ترکیب 2+3 نامزدها در انتخابات 96 / همه آنها که اعلام کاندیداتوری کرده‌اند + جدول

ترکیب 2+3 نامزدها در انتخابات 96 / همه آنها که اعلام کاندیداتوری کرده‌اند + جدول

کمتر از سه ماه تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم فرصت باقی است، اما تعدادی از چهره‌های شناخته شده از هم اکنون آمادگی خود برای نامزدی در انتخابات این دوره از رقابت‌ها را اعلام کرده‌اند.

به گزارش خبر فوری، برخی نیز بدون اعلام رسمی کاندیداتوری، نامشان در محافل سیاسی و حزبی به عنوان کاندیدا مطرح می شود. این درحالیست که هنوز نه اصلاح طلبان و نه اصولگریان هیچ یک به طور رسمی به نامزد نهایی خود نرسیده و تنها در حال طی کردن مراحل وحدت تشکیلاتی هستند.

اصلاح طلبان با محوریت شورای سیاستگذاری انتخابات که برخی آن را مغایر با استقلال احزاب اصلاح طلب می دانند و اصولگرایان با مکانیزم جبهه مردمی نیروهای انقلاب که البته هنوز همه گروه های اصولگرا را در بر نگرفته، کوشش می کنند تا به نامزدهایی واحد برای انتخابات سال آینده برسند.

در جدول زیر، همه آنها که نامشان به عنوان نامزد نهایی انتخابات اردیبهشت 96 مطرح شده است را با قید جریان سیاسی منسوب به آنها، می بینیم:

ردیف

نام نامزد

جریان سیاسی

نحوه اعلام نامزدی

1

حسن روحانی

اعتدال

حسن روحانی هرچند خودش رسما از کاندیداتوری دوباره سخنی به میان نیاورده اما حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت او چندی پیش گفت: «خوشحال هستیم از اینکه دکتر روحانی تصمیم گرفته‌اند در انتخابات آتی شرکت ‌کنند.» برخی رسانه ها نیز از جلسه انتخاباتی روحانی با برخی بزرگان خبر داده بودند.

2

ابراهیم رئیسی

اصولگرا

شایعه حضورش در انتخابات مدتی است که مطرح است اما حرفهای اخیر نماینده مشهد که گفته روحانیون از کاندیداتوری رئیسی حمایت کرده و اگر او بیاید دیگران باید کنار بروند، احتمال نامزدی تولیت آستان قدس را کمی بیشتر کرده است.

3

حسن قاضی زاده هاشمی

اصلاح طلب

با وجود اینکه وزیر بهداشت از رئیس خود در انتخابات حمایت کرده اما برخی گمانه زنی ها احتمال می دهند او با کاندیداتوری در انتخابات سال بعد، نامزد پوششی اصلاح طلبان باشد.

4

مسعود پزشکیان

اصلاح طلب

بعضی رسانه ها از او در کنار نام های دیگری چون اسحاق جهانگیری، علی مطهری و یا محمدعلی نجفی به عنوان دیگر نامزدهای پوششی احتمالی اصلاح طلبان یاد می کنند.

5

محمدباقر قالیباف

اصولگرا

با اینکه خودش هنوز موضعی انتخاباتی نگرفته، اما رسانه ها نام او را به عنوان یکی از گزینه های کاندیداتوری مدام تکرار می کنند.

6

محسن رضایی

اصولگرا

کاندیداتوری پیاپی رضایی در ادوار مختلف باعث شده که همچنان نامش به عنوان یک نامزد بالقوه مطرح باشد، هرچند او یک بار موضع انتخاباتی منسوب به خود را تکذیب کرد.

7

عزت‌الله ضرغامی

اصولگرا

چهره جدید اصولگرایان هرچند هنوز رسما اعلام نامزدی نکرده اما حرف و حدیث ها درباره نامزدی اش فراوان است.

8

سعید جلیلی

اصولگرا

گفته می شود نامزدی او در انتخابات قطعی است، هرچند رسما اعلام موضع نکرده است.

9

مصطفی میرسلیم

اصولگرا

یکی از اولین گزینه های رقابت با حسن روحانی است. او نامزد حزب موتلفه است اما گمانه زنی های رسانه ای شانس زیادی برای باقی ماندنش در عرصه رقابت ها قائل نیستند.

10

حمید بقایی

نزدیک به احمدی نژاد

پس از بیانیه اعلام بیطرفی احمدی نژاد در انتخابات، نامزدی رسمی حمید بقایی بار دیگر نگاه ها را به مواضع رئیس جمهور سابق جلب کرد. ناظران سیاسی، شانس زیادی برای امکان حضور بقایی در مراحل پایانی رقابت ها قائل نیستند.

11

حمیدرضا حاجی بابایی

اصولگرا

او یکی از وزرای دولت قبل است که نامش به عنوان کاندیدا مطرح شده. حاجی بابایی، زاهدی، مرضیه وحید دستجردی، رستم قاسمی و حتی نیکزاد، همگی از وزرای احمدی نژاد هستند که با وجود عدم اعلام رسمی کانیداتوری، نامشان به عنوان کاندیدا مطرح است.

12

مهرداد بذرپاش

اصولگرا

او را جوانی آینده دار در جبهه اصولگرایی می دانند. با این حال روشن نیست بتواند مجوز حضور در انتخابات به عنوان یک رجل سیاسی را بگیرد. نام او در کنار برخی دیگر از فعالان سیاسی اصولگرا مانند علیرضا زاکانی و یا محمدرضا باهنر، به عنوان نامزد احتمالی به گوش می رسد.

13

سید محمد غرضی

مستقل

او در دوره قبلی انتخابات هم نامزد شد و گفته، بار دیگر کاندیدا می شود. رای او بعید است در دوره آتی اختلاف زیادی با دوره قبل از آن داشته باشد.

در کنار این نام ها که این روزها زیاد در رسانه ها و محافل حزبی تکرار می شود، برخی دیگر از اسامی هستند که هرچند کاندیدای انتخابات نخواهند شد، اما نقش موثری در جهت گیری های انتخاباتی دارند. محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس از این دسته است و یا محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق که با وجود منع از نامزدی، جهت گیری هایش در وحدت اصولگرایان تعیین کننده است.

برخی دیگر از نام ها نیز پیش از این به عنوان کاندیدای بالقوه مطرح بودند که اکنون از دایره رقابت ها کنار رفته اند یا دست کم احتمال حضورشان در عرصه رقابت ها کمرنگ شده است. محمد جواد ظریف، پرویز فتاح، علی اکبر ولایتی، غلامعلی حداد عادل، سید حسن خمینی، محمدباقر نوبخت، محمد نهاوندیان، سردار قاسم سلیمانی و چهره های دیگری از این دست، از این جمله هستند.

با این همه از هم اکنون می توان پیش بینی کرد که در انتخابات اردیبهشت 96 شاهد ترکیب 3+2 کاندیداها خواهیم بود. 2 کاندیدای اصلاح طلب و اعتدالی، شامل حسن روحانی و یک نامزد پوششی اصلاح طلب در کنار او و سه نامزد اصولگرا، که در خوش بینانه ترین حالت، در مرحله نهایی به یک نفر تقلیل خواهد یافت. اینکه نتیجه این انتخابات پنجگانه چه خواهد بود، باید تا سه ماه دیگر منتظر ماند.

18

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • سام
    0

    بهتره کسی کاندید بشه که واقعاقوانین اسلام روپیاده کنه تااین همه اختلاس و بیت المال انقدر حیف ومیل نشه ودردمردم روبفهمه نه اینکه تابحال دردنداری نکشیده باشه

  • کیان
    0

    سلام . ( ثروت ) + ( قدرت ) + ( شهرت ) = این سه موردو هرکی یه دونشو داشته باشه اون دوتارم بدست میاره . این سه مورد وقتی تکمیل میشه هر ادمی تو این دنیا گمراه میشه . پس ما نباید زور بزنیم کی بیاد و چیکار کنه . خودشون میبرنو میدوزنو تن ملت میکنن به گشادی و تنگی اونولباسم ما نمیتونیم اعتراضی کنیم . هرکس اومدو عدالت علی داشت درسته .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها