یک روزنامه‌نگار:

کسانی که می‌گویند باید قرنطینه کامل کرد، عوارض اقتصادی‌اش را می‌پذیرند؟

یک روزنامه‌نگار نوشت: نقد هر سیاستی باید همراه با پذیرش تبعات بعدی آن باشد. هر سیاستی دارای منافع و هزینه‌هایی است. اگر از منافع آن سخن می‌گوییم، هزینه‌هایش را نباید فراموش کنیم.

کسانی که می‌گویند باید قرنطینه کامل کرد، عوارض اقتصادی‌اش را می‌پذیرند؟

روزنامه شهروند در باره نقد سیاست‌های رسمی و اظهارنظرهای کارشناسان پیرامون شیوع بیماری کرونا یادداشتی به قلم عباس عبدی منتشر کرد.

در این یادداشت آمده است:
1ـ نخستین و مهم‌ترین مسأله ضرورت نقد سیاست‌های رسمی است. هیچ مدیری نمی‌تواند مدعی شود که سیاست‌هایش بی‌عیب و نقص و بی‌نیاز از نقد است، حتی بهترین سیاست‌ها نیز نیازمند نقد هستند، زیرا بهترین‌بودن آنها صرفا از طریق به محک نقد درآمدن است که ثابت می‌شود. در نتیجه هر کس و هر دولتی که به درستیِ سیاست‌های خود اطمینان بیشتری دارد، از نقد استقبال می‌کند، بنابراین نقد را باید نعمت دانست.
2ـ منتقد باید ملاحظات اخلاقی جامعه را بنماید و براساس مسئولیت مدنی و قانونی حرف بزند. فرقی نمی‌کند که این فرد در چه جایگاهی است. اگر یک دارو برای درمان یا تخفیف کرونا خوب است، به‌طور طبیعی باید سیر قانونی و مراحل رسمی آن طی شود. اینکه یک پزشک معتقد است این دارو خوب است، مجوز اعلام رسمی آن نیست. خوب‌بودن یک دارو در پزشکی معنای علمی دارد، باید به تعداد مناسب آزمون شود و گزارش‌های بالینی آن در هیأت علمی آن بیمارستان تهیه و تعریف شود و در نهایت در فرآیندی علمی تأیید شود. پیش از طی این مراحل هیچ فردی حق ندارد که در این‌باره اظهارنظر عمومی کند، در غیر این صورت سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و ذهنیت جامعه مخدوش و مردم نیز نگران می‌شوند. مسأله دارو و درمان ظرافت‌های خاص خود را دارند و بسیار حساس هستند و پزشکان عزیز بیش از دیگران باید این ملاحظات را رعایت کنند.
3ـ نکته سوم شاید مهم‌تر است. تردیدی نیست که فاصله‌گذاری اجتماعی یا حتی قرنطینه کامل بهترین شیوه برای قطع زنجیره انتقال این ویروس است، ولی سیاستگذار در مقام اجرا نمی‌تواند به راحتی از این گزاره نتیجه عملی بگیرد، زیرا فاصله‌گذاری اجتماعی سطوح گوناگونی دارد و در مدت زمان کم یا زیاد قابل اجراست. به راحتی می‌توانیم توصیه کنیم که دولت شدیدترین فاصله‌گذاری یا همان قرنطینه را به مدت طولانی تا رسیدن به نقطه صفر یا نزدیک به آن اجرا کند، ولی باید توجه کنیم هر کدام از این سطوح با زمان‌بندی آنها عوارض اجتماعی و اقتصادی خاص خود را دارد که پس از پایان ماجرای کرونا سیاستگذار باید پاسخگوی آنها باشد. آیا کسی مسئولیت این عوارض را از الان می‌پذیرد؟ درواقع منظور این است که نقد هر سیاستی باید همراه با پذیرش تبعات بعدی آن باشد. هر سیاستی دارای منافع و هزینه‌هایی است. اگر از منافع آن سخن می‌گوییم، هزینه‌هایش را نباید فراموش کنیم.

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • مهدي آخونديان
    0

    سلام من يه كاسب وتوليد كننده كيف وكفش هستم وشايد يكي از اقشاري هستيم كه بيشترين فشار اقتصادي را داريم تحمل ميكنيم ولي مديران محترم ،پاي جان إنسان در ميان هست كدام يك از مديران تضمين سلامت نيروهاي من را ميتونن انجام بدهند نميشود از طرفي فاصله گذاري اجتماعي از طرفي گشايش بانكها ودرگيريهاي وصول مطالبات دولت بايد بار مردم را در اين مقطع تاريخ بكشد همانگونه كه مردم كشيده اند شهيد دادن وهمه جا كم نگذاشتن الان وقت جبران محبتهاي مردم هست به هر نحوي از انحار كه من توليد كننده دلگرم باشم براي بعد از پيروزي كورونا از همايت دولتم وشروع به توليد كنم جان انسان مهم هست اين آمار مرگ ومير اعلامش آسان هست

  • بی طرف
    0

    جان افراد جامعه از همه چیز مهمتر است اقتصاد قابل جبران است ولی قربانی افراد و پرستاران و پزشکان قابل جبران نیست می دانید اگر کرونا کنترل نشود چند بچه یتیم چند زن بی سر پرست چن مادر داغدار می شود اثار ش در جامعه افسرده قابل جبران نیست

  • پارسی
    0

    از کرامات شیخ ما این است ، عسل میخورد میگوید که شیرین است استاد عبدی حفظ جان شهروندان از هر واجبی واجبتر و اولی ا تر است باید شهروندان سالم و زنده باشند تا بتوانند کار و فعالیت اقتصادی نمایند ، وگرنه شیوع شدید و تلفات فراوان چنان خسارتی به جامعه وارد می آورد که با میلیاردها دلار نیز قابل جبران نخواهد بود.

  • ایرانی
    0

    باید به حکومت گفت "جیک جیک مستونت بود یاد زمستونت نبود".اون حاتم بخشی در منطقه و جهان را حالا نه دزدهای کاخ نشبن و اروپا و آمریکا گرد بلکه مردم فقیر با جان خویش پس میدهند.بیار چلوکباب و دوغ و..که باز پنجشنبه شد.

  • ناشناس
    0

    اگر افراد بیشتری در اثر بیماری بمیرند تو و دوستانت جواب میدین پر مدعا و تو خالی که فقط جنجال به پا میکنید

  • سلام
    0

    راستش نمیشه ،به حرفای راست و دروغ غربگرا ها اطمینان کرد، لطفاً نظرم را منتشر کن، چرا از حرف حق میترسید ؟ به مسائل فراملی نگاه کنید نه جناحی ،

  • دیوار سفارت آمریکا
    0

    اون موقعیکه (سیاست بالا رفتن از دیوار سفارت و زدن کلید انقلاب دوم ) را با همکاری معصومه ابتکار و سایر عناصر منافق انجام میدادی آیا به هزینهاش فکر کرده بودی ؟ نه! پس تز نده و فکر بدهکاریت باش.

  • حسين
    0

    شما كه با دولت فخيمه عقل كل هستيد چرا قم را از اول ميدونستيد و هزينه هم خيلي كمتر بوده قرنطينه نكرديد!!!؟؟؟؟؟؟

    نظرات شما -
    • سلام
      0

      عمو جان از دنیا عقب نیستی ، چرا غرب و آمریکا که این همه هارت و پورت دارند نتوانستند جلوگیری کنند ، کم بازی دیگران بخورید ، قبل از قم تو شهرهای دیگه هم مشاهده شده!

  • مجید
    0

    نقد هر سیاستی باید با پذیریش تبعات بعدی ان باشد .جمله جالب ومعنا داری است جالب توجه نقد کنندگان حرفه ای.حکومت ومسولان وخط های چپ وراست .البته حکومت ایران یکی از ازاد ترین سیستم های جهان است .که باعث شده کسانی شبه ره صد ساله را بروند اعم از هنرپیشگان دست دهم وکسانیکه اطلاعی از الفبای سیاست واقتصاد نبرده اند وبا استفاده از امکانات دولتی به مقصود خود برسند.البته هیچکدام هم تبعات بعدی انتقادات خود را نمی پذیرند.جالبه نه .هر موقع قانون به نفع ماست فریاد می زنیم مگه این مملکت قانون نداره .اما اگه به نفع ما نباشد .حتی تا مرحله تقاضای برگزاری رفراندوم هم می رویم.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها