سناریوهای بازگشایی مدارس در مهر ۹۹

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: به دنبال غنی سازی آموزش با استفاده از بستر فضای آموزش آنلاین و مدرسه تلویزیونی در کنار آموزش حضوری هستیم.

سناریوهای بازگشایی مدارس در مهر ۹۹

رضوان حکیم‌زاده با بیان اینکه سال تحصیلی که گذشت بسیار متفاوت بود گفت: امسال یکی از نقاط افتخار آمیز کارنامه نظام و تعلیم و تربیت رقم خورد زیرا علی‌رغم شرایط خاص و بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، نظام آموزشی سریع واکنش نشان داد و با وجود دشواری کار، عملکرد قابل قبولی داشته است.

وی افزود: جامعه فرهنگی و اولیای دانش آموزان با روحیه مسئولیت پذیری بالا وارد میدان شدند و اجازه ندادند آموزش متوقف شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره روند آموزش‌ها از دانش‌آموزان ابتدایی و به ویژه کلاس اولی‌ها گفت: ما با مسئله ناگهانی تعطیلی مدارس روبه رو شدیم و بیش از ۱۵ میلیون دانش آموزان در خانه ماندند که چالش بزرگی برای آموزش و پرورش و والدین بود. با این حال در یک مدت کوتاه سه روزه با شبکه آموزش وارد تعامل شده و بلافاصله پخش مدرسه تلویزیونی آغاز شد.

حکیم‌زاده ادامه داد: باید به خانواده‌ها این اطمینان را می‌دادیم که نسبت به آموزش بی تفاوت نیستیم. بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده از سوی شبکه آموزش، استقبال از مدرسه تلویزیونی به ویژه در مناطق دوردست و روستایی، بالاتر از حدانتظار ما بود. ناچار هستیم در مناطقی از کشور سرباز معلم یا معلم تازه کار اعزام کنیم؛ برای اولین بار و به برکت تلویزیون، بهترین معلمان را به چادرهای عشایری و خانه‌های روستایی بردیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار مدرسه تلویزیونی، بسترهای دیگری برای آموزش فراهم کردیم گفت: مدارس از شبکه‌ها و بسترهای دیگری در فضای مجازی برای آموزش استفاده می‌کردند که مخاطرات خود را داشت و برای اولین بار یک شبکه داخلی و در بستر اینترنت ملی تحت عنوان شبکه اجتماعی دانش آموزان (شاد) راه اندازی شد که دارای امنیت بوده و منحصرا برای آموزش طراحی شده بود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه معتقدیم هیچ روشی جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد عنوان کرد: تربیت در فرایند تعامل مستقیم مربی و متربی شکل می‌گیرد. همچنین تعامل دانش آموزان با یکدیگر در فضای اجتماعی و عاطفی مدرسه در یادگیری و شکل گیری رفتارهای صحیح موثر است و این امکان به هیچ وجه در فضای مجازی فراهم نمی‌شود.

حکیم‌زاده ادامه داد: ما در شرایطی قرار گرفتیم که یا باید آموزش را تداوم می‌دادیم یا به کلی سال تحصیلی را لغو می‌کردیم؛ ‌ در واقع در یک شرایط اجبار قرار گرفتیم و حق انتخاب نداشتیم. برای سال تحصیلی بعد هم همینطور است. حتی اگر بر فرض همه زیرساخت‌ها فراهم باشد؛ همه دانش آموزان ابزار هوشمند در اختیار داشته و پهنای باند هم گسترش یابد، باز هم معتقدیم تربیت از طریق آموزش حضوری بهتر محقق می‌شود. در واقع مدافع بسته ماندن مدارس نیستیم، بلکه باید با توجه به شرایط کشور تصمیم‌گیری کنیم.

وی در ادامه سناریوهای بازگشایی مدارس در مهر ۹۹ را تشریح و در پاسخ به اینکه اگر قرار باشد مدارس باز شوند نگرانی خانواده‌ها را چگونه برطرف می‌کنید؟ اظهار کرد: ما در این ایام به این نتیجه رسیدیم که دیگر به آموزش حضوری و آموزش آنلاین به چشم یک دوگانه نگاه نمی‌کنیم و با توجه به دستاوردهای خوبی که داشتیم حتما باید به سمت یک آموزش ترکیبی حرکت کنیم. فارغ از اینکه کرونا ادامه داشته باشد و یا نداشته باشد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: با توجه به دغدغه‌هایی که خود ما و خانواده‌ها برای مهر۹۹ دارند روی سناریوهای مختلفی کار کرده ایم. سناریوی اول این است که امکان بازگشایی مدارس به شکل سابق را نداشته باشیم. تجاربی از چندماه اخیر داریم. در حال احصای چالش‌ها و نقاط قوت و ضعف آموزش در ایام اخیر هستیم تا فضای ترکیبی مدنظر را با بهره گیری از تجارب کسب شده طراحی کنیم.

حکیم‌زاده با اشاره به اینکه سناریوی دیگر این است که دیگر با شرایط تعطیلی ناشی از کرونا روبرو نباشیم گفت: اعلام می‌کنم که در این صورت هم به شرایط قبل برنمی‌گردیم و یک آموزش کاملا سنتی بدون استفاده از فضای آنلاین نداریم. فضای آموزش آنلاین هرچند اجباری بود اما واقعا توانست کمک کننده باشد.

وی افزود: ما در گذشته معلمانی داشتیم که از روش‌های تدریس خلاقانه‌ای بهره می‌گرفتند اما کسی از آن مطلع نمی‌شد؛ ‌در حال حاضر در فضای شاد فضایی را فراهم کردیم تا معلمان نوآور و خلاق بتوانند تدریس خود را بارگذاری کرده و در اختیار معلمان و دانش‌آموزان دیگر قرار دهند. ما یک محدودیتی در زمان ارتباط با دانش آموزان داشتیم و به کلاس درس منحصر می شد اما در فضای مجازی، بستر ارتباطی بین معلمان و دانش آموزان بسط پیدا کرد و خانواده‌ها نیز در معرض مشارکت قرار گرفتند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به دنبال غنی سازی آموزش با استفاده از بستر فضای آموزش آنلاین و مدرسه تلویزیونی در کنار آموزش حضوری هستیم عنوان کرد: یک موضوع مهم در اولویت بودن سلامتی دانش آموزان است. روی مدل‌هایی کار می کنیم که ممکن است نقش‌ها در آن تغییر کنند. به عنوان مثال با وجود ۳۰ دانش آموز در یک کلاس نمی‌توان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرد. شاید بگوییم به جای اینکه دانش آموزان پنج روز در هفته به مدرسه بیایند، از بستر فضای مجازی با روش آموزش معکوس استفاده کنیم و ۱۰ نفر هر کدام دو روز برای رفع اشکال و تثبیت و تعمیق یادگیری به مدرسه بروند.

حکیم‌زاده افزود: یا برخی موضوعات درسی نیاز به آموزش حضوری دارد؛ مدل حضور تغییر خواهد کرد و احتمالا در زمان آموزش هم با توجه به شروع برنامه درسی تغییراتی را ایجاد کنیم که نگرانی خانواده‌ها نیز برطرف شود و در عین حال از سلامتی بچه‌ها اطمینان حاصل کنیم.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های آموزش ما در ایام کرونا در سطح ملی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای اجرا شدند گفت: حتی در برخی مناطق دور دست، درسنامه تهیه و ارسال کردیم و حتی در مناطق عشایری آموزش چهره به چهره و رو در رو انجام شد. در دستورالعمل‌های ارسالی برای بازگشایی مدارس در اردیبهشت ماه نیز مشخص است که با توجه به اقتضائات منطقه‌ای، چگونگی آموزش حضوری به شورای مدارس تفویض اختیار شد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی «مدرسه ایران» افزود: دولت بودجه خوبی را هم برای تهیه مواد ضدعفونی در مدارس تخصیص داد و با وجود بازگشایی یک ماهه مدارس و برگزاری امتحانات حتی یک مورد هم نداشتیم که مشکل خاصی گزارش شده باشد. مصمم به تداوم آموزش در عین حفظ سلامتی دانش آموزان در هر سناریویی که قصد اجرای آن را خواهیم داشت، هستیم.

منبع: ایسنا

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • رسول
    0

    ابتدا فکری برای تبلت دانش آموزی و معلمین کنیم چون گوشی شخصی هر کدام ازآنها مختص فعالیتهای روزمره خودشان است و بسیاری از معلمین مشکلاتی را در این زمینه داشتند و با این اوضاع بد اقتصادی مدام گوشی اشان بخاطر سنگینی حجم مطالب آموزشی کلاسی ، اداری ، گروههای آموزشی معلمین و عضویت در گروههای آموزشی غیره از کار افتاد و تا زمانی که معلم دوباره گوشی هوشمند تهیه کند زمان زیادی از دست میرود ، خواهشمندم بصورت اقساطی هم شده به معلمین و دانش آموزان بی بضاعت تبلت در نظر بگیرید و هزینه اینترنت برنامه شاد نیز رایگان شود .

    نظرات شما -
    • مرتضی
      0

      غیر از این باشه که اصلا آموزشی در کار نخواهد بود. گوشی شخصی برای کار اداری نیست. اگر گوشی 9 میلیونی یک فرد خراب بشه آیا همین خانم معاون دستور تامین خسارت میده ؟؟؟ معلمان ایران مهربان و دلسوزن و از روی دلسوزی تدریس میکنن. اگر به اندازه حقوق و مزایاشون بخاطر کار کنن که ایرانو لجن برمیداره از بی سوادی. مفت کارنکنید این کشور لیاقت محبت نداره به خودتون احترام بزارید و بدون امکانات کار نکنید. بچه ی یکی دیگه سواد دار میشه پوزشو مدیر مدرسه میده امکانات هم از جیب معلم و خانوادش میره خیلی جالبه. بیدار باشید و مطالبه گر تا نظام درست شود. یا علی

  • اردشیر عابدیان
    0

    با سلام خوشبختانه اکثر دبیران و اولیا از آموزش و پرورش جلوتر بودند و ابتکارات زیادی داشتند آموزش و پرورش باید برای دانش آموزانی که دسترسی به امکانات مجازی ندارند فکری بکنه و دانش آموزانی که امکانات دارند را اجازه بدهد بدون حضور در کلاس بااستفاده از بستر مجازی به تحصیل بپردازند.

  • ب ف
    0

    اینکه فکرکینددرمهره ماوالدین بگذاریم فرزندانموبه مدرسه برن مطمن باشید هیچ وقت گوشت دسته گربه نمیسپاریم

  • علی
    0

    وزیر ومعاونان آموزش و‌پرورش مردم رو‌موش آزمایشگاهی کرده اند. واقعا افتضاحه تصمیماتشون. در تهران با بازگشایی مدارس کلی قربانی بی سروصدا از کرونا گرفتند .بهتره یه تجدید نظری در مسئولین این ارگان بشه خیلی بیسواد و خالی از مغزند

  • زینب
    0

    با سلام با تشکر از زحمات تمامی عزیزان لطفا یک نرم افزار بهتر جایگزین برنامه شاد کنید که بچه ها مستقیم و بدون وقفه مطالب درسی را فرا بگیرند یا زمانی که معلم درس می پرسد همان لحظه جواب را از دانش آموز بگیرد نه اینکه ما همراه بچه ها پشت گوشی بنشینیم تا معلم وویس بفرستد یا تایپ کند ما ببینم و بعد تک تک بچه وویس بفرستد خیلی زمان به هدر می رود شاد به نظر من برای فرستادن تکالیف و جزوه های درسی به درد می خورد برای درس دادن و درس پرسیدن اصلا به درد نمی خورد در ثانی در وضعیتی که بچه ها بیشتر درس را زیر نظر اولیا خود درس یاد می گیرند چرا نباید برای والدین آنها حقوقی در نظر بگیرند این حق والدین بچه ها است که حقوقی به آنه داده شود به نظر من بیشترین زحمات را والدین بچه ها به عهده دارند لطفا به این نکات توجه کنید

  • آریافر
    0

    سرکار خانم شما همه مسئولین از این ویروس خبر ندارید یا اینکه خود برنامه های تلویزیون نگاه نمی کنید امتحانات مثل رفتن بیرون تجمعات در مراسم است نتیجه این عمل نا درست رامسئولین در اول پائیز میدهند آمار کشته ها در خوزستان بچه ها هستند

  • الهه
    0

    این خانم حکیم زاده خیلی حرف مفت میگه اون اصلا خبر داره از اسفند ماه خانواده های چه زجری کشیدن برای درس خواندن آنلاین بچها ...روش آنلاین یه روش خیلی الکی هست آموزش پرورش فکری دیگه برداره

  • ناشناس
    0

    خیلی چرته دانش آموزا برن و کلی از خانواده ها مبتلا بشن بعد شما ها خودتون جدا از همه و امن و امان خیلی هم مدرسه هاتون ماشالا امکانات داره با اون میز هایی که کلی از همکلاسیایه خودم شاکی ان ازشون و... والا ما با همون غیر حضوری بهتر میفهمیم

  • سبحان
    0

    جان مادرت ای مسوولان، اول صبر کنید بعد حرف بزنید، فردا بیایی تکذیب کنی حرف رو یعنی هیچی دیگه..... اول فکر کنید بعد حرف بزنید،

  • صالحی
    0

    باعرض سلام خدمت شما عزیزان زحمت کش جامعه،درسته که هزینه ها بالاست هزینه گوشی و اینترنت و غیره اما سلامتی بچه ها و خانواده ها مهمتره راستش یکی از بچه های من کلاس اولی و من دلم نمیخواد یک سال عقب بیفته و یا خدای نکرده مریض بشه پس اموزش انلاین بهترین روشه حتی هفته ای دو روز هم برای بچه های کوچکتر صحیح نیست چون اونا اصلا نمیتونن رعایت کنن و فاصله گذاری نمیدونن چیه و دیگه اینکه کلاسهای انلاین بچه ها هم عصرها باشه ماها که شاغلیم خونه باشیم و بتونیم کمکشون کنیم وگرنه مادرای شاغل براشون مقدور نیست ممنون

  • دبیر از تهران
    0

    یه بار دفتر این معاون و اون اللهیار ترکمن تهی مغز برید می فهمید چرا وضعیت فرهنگ و فرهنگیان و کلا سواد آموزش وپرورشی چرا اینقدر افتضاحه. متاسفانه بین ما معلم ها هم ازین شخصیت های بی سواد کم نیستند که زیادند و فقط یه سری معلم های درسخوان وحمتکش و باسواد خاصه اونایی که با زحمت وهزینه خودشون از دانشگاه های دپلتی مدارک عالی گرفته اند وهنوز از خدمتگزار وسرایدار حقوق کمتری دریافت می کنند ، زجر کار دراین سیستم مریض با این مسئولین حراف عصبی و بی درایت رو می کشند

  • زینب
    0

    سلام نظرم را دوباره اعلام می کنم لطفا درست پخش شود به نظر بنده برنامه شاد به درد آموزش نمی خورد فقط برای فرستادن تکالیف انجام داده شده مناسب می باشد . بایستی با یک نرم افزاری آموزش انجام شود که بدون وقفه دانش آموزان صدا و تصویر معلم را ببینند و بشنوند و در زمان درس پرسیدن بدون وقفه معلم صدای دانش آموز را داشته باشد . در ثانی دولت مبلغی حقوق به خانواده باید بدهد چون بیشتر زحمت را خانواده ها می کشند

  • ایرانی
    0

    توی این دنیا از همه چیز مهمتر و واجب تر سلامتی هستش تا زمانی که این ویروس خطرناک وجود داره کلاس حضوری کار دور از عقلی هست توی ایران فقط یک جان برای مردم مانده اونم بگیرید با تصمیمات اشتباه و ابلهانه

  • -----
    0

    اول اینکه نظام آموزشی شما نتونست کار رو خوب پیش ببره!!! مای بیچاره معلما باز با تمام تلاش و زحمتمون با همه سختیها پیش بردیم. دوم اینکه اولویت تنها سلامت دانش آموزه؟! پس معلمهای بدبخت، دور از جون همکاران عزیزم و بلانسبت همکارا، آدم نیستن؟! بس که مقام و جایگاه والای معلمی رو شما مسئولین له کردین اوضاع جامعه به ویژه جامعه آموزشی ما اینقدر داغونه!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها