همسر رئیس جمهوری آلبانی در جریان تجمعی اعتراضی دستگیر شد

همسر رئیس جمهوری آلبانی در جریان تجمع اعتراض‌آمیز روز یکشنبه نسبت به تخریب ساختمان تئاتر ملی این کشور در تیرانا، پایتخت، به همراه ۳۰ نفر دیگر دستگیر شد.

همسر رئیس جمهوری آلبانی در جریان تجمعی اعتراضی دستگیر شد

مونیکا کریِمادی،‌ جدا از اینکه همسر رئیس جمهوری آلبانی است نماینده پارلمان و رهبر یکی از احزاب سیاسی فعال در این کشور موسوم به «جنبش سوسیالیستی برای ادغام» نیز هست.

به گزارش یورونیوز، تصاویر تلویزیونی که از تظاهرات اعتراض آمیز روز یکشنبه در تیرانا پخش شد خانم کریمادی را در حالی که درون یک وانت پلیس قرار گرفته بود، نشان داده است.

همسر رئیس جمهوری آلبانی در جریان تجمعی اعتراضی دستگیر شد

مقامات آلبانی سال ۲۰۱۸ میلادی در تصمیمی غافلگیرانه اعلام کردند که بنا دارند تئاتر ملی را به دلیل آنچه «شرایط نامطلوب» عنوان شده بود، تعطیل و ساختمان آنرا تخریب کنند. این تصمیم با مخالفت جمع زیادی از هنرمندان روبرو شد که خواهان حفظ و مرمت ساختان تئاتر ملی شده بودند.

تجمع اعتراضی روز یکشنبه نیز به همین منظور تشکیل شده بود. معترضان همزمان با آغاز عملیات تخریب تلاش کردند که از حصار امنیتی ایجاد شده توسط ماموران پلیس عبور کنند که با شلیک گاز اشک آور از سوی نیروهای امنیتی مواجه شدند.

در این تظاهرات بسیاری از هنرمندان و نیز رهبران اپوزیسیون نیز به جمع معترضان ملحق شده بودند. پلیس ساعاتی پس از پایان یافتن این تجمع که به خشونت کشیده شده بود اعلام کرد که دستگیر شدگان را آزاد کرده است.

پلیس آلبانی همچنین تاکید کرد که به موجب مقررات قرنطینه هیچگونه تجمعی در این کشور در حال حاضر مجاز نیست.

برخی منابع اعلام کردند که در این تظاهرات چندین مامور پلیس در پی خشونت‌ها مجروح شدند. این منابع همچنین یادآور شدند که همسر رئیس جمهوری آلبانی نیز که در این تظاهرات حضور داشت توسط ماموران پلیس دستگیر و به خارج از محل اجتماع هدایت شد.

وضعیت سیاسی پر تنش در آلبانی

تخریب ساختمان تئاتر ملی آلبانی تصمیمی بود که پیشتر به شدت از سوی اپوزیسیون این کشور مورد انتقاد واقع شده بود.

این در حالیست که ایلیر متا، رئیس جمهوری این کشور نیز با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی فیس‌بوک تصمیم یاد شده را نوعی جرم قانونی و اخلاقی خوانده و اعلام کرده بود که تخریب ساختمان تئاتر به دستور مافیا انجام می‌شود.

این تصمیم همچنین مورد انتقاد رهبر حزب دموکرات آلبانی قرار گرفت. لولزیم باشا با انشار مطلبی در فیس‌بوک تخریب ساختمان تئاتر را غیرقانونی خواند و خشونت بر ضد شهروندان و خبرنگاران را غیر قابل قبول توصیف کرد.

وی در ادامه ادی راما، نخست وزیر کشورش که دستور تخریب ساختمان تئاتر در کابینه وی صادر شده را به عنوان یک فرد جنایتکار معرفی کرد که کلیه اختیارات حکومت را به قبضه خود درآورده است.

در پی بالاگرفتن اختلافات و شدت گرفتن تنش سیاسی در آلبانی، هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در این کشور خواستار آن شد که قبل از اجرای هر تصمیمی، مقامات سیاسی و جامعه مدنی با یکدیگر گفتگو کنند؛ درخواستی که به اعتقاد اتحادیه اروپا از سوی نهادهای ملی و محلی بی پاسخ ماند.

آلبانی پیش از این و در بحبوحه یک فضای سیاسی متشنج که با خروج احزاب سیاسی اپوزیسیون از پارلمان همراه بود مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا را آغاز کرد.

ساختمان تئاتر ملی آلبانی که در دست تخریب قرار گرفته سال ۱۹۴۰ در زمان اشغال خاک این کشور توسط ایتالیا در جنگ دوم جهانی افتتاح شد.

به گفته دولتمردان آلبانی این ساختان قرار است پس از تخریب با صرف هزینه‌ای ۳۰ میلیون یورویی با بنای جدید دیگری جایگزین شود.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها