جسارت نسبت به قرآن در سوئد؛

افزایش ناآرامی‌ها و محکومیت‌‌های بین‌المللی

جسارت نسبت به قرآن کریم در شهر مالموی سوئد باعث ناآرامی در این کشور شده است و برخی سازمان‌ها و کشورها این اقدام موهن را محکوم کردند.

افزایش ناآرامی‌ها و محکومیت‌‌های بین‌المللی

اوایل روز جمعه بود که یک گروه از جریان راست افراطی در سوئد یک جلد قرآن کریم را به آتش کشیدند که به‌دنبال آن و بی‌حرمتی و جسارت نسبت به قرآن شهر مالمو در این کشور را ناآرام کرد.

سخنگوی پلیس مالمو شمار تظاهرات‌کنندگان را حدود 300 نفر تخمین زد و اعلام کرد آتش زدن یک جلد قرآن در روز جمعه، عامل خشم معترضان بوده است.

شهر مالمو در جنوب سوئد در این روز صحنه درگیری میان معترضان به سوزاندن یک جلد قرآن و نیروهای پلیس بود.

تنش‌ها در این شهر در حالی بالا گرفته است که مقام‌های دولت با حضور رهبر راست‌های افراطی دانمارک و برگزاری تظاهرات ضد مسلمانان در مالمو در روز جمعه مخالفت کردند.

قرار بود راسموس پالودان، رهبر حزب راست‌گرای افراطی «خط سخت» دانمارک روز جمعه برای شرکت در یک راهپیمایی ضد مسلمانان به مالمو سفر کند.

در پی بروز نگرانی‌های امنیتی، دولت سوئد ورود پالودان به این کشور را برای دو سال ممنوع اعلام کرد. هواداران پالودان روز جمعه بدون حضور وی تظاهرات کردند. پلیس سه نفر از این افراد را به‌اتهام اشاعه نفرت نژادی بازداشت کرد.

رهبر دست‌‌راستی‌های دانمارک، پیش از این با آتش زدن یک جلد قرآن در یکی از محلات مرکزی کپنهاگ، پایتخت دانمارک، موجی از تنش‌های نژادی ــ فرهنگی را در این کشور شمال اروپا به‌راه انداخته بود.

اما جسارت نسبت به قرآن کریم در سوئد باعث شد برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به این اقدام واکنش نشان دهند و آن را محکوم کنند.

سازمان همکاری اسلامی جسارت نسبت به قرآن کریم در سوئد را محکوم کرد

سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای جسارت نسبت به قرآن کریم و سوزاندن نسخه‌ای از آن در شهر مالموی سوئد را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول خوانده تأکید کرد این اقدام مغایر تلاش‌های بین‌المللی در راستای مبارزه با تحریک و افراط‌گرایی است.

در این بیانیه تأکید شد که سازمان همکاری اسلامی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع مجدد چنین اقدامی انجام خواهد داد.

واکنش سازمان ملل

میگوئل موراتینوس رئیس شورای تمدن‌های سازمان ملل قرآن‌سوزی توسط افراط‌گرایان در شهر مالموی سوئد را محکوم کرد.

وی با انتشار بیانیه‌ای حادثه جسارت نسبت به قرآن کریم را کاملاً غیرقابل قبول و توجیه‌ناپذیر دانسته گفت: این‌چنین اقدامات تأسف‌باری که از سوی تندروها انجام می‌شود منجر به خشونت و ایجاد شکاف میان جوامع بین‌المللی خواهد شد.

رئیس شورای تمدن‌های سازمان ملل همچنین از فعالان و رهبران دینی خواست اهانت به کتاب‌ها و اماکن مقدس، و همچنین خشونت به نام دین را محکوم کنند.

ترکیه جسارت نسبت به قرآن را محکوم کرد

ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در پیامی توییتری نوشت: در قلب اروپا قرآن کریم را می‌سوزانند، سپس ادعای دفاع از عقل، دانش، آزادی و عدالت دارند.

وی افزود: آنها به هر کسی که مثل خودشان نباشد برچسب بی‌عقلی، مرتجع و دشمن آزادی می‌زنند. این بربرهای مدرن حد و مرزی برای بربریت نمی‌شناسند.

منبع: تسنیم

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها