روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید

طی روزهای اخیر فیلم‌های متعددی در فضای مجازی پخش شده که نشان می‌دهد، ثبت‌نام‌کنندگان خودرو پژو پارس که با افزایش 50 درصدی قیمت‌ها روبه‌رو شدند، بشدت از اقدام شرکت ایران خودرو، ابراز گلایه می‌کنند و حتی برخی از آنها در حال گریه هستند.

روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید

این اتفاق دو نگاه فکری را ایجاد کرده است. ایران خودرویی‌ها می‌خواهند این‌گونه القا کنند که اکثر کسانی که در حال گریه هستند، دلالان و سودجویانی هستند که می‌خواهند با جنجال‌آفرینی، وزارت صمت و سایر ارگان‌ها را تحت تأثیر قرار دهند تا افزایش قیمت اتفاق نیفتد و آنها با قیمت سال گذشته به خودروی ثبت‌نامی خود برسند.

روزنامه ایران نوشت: در خیلی از کانال‌های تلگرامی این ادبیات پرتکرار شده اما نگاه دیگر این است که 100 هزار نفر با شرایط سختگیرانه‌ای که وزارت صمت اعلام کرده بود، در سامانه یکپارچه خودرو برای پژو پارس ثبت‌نام کردند و اکنون ضمن مواجهه با خلف وعده شرکت ایران خودرو، با گرانی 160 میلیون تومانی این خودرو روبه‌رو شدند؛ لذا تنها راهکار آنها برای برون‌رفت از شرایط فعلی، پناه بردن به دستگاه‌های دولتی چون وزارت صمت و سازمان تعزیرات حکومتی است.

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به سؤال «ایران» مبنی بر اینکه آیا این سازمان می‌تواند به مردم کمک کند تا آنها بتوانند از معضل پیش آمده عبور کنند، گفت: بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، سازمان تعزیرات حکومتی، صالح به رسیدگی در پرونده‌های عدم تحویل خودرو تشخیص داده نشده و همچنین اعلام شده که دادگاه‌های حقوقی در زمینه پرونده‌های عدم تحویل خودرو صلاحیت رسیدگی دارند؛ لذا با وجود تمایل به کمک و حل‌وفصل چالش پیش آمده، از نظر قانونی این سازمان نمی‌تواند هیچ اقدامی انجام دهد و عملاً دادگاه‌های حقوقی مسئول پیگیری هستند.
 
او با بیان اینکه مردم می‌توانند در دادگاه، طرح دعاوی کنند و پیگیر خواسته و مطالبات خود باشند، ‌تصریح کرد: معتقدم به جای دادگاه، ثبت‌نام‌کنندگان پژو پارس و مسئولان ایران خودرو تعامل و این ماجرا را حل کنند. البته وزارت صمت به عنوان مجموعه‌ای که به خودروسازان مجوز پیش‌فروش را داده است می‌تواند هر دو گروه را به آرامش دعوت کند و با گفتمان شرایطی را فراهم کند که طرفین رضایت داشته باشند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: ثبت‌نام‌کنندگان و شرکت ایران خودرو باید طبق قرارداد عمل کنند و خارج از آن تخلف محسوب می‌شود. همان‌طور که متقاضی باید به خودروساز پول پرداخت کند، خودروساز هم مکلف است که نسبت به تأمین خودروی متقاضی اقدام کند. او گفت: توصیه می‌کنم برای آنکه پرونده این موضوع بسته شود، ‌ایران خودرو همان روندی را در پیش بگیرد که خودروسازان جهانی دنبال می‌کنند؛ حرکت به این سمت، می‌تواند رضایت حداقلی مردم را تأمین کند. تمام شرکت‌های خودروساز جهانی حتی آنهایی که گران‌ترین محصول را تولید می‌کنند، ‌در صورتی که با تأخیر در تحویل و یا افزایش قیمت روبه‌رو شوند، ‌هر قیمتی که نهایی شود، ‌از ثبت‌نام‌کنندگان خود، ‌30 درصد کمتر دریافت و همچنین جریمه تأخیر در تحویل را پرداخت می‌کنند. بدین دلیل خودروساز موظف است خسارت وارده بابت تأخیر را پرداخت کند.

اسفنانی تأکید کرد: در ماجرای پیش آمده، در حق مردم اجحاف و ظلم شده است لذا خودروساز باید این موضوع را در قالب پرداخت جریمه تأخیر جبران کند.

روز گذشته با دو نفر از مدیران شرکت ایران خودرو تماس گرفتیم و این موضوع را در میان گذاشتیم و آنها در پاسخ تنها وضعیت موجود را تفسیر کردند و یادآور شدند که ما در شرایط سخت تحریمی در حال فعالیت هستیم و از آنجا که قیمت‌ها و هزینه‌ها افزایش یافته است، مجبور به اصلاح قیمت‌ها شدیم. آنها اعتقادی به پرداخت جریمه دیرکرد ندارند و باورشان این است که تمام اتفاق‌ها قانونی است. وزارت صمت نیز تا زمان تنظیم گزارش اظهار نظر رسمی نداشت.

البته ایران خودرویی‌ها در برابر انتقادها و نحوه رفتارشان با ثبت‌نام‌کنندگان پژو پارس جوابیه‌ای به یکی از خبرگزاری‌ها ارسال کردند. همچنین در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حدود ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضاها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پژو پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استانداردهای ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضاها تأکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضاها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است. همچنین ایران‌خودرو در جوابیه به یکی از خبرگزاری‌ها اعلام داشت: طبق روال گذشته، تمامی خودروسازان بهای تمام‌شده تولید انواع محصولات خود را به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌کنند تا نسبت به نرخ تورم موجود و هزینه‌های تولید به‌روزآوری شود.

پژو پارس نیز به عنوان زیان‌ده‌ترین محصول از این قاعده مستثنا نبوده و بر اساس دستورالعمل‌های شورای رقابت و طبق مجوزهای دریافتی از سوی مراجع ذی‌ربط نسبت به اصلاح قیمت آن اقدام شده است. همان‌طور که در بخشنامه اولیه سامانه یکپارچه نیز تأکید شده، تمامی خودروهایی که در این سامانه اولویت‌بندی شده‌اند بر اساس قیمت روز کارخانه تحویل مشتریان خواهد شد و به‌روزآوری قیمت پژو پارس نیز خارج از این دستورالعمل نبوده است.

مسئولیت با خودروساز است

اعتقاد کارشناسان بر این است که‌ در ماجرای اتفاق افتاده حق با ثبت‌نام‌کنندگان است و ایران خودرو در حال شانه خالی کردن از مسئولیت خود است. ایران خودرو بر اساس فروشی که زمستان 1401 ‌داشت باید خودروهای پژو پارس را سال گذشته به مردم تحویل می‌داد. اما با وجود آنکه می‌دانست محصولش استانداردهای 85 گانه را با موفقیت پاس نمی‌کند، نسبت به فروش پژو پارس اقدام کرد و حال به دنبال آن است که توپ را در زمین سیاست‌گذاران بیندازد. این مجموعه اگر حسن نیت داشت می‌توانست دعوتنامه‌ها برای پرداخت پول را سال گذشته ارسال کند و منتظر قیمت‌های جدید برای سال 1403 نباشد.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • ناشناس
    9

    خریدار بخاطر سود و رانت چند صد درصدی اومده، حالا که دیده سودش کم شده ننه من غریبم در میاره. تو قرارداد نوشته امکان تغییر قیمت وجود داره و خریدار نباید اعتراضی بکنه. حقشونه هرکی ثبت نام کرده

    نظرات شما -
    • م
      0

      چه دلال باشه چه مردم ،ایرانخودرو خلف وعده کرده باید زمستان 402 خودروتحویل می داد نه اینکه فیلم بازی کند وبه بعد عید بکشد تا قیمت را بالا برده وسر مردم کلاه بگذارد این نهایت دزدی از مردم است هرچند به این کارها عادت کرده ایم

  • ناشناس
    5

    ملت دلال شدن

  • ناشناس
    4

    دلالان گریه نکنند.

  • ناشناس
    3

    طبق قرارداد باید عمل بشود،هرچه قرارداد گفته،بنر و وعده صادق و از این قبیل سو استفاده ها هم فایده ندارد و یک نوع عدم صداقت است،چون شعارها و بنرها هیچ ربطی به تحویل خودرو ندارد.

  • البرزی
    0

    درایران یک قانون وجود دارد اونم حجاب است بقیه کشک

  • یاسر
    0

    به قول معروف ازماست که بر ماست .لیاقت همین مردم که با خفت میروند هر جور بخواهند انها را برقصانند همین است زیرا اگر فهم و شعور داشتند فقط شش ماه خرید نمیکردن انوقت متولیان دنبالشان میافتادند و با خواهش از مردم میخواستند که خودرو با کیفیت و با قیمت بسیار پائین خودرو بخرند مثل قبل از انقلاب 57

  • بابک
    3

    ملت همه دلال شده اند....اینها زمان ثبت نام که پولی پرداخت نکرده اند که حالا اینقدر ناله می کنند....همین الان هم با قیمت جدید هم بگیرند ، حدود ۳۰۰ میلیون گران تر می فروشند....
    ایران خودرو باید سند را تا ۳ سال در رهن نگه دارد و امکان فروش تا سه سال را ندهد...همه طمع کار شده اند ، می خواهند ره صد ساله را یک شبه طی کنند....

    نظرات شما -
    • چای دبش باغ ازگل
      0

      صد سال طول می کشه صاحب خودرو شدن؟؟؟ فقط حضرت نوح می‌تونه!

    • ناشناس
      0

      بابا اون ظرف 40 سال بزرگترین کشتی عالم خلقت را ساخت

  • قمصری
    0

    وقتی آقایون بدون هیچ نظر کارشناسی از تولید ملی حمایت میکنند نتیجه اش میشود همین اجحاف در حق مردم
    یکی نیست به این دوشرکت خودرو ساز بگه چندین سال هست شما زیان ده هستید ببنید در این کارخانه رو

  • ناشناس
    0

    آنقدر به این دو خودروساز قدرت دادید که حالا خودتان گرفتارش شده اید وقتی وزیر صمت می گوید من کاره ای نیستم و در جایی دیگر تصمیمات قیمت خودرو گرفته می شود یعنی مافیا رانت و.......حالا باید پرسید کسانیکه بدنبال ادغام وزارت بازرگانی و وزارت صنعت بودند واقعا بدنبال چه چیزی بودند ؟؟؟ بدنبال درست کردن همین مافیای بی در و پیکر وقتی اکثر آقا زاده ها و فرزندان ...در انجا پولهای کلان می گیرند حامیان آنها هم خودشان در همه جا هستند

  • ناشناس
    0

    تنهاراه کاهش قیمت خودرو در کشور، آزادشدن واردات خودرو است،مسئولین صمت واردات رو آزادکنید و جلوی این همه گرانی و افزایش گرانی در خودروهای داخلی رو بگیرید، مردم دیگه توان خریدن ندارندیاحق

  • همرزم هادی
    0

    مردم یک سئوال دارند پشت خودروسازان چه کسانی هستندکه زور کسی به آنها نمی رسدواینگونه درچپاول مردم یکتازی میکنداگرکسی اورا می شناسد لطفا اطلاع رسانی کنند؟

  • مجتبی
    0

    سلام قوه قضائیه باید شما را محاکمه کند بابت خودر شکایات پژو پارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها