محاکمه متهمان پرونده قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر/ اولیای دم درخواست قصاص کردند/ متهم اصلی: من کسی را نکشتم
محاکمه چهار متهم پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش در دادگاه کیفری استان البرز آغاز شد، اولیای دم مقتولان در این جلسه حاضر نشدند و وکیل آنها در دادگاه حضور یافته است.
فاضلی هریکندی به تشریح جزئیات اتهام متهمان پرونده پرداخت و گفت: بر این اساس و با توجه به محتویات تحقیقات، متهم ردیف اول به اتهام «مباشرت در قتل عمدی مرحوم مهرجویی و مرحومه محمدیفر»، «مشارکت در سرقت تعزیری»، «ورود به عنف به منزل دیگران»، «تهدید با چاقو»؛ متهم ردیف دوم با اتهامات «شروع به قتل عمدی مرحوم مهرجویی»، «مباشرت در ایراد ضرب و جرح عمدی به نحو وارد آوردن ضربات متعدد به مرحوم مهرجوئی»، «مشارکت در سرقت تعزیری»، «ورود به عنف به منزل دیگران»؛ متهم ردیف سوم با اتهامات «شروع به قتل عمدی مرحومه محمدیفر»، «مباشرت در ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو به نحو وارد آوردن جراحت به بدن مرحوم خانم محمدیفر»، «مشارکت در سرقت تعزیری»، «ورود به عنف به منزل دیگران»، «اخفای ادله جرم» و متهم ردیف چهارم با اتهامات «معاونت شروع به قتل عمدی مرحومه محمدیفر»، «مشارکت در سرقت تعزیری»، «ورود به عنف به منزل دیگران» تفهیم اتهام شدند.
وی یادآور شد: این جلسه به صورت علنی و با حضور سه وکیل خانواده مرحوم مهرجویی و مرحومه محمدیفر برگزار شد.
رئیس کل دادگستری استان البرز در تشریح نحوه پوشش خبری این جلسه رسیدگی توسط رسانهها متذکر شد: مطابق مقررات قانون آیین دادرسی کیفری، امکان انتشار رسانهای جزییات دادگاه وجود ندارد و ممنوع است و با این وصف با توجه به علنی بودن جلسه رسیدگی، منعی برای حضور مردم اعم از نخبگان و دانشجویان در حد ظرفیت سالن وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه جلسات رسیدگی به تشخیص دادگاه و تا زمان اقناع وجدان قضات دادگاه ادامه خواهد داشت تصریح کرد: پس از اتمام رسیدگی، ظرف مهلت قانونی رای پرونده صادر خواهد شد.
۲۲ مهرماه سال جاری خبر وقوع قتل آقای داریوش مهرجویی و خانم رقیه (وحیده) محمدیفر در حوزه قضایی شهرستان فردیس موجبات جریحهدار شدن احساسات جامعه هنری و سینمایی کشور شد و بسیاری از مردم و دوستداران هنر را متاثر کرد.
حسین فاضلی هریکندی با اشاره به اینکه دقایقی پس از گزارش وقوع این قتل دادستان فردیس، بازپرس ویژه قتل، عوامل پلیس آگاهی فردیس و استان البرز به همراه تیم بررسی صحنه قتل در محل حاضر و موضوع را بررسی کردند گفت: در همان ساعات اولیه قتل، ضمن حضور در محل قتل و نظارت بر روند تحقیقات، گزارشی تهیه و به رئیس قوه قضاییه ارسال شد.
دستور رئیس قوه قضاییه
رئیس کل دادگستری استان البرز اضافه کرد: رئیس قوه قضاییه علاوه بر توصیه و تاکید تلفنی، بر سرعت در کشف حقیقت و دقت در روند تحقیقات در جلسه شورای عالی قوه قضاییه در ۲۴ مهرماه تا کید کرد و در همین زمینه دستوراتی صادر کرد.
شناسایی و بازداشت متهمان در کمتر از پنج روز
وی با اشاره به اینکه با پیگیری انجام شده و تلاش شبانهروزی همکاران قضایی و ضابطین در کمتر از پنج روز از وقوع قتل و کمتر از سه روز از دستورات رئیس قوه قضاییه متهمان شناسایی و دستگیر شدند افزود: در ادامه با توجه به وجود ادله متقن و کافی علیه چهار متهم حاضر در صحنه قتل، ضمن بازسازی صحنه جرم این متهمان به جرائم ارتکابی اقرار کردند.
دو ماه تلاش در دادسرای فردیس
رئیس کل دادگستری استان البرز با تاکید بر اینکه علی رغم کشف موضوع در کوتاهترین زمان، دادسرای فردیس به تحقیقات خود ادامه داد گفت: بازپرس ویژه قتل جهت کشف تمام ابعاد موضوع و انگیزه متهمان با نظارت دادستان عمومی و انقلاب فردیس، قریب به دو ماه به تحقیق و بازجوییهای مکرر از متهمان و استعلامهای متعدد از پزشکی قانونی و مرکز تشخیص هویت فراجا و بررسی آلات قتاله مکشوفه از متهمان اختصاص داد.
رفع ایرادات
فاضلی هریکندی افزود: پس از وصول ایرادات، گزارش جامع پرونده تهیه و جلسه مقدماتی اداری تشکیل شد و علیرغم اعتقاد دادگاه به تکمیل پرونده، مجددا نظریه کمیسیون پزشکی قانونی در مورد ابهامات مطروحه از سوی برخی از وکلای پرونده اخذ شد که بر اساس پاسخ ارسالی و اعتقاد دادگاه به مطابقت نظریه با اوضاع و احوال پرونده و اتقان آن و قابلیت تشکیل و برگزاری جلسه دادرسی، دستور تعیین وقت رسیدگی صادر و برای روز جاری تعیین وقت شد.
او ایراداتی را به جریان تحقیقات و کیفرخواست صادره وارد کرد و گفت: در عکسهای صحنه جرم مشخص است در اطراف آقای مهرجویی خون ریخته شده اما لباس او خونی نیست.
چطور چنین اتفاقی رخ داده و لباس خونی نشده است. ضمن اینکه آقای مهرجویی لباس رسمی به تن داشت. در حالی که او هرگز در خانه اینطور لباس نمیپوشید و پوشش او نشان میهد منتظر مهمان بوده است. ضمن اینکه ما درخواست کرده بودیم دوربینهای مداربسته اطراف را بررسی کنند و فیلمها را به ما بدهند اما این کار را انجام ندادند. همچنین خواسته بودیم تماسهای آخر داریوش مهرجویی بررسی شود و به ما بگویند آن شب منتظر چه کسانی بوده است، زیرا لباسهای رسمیاش نشان میدهد حتما منتظر فردی بوده.
ما وقتی به تلفنهای مهرجویی دسترسی پیدا کردیم، فهمیدیم همه شبکههای اجتماعیاش پاک شده و سوال این است که چرا این اتفاقی افتاده است.
وکیل اولیای دم ادامه داد: در کیفرخواست فقط برای کریم اتهام مباشرت گرفته شده است. کیفرخواست باید تغییر بکند چون یکی از متهمان در بازجوییها گفته ضربات چاقو را به گردن خانم مهرجویی زده و باید حداقل اتهام او معاونت در قتل در نظر گرفته شود. علاوه بر این متهمان اعتراف کردند زمان قتل دستکش به دست داشتند و ماموران آگاهی هم به همین دلیل در صحنه جرم اثر انگشت پیدا نکردند اما زمان درگیری یک دستکش پاره و قطره خونی از متهم چیده شده که گفته شده این قطره خون با کریم مطابقت داشته است. گفته شده متهمان دستکشها را سوزاندند و چاقو را دفن کرده بودند که آثار خون روی چاقو وجود داشته است. حال سوال این است که وقتی متهمان دستکشها سوزاندند چرا چاقو را که آلت قتل است از بین نبردند؟ کیفرخواست بر اساس حدس و گمان صادر شده و همه چیز بر اساس اظهارات کریم تمرکز کرده است و انگیزهای برای قتل عنوان قوی نیست.
نماینده دادستان در پاسخ به این ایرادات گفت: دوربینها بررسی نشده چون متهمان گفتهاند از در اصلی شهرک وارد باغ نشدند بلکه از دیوار پشتی خودشان را به ویلای آقای مهرجویی رساندند. متهمان فقیر بودند و بضاعت نداشتند و احساس کردند چاقوها گرانقیمت است میتوانند بعدا آنها را بردارند و استفاده کنند و به همین دلیل چاقوها را از بین نبردند. ضمن اینکه مامورن پلیس تحقیقات را به طور کامل دنبال کردند ولی ردپای هیچ فرد دیگری در پرونده دیده نشده است.
نماینده دادستان ادامه داد: انگیزه درونی افراد برای قتل ممکن است اصلاً کشف شود. چون این متهمان اقرار به قتل داشتند ما وارد موضوعات دیگر نمیشویم و کیفرخواست بر اساس حدس و گمان نیست. ضمن اینکه ما ملزم نیستیم بررسی کنیم یک نفر در خانهاش میخواهد رکابی بپوشد یا کت و شلوار.
در ادامه رئیس پزشکی قانونی توضیحاتی را ارائه داد و گفت اول داریوش مهرجویی و سپس همسرش کشته شدند.
او گفت: پرونده اهمیت ویژهای داشت؛ اما ما نمیتوانیم تشخیص بدهیم چه کسی قاتل اصلی است. ما به این نتیجه رسیدیم که جراحات وارده از چاقوی دسته زرد باعث قتل شده اما اینکه چاقو دست چه کسی بوده را ما تشخیص نمیدهیم.
در ادامه جلسه دادگاه پدر وحیده محمدیفر در جایگاه قرار گرفت و شکایتش را مطرح کرد. سپس وکیل اولیای دم خانم محمدیفر برای مرتکبان قتل درخواست قصاص کرد و گفت: از پیگیریهای انجام شده در این پرونده تشکر میکنم. ما نگران شتاب صورت گرفته در پرونده بوده و هستیم و سوال این است که چرا برای متهمان دیگر اتهام مباشرت در قتل تشخیص داده نشده است. ما کنار دادگاه هستیم و مقابل دادگاه نیستیم و میخواهیم مطمئن باشیم کسی که مرتکب جرم شده دستگیر و مجازات میشود. خانواده خانم محمدیفر معتقد هستند مطالبی در پرونده هست که به آنها پرداخته نشده نمیخواهیم حرفی بزنیم که موجب خدشه به امنیت کشور شود. ما از دادگاه میخواهیم عنوان اتهامی متهمان را تغییر بدهند زیرا ممکن نیست هر دو قتل را کریم مرتکب شده باشد.
متهم اصلی: من کسی را نکشتم
در ادامه متهم ردیف اول در جایگاه ایستاد.
کریم اتهام قتل را رد کرد و گفت: اصلا قتل را قبول ندارم. در آن شهرک چهار باغ دستم بود. باغ مهرجویی یکی از آنها بود. من زمان قتل در باغ فردی دیگر بودم و خواستم دوربینها را چک کنند تا این حرفم مشخص شود اما این کار انجام نشد.
سر کار بودم و داشتم کارگری میکردم که من را گرفتند. من مرتکب قتل نشدم و به زور اعتراف کردم.
در این هنگام قاضی پرسید: وقتی دستگیر شدی چطور جزئیات را گفتی؟
مامور پلیس جزئیات را به من گفت و تحت فشار بودم.
قاضی گفت: بازپرس هم تو را تحت فشار گذاشت؟
متهم پاسخ داد: نه بازپرس این کار را نکرد. مامور پلیس به من یاد داد چه بگویم.
کریم سپس خطاب به قاضی گفت: تو درس خواندی و قاضی شدی من درس نخواندم و کارگر شدم. من زن و بچه دارم قتل نکردم.
قاضی سپس به متهم گفت: همسایهها دیدهاند تو آنجا بودی و خانم محمدی فر هم گفته بود از طرف یک نفر تهدید شده است.
متهم گفت: من دو سال در باغ آقای مهرجویی کارگری کردم. خودم شاهدانه میکاشتم و برمیداشتم. آقای مهرجویی یک روز قبل از قتل زنگ زد و گفت شاهدانهها رسیده و من به آنجا رفتم. روز بعد هم برای ادامه کار رفتم. زنگ در را زدم. از خانه سر و صدا میآمد. آقای مهرجویی گفت مهمان دارم. تو برو.
در ادامه قاضی خطاب به متهم گفت: اموال مسروقه کشف شده و تو اعتراف کرده بودی که قرار بود طلاها و گوشی را بین چهار نفر تقسیم کنید.
متهم جواب داد: من اصلاً سرقتی انجام ندادم.
قاضی سپس به لباسهای متهم در زمان قتل اشاره کرد و گفت این لباسها در تن او دیده شده است.
متهم گفت: این لباسها را یک خانواده به من داده و روز قتل آقای مهرجویی تنم بود؛ اما مرتکب قتل نشدم.
سپس قاضی پرسید: از کجا میدانستی مهرجویی کشته شده است؟
متهم پاسخ داد: مامور پلیس به من یاد داد.
کریم در ادامه گفت: روز مواجهه حضوری از پزشکی قانونی آمدند و از ما خون گرفتند تا با نمونه خون پیدا شده مطابقت بدهند. آن روز داود به من گفت عجب غلطی کردم این کار را کردم. به او گفتم تو آدم کشتی و من را به اینجا کشاندی. اسکندر هم گفت خوب شد من بعد از قتل لباسهایم را شستم. اول فکر کردم آنها هم به زور این حرفها گفتند اما حالا به نظرم آنها مرتکب قتل شدند و پای من را وسط کشیدند.
متهم ردیف اول پرونده در ادامه گفت: برادرم یک بار از خانه مهرجویی دزدی کرد. او یک دوربین سرقت کرد. مهرجویی این موضوع را به من گفت. من هم دوربین را از برادرم گرفتم و پس دادم. بعد از آن برادرم از ایران رفت و من همچنان با مهرجویی در ارتباط بود.
در ادامه وکیل این متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت: موکل من قاتل نیست. این پرونده ایرادات شکلی زیادی دارد. متهمان چند بار اظهارات خود را تغییر داده اند و به این موضوع توجه نشده است.
در پایان قاضی دادگاه ادامه رسیدگی به فردا موکول کرد.
اونموقعیکه فکرقتل عام مرحومان مهرجوئی وخانومشو اومد تو ذهن کثیفشون هیچ آدم نابالغی فکر قتل عام نمیادبه ذهنش جز آدمیکه بالغ شده ومعنی انتقام و میفهمه همچین فکر پلیدی بزنه به سرش تازه اونم این کثافت که بقیه روحتی تو نفوذ خودش داره وبهشون خط میده کارشناس اجتماعی بزهکاری میدونند اینجور آدما برای جامعه چقدر خطرناکند کم سنه سنشو به دادگاه کم گفته این کثافت معلومه سابقه قتل بازم داره تو دهات خودشون که اومده ایران خانواده ایی که چندسال نون ونمکشون وخورده تمام خلافکاران و سارقین افغانستان چون حکم قرآنی میده طالبان همه اومدند ایران آقایون نفهم ناکاربلد تازه بهشون خدماتم ارائه میده ترکیه چرا دیوار کشید مرزشو که خلافکاران افغان به خلافکارای ترکیه اضافه نشه ولی شما نمیفهمید تاحتما به سرتون بیاد اونوقت یه فکر بیخودی دوباره میکنید....خاک...
نه به اعدام
نه به اعدام برای هموطن انسان ایرانی است نه برای برادر طالبانی تو
آغاز کنید آغاز چیز خوبیه
مدافعین نه به اعدام و قصاص دقیقا کجایید؟
قصاص حق اولیاء دم هستش می توانند ببخشند و می توانند قصاص کنند ولی بخشش بهتر است.
بچه هاش گفتندقاتل میان ماست
وقتی مرز بان با رشوه هرچه افغانیها راه میده باید چونین بلایی بیاد سر کشور