جماعت "توحید ملی" چه کسانی هستند؟
گروه تروریستی مسئول حادثه دیروز سریلانکا را بیشتر بشناسید
یک گروه ناشناخته به اسم جماعت
به گزارش خبر فوری ، یک گروه ناشناخته به اسم جماعت "توحید ملی" مسئولیت حملات دیروز سریلانکا را برعهده گرفت.
در سلسله انفجارهای روز گذشته سریلانکا، حدود ۲۹۰ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۵۰۰ نفر دیگر نیز دچار سطوح مختلفی از جراحت شدند.
پس از حادثه دیروز، وزیر بهداشت سریلانکا امروز (دوشنبه) گفت که گروه سلفی محلی «جماعت توحید ملی»، بمبگذاریهای این کشور را سازماندهی کرده است.
گروه جماعت توحید ملی
اما این گروه تروریستی چگونه گروهی است؟ گروه جماعت توحید در سال ۲۰۰۴ بنیانگذاری شده است و در «تامیل نادو» شبه قاره هند مستقر است. ادعای دست داشتن این سازمان در حملات دیروز در حالی مطرح شده است که هنوز این گروه مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است.
جماعت توحید ملی یک گروه تندرو سلفی است که تا قبل از سال ۲۰۱۶ به تخریب مجسمههای بودایی سریلانکا و سایر مناطق شبه قاره میپرداخت.
در سال ۲۰۱۶ مسئول اصلی این گروه یعنی عبدالرزاق توسط نیروهای دولتی دستگیر شد و فعالیتهای این گروه هم کمرنگ گردید اما در سال اخیر، مجددا فعالیتهای این گروه اوج گرفته است.
اصولا سریلانکا تا سال ۲۰۰۹ درگیر درگیریهای داخلی و نیروهای ملی و کمونیستی بوده است و جنبشهای سلفی و اسلام گرا کمتر در سریلانکا فعالیت داشتهاند.
جنگ داخلی سریلانکا و گروه جماعت توحید
نیویورک تایمز در گزارشی به بررسی چگونگی شکلگیری گروه جماعت توحید پرداخت. بر اساس گزارش نیویورک تایمز، جنگ داخلی سریلانکا در اصل بین بوداییها و تامیل هایی که هندو هستند به وقوع پیوست، اما همچنین شامل مسلمانان و مسیحیان هم شد و آنها را تا حدی درگیر کرد.
بعد از این جنگ، آرام آرام نیروهای سلفی در سریلانکا رشد کردند و در این کشور قدرت گرفتند.
آن اسپکهارد( مدیر مرکز مطالعات خشونت توسط گروههای تندرو) در رابطه با گروه جماعت توحید تاکید دارد که اعضای این گروه قصد شورش علیه دولت و کسب قدرت را ندارند بلکه بیشتر دنبال این هستند که با ایجاد ارعاب و خشونت اندیشههای سلفی خود را در شبه قاره هند گسترش دهند.
اسپکهارد معتقد است که این گروه تندرو قبل از روز بمبگذاری عید پاک(در یکشنبه) هم تهدیداتی را مبنی بر بمبگذاری داشته است.
اسپکهارد معتقد است که بیانیهها و تهدیدات جماعت توحید مانند بیانیهها و تهدیدات گروههای تند سلفی و تکفیری مشهور مانند داعش و القاعده هستند.
نیویورک تایمز طی مقالهای بر این امر تاکید دارد که استفاده از بمب و ترور برای پیشبرد اهداف خود ابتدا توسط گروههای مخالف تامیل هندو در سریلانکا به کارگرفته شد، اما پس از پایان جنگ داخلی سریلانکا و شکست هندوها، سلفیها هم کمکم وارد فاز مسلحانه شدند.
38
بهتر است از فرضیه ها دور شویم و واقعیت حال را بهتر درک کنیم که این جریانات بیشتر شبیه یک بازی کثیف دینی برای باز گذاشتن دست لیبرال ها برای حمله به مواضع تمام مسلمانان در تمام کشورها می باشد.وسلام