هاشمی: نهادهای عمومی ثروتمند وارد سرمایه‌گذاری برای تولید شوند

عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جهش تولید با لفظ و برپایی تابلو محقق نمی شود، تولید سرمایه می خواهد، باید موانعش برطرف شود و برای آن باید بازار مصرف و بازار صادرات در نظر گرفت.

هاشمی: نهادهای عمومی ثروتمند وارد سرمایه‌گذاری برای تولید شوند

محمد هاشمی، فعال سیاسی و عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با الزامات تحقق شعار سال «جهش تولید» که از سوی رهبر انقلاب برای سال 99 انتخاب شده است، گفت: تولید یک الزامات و یک نیازهایی دارد؛ اولین نکته این است که باید موانع و سنگ اندازی هایی که بر سر راه تولید وجود دارد را برداشت. قوانین ما نه تنها باید مانع تولید نباشند بلکه باید مشوق باشند. این مشوق ها می تواند معافیت از مالیات یا تسهیلات بانکی باشد.

به جای رفع موانع تولید، مانع برای آن ایجاد کرده ایم

این فعال سیاسی افزود: تولید هم نیاز به سرمایه دارد هم نیازمند بازار مصرف است مخصوصا باید کالاهای تولیدی مازاد بر بازار مصرف باشد که بتوان دست به صادرات زد. از سالی که رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده اند چند سال می گذرد. یکی از مواردی که همیشه توسط مجلسی ها و توسط دولتی ها مطرح شده، این است که موانع تولید برطرف شود. اما متاسفانه نه تنها موانع تولید برداشته نشده بلکه مانع برای تولید هم ایجاد شده است.

چرا عملکرد مجلس برخلاف تولید است؟

او ادامه داد: مجلس قانونی را وضع کرده است که محصولات کشاورزی که در گذشته از پرداخت مالیات معاف بودند مشمول پرداخت مالیات شوند. وقتی این محصولات مشمول پرداخت مالیات می شوند یعنی تولید کشاورزی از بین می رود و کسی نباید تولید کند. با رقم های ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون و مالیات ۲۵ درصد کدام کشاورزی توان پرداخت مالیات آن هم با این هزینه های سنگین آب، برق، کود و کارگر را دارد؟ در واقع مجلس درست برخلاف تولید عمل کرده است. با این رویکرد جهش که هیچ رکود برمی گردد و باعث نابودی همین مقدار تولید می شود و این شرایطی را فراهم می کند که تولید کننده انگیزه ای نداشته باشد.

نهادهای عمومی ثروتمند پا به میدان سرمایه گذاری برای تولید بگذارند

این فعال سیاسی در ارتباط با ضرورت وجود سرمایه برای تولید گفت: در گذشته توقع این بود که با توجه به فرصت های موجود سرمایه گذار خارجی وارد کشور شود. الان سرمایه گذار خارجی وارد کشور نمی شود. تولید هم نیاز به سرمایه دارد. پس نهادهای عمومی ثروتمندی که در کشور وجود دارد باید پا به میدان بگذارند و تسهیلات مالی در اختیار تولید کننده قرار دهند که تولید راه بیفتد.

هاشمی با انتقاد از اینکه نظام بانکی کشور نظامی بر مبنای بنگاه داری است نه بر مبنای بانکداری ادامه داد: بارها گفته شده است که بانک ها باید از این حالت بنگاه داری خارج شوند و کار خودشان را انجام دهند. اما نه تنها چنین اتفاقی نیفتاد بلکه وقتی در خیابان ها و بازار می رویم ساختمان و تشکیلات بانک های دولتی و خصوصی را مشاهده می کنیم.

سرمایه کشور به سمت بازار مسکن، خودرو، ارز و طلا هدایت شده اند اما...

او با تاکید بر اهمیت هدایت سرمایه به سمت تولید گفت: الان سرمایه های کشور به سمت بازارهای پرسود مثل مسکن، خودرو، ارز و طلا هدایت شده اند. پولی هم که به ارز و مسکن تبدیل می شود با توجه به شرایط کشور ارزش افزوده تولید نمی کند. هیچ کدام از این ها نه تنها مشوق نیست بلکه آفت تولید است.

این فعال سیاسی با انتقاد از اینکه برای نامگذاری های اقتصادی سال از سوی رهبری در چند سال گذشته اقدام عملی از سوی مسئولان صورت نگرفته است گفت: با وضعی که ما می بینیم وتجربه ای که در گذشته وجود دارد برای نام سال فقط در شهر تابلو برپا شده است. نام سال گذشته رونق تولید بود. امسال هم مثل سال های گذشته رونق را خط می زنند و به جای آن جهش تولید را می نویسند.

جهش تولید با لفظ و تابلو محقق نمی شود

محمد هاشمی با بیان آنکه جهش تولید با لفظ و برپایی تابلو محقق نمی شود، گفت: تولید سرمایه می خواهد، باید موانعش برطرف شود و برای آن باید بازار مصرف و بازار صادرات در نظر گرفت. این ها مسائل بسیار مهمی است که متاسفانه انجام نشده است. باید واردات را کم کنیم و مردم را به مصرف کالای داخلی تشویق کنیم. اما این کار را هم نکرده ایم. بنابراین تحقق شعار جهش تولید مثل بقیه شعارهایی است که تا کنون بوده فقط یک لفظ بوده اند و یک عده از همان فردای نامگذاری سال شروع می کنند به تکرار کردن فرمایش های رهبری اما هیچ گام عملی برای فراهم کردن شرایط تولید برداشته نمی شود.

می توان بی نیاز از سرمایه گذار خارجی شد اگر...

عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: درست است که در شرایط کنونی سرمایه گذاری خارجی وارد کشور نمی شود اما نهاد های ثروتمندی در کشور وجود دارند. اگر بانک ها درست کار کنند شرایط خوبی ایجاد می شود. نهادهایی مثل بنیاد مستضعفان، برکت، تعاونی های سپاه و نیروی انتظامی الان به نهادهای ثروتمندی تبدیل شده اند که هرکدام بانک هایی در اختیار دارند. این نهادها می توانند، شرایط تولید را فراهم کنند و ما را از سرمایه گذار خارجی بی نیاز کنند تا فرمایش رهبری محقق شود.

این فعال سیاسی در پایان گفت: وقتی برای کشاورزی و صادرات هم مالیات در نظر گرفته می شود باید فاتحه کشاورزی و صادرات را خواند. این گونه اقدامات علیه تولید و جهش تولید است.

منبع: خبرآنلاین

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها