ناگفته‌ها از علت خودکشی زینب 13 ساله در روستای پاتت / عکس

زینب ۱3 ساله ای که بر اثر شدت فقر و ناتوانی در تهیه لباس مناسب از طرف خانواده، خود را در پایان راه زندگی دیده بود، با حلق آویز کردن خود در اتاقکی مخروبه که مدت زیادی محل زندگیشان بود، به حیات خود پایان داد.

ناگفته‌ها از علت خودکشی زینب 13 ساله در روستای پاتت / عکس

در طول مسیر حدود ۱۲ روستا وجود داشت؛ روستاهایی با خانه های کاه گلی که نشانی از شور و نشاط زندگی در آنها به چشم نمیخورد و کج وکولگی ساختارشان در بین درخت های گردو و بلوطی که منظم و همقد هم رشد کرده بودند، در ذوق میزد.با وجود اینکه تعداد روستاها در مسیر زیاد بود، حتی یک مورد تابلوی راهنمایی و رانندگی به چشم نمیخورد و هیچ نمادی از توسعه و شهرنشینی دیده نمیشد.

بعد از گذر مسافتی تقریباً ۹۰ کیلومتری، به روستای پاتت رسیدیم. روستایی کوچک با خانه هایی پراکنده که با خاک و سنگ و کاه گل و آهن ساخته شده بودند و به سختی میشد بر آن منطقه، نام روستا گذاشت.

در آن نقطه، موبایل هایمان به طور کامل از دسترس خارج شده بود و تحت پوشش شبکه سراسری تلفن همراه و ثابت نبود اما خبر شوکه کننده خودکشی یک دختر ۱۲ ساله به نام زینب در این روستا، رسانه ای شده بود...

زینب 13 ساله

خودکشی زینب 13 ساله برای نداشتن لباس مناسب

پس از انتشار خبر خودکشی زینب، در روستای پاتت منطقه محروم هلیلان، در فضای مجازی و رسانه ها، واکنش های گستردهای نسبت به این واقعه صورت گرفت. زینب ۱3 ساله ای که بر اثر شدت فقر و ناتوانی در تهیه لباس مناسب از طرف خانواده، خود را در پایان راه زندگی دیده بود، با حلق آویز کردن خود در اتاقکی مخروبه که مدت زیادی محل زندگیشان بوده به حیات خود پایان داده بود...

خبرهای تکمیلی که عمق فاجعه را بیش از پیش میکرد همه گیر بودن فقر مطلق بین هم ولایتی های زینب را نشان می داد!

واکنش ها به این خبر، منجر به راه اندازی پویشی برای کمک به اهالی روستای زینب شده بود. #برای_زینب هشتکی که ظرف چند روز در شبکه های اجتماعی به ترندی جهت کمک تبدیل و به جمع آوری مبلغ 127 میلیون ریال منتهی شد.

همزمان، اقدامات لازم برای کسب اطلاع از جمعیت، تعداد خانوار و نیازهای اولیه اهالی روستا با همکاری بهورز منطقه انجام و مشخص شد 15 خانوار به تعداد 81 نفر در این روستا ساکن هستند. با پایان یافتن جمع آوری کمک های خودجوش مردمی که با همکاری و پشتیبانی وبگاه ایلام مردمی صورت گرفت اقدامات لازم جهت خرید اقلام مورد نیاز از جمله: برنج، روغن، مرغ، صابون، شامپو، پودر لباسشویی و .... و دسته بندی آنها در 15 پک به تعداد خانوارهای ساکن در روستا انجام شد. هر پک شامل دو کیسه برنج، یک حلب روغن5 کیلویی،1کیلو چای،قند، 3 عدد مرغ، 12 عدد صابون، 6 عدد پودر لباسشوی، یک شامپوی بزرگ، یک مایع ظرفشویی و چند بسته بهداشتی دیگر میشد و با کرایه یک دستگاه خودرو باری، مقدمات سفر فراهم شده بود.

زینب 13 ساله

روستایی میان سه استان

روستای پاتت از دهستان زردلان سردسیر، مقصد این سفر در فاصله نزدیک به 90 کیلومتری شهرک توحید (مرکز شهرستان تازه تأسیس هلیلان) قرار داشت! سفری سه ساعته از شهر ایلام با مسافتی بالغ بر180 کیلومتر به همجواری مرز استان های لرستان و کرمانشاه. شاید عجیب باشد که در برخی نقشه های هوایی، این منطقه جزو خاک استان لرستان و در برخی جزو استان کرمانشاه به حساب می آید در حالی که در محدوده حوزه استحفاظی استان ایلام قرار دارد.

کمبود منابع امرار معاش در روستا و جوانان بیکار

بعد از توزیع اقلام با مردم خونگرم روستا همکلام شدیم تا از شرایط زندگی و مشکلاتشان مطلع شویم. از مشکل آب و بحران برای تهیه آن در ماههای گرم سال (که به گفته بهورز منطقه در روستاهای پایین دست اوضاع وخیمتر است) تا ضعف در امکانات آموزشی و بهداشتی و گلایه بیست جوان روستا از عدم دسترسی به راه های ارتباط تلفنی و تنها دسترسی محدود و نه چندان مطلوب به تلویزیون برای گذران ساعات بیکاری خود گفت. مشاهدات و گفته های اهالی نشان داد زمین کشاورزی و یا دام به میزانی که بتواند بعنوان شغل و منبع درآمدی کافی برای همه خانواده های روستا باشد وجود ندارد. حضور بیش از 20 جوان در روستا در ساعاتی که زمان کار برای چرای دام یا کشاورزی است از پایین بودن منابع امرار معاش در روستا حکایت داشت.

زینب 13 ساله

خانه دختر 13 ساله ای که سوخت

پس از صحبت با اهالی منطقه به سراغ خانواده زینب رفتیم.

پدرش ضعف گفتاری دارد، مادر خانواده در حالی که نگاهش را به زمین دوخته و میگوید: همین n فرزند را دارم، زینب ۱۲ سالش بود، یک روز در اتاقک گوشه حیاط، به حیات خود پایان داد.

وی با بغض ادامه می دهد: زینب به علت فشارهای روحی ناشی از فقر مطلق و عدم توانایی خانواده در تهیه البسه قابل استفاده بدون سابقه پرخاشگری یا درگیری شدید یا حتی مشکلات روحی دیگر دست به خودکشی با استفاده از طناب زد.

این مسئله مورد تایید بهورز منطقه نیز قرار گرفت.

آقای حیدری، بهورز منطقه زردلان و ده روستای دیگر از جمله پاتت، درباره وضعیت بهداشت روان منطقه میگوید: "از لحاظ روانی مورد خاصی نداشتیم اما مورد زینب جهانگیری که پیش آمد باتوجه به مراجعاتی که من به مدرسه داشتم چیز خاصی مشاهده نکردم و کسانی که مشکل روانی داشته باشند به چند مورد در کل منطقه خلاصه میشوند. با توجه به بررسی های به عمل آمده علت اصلی خودکشی زینب فقط فقر بوده و خانواده زینب نه مکان مناسبی برای زندگی کردن دارند و نه به لحاظ اقتصادی در شرایط خوبی به سر می برند."

زینب 13 ساله

سال ها زیر پوشش بهزیستی

به گفته پدر و مادر زینب بهزیستی از سال های قبل این خانواده را تحت پوشش خود قرار داده اما پرواضح است مبالغ ناچیز پرداختی به خانواده های تحت پوشش کفاف تهیه ساده ترین مایحتاج زندگی را نخواهد داد. خانه ای هم که به همت سازمان بهزیستی از سال 96 پی ریزی و دیوارچینی شده پس از گذشت سه سال در همان مرحله مانده و حتی سقف آن هم اجرا نشده است.

سو استفاده رسانه ای از یک حادثه

گلایه اصلی پدر و مادر زینب، سواستفاده های رسانه ای برخی مسئولین از این حادثه و اکتفای آنها به گرفتن چند قطعه عکس بدون ارائه هیچ کمک خاصی بود. رفتاری که به روالی عادی در بین برخی مسئولین بدل شده است. البته در این بین مادر زینب به خیرینی هم اشاره کرد که وعده های کمک چند میلیونی داده اما مبالغ ناچیزتری کمک کرده بودند.

پس از بازدید از محل وقوع حادثه که اتاقکی مخروبه و نهایتاً دوازده متری بود، که به گواه اهالی سالها محل سکونت خانواده زینب بوده به محل فعلی زندگی آنها سر زدیم. اتاقی 24 متری که متعلق به عموی زینب که حالا به کرمانشاه مهاجرت کرده، بود.

سه پتوی نو در جلد، دو فرش کوچک و یک اجاق گاز نو تنها چیزهایی بود که میشد از آنها به عنوان وسیله زندگی نام برد! که البته مشخص شد این لوازم پس از وقوع حادثه تلخ درگذشت زینب به این خانواده اهدا شده است. یک یخچال قدیمی که درب آن با طناب بسته شده، یک تکه فرش، سه دست رختخواب و چند ظرف رویی قدیمی در کنار یک گاز تک شعله قدیمی تمام دارایی این خانواده بوده است!

زینب 13 ساله

دختر 13 ساله اولین دفن شده آرامستان جدید

اما نکته بعدی که به دنبال پاسخ آن بودیم علت دفن زینب در نزدیکی روستا بود. پس از گفتگو با خانواده، اهالی روستا و بخصوص بزرگ ده که پدربزرگ زینب هم بود مشخص شد با توجه به اینکه اهالی پیش از این در روستایی نزدیک به امام زاده شاهزاده محمد کوهدشت سکونت داشته و پانزده سال پیش از آنجا به محل فعلی کوچ کرده اند و پس از گذشت این مدت زینب اولین فوتی روستا بوده بنابراین با توجه به فاصله دو ساعته آرامستان قبلی که در جوار امام زاده بوده تصمیم بر ایجاد آرامستانی جدید در نزدیکی روستا جهت سهولت دسترسی گرفته و زینب اولین تدفینی آن میشود.با حضور بر سر مزار، تنها چند سنگ کوچک نشانه دورادور قبر را فرا گرفته بود .

برای کسب اطلاعات بیشتر برای درک سطح خدمات رفاهی روستا، سوالات دیگری نیز از بهورز منطقه پرسیدیم.

بهورز منطقه درباره وضعیت بهداشت روان روستای پاتت اظهار میکند: نکته مهم میزان دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی است؛ به گفته بهورز این منطقه، اگرچه تقریبا 90 درصد مردم روستا تحت پوشش بیمه روستایی هستند اما فاصله روستا تا خانه بهداشت نسبتا زیاد و حدود 20 کیلومتر و فاصله پاتت تا نزدیکترین داروخانه مرکز هلیلان و حدود ۹۰ کیلومتر است!

وی همچنین نسبت به نبود پزشک عمومی در این منطقه اظهار نگرانی کرده و میگوید: فاصله پزشک تا روستای پاتت 90 کیلومتر و تا آخرین روستا حدود 120 کیلومتر است اما پزشکان در هر ماه حداکثر یکبار به خانه بهداشت منطقه زردلان مراجعه میکنند.

زینب 13 ساله

بیشتر از ابتدایی در این روستا نمی توان سواد آموخت

در آخرین لحظات سفر و پیش از قصد بازگشت، بهمن، یکی از جوانان روستا که به تازگی تشکیل خانواده داده بود از سطح سواد در این روستا و تقریباً تمام اهالی روستاهای منطقه گفت. تنها تحصیلات ابتدایی! بله تمام جوانان آن منطقه تنها تا پایان دوره تحصیلات ابتدایی به امکانات و محل آموزش دسترسی دارند و در صورت تمایل به ادامه تحصیل باید دست کم 90 کیلومتر سفر کنند. سفری که با توجه به شرایط مالی و وضعیت اهالی منطقه مقدور نیست. جالبتر آنکه تنها مدرسه ابتدایی موجود در دهستان زردلان سردسیر که در همین روستان پاتت بنا شده به همت یک بانوی خیر تهران ی احداث شده و تنها یک کلاس دارد.

منبع: رکنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 28
  • کاربر ناشناس
    0

    طبری وزنجانی وخاوری الهی تا هفت پشتشان آه وناله این فقیرترین خانواده‌ وامثال اوبدهیدوخدایاچرا

    نظرات شما -
    • عابد
      0

      و همچنین تمامی وزیران و اخوندها

    • ش. معلم.
      0

      مسئولین درجه 1 و تراز اول مقصرن برادر من. طبری و خاوری کیه. من مدیر مدرسه اگه ندانم معاونم خلاف کرده و پول گرفته. من مقصرم یا بی عرضه. یا خبر از خلاف ندارم که جاهلم و بی تدبیر و بی بصیرت و نباید مدیر باشم. و یا خبر دارم که خود رفیق دزد و شریک قافله هستم. دزدی ها خیلی خیلی بالاتر از طبری و زنجانی و برادران دالتون و ایناست.

  • امین
    0

    خوبه بعد از 41 سال از روستا تا داروخانه 90 کیلومتر راهه!!!! خدا رحمتش کنه

  • کاربر ناشناس
    0

    کشوری که صادرکننده نفتوگازوشرکتعسلویه هست چراچرامیگوییدازدواجکنیدوفرزندبیاوریداینیکیشه مسئولان توجه کنید

  • سعید
    0

    انقلاب ما انفجار نور بود.................

  • سها
    0

    آنوقت تو لواسان قبرستان آنچنانی میسازند

  • بی‌نام‌
    0

    سفیر ایران در ونزوئلا گفت: کشتی‌های مواد غذایی ایران در حال رسیدن به ونزوئلا هستند این مواد غذایی صاحب ننه مُردَش کیه؟صاحب نداره یا از کیسه خلیفه بخشیدن؟اگر هم از کیسه خلیفه‌ست بهش بگین وجدانآ از جایی که گرفتی،خواستی ببخشی به همان‌ مصتضعف ببخش که ازش گرفتی نه کسی‌ که هیچ سودی برات نداشته...

  • محمد
    0

    اگر منابع کشور بصورت مساوی بین مردم کشور تقسیم بشه دیگه شاهد همچین چیزی نخواهیم بود ولی آقایان خود را مالک ثروت و مردم میدانند و اجازه منفعت بردن مردم از ثروت ملی را نمی دهند لعنت فایده ای نداره که به مسئولان نثار کنیم چون اینا تا این حکومت هست سفت به میزهاشون چسبیدن جایی نمیرن فوقش بچه هاشونو جانشین میکنن خداکنه اتفاقی بیفته از دست این زالوها که ثروت و خون مردمو تو شیشه کردن نجات پیدا کنیم...

  • سعید
    0

    قطعا خداوند متعال از مسببین این ماجرا و کسانی که فقر و بدبختی را برای این ملت به ارمغان آوردن نخواهد گذشت و آتش جهنم دامان کثیفشان را خواهد گرفت انشاله

  • ش. معلم.
    0

    خداوند اگه در جای حق نشسته حق این ملت بدبخت و سیه روز را از مسببین این وضعیت بگیرد .خدایا خودت عدالتت را نشان بده.

    نظرات شما -
    • پزشک سهمیه ای
      0

      دوست خوبم مطمئن باش اگه خدایی هم باشد با اینا همدست هست

  • بازنشسته
    0

    حکومت مذهبی ما الگو و نمونه در فقر زدایی با این همه معادن و نعمت خدادادیه و تک تک مردممون از زندگی انقدر لذت می برند که هیچ کجای دنیا نمونه اش نیست. لعنت خدا بر فاسدان کثیف.

  • رتبه 4 کنکور
    0

    مرگتان باد نمایندگان مجلس. مرگتان باد وزرا.مرگتان باد رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه. مرگتان باد شوراهای شهر و شهرداران و استانداران.

  • ایرانی
    0

    داستانهای امثال طبری و منصوری و جنگ کلامی یزدی و لاریجانی در دستگاه قضا ثابت میکند که فقر مردم با دلیل و ریشه دار است.باید به مردم حق داد در روز روشن از فقر خود فریاد بزنند و کسانی قصد لوله کردن مردم نداشته باشند .تا از فقر مردم صحبت میشه گروهی از امنیت کشور صحبت میکنند مگر ما در زمان شاه امنیت نداشتیم که امروز داریم ؟تا دستگاه قضا کامل پاک سازی نشه وضع بدتر هم خواهد شد.با مردم اگر تخم مرغی در جیب نداریم مهربان باشیم.

  • ذوالقرنین
    0

    خدا از سر مسئولان نظام ودر راس رهبری نگذره.خبر از دنیا خواهرت نبینید

  • ن
    0

    من‌گفتم چرا مواد غذایی و سهم مردم ایران را که‌با ونزوئلا با کشتی این مردم بدبخت به ونزوئلا رساندی اون هم سانسور کردین بدبخت ها

  • عزائیل
    0

    هنگاهی که در این کشور افرادی چون خاوری ها وطبری ها ملاک سنجش انقلابی یا غیر انقلابی بودن باشد و همه زیر لوای یک چفیه به دنبال دزدی از بین المال باشند باید فاتحه دین ودنیای مردم را خواند. البته آخرتی هست واین دزدان دین ودنیای مردم باید دربرابر پیشگاه الهی پاسخگوی امثال زینب ها باشند که صد البته نمی توانند.

  • H.h
    0

    چرا مطالب پرت و پلا و بی ربط چاپ شده؟

  • ممدخان
    0

    تمام اتفاقات رنگارنگ که بوی مرگ از آن می پیچد ناشی از فقر و بی عدالتی و فاصله عمیق طبقاتی در جامعه است

    نظرات شما -
    • بهار
      0

      چه پاسخ عمیق و درست و دردناکی بود

  • .
    0

    خرد ورزی جمعی همراه با عدالت محوری و مردمداری حرف اول این مشکلات است

  • مرتضی
    0

    خدایا صبر تو زیاد است. اما صبر بندگانت کم است.اما دوست دارم طناب دار را در گردن مسىولان فاسد کشورم ببینم و بعد بمیرم.اللهم عجل لولیک الفرج

  • ناشناس
    0

    کاش قانونی بود تا مصوبین این اوضاع محاکمه میشدند خدا یا از...............در این کشور تنها فقرو اعتیاددزدی فحشابی عدالتیها مانده کسانی که باید جوابگو باشند موعزه میکنند

  • قنبری
    0

    سرتاسر جهان زوراست بس درانجاک زورنیست دروغ است بس روحت شاد بهشتی کلمه نیکو فرمودی طاغوت طاغوت است چه امامه به سر باشی یاتاج به سر فرق نمیکند

  • علی رحمتی
    0

    من ی معلم از کار افتاده ام که به علت عقایدم مور ازار روحی وروانی قرار گرفته و چندین سال است خانه نشینم به علت سکته قلبی و از روی فرزندانم شرمنده ام و برای امرار معاش و اینکه روی بچه هام را از خجالت نبینم دارم با ترازو گوشه زنجان عمر میگزرانم کاش میمردم و شرمنده بچه هام نبود مطمئن باشید دوستان زینب بعدی من خواهم بود

  • کاربر ناشناس
    0

    از این روستاهای عقب افتاده و مردم بدبختش در ایران زیاد هست و نباید در حکومتی که دم از حکومت عدل علی میزند این چنین خبر های تاسف بار را بخوانیم مسعولین باید پاسخگو باشند .

  • هستی
    0

    از مسئله ی فقر وکم کاری مسئولان که بگذریم دردناک ترین بخش مصاحبه طلبکار بودن پدرومادر از مردم هست که بی رحمانه منتظرن از خودکشی دخترشون چیزی عایدشون بشه ,واقعا نمیدونم اسمشون رو میشه پدرومادر گذاشت؟تولید مثل کردن رو فقط وفقط بلدن,خدایا !!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها