یادداشت بیل گیتس درباره نتایج شیوع کرونا در جهان؛

کرونا؛ اصلاح‌کننده‌ی بزرگ / کووید -19 واقعا چه چیزی به ما یاد می دهد؟

بیل گیتس/ کارآفرین و موسس برند مایکروسافت

کرونا؛ اصلاح‌کننده‌ی بزرگ / کووید -19 واقعا چه چیزی به ما یاد می دهد؟

من عمیقاً باور دارم که هدفی معنوی در پس هر آنچه اتفاق می‌افتد وجود دارد، چه برداشت ما از آن اتفاق خوب باشد، چه بد. مایل هستم نظر خود در مورد آنچه ویروس کرونا با ما انجام می دهد را با شما به اشتراک بگذارم:

این ویروس به ما یادآوری می‌کند که ما همه برابر هستیم، صرف‌نظر از فرهنگ، مذهب، حرفه، وضعیت مالی یا میزان شهرت‌مان. این ویروس با همه ما به طور یکسان برخورد می‌کند، شاید ما هم باید همین کار را انجام دهیم. اگر حرف من را باور نمی‌کنید، از تام هنکس بپرسید.

به ما یادآوری می‌کند که همه به هم وصل هستیم و آنچه بر یک انسان اثر می گذارد، می تواند بر دیگری نیز اثر بگذارد. به ما یادآوری می‌کند مرزهای نادرستی که تعیین کرده‌ایم، ارزش زیادی ندارند، چرا که این ویروس نیازی به پاسپورت ندارد. این ویروس با قراردادن ما در تنگنا و بحران، کسانی را به ما یادآوری می کند که همیشه تحت ظلم واقع شده‌اند.

به ما یادآوری می‌کند که سلامت‌مان چه‌قدر با ارزش است و چگونه ما با خوردن غذاهای ناسالم و آب‌هایی آلوده به مواد شیمیایی، همیشه از آن غافل بوده‌ایم. اگر مراقب سلامت خود نباشیم، قطعا بیمار خواهیم شد.

به ما یادآوری می‌کند که زندگی چه‌قدر کوتاه است و اینکه مهم‌ترین کار هر انسان کمک به دیگران و بخصوص افراد سالخورده و بیمار است. هدف ما خریدن دستمال توالت نیست!

به ما یادآوری می‌کند جامعه ما چ‍ه‌قدر ماده‌گرا شده و در هنگام سختی ها آنچه بدان نیاز داریم، نیازهای اولیه مانند آب و غذا و دارو است، نه تجملاتی که گاهی بدون دلیل بر آنها ارزش می گذاریم.

به ما یادآوری می‌کند خانه و خانواده چه‌قدر اهمیت دارند و چه‌قدر ما از آنها غافل بوده‌ایم. این ویروس ما را به خانه‌هایمان برگردانده تا دوباره بتوانیم وحدت خانواده خود را مستحکم کنیم.

به ما یادآوری می‌کند که کارِ اصلی ما شغلمان نیست. شغل کاری است که ما انجام می‌دهیم، نه آنچه بخاطر آن به دنیا آمده‌ایم. کارِ اصلی ما مراقبت از یکدیگر است، محافظت از یکدیگر و کمک به یکدیگر.

به ما یادآوری می‌کند که نفس خود را تحت کنترل داشته‌باشیم. یادآوری می‌کند هرچه‌قدر هم که فکر می‌کنیم بزرگ هستیم، یا دیگران فکر می‌کنند بزرگ هستیم، تنها یک ویروس می تواند دنیای ما را متوقف کند.

به ما یادآوری می‌کند که قدرتِ اختیار و اراده در دستان ماست. می توانیم انتخاب کنیم که همکاری کرده و به یکدیگر کمک کنیم، ببخشیم، تقسیم کنیم. یا می توانیم انتخاب کنیم خودخواه باشیم، احتکار کنیم، یا فقط از خودمان مراقبت کنیم. قطعاً در سختی‌ها است که هرشخص رنگ واقعی خود را آشکار میکند.

به ما یادآوری می‌کند که می توانیم صبور باشیم، یا وحشت‌زده شویم. می توانیم درک کنیم که چنین شرایطی بارها و بارها در طول تاریخ اتفاق افتاده و این نیز خواهد گذشت، یا بترسیم و امروز را آخر دنیا بدانیم و درنتیجه بیشتر باعث ضرر شویم تا سود.

به ما یادآوری می‌کند که این شرایط میتواند یک پایان یا آغازی دوباره باشد. می تواند زمانی برای تامل و درک باشد، برای یادگرفتن از اشتباهات؛ یا میتواند آغاز چرخه‌ای باشد که آنقدر ادامه می‌یابد تا ما نهایتا آنچه که باید را یاد بگیریم.

به ما یادآوری می‌کند که کره زمین بیمار است. یادآوری می کند باید همانطور که به سرعتِ خالی شدن قفسه های دستمال توالت نگاه می‌کنیم، به میزان جنگل‌زدایی نیز نگاهی داشته باشیم.
ما بیمار هستیم، چرا که خانه‌ی ما بیمار است.

به ما یادآوری می‌کند که بعد از هر سختی، همیشه آسانی‌ست. زندگی یک چرخه است، و این نیز مرحله‌ای در این چرخه ی بزرگ است. نیازی نیست بترسیم، این نیز می گذرد.

درحالیکه تعداد زیادی کرونا/ کووید -19 را یک فاجعه‌ی بزرگ به‌حساب می‌آورند، من ترجیح می دهم آن را یک اصلاح‌کننده‌ی بزرگ ببینم. چیزی که فرستاده شده تا درس‌هایی که ظاهراً فراموش کرده‌ایم را به ما یادآوری کند و این بستگی به ما دارد که آنها را یاد بگیریم یا نه!

******

توضیح : یادداشت بیل گیتس بیشتر سویه‌های زیست مادی انسان را مورد اشاره قرار می‌دهد، درحالی‌که به‌نظر می‌رسد کرونا افزون بر اینها، فرصتی برای تامل در زندگی معنوی و اخلاقی نیز هست.

همچنین شرایط کنونی جهان، می‌تواند تامل درباره نشانه‌های ظهور را نیز در پی داشته باشد.

منبع: سه نقطه

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • آلان
    0

    همین ویروس کوچیک اونچنان شکست سخت و بزرگ و سهمگینی رو به خرافات مذهبی تحمیل کرد . ادیانی که هزاران سال ادعاهای واهی شفا و درمان و فلان داشتند رو فرستاد گوشه رینگ و با چند ضربه هوک ناک اوت کرد . از مکه و مسجد و مضجع امام و امامزاده و کلیسا و واتیکان و معبد شائولین و همه رو کرد تو قرنطینه ‌ . علم ۱۰۰۰- دین صفر

    نظرات شما -
    • عباس مداح
      0

      سلام دوست عزیز همه گفته های جنابعالی درسته ولی باعرض پوزش کرونا دین را به گوشه رینگ نبرده بلکه خرافات دینی ،علوم افراطی ،سیاست ،اقتصاد ،روابط اجتماعی وخیلی ازمسائل دیگر ازجمله تخریب محیط زیست وووو برای مثال بنظرشما علم زیرسوال نرفته که با اینهمه رشد وپیشرفت از عهده یک ویروس کوچولو برنیامده؟ پس باید بگوییم کرونا برعلیه افراط وتفریط درهمه زمینه ها قدعلم کرده.وهمینجاست که با نظر بیل گیتس موافقم.موفق باشید.

  • ابراهیم
    0

    شما دراشتباه تازه مردم میمند که دین مسجد امامزاده کلیسای همه هدایتگر میباشد هیچ برگی بدون اذن خداازدرخت کنده سرزمین می‌افتد دینداری منو شماایراددارد مسجدها خانه خدااست

    نظرات شما -
    • علی
      0

      اسلام به ذات خود ندارد عیبی . هرچه هست از مسلمانی ماست.

  • عباس کریمیان
    0

    کرونا .خیلی چیزها رو ثابت کرد ..که علم .بهترین . مفیدترین .چیز برای بشر است ..ودین فقط مایع تسگین ..نه برای معجزه ..پس به علم احترام .بگذاریم .وجهان جای خیال بافی .واجنه .و...نیست .هرچه هست واقعیت .واقعیت ...باهم بودن .کرونا نابود میشود ...نه به انزوار .. رفتن .با تصمیم .درست .وخردمندانه ....

    نظرات شما -
    • هموطن
      0

      مسائل رو باهم قاطی نکنید.جایی که صحبت از دین میشه میخواد یادمون بیاره که باید همدیگر را دوست داشته باشیم.منظور آقای بیل گیتس اینه که همدیگر رو فراموش کردیم.متاسفانه خیلی ها تو همین شرایط هم فکر اینن که پولشونو چند برابر کنن.تو تلویزیون نمی بینید یارو میاد میگه یه بسته داریم توش این و داره اونو داره .قیمت ۲۸۰ هزار تومنه.همونارو برید سوال کنید ببنید قبل ازکرونا چند بوده.

  • شیپورچی
    0

    انکه پول داردزنده می ماند

  • خ
    0

    از کدام علم صحبت میکنید ؟ از کدام پیشرفت ؟این همه ادعای کشورها در پیشرفت علم و تکنولوژی پس کو اون علمی که بتونه این ویروس که با چشم هم نمیشه دید کنترل کنه کرونا به ما یاد داد تا بفهمیم انسان چقدر ضعیف هست به نظر بنده بعد از گذر از این کرونا کسی که ادعای پیشرفت میکنه با پشت دست زد تو دهنش

  • ناشناس
    0

    بیل گیتس به نکته های اموزنده ای اشاره کرده در این چند روز منم به این نکته ها پی برده بودم منتها با ایات قران. بنی ادم اعضای یکدیگرند که در آفرینش زیک گوهرند. البته بیل گیتس با عشق و معنویت در سراسر جهان کمکهای بشردوستانه زیادی در مورد مسائل جهان ارائه کرده است خداوند حافظ این بزرگ مرد دانشمند قرن بیست و یک باشد. به امید سلامتی و طول عمر برای این متفکر ارزنده

  • حاج حنیفه
    0

    باسلام کرونا ضعف وکوچکی بشر درمقابل عظمت خلقت رابرخ مامیکشد باشد که خودپسندیها را کنار بگذاریم وبدانیم که خوشبختی ماادمها بهم وابسته است ادیان اسمانی کرارا نوع دوستی راتوصیه کرده اند انجیل میگویدهمسایه ات راباندازه خودت دوست داشته باش پیمبر اسلام انقدرسفارش همسایه را میکرد که صحابه فکرمیکردندشاید همسایه درارث هم سهیم باشد درایات خود فران هم بسیاربه دیگردوستی توصیه شده امیداست که ازروزگار پند بگیریم درود به دوستان بشریت ودرود به اقای بیل گیتس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها