همراهِ خاصِ اس ۳۰۰های روسی در ایران/ رهگیری پرنده‌های پنهانکار با "رادار ۹۶L۶E" دقیق‌تر شد + تصاویر

همراهِ خاصِ اس ۳۰۰های روسی در ایران/ رهگیری پرنده‌های پنهانکار با "رادار ۹۶L۶E" دقیق‌تر شد + تصاویر

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم ، پیش از ظهر امروز اولین فیلم و تصاویر از تست سامانه موشکی اس 300 در ایران، منتشر شد. این تست در یکی از میادین تیر قرارگاه پدافند هوایی ارتش و در قالب یک رزمایش تحت عنوان "دماوند" انجام شده است.

طبق اعلام قرارگاه پدافند هوایی ارتش، "ارزیابی توانایی سامانه اس 300 در درگیری با اهداف دارای سطح مقطع راداری پایین، تهدید های بالستیک و بررسی میزان توانمندی تخصصی و عملی افسران جوان قرارگاه پدافندهوایی در به‌کارگیری این سامانه" از اهداف رزمایش دماوند بوده است.

در این رزمایش، سامانه موشکی اس 300 روسی با شلیک چند فروند موشک، اهداف متنوعی را در ارتفاع و بُردهای مختلف، با موفقیت هدف قرار داد. در اولین هدف، رادارهای سامانه موشکی اس 300 موفق شدند یک فروند موشک بالستیک شلیک شده توسط نیروهای خودی را شناسایی و رهگیری کرده و سپس با شلیک موشک از سامانه موشکی S300-PMU2، موشک بالستیک منهدم شد؛ امیر اسماعیلی با تایید این هدف‌گیری دقیق، اعلام کرد که "موشک اس 300، موشک بالستیک را تار و مار کرد."


پهپاد جت کرار، یکی از اهداف موشک‌های اس 300

دومین هدف هم که یک فروند پهپاد دشمن فرضی بود، توسط رادارهای این سامانه رهگیری و سپس با شلیک دومین موشک از سامانه موشکی اس 300، این هدف نیز با دقت بالایی منهدم شد.

بررسی تصاویر و فیلم های منتشر شده از سامانه موشکی اس 300، نشان می‌دهد که یکی از ملحقات و تجهیزات مهم سامانه موشکی اس 300 که پیش از این در مراسم رژه روز ارتش و یا فیلم‌های بعدی، تصویری از آن منتشر نشده بود، در میدان تیر قرارگاه پدافند هوایی ارتش حضور دارد.

"رادار 96L6E" که یک رادار خاص و مخصوص سامانه‌های موشکی اس 300 روسیه می‌باشد، امروز رسماً در ایران مشاهده شد و این نشان داد که ایران، یکی از مهمترین ملحقات اس 300 را نیز از روس‌ها دریافت کرده است.

سامانه راداری 96L6E یک سامانه ردیاب برای تمامی ارتفاعات است که برای ردیابی اهداف و محاسبه مختصات سه‌گانه اهداف اعم از سمت، ارتفاع و برد، طراحی و ساخته شده است.


رادار 96L6E در ایران

این سامانه راداری معمولا، در چارت سازمانی گردان‌های سامانه‌های موشکی اس 300 نیست ولی روس‌ها به دلیل اهمیت بالا و دقت بالای این رادار، از آن به عنوان تجهیزات کمکی در سامانه‌های موشکی مختلفی از جمله S300-PMU1 و S300-PMU2 استفاده می‌کنند. علاوه بر این، روس‌ها از این رادار در سامانه‌های دیگری از جمله Baikal-1E و Senezh-M1E یا در مراکز فرماندهی تسلیحات رادیو-الکترونیکی Osnova-1E Pole-E نیز استفاده می‌کنند.

پیش از این، روس‌ها از نسخه اول این سامانه راداری که 96L6 نام داشت، در سامانه موشکی S300-PMU بهره می‌بردند که با تولید سامانه‌های موشکی اس 300 در مدل‌های PMU2 و اس 400، نسخه جدیدتر این سامانه راداری تحت نام 96L6E مورد استفاده قرار گرفته است.


رادار 96L6E در حالت جمع شده در روسیه

برد سامانه راداری 96L6E، طبق اعلام روس‌ها 300 کیلومتر است و این سامانه قادر است به طور همزمان 100 هدف را شناسایی و روی اهداف قفل کند. این رادار اطلاعات اهداف پرنده کشف شده را می‌تواند از طریق کانال‌های رادیویی یا فیبر نوری در اختیار کاربر (فرمانده) قرار دهد.

این رادار در باند فرکانسی C فعالیت کرده و در حالت استقرار، حداکثر 3 دقیقه زمان می‌برد تا عملیاتی شده و در حالت جمع شده نیز، سامانه راداری حداکثر 5 دقیقه زمان می‌برد تا عملیاتی شود.

دریافت چنین راداری از روس‌ها به عنوان ملحقات و تجهیزات جانبی اس 300، دقت کار رهگیری اهداف پنهان کار را برای اس‌300های ایران، چند برابر بالاتر خواهد برد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها