مأمور بازداشت‌کننده جورج فلوید به قتل درجه دو متهم شد

مقام‌های ایالت مینه‌سوتا اتهام مأموری که زانویش را بر گردن جورج فلوید گذاشته بود به قتل درجه دو تغییر داده اند و به علاوه اتهاماتی را علیه سه مأمور دیگر حاضر در جریان بازداشت که به مرگ او انجامید اعلام کرده‌اند.

مأمور بازداشت‌کننده جورج فلوید به قتل درجه دو متهم شد

درک شووین ماموری که با فشردن زانو بر گردن جورج فلوید، مرد ۴۶ ساله سیاهپوست، باعث مرگ او شد قبلا به قتل درجه سه (غیرعمد) متهم شده بود که حالا این اتهام به قتل درجه دو (شبه عمل) تغییر کرده است. با این حال اتهام قتل درجه سه همچنان در پرونده او می ماند.

براساس اسناد دادگاه سه افسر دیگر هم که قبلا اخراج شده بودند اکنون به دستیاری و همیاری در قتل متهم شده اند.

مرگ آقای فلوید به اعتراضات گسترده در سراسر آمریکا علیه نژادپرستی و قتل سیاهپوستان به دست ماموران پلیس منجر شده است.

بخش اعظم اعتراضات در هشت روز گذشته مسالمت آمیز بوده است اما تظاهرات در نقاطی به خشونت گرایید و در برخی شهرها مقررات منع رفت و آمد شبانه اعلام شده است.

اتهامات تازه را کیت الیسون دادستان ایالت مینه‌سوتا اعلام کرد و ایمی کلوبشار سناتور اهل این ایالت گفت که اتهامات تازه "گام مهم دیگری در جهت عدالت" است.

در مقابل بنجامین کرامپ وکیل خانواده فلوید به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت که به اعتقاد آنها اتهامات علیه درک شووین باید قتل درجه یک باشد. او گفت به خانواده فلوید گفته شده که تحقیقات ادامه دارد و ممکن است اتهامات تغییر کند.

معنی اتهامات چیست؟

براساس قوانین مینه سوتا برای محکوم شناختن کسی در قتل درجه یک و درجه دو باید ثابت شود که نیت متهم کشتن بوده است. در قتل درجه یک در بیشتر موارد باید ثابت کرد که پیشاپیش قصدی برای کشتن در کار بوده است.

محکومیت به قتل درجه سه نیازمند ارائه شواهدی که ثابت کند متهم قصد کشتن قربانی را داشته نیست، بلکه کافی است نشان داده شود که اقدامات قاتل خطرناک بوده و حفظ جان قربانی را در نظر نگرفته است.

پیشینه

روز دوشنبه ۲۵ مه صاحب فروشگاهی در شهر مینیاپولیس با پلیس تماس گرفت تا از جورج فلوید که به دادن یک ۲۰ دلاری جعلی مظنون بود شکایت کند.

وقتی پلیس به صحنه رسید جورج فلوید در ماشین خود نشسته بود و مست به نظر می رسید. او در برابر انتقال به ماشین پلیس مقاومت کرد چون می گفت از فضاهای تنگ وحشت دارد. درک شووین ماموری که دیرتر سر صحنه رسیده بود او را روی زمین دراز کرد و زانویش را برای نه دقیقه روی گردن او گذاشت و فشار داد.

آقای فلوید به ماموران می گفت دارد خفه می شود و مادرش را صدا می کرد. با این حال حتی دقایقی بعد از خاموش شدن او، شووین همچنان زانویش را روی گردن او فشار می داد.

مرگ آقای فلوید در دست پلیس بعد از یک رشته حوادث مرگبار مشابه برای سیاهپوستان از جمله مایکل بران در فرگوسن میزوری، اریک گارنر در نیویورک و سایرینی روی می دهد که مرگ آنها در سال های اخیر به راه افتادن جنبش "جان سیاهان ارزش دارد" منجر شده است.

برای بسیاری خشم از مرگ جورج فلوید همچنین منعکس کننده سرخوردگی نسبت به نابرابری اجتماعی-اقتصادی و تبعیض است.

انکار ترامپ

همزمان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انکار کرده که جمعه شب در جریان تظاهرات ضدنژادپرستی به پناهگاه زیرزمینی کاخ سفید پناه برده بود.

او به رادیو فاکس نیوز گفت که روز جمعه برای "بازرسی" و فقط برای "مدتی خیلی کوتاه" به آنجا رفت.

محوطه اطراف کاخ سفید در روزهای اخیر مثل خیلی دیگر از شهرهای آمریکا شاهد تظاهرات بوده است.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده بود که آقای ترامپ را محافظان شخصی او جمعه شب به این پناهگاه بردند.

آقای ترامپ گفت: "این گزارش غلط بود. من برای مدت خیلی کوتاهی آنجا بودم. و عمدتا برای بازرسی بود... چون شاید روزی به کار آید."

منبع: بی‌بی‌سی

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • سامن
    0

    آنهایی که در آبانماه کشتار راه انداختند ..به چه جرمی بازداشت شدند ... ...... ..ایرانی کشتن که جرم نیست .اگر عرب کشته شود جرم است

  • حجت
    0

    ای کاش یکی هم پیدا میشد حق اسیه پناهی که ناجوانردانه وبه روش اسراییلیها در کرمانشاه به قتل رسید و کشته شدگان ابان 98 را از مسببان ان طلب می کرد

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها