آیا کنترل کرونا در کشورمان از دست رفته؛ چرا؟

در شبانه روز اخیر، بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشورمان به ثبت رسید. عددی که هرگز تصورش را نمی‌کردیم؛ از دست دادن دویست بیمار، تنها در ۲۴ ساعت؛ یعنی تقریبا هر هفت دقیقه یک مرگ!

آیا کنترل کرونا در کشورمان از دست رفته؛ چرا؟

در شبانه روز اخیر، بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشورمان به ثبت رسید. عددی که هرگز تصورش را نمی‌کردیم؛ از دست دادن دویست بیمار، تنها در ۲۴ ساعت؛ یعنی هر ساعت بیش از هشت جان باخته و تقریبا هر هفت دقیقه یک مرگ!

درباره رویدادی سخن می‌گویم که مدت زیادی از شناسایی آن نمی‌گذرد، اما با سرعت چشمگیری خود را به سراسر گیتی تحمیل کرده و هنوز خیال از پا افتادن ندارد؛ بحرانی فراگیر و گسترده این که در کشورمان به نسبت بسیاری از کشور‌ها در ابعاد محدودتری بروز و نمود یافته بود.

البته درباره عواملی که منجر به کاهش آسیب‌های کرونا در کشورمان شد، حرف و حدیث بسیار است، ولی آنچه فعلا اهمیت دارد، این که ظاهرا بسیاری از موانع در راه شیوع ویروس در ایران برداشته شده است. این را آمار‌هایی نشان می‌دهد که حکایت از افزایش روزافزون شمار مبتلایان و جانباختگان دارد.

اما به راستی چرا؟ چرا بحرانی که تا آستانه مهار پیش رفته بود، یکباره در ابعاد بزرگ بازگشته، قدرت نمایی می‌کند و توانسته بار دیگر خود را به کانون افکار عمومی تبدیل نماید؟ آیا این بازگشت، نتیجه شتابزدگی در بازگشایی‌ها یا رها کردن نظات در امر اجرای پروتکل هاست یا همان گونه که وزیر بهداشت گفته، نتیجه قصور و کوتاهی مردم؟!

آیا واقعا کرونا اوج گرفته، چون مردم به تمنا‌های وزیر بی توجهی و کم توجهی نشان داده اند یا اساسا مهار چنین بحرانی به تدابیر و رای خواهش و تمنا نیاز داشته که در اتخاذ و اجرایشان قصور صورت گرفته است؟ تدابیری مانند توزیع ماسک رایگان و الزام به استفاده از آنها؟

آیا عمل نکردن مسئولان به وعده هایشان در خصوص بازگشت محدودیت‌ها در صورت اوج گیری بیماری و حرکت در مسیر عکس بازگشایی‌ها در بروز بحران این روز‌ها و افزایش آمار تاثیری نداشته است؟ به راستی با چنین وضعیتی اگر موج دوم شیوع ویروس از راه برسد، اوضاع چگونه خواهد شد؟

این‌ها بخشی از پرسش‌ها و ابهاماتی هستند که احتمالاً در ذهن بسیاری مان نقش بسته و تلاش برای یافتن پاسخشان کمتر به نتیجه می‌رسد. سوالاتی که قصد داریم در گفت‌وگویی ویژه با یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی طرح کرده و پاسخ را به صورت زنده با شما به اشتراک بگذاریم؛ گفت‌وگوی ویژه تصویری با دکتر روح الامینی، نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم.

منبع: تابناک

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس

    چه سوال احمقانه ای میکنید. وقتی کسی بیمار میشود و یا حادثه ای برای او اتفاق می افتد در بعضی موارد یک دوره استراحت میخواهد واگر استراحت نکند طول درمان زیاد میشود و عوارض بعدی دارد. مثلاً اگر دست کسی بشکند دستش را کچ میکنند و او نباید در این مدت از دستش کار بکشد هرچند محتاج و نیازمند باشد. حالا برای کشور هم همین طور است یک اپیدمی باید قرطینه جدی گرفته میشد مسولین احمق ما حاضر نشدند دو ماه کشور را که عملاً تعطیل بود فروردین و اردیبهشت که ماه رمضان بود تعطیل کنند و همه چیز را عادیکردند این مسولین قاتل هستند چه شما بخواهید و چه نخواهید. هنوز هم حاضر به محدود سازی نیستند چون منافع خودشان را در خطر میبینند و جان مردم برایشان مهم نیست.

  • نیکنام

    افزایش کرونا بخاطر فقر مالی مردم و اهمیت ندادن دولت به نیازهای اولیه مردم است دولت اگر در فروردین ماه یک ماه کامل کل کشور را تعطیل اعلام می کرد و به حساب هر فرد نه خانواده مبلغ ناچیزی 2 میلیونی واریز می کردو جلوی مسافرتها و حتی ترددهای غیر ضروری را داخل شهرها می گرفت تا به حال کرونا جمع شده بود .

  • استاد دانشگاه

    با سلام اگر معاند تلقی نشوم نکته اولی که در این میان باید توجه داشت اینست که برخورد مردم عادی با شیوع این بیماری و البته اطلاع رسانی در خصوص آن که از طریق مجاری رسمی دولتی صورت میگیرد آینه ای از بی اعتمادی مردم به صداقت گفتار حاکمیت است. مردم وقتی در موارد متعدد قبلی گفته های نهادهای تصمیم گیرنده، مجامع رسمی اطلاع رسانی و قانون گذاری را مورد توجه قرار داده و نتیجه عکس آن را دیده اند (کما اینکه در قضیه شروع همه گیری کرونا از شهر قم، تریبون های دولتی مدام انکار می کردند اما برداشت صحیح افکار عمومی شکل خود را گرفته بود) یواش یواش نسبت به صدق گفتار حاکمیت شک کرده و توجه لازم را نمینمایند. نکته دوم، مهمترین موضوعی که در این جمع بندیها و ارزیابیها مغفول می ماند این است که مردم ما چه خوب چه بد وضعیت خودشون را با کشورهای پیشرفته مقایسه و تطلبیق می دهند (این یک مشکل خیلی خیلی بزرگ و البته مغفول است که بررسی و واکاوی آن نیازمند یک زمینه دیگر است که باید در جای خود و در گفتار دیگری بررسی شود) بنابر این انتظار دارند (تا حدودی بحق است) که دولت در این وانفسای همه گیری کرونا و تعطیلی کسب و کارها به یاری آنها آمده و مانند کشورهای پیشرفته یارانه هایی بر مبنای واقعیت و نه ارقام من درآوردی، خجالت آور و غیر منطقی نظیر وام یک میلیون تومنی کرونا!!!!! که برگشت اقساطش از یارانه ها خواهد بود، به آنها پرداخت نماید. مطمئنا پرداخت چنین مبالغی صرف نظر از توان دولت و ظرفیت اقتصاد کشور، زمینه ای می شود برای انتقاد عمومی و عزم مردم جهت جبران شخصی معیشت آسیب دیده که همان بازگشایی خودسرانه کسب و کارها و در نتیجه همه گیری بیشتر ویروس کرونا است. ما در شروع همه گیری کرونا و حتی تا همین اواخر در کشورهایی مانند چین امریکا انگلستان و ..... دیدیم و می بینیم که توزیع کلیه اقلام بهداشتی مقابله با کرونا و همچنین درمان مبتلایان بستری در بیمارستانها کاملا مجانی و رایگان و البته اجباری بوده و هست!! اما اعلام نرخ فروش ماسک و سایر اقلام بهداشتی که باید رایگان توزیع میشد و عدم توان مردم جهت خرید آنها و همچنین ارقام و نرخهای اعلامی توسط برخی تریبونها و رفتارهای دور از شأن برخی مراکز درمانی در ضمانت گرفغتن برای پرداخت هزینه ها و سند ملکی و ....ضربه ای دیگر بر تلاش دولت در جلوگیری از شیوع و همه گیری این ویروس مرگبار بود. حال ما باید چه کنیم؟ بازیابی و بازسازی اعتماد عمومی کار ساده ای نیست و از طرفی توان اقتصادی دولت نیز آنقدر نیست که کسب و کارها را تضمین و تامین نماید. می توان با توزیع رایگان و بدون تبعیض اقلام بهداشتی در میان خانواده ها، اجرای شدید و سفت و سخت پروتکل های بهداشتی در سازمانها و ادارات و شرکتها و ملزم نمودن مدیران شرکتها به رعایت و گزارش دهی موارد، تعطیلی کامل مراکز تجمعی از جمله باشگاههای ورزشی رستورانها و شاپینگهای بزرگ و تقبل پرداخت حقوق کارمندان آنها بمدت مشخصی این بیماری را در کشور فلج کرد.

  • محمد

    همیشه مردم رو مقصر میکنید در همه دنیا قرنطینه بوده ومعنی خودش را دارد شما برای اینکه هزینه نکنید معاون وزیر بهداشت همون اوایل که بیشتر کشورها داشتن قرنطینه میکردن فرمودن قرنطینه یه امر قرون وسطی هستش فقط برا اینکه از پول بیت المال برا مردم هزینه نکنن.

  • ...

    تمام اينها بر ميگردد به اعمال محدوديت ناقص دولت در فرودين ماه . حتي مردم عامي پيشبيني مي كردند با قرنطينه يكهفته اي ايام تعطيلي سيزده بدر ... دردي از اين اوضاع درمان نميشود . دولت از فرصت طلايي يكهفته قبل از عيد و يكهفته بعد از عيد استفاده نكرد.، ميتوانست كل كشور را به تعطيلي بكشد و مانند يك حكومت نظامي قرنطينه كند . آن روزها همه ميدانستند كه دولت كوتاهي مي كند و همه ميگفتن. كه تاريخ قضاوت خواهد كرد. دولت مسئول اين همه كشتار است و بايد در دادگاهي محاكمه شود ،

  • محمد

    همه کشورها قرنطینه کردن وپولشو دادن شما هم یه ملیون وام دادید اون هم قسطی از پول یارانه کسر بشه ای خدااااااا

  • کاربر ناشناس

    دلیل این چرا در قسمت اجرایی کشور است که کنترل و محدودیت برداشتن خیلی وقت میبینی خبری از ضدعفونی نیست حتی در داروخانه ها که باید مردم ماسک بزنند نمی زنند و فروشگاهها ضدعفونی نیست و.....یعنی اصلا پیشگیری و کنترلی نیست نتیجه اش همین و از این هم بدتر خواهد شد.ما رتبه اول را در کشورهای هم سطح و پایین تر از خودمان دارییم شرایط ما از کشورهای منطقه و هند با آن جمعیت هم بدتر است حال می پرسیم چرا؟؟؟؟ ایران در حال یک فاجعه شدید انسانی است بخاطر نبودن مدیریت اجرایی .باید نظارت را شدید کرد. چون جان بک نفر و یا یک گروه انسانی نیست جان میلیونها مردم از هر قشر و شغلی در خطر مرگ است.متاسف هستیم برای مدیران که در خواب هستند و میخواهند بیدار شدند .