وزیر ارتباطات؛

ماهواره مخابراتی «ناهید ۱» آماده پرتاب است

وزیر ارتباطات با اشاره به آخرین وضعیت طراحی و ساخت ۳ ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران گفت: ماهواره مخابراتی «ناهید ۱» آماده پرتاب است.

ماهواره مخابراتی «ناهید ۱» آماده پرتاب است

محمدجواد آذری جهرمی همزمان با سالروز تاسیس پژوهشگاه فضایی ایران در پیامی فعالیت هفت سال گذشته این پژوهشگاه را در پیشرفت فناوری فضایی تاثیرگذار عنوان کرد و گفت: توسعه علم و فناوری‌های فضایی از جمله افتخارات کشور و موجب‌اقتدار ما در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و امنیتی و یکی از ضروریات هر کشور است.

وی گفت: امروزه، فناوری فضایی به عنوان یکی از مهم‌ترین زمینه‌های رقابتی در میان کشورها شناخته شده و مبنایی برای مقایسه از نظر توسعه اقتصادی و صنعتی کشورهاست. با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای منحصر به فردفناوری‌های فضایی در اموری همچون ارتباطات، مخابرات، سنجش از دور، آموزش از دور، مکان‌یابی و ناوبری، زندگی بدون استفاده از فضا دیگر متصور نیست.

وزیر ارتباطات ادامه داد: ایران نیز تاکنون فعالیت‌هایی چشمگیری در حوزه فضایی صورت داده و توانسته به چرخه فضایی دست یابد و پژوهشگاه فضایی ایران، از جمله نهادهای تأثیرگذار برای توسعه این فناوری در کشور به شمار می‌رود. این پژوهشگاه در حوزه‌های مختلف فناوری‌های فضایی از جمله طراحی و ساخت ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی، تراسترها و موتورهای پیشران، بلوک انتقال مداری، بالن مخابراتی، خدمات فضاپایه و کاربرد آن در مدیریت بحران در بلایای طبیعی، موفقیت‌های ارزشمندی داشته که پشتوانه‌ای قوی برای حوزه فضایی کشور است.

وی افزود: پژوهشگاه در سال جاری با حرکتی برنامه‌ریزی شده با استفاده از داده‌های سنجش از دور فضایی با برآورد خسارت ناشی از سیل فروردین ۹۸ با استفاده از بالن مخابراتی در ارائه سرویس اینترنت رایگان به این مناطق کمک شایانی به ستاد مدیریت بحران کرد و نیز خدمات به زائران اربعین حسینی میلیاردها تومان برای کشور صرفه‌جویی اقتصادی به همراه داشت که می‌توان از آن به عنوان خدمات فضاپایه پژوهشگاه فضایی نام برد.

جهرمی خاطرنشان کرد: در حوزه طراحی و ساخت ماهواره نیز ماهواره مخابراتی ناهید ۱ را به پایان رسانده که آماده پرتاب است و ماهواره سنجشی پارس ۲ هم در دست تجمیع است، همچنین مدل مهندسی ماهواره ناهید ۲ نیز پایان رسیده و مراحل ساخت مدل کیفی و پروازی آن در دست اقدام است.

وزیر ارتباطات گفت: در زمینه موتورهای فضایی، آزمایش موتور آرش از دیگر موفقیت‌های بزرگ و ارزشمند این پژوهشگاه است، ضمن اینکه تست‌های نمونه کیفی سامانه بلوک مداری را هم با موفقیت پشت سر گذاشته است. در حوزه توسعه فناوری‌های فضایی نیز این پژوهشگاه موفقیت‌های مهمی را به دست آورده است که طراحی و ساخت پین پولر و چرخ عکس‌العملی، باتری‌های فضایی، پنل خورشیدی و حسگرها از آن جمله است که هر کدام در حوزه پروژه‌های فضایی کاربرد دارد و نمونه بارز آن، استفاده از چرخ عکس‌العملی ساخت پژوهشگاه فضایی ایران در پروژه ملی ماهواره سنجشی‌ ظفر است.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این مسیر آن است که همه این موفقیت‌ها در شرایطی حاصل شد که کشور و به ویژه حوزه فضایی در تحریم بوده و دستیابی به این فناوری‌ها ممکن نیست، مگر با غیرت و همت متخصصانعلاقمند و متعهد این حوزه.

منبع: مهر

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها