جواهر گرانقیمت تاج ملکه؛ طوفان توئیتری در هند برای بازگرداندن الماس «کوه نور»

کاربران توییتر در هند ساعاتی پس از آنکه کاخ باکینگهام خبر مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا را تایید کرد با ترند کردن هشتگ "کوه نور" خواستار بازگرداندن این جواهر مشهور و گرانقمیت به کشورشان شدند.

جواهر گرانقیمت تاج ملکه؛ طوفان توئیتری در هند برای بازگرداندن الماس «کوه نور»

صدها کاربر با مشارکت در این کارزار توییتری مصرانه خواستار آن شدند که الماس کوه نور، از بزرگترین و بحث برانگیزترین الماس‌های جهان پس از مرگ ملکه الیزابت به هند بازگردد.

گفتنی است که نمونه جایگزین و بدل این قطعه الماس تاریخی، گرانقیمت و کمیاب که در تاج ملکه بریتانیا نصب شده برای علاقمندن در برج لندن به نمایش گذاشته شده است.

این الماس درشت که از آن به کوه روشنایی نیز یاد می‌شود پیش‌تر در سالیان دور بارها میان حاکمان هند، مغول، افغان، ایرانی و بریتانیایی دست به دست شده ‌است.

گفته می‌شود الماس کوه نور در نزدیکی حیدرآباد واقع در ایالت آندرا پرادش هند استخراج شد و سپس از سوی یک وزیر ایرانی دربار هند به محمد شاه جهان، پادشاه گورکانی هند اهدا شد و در این کشور ماند.

بر اساس روایات تاریخی،‌ نادر شاه، پایه‌گذار سلسله افشار و از جمله پادشاهان ایران پس از اسلام، در پی تسخیر هند این الماس را به همراه دو قطعه الماس گرانبهای دیگر از جمله «دریای نور» به عنوان غنائم جنگی از هند به تاراج برد.

الماس کوه نور سپس در پی تصرف ایران توسط احمد شاه درانی به افغانستان منتقل شد و حدود هفتاد سال در آنجا نگهداری شد.

این سنگ گرانبها پس از آن توسط یک مستشار بریتانیایی از افغانستان خارج و به هند برده شد و از آنجا نیز بر اساس معاهده‌ای میان بریتانیا و هند تسلیم مقامات بریتانیایی شد.

کوه نور که در زمره جواهرات سلطنتی بریتانیا قرار گرفته و زینت‌بخش تاج حکمران این کشور است یک سنگ قیمتی ۱۰۵ قیراطی به شمار می‌رود که پیش‌تر کانون بسیاری از مناقشات سیاسی و حقوقی در هند و نیز اختلافات بر سر مالکیت آن نه تنها از سوی هند بلکه از جانب پاکستان نیز بوده است.

بسیاری از مردم هند ارتباط عاطفی عمیقی با الماس قیمتی و تاریخی «کوه نور» برقرار کرده و معتقدند که الماس کشف شده در کشورشان در قرن چهاردهم در طول دوران استعماری از هند «دزدیده شده» است.

این الماس گرانبها به همراه صدها سنگ قیمتی دیگر پس از انتقال به بریتانیا به بخشی از جواهرات تاج ملکه ویکتوریا تبدیل شد که گفته می‌شود ارزش فرهنگی، تاریخی و نمادین غیرقابل محاسبه‌ای دارند.

تاج مزین به الماس کوه نور را قرار است کامیلا، همسر چارلز سوم، پادشاه جدید بریتانیا و ملکه جدید این کشور طی مراسمی بر سر گذارد.

منبع: یورو نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    0

    باید دولت و مردم کشور هندوستان تلاش کنند و فشار بیاورند تا حداقل قسمتی از ثروت های این کشور بازگردد. البته ایرانی ها هم باید حق و حقوق خودشان از بریتانیا پس بگیرند.

  • ناشناس
    0

    الان موقعیت خوبی است برای باز پس گیری قسمتی و از اوال غارت شده ایران توسط استعمار انگل لیس. اما متاسفانه دولت که بی عرضه است و مردم هر مثل کبک سرشون کردند تو گوشی و دنبال کارهای پلشت فوتبالیست ها و بازیگرها و خواننده ها هستند.

  • ناشناس
    1

    این الماس مربوط به خزانه ایران و به ایران تعلق داره قانونا" و به هندی ها تعلق نداره متاسفانه مسئولین جمهوری اسلامی ارزشی برای اموال ایران قائل نیستند و هیچ کجا پیگیر اموال ایران نیستند !!!! و می بینم که سکوت کردند!!!

    نظرات شما -
    • تفرقه نیندازید
      1

      حالا که هندوستان دارد کمی از حق و حقوق خود را مطالبه می کند ، شما به کمک انگلیس نرو و تفرقه نینداز. این سیاست قدیمی بریتانیا است. فرقه بینداز و حکومت بکن. اینجوری میگن ما می خواهیم پس بدیم اما چون 3چند کشور خواهان آن هستند پس در همین انگلیس نگه می داریم. البته ایران هم کلی اشیاء گرانقیمت دارد که بریتانیا به زور و فریب از دست ما ربود و باید پیگیر آن باشیم.

  • ناشناس
    2

    خبر ادعای امروز منتشر شده در سایت رسمی یورونیوز بر اموال ایران در خارج :
    (( جواهر گرانقیمت تاج ملکه؛ طوفان توئیتری در هند برای بازگرداندن الماس «کوه نور» )) از سایت یورو نیوز !
    لطفا" پیگیری نمائید الماس کوه نور از جواهرات ارزشمند خزانه ایران میباشد که نادر شاه افشار به غرامت فتح هندوستان گرفت . قانونا" و رسما " جز خزانه ایران و اموال دولتی ایران میباشد . لطفا" از کانال وزارت خارجه و اطلاع عمومی پیگیری نمائید . برای احقاق حق مردم ایران .
    کشور هندوستان و مردمش به ناحق دارند ادعای مالکیت این الماس رو در توئیتر دارند و مطرح می کنند در مقابل ما سکوت کردیم . این الماس در حال حاضر روی تاج ملکه انگلیس قرارداره این الماس در واقع در مالکیت ایران و اموال ایران میباشد . لطفا پیگیری و اطلاع رسانی نمائید . باتشکر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها