کدخدایی: سال ۸۸، ۲۴ ساعت با نمایندگان کاندیداها مذاکره شد؛ اما پیشنهاد خودشان را هم نپذیرفتند
سخنگوی شورای نگهبان گفت:مردم در ۹ دی احساس کردند کیان انقلاب و جمهوری اسلامی در خطر است و ۹ دی باطلالسحر فتنه ۸۸ شد
به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست بصیرتی با موضوع «عبرتهای فتنه ۸۸» که امروز (پنجشنبه) در جمع استادان بسیجی خوزستان برگزار شد، گفت: آنهایی که در دوره پیش از انقلاب بودهاند در خاطرشان هست که در دوره ستمشاهی چه وضعیتی داشتیم. فرصتی برای بیان نظرات منطقی وجود نداشت. دولت مستبد متکی به بیگانه که هر گونه فریاد آزادیخواهی را در نطفه خفه میکرد. چه بسیار جوانان ما که در این راه به شهادت رسیده و تبعید شدند.
وی ادامه داد: مهمتر از همه اینها آنچه در دوره قبل از انقلاب اسلامی شاهد آن بودیم تحقیر مردم مسلمان بود. اینکه یک انسان مسلمان نمیتوانست به راحتی عبادات یومیه خود را داشته باشد یا اگر تلاشی برای روشنگری میداشت حتماً با سرکوب و خفقان ستمشاهی مواجه میشد. بیتالمال در اختیار بیگانگان و زندگیها هم به سبک بیگانگان ترویج میشد. فضای قبل از انقلاب، فضایی نبود که زندگی بر اساس آموزههای اسلامی باشد. در چنین فضایی امام راحل دروازهای را به سوی نور باز کرد و ما به مقطعی نورانی به نام پیروزی انقلاب اسلامی وارد شدیم که شجره طیبه آن نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.
کدخدایی با اشاره به اینکه صاحبنظران و صاحبان اندیشه عوامل مختلفی را در پیروزی انقلاب اسلامی دخیل میدانند، گفت: نخستین عامل باور مردم به الهی بودن حرکت و نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل بود. آرمان مردم مسلمان ما استقرارِ استقلال، آزادی، حکومت اسلامی بود. رهبری امام خمینی(ره) به عنوان انسان خودساخته الهی عامل مهم دیگری در پیروزی انقلاب اسلامی بود. بسیاری از نهضتها و تحولات سیاسی در جوامع دیگر را دیدهایم که علیرغم تلاش مردم به نتیجه نرسید و آن به دلیل نبود رهبری واحد، شجاع، مصمم و آگاه بود.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه پشتیبانی مردم و حضور گسترده آنها در صحنه را عامل مهم دیگری در پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: مردم با ایمان و اعتقاد به درستی و صحت راه خود در این جهت حرکت کردند. پیروزی انقلاب اسلامی ناکامی دشمنان را دربرداشت و کینهتوزی آنها از همان آغاز شروع شد. به هر شکلی تلاش میکردند که این نظام نوپا را فرو پاشیده و موانعی را در جهت توسعه آن ایجاد کنند. حدود ۴۰ سال نظام جمهوری اسلامی با همه فشارها و تهدیدها، کینهتوزیها تا به اکنون رسید. در این راه هزینه دادیم. هزینهها را قبول دارم. هیچ جامعهای بدون هزینه به اهداف و آرمانهای خود نمیرسد. شهدای بسیاری در این راه تقدیم شدند اما اکنون در نقطه و مقطعی قرار داریم که اگر به ارزیابی بپردازیم که آیا راه ما درست بوده همه تأکید میکنند که پیمودن این راه ارزش آن را داشت که در راه اهداف بلند خود این هزینهها را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دشمن همه توان خود را به کار گرفت تا به نظام جمهوری اسلامی خدشه وارد کند و درصدد براندازی آن برآمد، گرچه در اوایل انقلاب خود را مبرا از این اقدامات نشان میداد، ادامه داد: پس از پایان جنگ تحمیلی وقتی که صدام به کشورهای منطقه حمله کرد، دشمنان وضعیت را که دیدند، گفتند که چه امکاناتی را در اختیار صدام قرار دادند تا در حمله به ایران موفق باشد.
کدخدایی تصریح کرد: با توسعه ابزار اطلاعاتی میبینیم که آدم دیوانهای در ینگه دنیا نشسته و تحریمها را بر علیه جمهوری اسلامی وضع میکند. کنگره هر روز طرحی را برای آنکه نظام جمهوری اسلامی را در راهی که انتخاب کرده متوقف و یا از آن پشیمان کند، ایجاد میکند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه براندازی سخت به جایی نرسید و کارشکنیها با ایثارگری جوانان و حضور به موقع مردم در صحنه نتیجه نداد، گفت: لذا دشمن برای ادامه دشمنی خود ابزارهای دیگری را به کار گرفت. از ابتدای انقلاب اسلامی که آوازه اسلام و مکتب شیعه مطرح شد، دشمن سرمایه عظیمی را برای شناخت اسلام سرمایهگذاری کرد. اسلامی که آنها میشناختند، با اسلام مکتب امام راحل که در ایران پیاده شد تفاوت زیادی داشت. در حال حاضر میبینیم که در دانشگاههای رژیم صهیونیستی رشتههای ایرانشناسی و اسلامشناسی آموزش داده میشود که بفهمند چگونه است که مکتبی توانسته در برابر استکبار بایستد و راه خود را پیدا کند.
وی بیان کرد: همواره تلاش دشمن بر این بوده که ماهیت انقلاب و جمهوری اسلامی را تغییر دهد. بارها دشمنان به ترور شخصیت دست زدهاند، این هدف با سلب اعتبار از مقامات و پس از آن سلب اعتبار از نظام جمهوری اسلامی و بعد از آن با سلب اعتبار از اسلام به نتیجه میرسد.
کدخدایی ادامه داد: امام راحل تئوری جدیدی را به نام ولایت فقیه طرح کرد و در قانون اساسی آورد و پس از آن اجرایی و عملیاتی شد. قانون اساسی به نقش مردم و موازین دینی توجه داشت و با همین نگاه اصل ولایت فقیه در قانون اساسی وارد کرد. هجمه به ولایت فقیه و شخص ولیفقیه در دستور کار دشمن قرار گرفت. ترویج سبک زندگی غیردینی از دیگر اقدامات دشمن بود در حالی که قانون اساسی نظام دینی را تعریف کرده و برای تحقق یک جامعه اسلامی نظام دینی را پیشبینی کرده است و آنها میخواستند با ترویج نظامی سکولار این وضعیت را در میان برخی از مسئولان و پیرو آن اداره جامعه سوق دهند. وقتی که دشمن موفق میشود این روحیه را ایجاد کند، هجمه را به ارکان نظام، شورای نگهبان، قوه قضائیه و سپاه پاسداران ایجاد میشود. چرا که اینها در تثبیت نظام جمهوری اسلامی مؤثر بودند. اینها موانع نفوذ در ساختار نظام بودند و معمولاً میبینیم که اینها مورد حمله و هجمه قرار میگیرند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: در سال ۸۸ از همین زاویه دچار مشکل شدیم. یعنی انتخابات که همیشه افتخار جمهوری اسلامی بوده است و دشمن به خوبی میداست که نمیتواند در انتخابات ورود داشته باشد بر روی انتخابات ۸۸ سرمایهگذاری کرد. بنا به اظهار خود آنها انتخابات سالم بود. طبیعی است در کنش عظیم سیاسی و اجتماعی همچون انتخابات تخلف جزیی صورت گیرد که البته متخلفان به قوه قضائیه ارجاع داده شده و ما تابع تصمیم قوه قضائیه و قاضی هستیم.
وی با اشاره به رخدادهای سال ۸۸ پس از انتخابات ریاست جمهوری ، گفت: در آن سال اعلام کردیم که آقایان نمایندگانشان را در شورای نگهبان بفرستند. چون زمزمهها قبل از سال ۸۸ شروع شد که تردیدها را در سلامت انتخابات ایجاد کند. با خود انتخابات نمیتوانستند کاری کنند و بهترین کار آن بود که انتخابات را مخدوش جلوه دهند. چند بار از اینها دعوت کردیم در شورای نگهبان حرفهای خودتان را بزنید. فقط یک نفر آمد. ما (شورای نگهبان) رسمی و غیررسمی از آنها دعوت میکردیم که نظراتشان را بگویند تا ما بررسی کنیم. بیانیه در بیبیسی فارسی منتشر میشد. پاسخ ما در بیبیسی فارسی منتشر میشد. آنها برای اعلام نظرات خود نیامدند و مردم را به خیابانها کشاندند که به تعبیر مقام معظم رهبری اردوکشی کردند و هیج صراطی برای این دوستان مستقیم نبود که بخواهند مسئله را حل کنند.
کدخدایی تصریح کرد: روزهای آخر، یک نفر آمد و اعلام کرد که گفته شده اگر این کارها را انجام دهید ما نتیجه انتخابات را می پذیریم. ۲۴ ساعت با نمایندگان آنها مذاکره شد؛ اما پیشنهاد خودشان را هم نپذیرفتند و آن اتفاقات رخ داد و همه شاهد بودیم که این مسئله با حضور خوب مردم حل شد. مردم در ۹ دی احساس کردند کیان انقلاب و جمهوری اسلامی در خطر است و ۹ دی باطلالسحر فتنه ۸۸ شد. آیا بهتر نبود در مسیر قانونی اعتراضات پیگیری میشد و اگر نهادهای قانونی پاسخگو نبودند شما به راههای دیگر متوسل میشدید؟ چگونه قبول کنیم که شما این کارها را بدون هیچ برنامهای انجام دادید؟ ۹ دی نشان دهنده این بود که مردم ما تحمل نمیکنند اگر کسی بخواهد به نظام جمهوری اسلامی چپ نگاه کند. ۹ دی نشان داد مردم همیشه در صحنه هستند و با کسی شوخی ندارند.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: اگر ما مدعی هستیم که در زمانی مسئولیت داشتیم و از سابقون در انقلاب هستیم، من و شما بیشتر و بهتر باید از انقلاب حفاظت کنیم. این سؤال هنوز پاسخ داده نشده است که شما به عنوان مدعیان انقلاب چگونه حاضر شدید که انقلاب اسلامی در جبهه شما پرپر شود. اگر حقی هم داشتید که نداشتید میتوانستید به خاطر انقلاب از حق خودتان بگذرید. خدشهای که به افتخار انقلاب اسلامی وارد شد به دلیل لجاجت شما بود.
وی تصریح کرد: اینگونه نیست که فتنه ۸۸ تمام شده باشد. چون دشمن بیکار ننشسته است. اگر دشمن از تهدید دشمنی و کینهتوزی کنارهگیری کرد، ممکن است شما خیالتان راحت باشد. فتنه ۸۸ در ادامه قائله منافقین و جنگ تحمیلی بود. اگر مسیر قانونی را برای حل مشکلات و اختلافات برنگزینیم به فتنه ۸۸ دیگر و مشابه آن میرسیم و اینجاست که هوشیاری مردم را میطلبد و تأکید مقام معظم رهبری بر افزایش بصیرت به همین دلیل است. مردم باید بدانند که دشمن در چه سطحی و چگونه برنامهریزی میکند. به همین دلیل معظمله بر انقلابیگری و انقلابی ماندن تأکید دارند. فتنه ۸۸ میتواند برگردد. ما در دوره ائمه معصوم(ع) هم این مشکلات را داشتهایم. عدهای میآمدند و افراد را گمراه میکردند. راهکار آن این است که چشممان به رهنمودهای مقام معظم رهبری باشد و درود به امام راحل که با پیگیریهای این بزرگمرد ولایت فقیه اصلی در قانون اساسی شد. هوشیار باشیم و از منافع مردم حمایت کنیم. اجازه ندهیم حقی از مردم تضییع شود.
15