار گردیده حکایت از ظواهر آشکار آنها در اعضای حسی بشر دارند و آشکار است که بعنوان اعتقاد مطرح نگردیده و هیچ ربطی به حقایق این ظواهر ندارند که بتوان با احتمال کشف این حقایق با دانش مکتسب محدود بشر بطلان گذاره های قرآنی را اثبات کرد ؛ بطور مثال گذاره ی قرآنی : « وَلَقَدْ زَيَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْيَا بِمَصَابِيحَ ... » ﴿ آیه ۵ سوره ملک ﴾ که از ظاهر آشکار موجودات این گذاره در چشمان بشر حکایت می کند و به حقایق کشف نشده ی این موجودات ربطی ندارد. این نوشته در حد توان از حقایق آشکار قرآنی برداشت گردیده و بدیهی است که توان محدود صاحب نوشته ؛ آن را از نقد دانشمندان دین شناس و دانشمندان شناختهای دیگر بی نیاز نمی کند.

  • ناشناس
    0

    دین و مذهب شناسان مذهب تشیع برای مصون نگه داشتن دین خدا و مذهب قرآنی اهل بیت مظلوم پیامبر از تحریف و کج روی و از آلوده شدن به من در آوردیها و خرافات عوام و خواص که در تضاد با محکمات مفصل قرآن و اصول استدلالی عقل این ارزشهای الهی را در خود در نوردیده تا کنون بجز دفاع از این من در آوردیها و خرافات چه شاه کارهای خدا پسندانه ای در طول 1400 سال گذشته تا کنون محض رضای خدا انجام داده دند؟؟؟!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها