۳ پروژه راهداری در استان مرکزی افتتاح می‌شود

زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ای در استان مرکزی با افتتاح از ۳ پروژه راهداری در این استان توسعه می‌یابد.

۳ پروژه راهداری در استان مرکزی افتتاح می‌شود

امروزه تصادفات جاده‌ای از عمده‌ترین عوامل مرگ و میر انسان‌ها محسوب شده و هزینه‌های زیادی را به جوامع بشری تحمیل می کند.

عوامل مختلفی حوادث رانندگی را به وجود می‌آورد که یکی از مهم‌ترین آنها خطای انسانی است، در حمل و نقل جاده ای، خستگی یکی از اصلی‌ترین عوامل خطای انسانی است که می‌تواند سبب تصادفات مرگبار شود اگر چه به دلیل ناشناخته بودن و مشکل بودن تشخیص خستگی به عنوان عامل موثر در تصادف، این مهم کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

خستگی در اثر عوامل بسیار گسترده و پیچیده‌ای به وجود می‌آید به طوری که 30 تا 40 درصد از تصادفات رانندگی در راه‌های کشور به عامل خستگی راننده بر‌می گردد.

از عوامل مهم و اساسی در بحث ایجاد خستگی در رانندگان می‌توان نیاز به استراحت و خواب را نام برد به طوری که خواب یک موضوع انتخابی نیست بلکه حیاتی و ضروری است.

تاکنون نبود ایمنی در راه‌ها، سرعت و بی توجهی رانندگان به جلو و خودروهای فاقد ایمن از عمده دلایلی بود که در سوانح جاده‌ای به فوت سرنشینان خودرو منجر می‌شد اما اکنون عوامل دیگری نظیر رانندگی مستمر و خستگی راننده در پی نبود توقفگاه‌های مناسب و مجتمع‌های خدمات رفاهی در طول مسیر هم سبب تلفات جاده‌ای می‌شود.

مجتمع های خدماتی رفاهی مجموعه‌هایی هستند که دارای امکانات و خدمات بهداشتی، درمانی، رستوران، نمازخانه، جایگاه عرضه سوخت، پارکینگ و سایر خدمات رفاهی هستند.

آرامش راننده و مسافر، امنیت، وجود خدمات مناسب، استراحت مسافران و رسیدگی به مسائل فنی خودرو از مزایای احداث مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین راهی است.

از این رو استان مرکزی هم به عنوان شاهراه مواصلاتی کشور که با حجم بالایی از ترددها در محورهای شریانی خود رو به رو است نیاز مبرمی به احداث و توسعه مجتمع‌های خدمات رفاهی در محورهای مختلف دارد.

3 مجتمع خدمات رفاهی در محورهای مواصلاتی استان مرکزی افتتاح شد

علی‌ زندی‌فر مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در این باره گفت: ارتقاء سطح ارائه خدمات به کاربران جاده‌ای و مسافران به منظور افزایش ایمنی تردد در جاده‌ها یکی از وظایف ذاتی ادارات کل راهداری در سطح کشور است و یکی از ابزارهای اجرای این وظیفه ذاتی توسعه مجتمع‌های خدماتی رفاهی و نظارت مستمر بر این مجتمع‌ها است.

وی با اشاره به لزوم احداث مجتمع‌های خدماتی -رفاهی در سطح محورهای مواصلاتی استان افزود: استراحت 15 دقیقه‌ای رانندگان پس از 2 ساعت رانندگی امری ضروری است بر همین اساس برای فراهم کردن آسایش بیشتر رانندگان و مسافران، کاهش میزان تصادفات جاده‌ای متأثر از خستگی و خواب‌آلودگی رانندگان، احداث مجتمع‌های خدماتی-رفاهی در جاده‌ها لازم است.

ساخت 3 باب مجتمع خدماتی‌رفاهی در محورهای مواصلاتی استان مرکزی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی با اشاره به ساخت 3 باب مجتمع خدماتی‌رفاهی در محورهای مواصلاتی استان مرکزی تصریح کرد: 2 مجتمع در کیلومتر‌های 8 و 16 محور دلیجان - سلفچگان و یک متجمع در کیلومتر 73 محورآزادراه ساوه - همدان احداث شده است.

زندی‌فر بیان کرد: مجتمع خدماتی‌رفاهی آزادراه ساوه به همدان با 2 هکتار مساحت و 800 مترمربع زیربنا، در یک سال با هزینه 4 میلیارد و 300 میلیون تومان و 8 نفر اشتغال زایی احداث شده است.

وی ادامه داد: مجتمع خدماتی‌رفاهی در کیلومتر 16 محور دلیجان-سلفچگان نیز در 2 سال با صرف 8 میلیارد تومان اعتبار و 12 فرصت شغلی در زمینی به وسعت یک هکتار احداث شد.

15 میلیارد تومان اعتبار برای 3 پروژه راهداری استان مرکزی

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی مجتمع پارسیان در کیلومتر 8 محور دلیجان-سلفچگان را سومین مجتمع احداث شده در استان دانست و عنوان کرد: این مجتمع با سرمایه‌گذاری 5 میلیارد تومان در زمینی به وسعت 22 هزار و 500 مترمربع با زیربنای 3 هزار و 100 متر مربع در یک سال احداث شده است و برای 15 نفر اشتغال زایی دارد.

زندی‌فر با بیان اینکه برای این سه پروژه مهم بالغ بر 15 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است افزود: این مجتمع‌ها از امکاناتی نظیر جایگاه سوخت (بنزین و گازوئیل)، نمـازخانه، اتاق کودک و مادر، رستوران، فروشگاه خدمات خودرویی، سرویس بهداشتی زنانه و مردانه، فضای سبز و پارکینگ برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: این مجتمع ها ضمن خدمات‌رسانی به مسافران، خودروها و وسایل نقلیه و ایجاد اشتغال، زیربنای حمل و نقل جاده‌ای و توسعه گردشگری به شمار می‌روند به همین دلیل پذیرای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خیران در این حوزه هستیم.

منبع: تسنیم

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها