گزارش العرب از پیامدهای تصمیم بایدن برای توقف فروش سلاح به ریاض

کمک نظامی چین به عربستان، برای موازنه قدرت میان ریاض و تهران

در سالهای اخیر، رسانه های غربی گزارش هایی از نقش چین در پیشرفت ظرفیتهای سعودی در ساخت و توسعه موشکهای بالستیک دور برد، ارائه داده اند.

کمک نظامی چین به عربستان، برای موازنه قدرت میان ریاض و تهران

گزارش العرب از پیامدهای تصمیم بایدن برای توقف فروش سلاح به ریاض؛
العرب نزدیک به عربستان سعودی نوشت: پس از تصمیم دولت بایدن در مورد توقف فروش سلاح به عربستان و امارات، انتظار می رود که این کشورها برای رفع نیازهای خود در زمینه سلاح به دنبال بازارهای جدیدی باشند.

در ادامه این مطلب آماده است: بایدن در اولین سخنرانی خود در تاریخ 4 فوریه در زمینه استراتژی خارجی اش اعلام کرد که حمایت آمریکا از دخالت نظامی در عربستان و امارات در یمن، پایان یافته و واشنگتن به فروش سلاح های هجومی که ممکن است برای انجام عملیات در یمن استفاده شوند، خاتمه می دهد.

تصمیم بایدن ناگهانی نبود، چرا که موسسات مختلف در آمریکا در طول سالهای گذشته تلاش کردند فروش سلاح به عربستان برای ادامه جنگ در یمن متوقف شود. عربستان و امارات برای مقابله با این موضع آمریکا، در صدد تنوع بخشیدن به روابط خود با طرفهای متعددی هستند.

ابوظبی و ریاض احتمالا به دنبال توسعه روابط دفاعی خود با چین و روسیه هستند، همانطور که چین پهپادهایی را به عربستان سعودی و امارات متحده عربی فروخته و براساس گزارشها، چین در حال توسعه سامانه های موشکی بالستیک با ریاض است.

در سالهای اخیر، رسانه های غربی گزارش هایی از نقش چین در پیشرفت ظرفیتهای سعودی در ساخت و توسعه موشکهای بالستیک دور برد، ارائه داده اند. به گزارش شبکه «سی ان ان» ریاض نوعی تکنولوژی از چین خریداری کرده تا بتواند به کمک آن زرادخانه خود را در چارچوب موازنه قوا با ایران، تقویت کند.

گزارشهای دیگر حاکی از آن است که سعودیها به چین متوسل شده اند تا زیرساختهای مورد نیاز برای تولید سوخت هسته ای را فراهم کنند، که هزینه آن بالغ بر میلیاردها دلار است.

آمریکایی ها چالش هایی که سلاح چینی می تواند در ورود به خاورمیانه ایجاد کند را جدی می گیرند و می دانند که برخی از این سلاحها در صورت استفاده، هیچکس را زنده نمی گذارد. پیش از این نیز مارک اسپر هشدار داده بود که چین جنگنده هایی را به خاورمیانه صادر می کند که می توانند ضربات کشنده ای به اهداف خود وارد کنند.

سلاح های چینی و خطرات آن، مناقشه هایی را در واشنگتن به راه انداخته که نگرانی در مورد آن، حتی از شبح سوخوی روسیه که توسط امارات خریداری شده نیز بیشتر است.

به گفته کارشناسان، ورود سلاح چینی به عربستان و امارات، دیگر دولتها را نیز به تکیه بر این سلاح تشویق می کند، بویژه آنکه چین برای عقد قرارداد فروش سلاح های خود، برخلاف ایالات متحده شروط سیاسی نمی گذارد.

تحلیلگران تاکید می کنند که توان عربستان و امارات برای تامین هزینه خرید سلاح، باعث می شود دست یابی آنها به سلاح چین و روسیه یا فرانسه و بریتانیا، آسان باشد، بویژه آنکه بریتانیا پس از خروج از اتحادیه اروپا معاملات مهم را از دست نمی دهد. همانطور که ریاض و ابوظبی در حال حاضر هم تعدادی از سامانه های سلاح بریتانیایی و فرانسوی را در اختیار دارند.

در سایه این رقابت شدید، احتمالا دولت بایدن مجبور می شود بین سیاست تحت فشار گذاشتن عربستان به دلایل حقوق بشری و میلیاردها دلاری که قراردادهای فعلی آمریکا با عربستان دارد توازن برقرار کند.

در ژانویه گذشته، وزارت خارجه آمریکا تعدادی از قراردادهای فروش تسلیحات با امارات و عربستان را به حالت تعلیق درآورد، در حالی که دولت ترامپ در ماههای آخر، با این معاملات موافقت نموده بود.

ارزش قراردادهای تعلیق شده امارات متحده عربی، به حدود 23 میلیارد دلار رسیده و شامل جنگنده های اف 35 هم می شود. البته دولت بایدن هنوز در مورد منظور خود از سامانه های سلاح های «هجومی» توضیحی نداده است.

منبع: انتخاب

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 20
  • محسن
    0

    اینم از چین آقایون , از یه طرف اقتصادمون رو فلج کرده از طرف دیگه هم داره دشمن هامون رو تقویت اساسی میکنه هر جایی هم که دلش بخواد ضد ما میشه و بر علیه ما کار میکنه این الان شد دوست؟؟ خو این که از هزار دشمن بدتره که , وجدانا آمریکا بهتر از این آش.غال خورها نیست ؟؟

    نظرات شما -
    • من
      0

      دشمنی با امریکا فقط بهانه ای برای یه عده وطن فروش

  • راوی
    0

    اینهم از اون یکی متحد خیالی استراتژیکمون !!!!!

  • کارشناس
    0

    این نتیجه سیاست رهبران ایران است. ببینید دیگر کشورها از فشفشه های ایران چه سودی میبرند.

  • ناشناس
    0

    یک ایران درمونده بهترین انتخاب برای همه کشورهاست اما کو اون مسئولی که بفهمد

  • کاظمی
    0

    خاک بر سر تون با این هم پیما نا تون

  • محسن عربزاده
    0

    وای وای وای نمی دانم مای خدا پرست جرا امیدمان شددو کشور خدا نا پرست چین و روسیه

  • باربد
    0

    هیچکس دلش به حال ملت و کشور نمی سوزه چین‌ مثال حامی ماست اجناس درجه چندمش به ایران می آید و درجه یک به غرب و اروپا می‌ره چقدر هم از اراضی کشور رو در قراردادهای چند ده ساله ازان خود کرده متاسفانه هنوزم مسئولین کشور از آن به عنوان دوست یاد می‌کنند ، درزمینه توازن قدرت هم حامی عربستان شده ،، البته عربستان حمایت واشنگتن را دارد و در صورت وقوع مشکل عربستان را مجهز خواهد کرد ,, هشتاد درصد توان نظامی عربستان ساخت آمریکاست که از لحاظ توان نظامی خصوصا هوایی از بسیاری از کشورها بالاتر است

    نظرات شما -
    • شهرام
      0

      اینطور که شنیدم عربستان مجهز به جنگنده های اثتیلث است و خلبانان آمریکایی با اونا پرواز می کنن

  • مملی
    0

    قابل توجه حکمرانان ایران ؟! این هم از متحد راهبردیتان خخخخخخ ؟! تا کی خواب خرگوشی!حکومت کردن به جه قیمتی !

  • محسن
    0

    چيني ها سرمون كلاه نزاشته بودن كه... به حمدالله اونم شد. ولي هر چي فكر ميكنم همون كلاه انگليسي و آمريكايي 50 سال پيش خيلي بيشتر بهمون ميومد تا اين كلاه روسي و چيني ها.

  • من
    0

    چین و روسیه از کثیف‌ترین کشورهای دنیا هستن

  • الن
    0

    این هم از برادران چینی!!!! ای کاش مسئولان ما بفهمند دوست استراتژیکی وجود ندارد!!!!

  • الن
    0

    نکته ای که می شه فهمید اینه که برخلاف توهمات مسئولان و رسانه های داخلی ایران کم ترین ارزش و اثرگذاری دیپلماتیک را داراست حتی برای روسیه و چین!!!

  • ali
    0

    مسئولین کشور ما آتش بیار معرکه در منطقه شده اند . تمتمی مشکلات منطقه بدلیل سیاستهای مسئولین کشور ما هست که منجر به دوستی اسرائیل و اعراب شد

  • براوو
    0

    از کسی که توله سگ رو زنده زنده توی ماهیتابه روغن سرخ میکنه و کوفت میکنه چه انتظاری داری؟اینا با کرونا هزاران و در آینده میلیونها خانواده رو به خاک سیاه میشونن،کشوری که خداروقبول نداره وفقط منافعشو میبینه دوست که هیچ دشمنیش هم پیش کش...

  • ناشناس
    0

    چین کثیف کمونیست برای مسلمانهای کشور خودش اونهمه ظلم رو داره اونوقت مسئولین ما فکر میکنند برادر ناتنی ماست و قرارداد 25 ساله باهاش میبندن و مارا و عملا میبرن زیر پست ترین کشور ابرقدرت جهان اینهم از دست گله جدید چینیها با دشمن منطقه ای ما پیمان موشکی میبندن .........

  • ناشناس
    0

    چین پس فطرت وموذی که فقط وفقط بفکر منافع خودشه

  • خشی
    0

    پس چی اینهم درس عبرتی برای سران مملکت که به این سگ خورهای کرونا پرور اعتماد دارن .شرافتشان رفت

  • مهدوی
    0

    آمریکا که ازهمه بدتر است فقط به خاطر اینکه مزدورش رامردم بیرون کردند چکارها که با ایرانی جماعت نکردند تحریم تحمیل هشت سال جنگ ،کشتن زن وبچه ایرانی وهواپیما مسافری و۰۰۰مگر آمریکا به مزدورانش پشت نکرد از شاه بگیر تا بن لادن قذافی و۰۰۰۰ وقتی تاریخ مصرفشان تمام شود باید روانه زباله دان شوند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها