وارد شدن شوک شدید به نرخ ارز ۲ پیامد منفی برای کشور به وجود خواهد آورد

رئیس اتاق ایران گفت: اگر شوک شدید به نرخ ارز وارد شود دو پیامد منفی برای کشور به وجود خواهد آورد؛ این مساله موجب می‌شود تا فرار سرمایه از کشور افزایش یافته و راه ورود کالاهای مصرفی به خصوص کالاهای قاچاق باز شده و تولید داخلی با مشکل مواجه خواهد شد.

وارد شدن شوک شدید به نرخ ارز ۲ پیامد منفی برای کشور به وجود خواهد آورد

غلامحسین شافعی امروز ۱۹ اسفندماه در نود و یکمین جلسه شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با حضور وزیر اقتصاد، جمعی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی استان و نمایندگان مجلس برگزار شد، اظهار کرد: امید است مساله سیر حرکت برجام و این ماراتن سنگین و طولانی به ثمر بنشیند. این  مساله به لحاظ گشایش اقتصادی اثراتی خواهد داشت، اما موضوعی که بخش خصوصی را نگران کرده افزایش قیمت نفت و بالا رفتن فروش نفت است. نگرانیم تا دوباره به اقتصاد نفتی برگردیم. در طول  سال‌های گذشته دولت، بخش خصوصی و ملت بسیار ملالت کشیدند تا بدون اقتصاد نفتی در کشور حرکت کنیم. بخش خصوصی نگران درآمدهای نفتی است. از شما که سکان اقتصاد کشور را در دست دارید تقاضا می‌شود تا به این مساله بپردازید.

وی افزود: مساله بعدی حاصل از این موضوع، مساله نرخ ارز است. اگر شوک شدید به نرخ ارز وارد شود دو پیامد منفی برای کشور به وجود خواهد آورد. این مساله موجب می‌شود تا فرار سرمایه از کشور افزایش یافته و راه ورود کالاهای مصرفی به خصوص کالاهای قاچاق باز شده و و تولید داخلی با مشکل مواجه خواهد شد.

رئیس اتاق ایران با اشاره به برخی از موضوعات استانی تصریح کرد: در سطح کشور سقف مالیاتی برای استان‌ها تعیین شده و این سهم هیچگاه برای خراسان رضوی مورد تجدید نظر قرار نگرفته است. در برخی استان‌ها با سرمایه‌گذاری جدید و بالا رفتن سهم آن‌ها از تولید ناخالص ملی سهم مالیات بالا رفته و در برخی استان‌ها به  صورت عکس عمل شده است. سهم مالیات خراسان رضوی از کشور تغییر نکرده و این مساله با عدالت مالیاتی منافات دارد. 

شافعی با اشاره به استقرار واحدهای بزرگ تولیدی در استان بیان کرد: تمام مشکلات بسیاری از واحدهای بزرگ که در استان‌ها مستقر است در استان‌ها بوده ولی حوزه‌های مالیاتی آن‌ها در تهران  بود  و مالیات ان‌ها در تهران پرداخت میشد  که  با کمک وزارت اقتصاد و امور مالیاتی این مشکل به نتیجه رسید. 

در ادامه یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: مکلف بودیم در دو محور در استان و دو موضوع اقتصادی  برای اصلاح امور حرکت کنیم؛ محور اول جریان اقتصادی استان و محو دوم پرداخت به مصادیق بود. اگر جریان اقتصادی اصلاح می‌شد و در مسیر خود قرار می‌گرفت امروز شاهد معضلات نبودیم. در حال حاضر حل مشکلات واحدهای راکد را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی افزود: اعتقاد داریم هر جا مردم حضور دارند کار درست پیش می‌رود. بخش مردمی در موضوع اقتصاد باید حرکت کند.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: بخش حاکمیتی باید زمینه ساز بخش خصوصی و هدایت کننده باشند.با این نگاه که اصالت با بخش مردمی بوده و دستگاه حاکمیتی باید در خدمت این بخش باشد به سه مساله مهم در استان دست یافتیم.

نظری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ضعف راهبردگذاری در استان وجود داشت و راهبردهای استانی معین و مبتنی بر مزیت‌های استانی نبود بر این اساس ۹ راهبرد در استان مشخص شد. این راهبردها مبتنی بر جریان اقتصادی و مزیت استان است. همچنین بدون اهداف عملیاتی در حال حرکت بودیم که ان مورد نیز در ۴۴ هدف عملیاتی در استان مشخص شد. لازم بود طی ۴ سال آینده در حوزه‌های مختلف از جمله صادارت، معدن، کشاورزی و... اهداف مشخص شود.

وی افزود: مساله سوم این بود که راهبردهای ۹ گانه و اهداف عملیاتی معین شده در چه شاکله و ظرفی باید محقق شود. در این خصوص نیز به جمع بندی رسیده و قرارگاه مشترک حمایت از فعالیت‌های اقتصادی خراسان رضوی آغاز به کار کرد.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: با تشکیل این قرارگاه حداقل سه توقع  از بخش خصوصی و تشکل‌های مردمی از جمله  انسجام در تشکیلات، انسجام در نظرات و اهداف و جمع بندی و انسجام بخشی به مشکلات بخش خصوصی توقع می‌رود. اگر بنا باشد بخش مردمی کار را به عهده گیرد باید تحولی در جریان اقتصادی رخ دهد. دوم اینکه انسجام نظری،فکری و برنامه ای باید رخ دهد. باید به عنوان حاکمیت بدانیم بخش خصوصی با چه برنامه ای می‌خواهد فعالیت کند.

نظری تصریح کرد: دستگاه‌های دولتی نیز باید فعال شوند و از رکود دوری کنند. دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی را باید فعال کنیم.همچنین این دستگاه‌ها باید با هم هماهنگی داشته باشند. باید وظایف حمایتی کاملا مبتنی بر چیزی که بخش خصوصی معین می‌کند، مشخص باشد و کاملا هدفمند حرکت کرد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر جنگ اقتصادی را با قرارگاه باید مدیریت کنیم. وقتی عرصه و محیط جنگی‌ می‌شود ستاد نقش حمایتی دارد و باید کار قرارگاهی صورت گیرد. قرارگاه مشترک حمایت از فعالیت‌های اقتصادی خراسان رضوی در حال گسترش است.

وی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: آقای وزیر در کار جنگی نیاز به تصمیم به لحظه است. بنده باید در مشکلات به لحظه تصمیم بگیرم.در جنگ اقتصادی باید نظارت لحظه‌ای، هدایت لحظه‌ای و حمایت لحظه ای صورت گیرد. خواهشمندیم دست استانداران و مسئولین را باز گذارید و از آن‌ها بیشتر حمایت کنید. 

در ادامه محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در خصوص بازار بورس اظهار کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوباتی را در خصوص ایجاد صندوق پروژه‌ها داریم. خواسته ما تسهیل در حوزه ایجاد صندوق پروژه‌ها تسهیل است تا بتوانیم قسمتی از نقدینگی بخش خصوصی را از طریق بازار سرمایه حل کنیم. مورد بعدی تسهیلگری در حوزه فرا بورس است. باید در این  زمینه نیز قوانین تسهیل شود و در بخش‌هایی در حوزه استانی اختیاراتی داده شود.

وی افزود: در حوزه تسهیلات در تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال ۸۵ هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده است که از  این میزان ۳۲ هزار میلیارد تومان از محل هدفمندی بوده که پول نقد است. ۱۰۰ درصد این منابع در خود استان و از این  ۱۰۰ درصد ۵۰ درصد در شهرستان مربوطه  هزینه می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امسال دولت دبیرخانه تبصره ۱۸ را به سازمان برنامه و بودجه داده بود که دوباره به وزارت اقتصاد برگشت. در حال حاضر تقاضا داریم از سهم ملی، سهم خراسان رضوی بیشتر در نظر گرفته شود. خراسان رضوی سالیانه میزبان ۳۰ میلیون زائر و ۱۰ میلیون زائر خارجی است، اما متاسفانه اکثر منابع به سمت غرب کشور اختصاص دارد.

زنگنه با اشاره به افتتاح و بهره‌برداری همزمان از ایکس‌ری‌های خودرویی در مرز دوغارون تصریح کرد: در گذشته گمرگ‌دوغارون در شان جمهوری اسلامی و افغانستان نبود و زیر ساخت‌های آن مشکل داشت. برای افزایش زیر ساخت‌های ارتباطی دوغارون باید کمک شود. اگر دوغارون تجهیز شود اما زیرساخت‌های آن فراهم نشود، فایده‌ای نخواهد داشت.

وی افزود: نکته دیگر این است که مهاجرین افغانی که به ایران می‌آیند منابع زیادی پول با خود همراه دارند. به جهت اینکه ما به قانون پولشویی مکلف هستیم هیج بانکی نمی‌تواند این پول را تحویل بگیرد. باید یک بانک به صورت شعبه ارزی  در این خصوص فعال شود. این مشکل تنها در خراسان رضوی است.

در ادامه علی آذری، نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: گفتمان انجام شده نشان از این دارد که مجلس و دولت باید دست به اصلاحات ساختاری در حوزه اقتصاد و توسعه بزنند. مدارهای توسعه نیافتگی در کشور مشخص است. مردم انتظار دارند تا تصمیمات ساختاری در حوزه اقتصادی ایجاد شود.

وی افزود: به دنبال  اصلاحات ساختاری در حوزه مالیاتی هستیم. ارکان سه گانه حوزه مالیاتی چه در بخش قوانین، سازمان‌های اجرایی و مودیان مالیاتی دارای مشکل است. اگر تصمیم درستی صورت نگیرد بعید است که بخش خصوصی امیدوار شود. وابستگی نفتی توهم مالی برای کشور ایجاد کرده و باعث شده نتوانیم ترکیب مناسبی از مصارف و منابع در کشور داشته باشیم.

نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در این جلسه مطرح شد تمرکز منابع قدرت و  تصمیم گیری  در تهران است. مجلس طرحی داده که اگر تصویب شود موجب می‌شود تا استان‌ها اختیارات ویژه ای داشته  و تصمیمات قوی در توسعه در کشور داشته باشند.

منبع: ایسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 17
  • رم
    1

    دلار هفت تومنی تحویل گرفتید نگران کاری که کردید هستید نگران نباش باید جواب بدهید بااین عمارتهای که ساختید

  • علی
    1

    اقای شافعی شما نگران سرمایه خود هستید نه تولید ملی با افزایش قیمت دلار مردم ایران را به خاک سیاه نشانده اید و زندگی ها را ویران کرده اید .کدام کارخانه همه کارخانه ها را تعطیل کردید .خجالت نمی کشید و نگران پایین امدن نرخ ارز هستید . لعنت خدا به شما و امثال شما

  • کارگر
    1

    آقا جان! پول ملی نابود شده و سرمایه های مردم از بین رفته! قرار نیست صادرات شما عده ای معدودو پر شدن جیبتان به بهای نابودی اکثر ملت تمام شود. به کارگر و کشاورز و فرشباف و .... ریالی و زیر خط فقر پرداخت می کنید، دسترنجشان را دلاری می فروشید و درصد کمی را با اکراه به کشور بر می گردونید، طبیعیه که دوست ندارید ریال با ارزش بشه.

  • اقتصاد
    0

    آیا ژاپن و فرانسه و انگلیس و ترکیه و مالزی و ..... دهها کشور دیگر که صادرات شما در مقابل هر کدام از آنها پشیزی بیش نیست، پول ملیشان را به بهانه صادرات نابود کردند؟ این چه اقتصاد حسینقلیخانیه که تو قوطی هیچ عطاری نیست و شما مجریش هستید؟

  • ناشناس
    0

    آقای بورژوآ نگران نباش ، مسئولین کارشان را خوب بلدنند تا ارزانی نیاید

  • م
    1

    نه بابا خیلی دلسوزی شما کدام برنامه کدام انسجام اقتصادی با رانت بازی و اقتصاد افسارگسیخته که باعث فقر مطلق در جامعه شدید ودرکل برنده بزرگ رشد نرخ ارز شما وامسال شماها که دارایهای شما چند صد برار شد وتنها قشر متضر ر فقط کترگران بد بخت وقشر کم درآمد دهک های پاین جامعه که در تامین نان شب خانوادهای خودشون موندن لعنت خدا برهمه شما باد زالوهای جامعه

  • ناشناس
    1

    آره نگران جیبتون هستین باید هم باشین دلار 4200 گرفتین جنستونو با 40 هزار تومن به مردم قالب کردین ، خدا ازتون نگذره

  • ناشناس
    0

    هیچ تصمیم و واراده ای برای مداوای این اقتصاد بیمار در مسولین عزیز مشاهده نمی شود

  • ناشناس
    0

    این همه سال مردم ما بادلسوزی امثال شماها در ناز ونعمت زندگی کرده وخواهند کرد شماهای که لحظه به لحظه به ثروت خود افزوده و با امول مردم وسرمایهاشون زندگی اشرافی لیبرالی خود رو می گزرونید واما مردم لحظه به لحظه با استرس اقتصادی وسیاسی منفعت طلبانه شما زندگی می کنند وکسی دلسوزتر از شما نیست

  • ناشناس
    2

    البته شکی شک افزایشی است . اگر تحریم ها برداشته شود تقاضا برای ارز زیاد شده ، کمبودها چندساله دریایی از تقاضا برای ارز وجود دارد که عامل اصلی افزایش نرخ ارز خواهد بود هرچند در مدت زمان اندکی ممکن است قیمت دلار پایین بیایید ولی در مدت دو ماه روند افزایشی شروع خواهد شد . مانند قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ فقط دو هفته قیمت ها پایین آمدند بعد به شدت افزایشی شد . باز هم همان داستان تکرار خواهد شد

  • ناشناس
    0

    آقای شافعی مرحبا به شما خیلی دل نگرانی ماها تو ایران همش به سلامتی شما زندگیمون شده منفی دولار رو گرون کردین تا خزانه ریالی پر بشه حالا که دمه توافقه با امریکا حالا نگران افت دولارین ورشد منفی اون دولارو کردین سی هزار پدر مملکت رو در اوردین جنسها رو بردین بالا گفتین تحرمیم ربط به دولار دادینش حالا دولار می خواد بشکنه شما هی بگین اتفاقان ارزونی میشه بیشتر سرمایه گزاری میشه تو مملکت شما عوضی گرا میدی که متضرر نشی با آن دولارای که چوپوندی

  • حسن زاده
    0

    چرا همیشه به نفع مالکان و کارخانه داران و تجار ثروتمند باشد ؛ حق مردم کجاست ؟!!
    زمانی که دلار از 3 به 30 هزار رسوندید که به مردم عادی رحم نکردید و الان نگرانید شرایط عادی شود و مردم کمی از مواهب ثروت مملکت خودشون بهره ببرند ؛ برگشت دلار به قبل تحریم مطالبه عامه مردم است و باید این هژمونی شکسته شود

  • معلم
    0

    بیش از بیست میلیارد دلار ارز از بازارچه مرزی تا لنجی کوله بری و مناطق آزاد و ...خارج میشه به عوض قزل الا بخری کیلویی ۶۵ هزار تومان برنج مشعوف ۷۵ تومان .به جای اون ات و آشغال وارد میشه چرا؟ربطش هم اینه که ماهی رو روی خلیح فارس به دلار میخرن نه ریال.تعادل در اقتصاد ضروریترین چیزه شما هم نماینده بازگانان هستید که از این و ضعیت سود برده اید برای مثال از سال ۷۹هزار میلیارد دلار از کشور خارج کرده اید البته جنسهایی هم وارد کرده اید

  • امیررضا
    0

    کارخانه دایی مادرم سره وام بردنش ۲۰۰ میلیون تومن زمان جنگ وام گرفت کارخانه بزنه بعداز ۳۰ سال کارخانه بردنش فروختنش به یک دیگه بدروغ میگه شکایت میکنم تو خونه پدریش نشسته فردا پس فردا میندازنش بیرون برادراش کارخانه گونی بافی بود همش تعطیه

  • ادیب
    0

    اگر شوک به دلا و یورو وارد شود برای اقتصاد مشکل ایجاد نمی شود برای جنابعالی و امثالهم که میلیاردها دلار و سکه دپو کرده اید مشکل ایحاد می شود . شما ها با حیله و نیرنگ ودر سایه تحریم ها دلار ۱۰۰۰ تومانی را به بهانه تحریم سی برابر کردید و اتش زدید به زندگی مردم حالا در پایان تحریم اگر دلار ۵۰۰۰ تومان پایین بیاید فریاد بر می اورید دنیا را اب می برد و.... نخیر شنا دزد ها وعاملین فقر ملت را شاید اب ببرد .

  • رحمانی
    0

    اگر بالا نگه داشتن نرخ ارز خوب باشد که همه کشورها باید این کاررا بکنند در صورتی که در اکثر کشورهای جهان نرخ ارز سالها ثابت می ماند دوم این که شما ها با گرانی نرخ ارز ۸۰ درصد ملت را به زیر فقر بردید و توجیه تان هم تحریم وگرانی ارز بود حالا اگر تحریم ها برداشته شود باید نرخ لرز هم پایین بیاید تا نرخ کالا وهدمات پایین بیایید واگر قراره که ارز پایین نیاید خاصیت این برجام و تفاهم و تسلیم چیست ؟

  • حسن
    0

    ایشون بعد تحریم چرا صحبت از خروج سرمایه می کنند و نمیگن بعد تحریم ورود بیشتر سرمایه خارجی باید داشته باشیم ؟!!
    مگر وقتی دلار به شدت گران شد و گروهی ثروت بادآورده بدست آوردن با دلار گران هم پول خارج نکردن ؟
    با گران فروشی دلار نمیشه جلوی خروج سرمایه را گرفت ؛ با این دلار و ضعف شدید توان عامه مردم همه تحصیل کرده ها ناامید و به فکر خروج شدند . نگران مردم نیستید و فقط نگران کارتل های ثروت هستید؟!!!!! رئیسی به داد مردم برس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها