خوشبینی میرتاجالدینی به سونامی کاندیداتوری درجریان اصولگرا/تکثر قبل از وحدت است/به تعارض نمیخوریم
میرتاجالدینی میگوید: اینکه برخی میخواهند در مجموعه جبهه مردمی نیروهای انقلاب نقطه ضعف پیدا کنند و رقیبی برای آن بتراشند نشانه آن است که آنها از جبهه مردمی واهمه دارند و میخواهند حرکتهایی را در کنارش شکل دهند.
امید کرمانیها : هر چه به روز 29 اردیبهشت 96 نزدیک تر می شویم نوع نگاه سلایق مختلف اصولگرا درباره نحوه ورود به انتخابات ریاست جمهوری بیشتر شفاف می شود. برخی قائل به ضرورت همگرایی هستند اما کسانی همچون پایداری ها و حامیان سعید جلیلی چنین ضرورتی را احساس نمی کنند. حتی حامیان همگرایی نیز مکانیزم های مختلفی را برای نیل به این مقصود طراحی کرده اند، عده ای در قالب جمنا برای ایجاد اجماع روی یک نامزد تلاش می کنند اما طیف هایی نیز هستند که این مکانیزم را کارآمد نمی دانند و در پی طراحی مدل یا مدل های همگرایی دیگری هستند. تکثر مدل های همگرایی در جریان اصولگرا این شائبه را پیش آورده که خود آنها به مشکلی برای همگرایی اصولگرایان تبدیل شوند.
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی این موضوع را موجب نگرانی نمی داند و معتقد است: جبهه مردمی نیروهای انقلاب مکانیزم اصلی و فراگیر است حالا ممکن است جمعی بخواهند مستقل فعالیت و ظرفیت های دیگری را احیا و بالفعل کنند. این فعالیت ها در تعارض با هم قرار نمی گیرد.
نکته ای که نمی شود ساده از کنار آن گذشت این است که چه طور جمنا می خواهد بین اصولگرایان وحدت ایجاد کند در حالیکه که درون خودش اختلاف به وجود آمده است، وقتی از میرتاجالدینی درباره چرایی اختلافات درون جبهه مردمی سئوال می شود او این طور پاسخ می گوید که قرار نیست یک حرکت تشکیلاتی، مباحث درون تشکیلاتی خود را رسانه ای کند.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
***
انتظار این بود که هر چه به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک شویم از شمار شخصیت های آماده برای نامزدی در جناح اصولگرا کاسته شود اما عکس این اتفاق در حال رقم خوردن است چون چهره های متکثری از آقایان ضرغامی، جلیلی، قالیباف، بذرپاش، رستم قاسمی، حاجی بابایی، سیدرضا تقوی، زریبافان و ... به صحنه آمدند و نام خود را مطرح کردند، این نشانه همگرایی اصولگرایان است یا افتراق میان آنها؟
انتخابات از اسفند وارد فاز اصلی خود می شود. جبهه مردمی نیروهای انقلاب یک حرکت جدید و تکامل یافته در میان نیروهای ارزشی و انقلابی فراتر از جریان اصولگرایی است که هر کسی برنامه ها و چارچوب های حرکتی این مجموعه را بپذیرد زیر چترش قرار می گیرند. این جبهه روندی را برای انتخابات ریاست جمهوری سال 96 پیش بینی کرده و راهبردش نیز رسیدن به وحدت است. اگر نام های مختلفی چه از جانب خود شخصیت ها یا هواداران آنها مطرح می شوند در قالب جبهه مردمی مورد بررسی قرار می گیرد و در واقع تکثری است که نهایتا به وحدت می رسد.
قرار بود کسی که در هیأت موسس جمنا عضویت پیدا می کند عزمی برای نامزدی در انتخابات نداشته باشد اما آقای حاجی بابایی قصد کاندیداتوری دارد و حتی حاضر شده از عضویت هیات موسس بیرون بیاید. چه طور این مسئله قابل توجیه است؟
روال کار درباره این خصوص مشخص و تعریف شده است و از جانب جبهه این موارد روشن خواهد شد بنابراین مشکلی از این بابت وجود ندارد.
از 30 تا 50 چهره اصولگرا نام برده می شود که برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارند، اصولگرایان مگر می خواهند لیست برای مجلس تدوین کنند که این قدر متکثر هستند؟
نباید نگران تکثر چهره های اصولگرا در این مرحله بود. این تکثر قبل از وحدت است.
اما با مواضعی که از جانب جبهه پایداری شاهد هستیم، می توان گفت آنها به جمنا نخواهند پیوست و می کوشند تا نامزد اصلح مدنظر خودشان را راضی به حضور در صحنه انتخابات کنند، حتی از آقای رئیسی به عنوان نامزد اصلح مدنظر پایداری نامبردند. تکلیف آنها چه می شود؟
سخنگوی خود گروه ها باید صحبت کند، ما نمی توانیم از جانب آنها سخن بگوییم. من براساس فضایی که بین نیروهای انقلابی و ارزشی می بینم می گویم که در نهایت همه اینها به وحدت می رسند.
رخی اعضای جبهه پایداری می گویند تنها راه جمنا برای شکست آقای روحانی این است که از او در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 حمایت کند چون ...
اعضای جبهه پایداری چنین چیزی نگفته اند. من این تحلیل ها را، تحلیل کسانی می دانم که از وحدت جریان انقلابی بیمناک هستند.
اما تحلیل ها از جانب کسانی مطرح می شود که اصولگرا هستند؟
اینها حرف های برخی شخصیت ها را باب میل خودشان تفسیر می کنند وگرنه جریان انقلابی یک موج در انتخابات ایجاد خواهد کرد آن زمان معلوم خواهد شد نامزدی که مورد حمایت جبهه مردمی نیروهای انقلاب قرار می گیرد چه جایگاهی خواهد داشت و کسانی که به این مجموعه نپیوستند چه نتیجه ای خواهد گرفت.
یعنی اگر کسی خارج از مجموعه جمنا بیاید و نامزد شود آرایش کاهش خواهد یافت؟
فضای حرکت جبهه مردمی وحدت است و یک چتر فراگیر هم گسترانیده شده بنابراین وقتی بدنه این قضیه را بپذیرد و چهره های سیاسی و نخبگان حمایت کنند، اگر کسی بخواهد از این حرکت جمعی فاصله بگیرد و مستقل بیاید تنها می ماند چون با استقبال جامعه و مردم رو به رو نمی شود.
سبد رأی جمنا چقدر است که شما می گویید اگر نامزدی مستقل هم بیاید با اقبال عمومی مواجه نخواهد شد؟
دوره گذشته آرای آقای روحانی 250 هزار رای بیشتر از نصف رأی دهندگان بود. بقیه آرا مربوط به جریان ارزشی، انقلابی و اصولگرا است، منتها چون کاندیداهای اصولگرا متعدد بودند این سبد رأی میان آنها تقسیم شد. بنابراین جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی به طور اتوماتیک 50 درصد رأی جامعه را دارد که وقتی با برنامه های تحول آفرین و جذاب و کارآمد همراه بشود این میزان آرا نیز افزایش خواهد یافت.
خبرهایی در رسانه ها آمده که جبهه های دیگری هم با هدف همگرایی میان اصولگرایان می خواهند تا نیمه اسفند اعلام موجودیت کنند، خود این مکانیزم ها مشکلی برای همگرایی اصولگرایان نمی شوند؟
ما در انتخابات ادوار گذشته ریاست جمهوری، مجلس و شوراها هم شاهد بودیم که برخی ها با عناوین مختلف وارد می شوند و از نامزد یا نامزدهایی حمایت می کنند از آنجا که جبهه مردمی نیروهای انقلاب مکانیزم اصلی و فراگیر است و روی همه جریان های همسو و انقلابی نظر مثبت دارد، اگر هم موارد دیگری بیایند تعارضی پیش نخواهد آمد. راهکارهایی برای آن اندیشیده شده است.
خیلی از چهره های اصولگرای نزدیک به پایداری یا مجموعه آقای سعید جلیلی اعلام کردند که جبهه مردمی تنها راه رسیدن به همگرایی نیست اما شما می گویید تمام راه ها به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ختم می شود این دو چه طور قابل جمع است؟
خیر من می گویم ما تلاش می کنیم همگرایی کامل باشد ولی ممکن است بعضی بخواهند ظرفیت های دیگری را فعال کنند ولی در تعارض با هم نخواهند بود پس صحبت من این است معتقدم اگر مجموعه ای از نیروهای ارزشی انقلابی به صورت مستقل دوست داشته باشند فعالیت کنند آن را در تعارض با جبهه مردمی نمی بینیم چون هدف ها مشترک است بالاخره به وحدت می رسند، این چتر برافراشته شده که همه را جمع کند نه اینکه برخی خودی ها را از خود دور کند. جمنا هیچ کس را طرد نمی کند همه را قبول دارد حالا ممکن است جمعی بخواهند مستقل فعالیت و ظرفیت های دیگری را احیا و بالفعل کنند. رویکرد ما این خواهد بود که در نهایت با همفکری به تصمیم نهایی مشترک برسیم. کما اینکه در جبهه های رقیب هم تعدد و تکثر همیشه بوده و گاهی در آخر بهم رسیده اند و این چیز غیر طبیعی نیست.
اینکه می گویند جمنا کت نامزد مورد حمایت خود را هم اندازه آقای قالیباف دوخته است صحت دارد یا خیر؟
درباره کاندیداها که چه کسی در نهایت انتخاب خواهد شد بعد از روند تعریف شده سخنگوی جبهه اظهارنظر می کند یا بصورت رسمی بیانیه صادر می شود.
فکر نمی کنید اگر جمنا آنقدر قوت و قدرت داشت می توانست یک همایش سراسری بگذارد، نه آنکه دائم برگزاری گردهمایی استانی خود را به عقب بیاندازد؟
من با حرکت وحدت آفرین و وحدت بخش در داخل جریان اصوگرا و انقلابی و مردمی کاملا موافقم و از ابتدا نیز اعلام حمایت کردم و این حرکت را رو به جلو، پیش برنده و مثبت می دانم. اینکه برخی حساسند تا در مجموعه جبهه مردمی نیروهای انقلاب نقطه ضعف پیدا کنند و رقیبی برای آن بتراشند نشانه آن است که جبهه مردمی را محور ثقل نیروهای انقلابی و ارزشی می بینند و از آن واهمه دارند و می خواهند حرکت هایی را در کنارش شکل دهند.
اما خبرهایی آمده که در بخش استان های جبهه مردمی نیروهای انقلاب که قرار بود 2500 نفر از سراسر کشور بیایند و در گردهمایی آن مجموعه شرکت کنند اختلاف پیش آمده و این مکانیزم دچار اختلال شده است. با این وجود همچنان معتقدید که جمنا موفق خواهد بود؟
این ها حرف های درستی نیست و نگرانی وجود ندارد و به موقع اعلام خواهد شد. قرار نیست یک حرکت تشکیلاتی، مباحث درون تشکیلاتی خود را رسانه ای کند. برنامه هایی وجود دارد و وقتی عملیاتی شد به اطلاع مردم می رسد.
منبع: خبرآنلاین
15