دلیل صف‌های طولانی در داروخانه‌های بزرگ تهران/ داروی ۸۰۰ هزار تومانی بالای ۱۵ میلیون تومان ‌فروخته می‌شود

تقاضای بالا برای رمدسیویر و دو دارو داروی اکتمرا و تمزیوا، همین شرایط صف‌های بسیار طولانی مقابل داروخانه‌ها ایجاد کرده است، دارو در دسترس نیست اما دلالان داروی ۸۰۰ هزار تومانی را بالای ۱۵ میلیون تومان ‌می‌فروشند.

دلیل صف‌های طولانی در داروخانه‌های بزرگ تهران/ داروی ۸۰۰ هزار تومانی بالای ۱۵ میلیون تومان ‌فروخته می‌شود

داروخانه‌ها همچنان با صف‌های طولانی برای خرید داروهای بیماران کرونایی مواجه‌اند؛ پیک پنجم به وضعیت نابه‌سامان خرید داروها، دامن زده است. گزارش میدانی از داروخانه‌های منتخب تهران نشان می‌دهد که بازار رمدسیویر (داروی موثر در درمان کرونا) جای خود را به داروهای دیگری داده است؛ اکتمرا (نوع خارجی) و تمزیوا (نوع ایرانی). شلوغی جمعیت مقابل داروخانه‌های هلال احمر، شهید کاظمی، ۲۹ فروردین و ۱۳ آبان تهران، ناشی از صف‌های طولانی برای خرید این داروهاست. مردم از شهرهای دیگر هم برای تهیه این داروها، به تهران آمده‌اند و حالا سرگردان برای نجات جان بیمارشان، از یک داروخانه به داروخانه دیگر می‌روند.

در این وضعیت دلالان دارو، با راه‌اندازی بازار سیاه در مقابل همین داروخانه‌ها، رونقی به کاسبی‌شان داده‌اند. شماره تلفن دلالان میان همین بیماران و خانواده‌هایشان دست به دست می‌شود و عده ای با وجود مشکلات مالی، تن به قیمت‌های چند ده میلیونی می‌دهند.دلالان داروی ۸۰۰ تا یک میلیون تومانی را ۱۲ میلیون تومان می‌فروشند. انتظارها برای تهیه این داروها، چندین ساعته است، بدون اینکه افراد، اطمینانی برای دستیابی به دارویشان داشته باشند. رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، به همشهری می‌گوید که این دارو کمبودی ندارد اما توزیع آن مشکل دارد. از روز گذشته، به میزان وسیع‌تری در داروخانه‌ها توزیع شده است. به گفته او، این دو دارو، از قبل هم برای بیماران تجویز می‌شد اما حالا میزان تجویزش بالا رفته است.

صف‌های طولانی رمدسیویر، تمزیوا و اکتمرا
مدت‌هاست که پیاده‌راه‌های مقابل داروخانه ۱۳ آبان، خلوتی به‌خود ندیده‌اند. اینجا بیشتر از هر جای دیگری با مراجعه بیماران یا خانواده‌هایشان مواجه بوده است؛ افرادی که ناامید از دستیابی به دارو، مسیر خیابان کریم‌خان را در پیش می‌گیرند تا شاید شفایشان را در این داروخانه بیابند. تا پیش از این صف‌ها برای خرید رمدسیویر طولانی بود و حالا اکتمرا و نوع ایرانی آن به نام تمزیوا، جای خود را به رمدسیویر داده‌اند؛ داروهای ضدالتهابی که در پیک پنجم، بسیار بیشتر از پیک‌های قبلی برای بیماران تجویز می‌شود. خانواده بیماران مقابل همین داروخانه، نسخه به‌ دست ایستاده‌اند. نسخه‌ها مهر متخصص عفونی را دارد که به خرید این دارو تأکید کرده. یکی از متقاضیان دارو به همشهری می‌گوید:«پزشک اعلام کرده هر کدام از این داروها موجود بود، تهیه کنیم، خارجی و ایرانی‌اش فرقی نمی‌کند.»

تمزیوا، به‌عنوان آخرین مرحله درمان بیماران کرونایی به شمار می‌رود. ساعت ۱۰ صبح، اسامی ۱۰۷ نفر در فهرست تهیه این دارو دیده می‌شود. دارو هنوز توزیع نشده. از داخل داروخانه خبر می‌رسد که ممکن است امروز دارو به داروخانه برسد.« با خانواده‌ام ۳ گروه شده‌ایم و هر کدام مقابل یک داروخانه ایستاده‌ایم. باید این دارو را همین امروز به مادرمان برسانیم. حالش مساعد نیست و پزشک گفته درصورتی که این دارو را تهیه نکنیم، با درگیری ۸۰ درصدی ریه، قطعا جانش در خطر است.» این را مرد جوانی می‌گوید و ادامه می‌دهد:« این دارو پیدا نمی‌شود، نه اینجا، نه هلال احمر و نه جای دیگر.» یکی از میان جمعیت می‌گوید که تمزیوا در بازار آزاد بین ۶ میلیون تا ۸ میلیون تومان فروخته می‌شود و اکتمرا که نوع خارجی آن است، از ۱۵ میلیون تومان به بالاست. «همین الان ۳ شماره تلفن دارم که اگر تماس بگیرم، به سرعت این دارو را برایم می‌آورند، اما پولش را ندارم.» این را یکی دیگر از آنها که منتظر رسیدن داروست، می‌گوید.

مشکل اما تنها بیماران تهرانی نیستند، خیلی‌ها از شهرهای دیگر آمده‌اند؛ نیشابور، قم، زاهدان و... وضعیت برای همه یکسان است، دارو نیست و باید تا توزیع آن صبر کرد. یکی از آنها می‌گوید: « کل مشهد را بگردید، اکتمرا پیدا نمی‌کنید، حالا ۳ روز است که سرگردان شده‌ام، داروخانه‌های تهران را می‌گردم، اما اینجا هم پیدا نمی‌شود. دکتر تأکید کرده خارجی‌اش را بخرم.» مرد دیگری روی نیمکت داروخانه نشسته، منتظر است. او می‌گوید که مردم از ساعت ۳ صبح برای تهیه دارو اینجا صف می‌کشند. هر کس زودتر بیاید، اسمش را می‌نویسد:« شما ببینید، الان ظهر است اما هنوز دارو نیاورده‌اند، صبح یکی از مسئولان داروخانه گفت شاید ساعت ۹ دارو برسد، اما ۳ ساعت گذشته و خبری نیست.»

آن طرف خیابان، تجمع دیگری شکل گرفته، مردی داروی تمزیوا را به قیمت آزاد می‌فروشد و عده‌ای دورش جمع شده‌اند تا شانسشان را امتحان کنند. مأموران نیروی انتظامی از راه می‌رسند و فروشنده دارو، بساطش را جمع می‌کند.

کاسبی دلالان دارو مقابل داروخانه‌ها
چند خیابان پایین‌تر، داروخانه هلال‌احمر است، آنجا برای فروش داروهای غیرکرونایی از نوع ایرانی، کمبودی نیست، اما بیماران همچنان درگیر صف و نوبتند. یکی از آنها که از صبح منتظر رسیدن نوبتش است، می‌گوید:« از صبح چندین بار سیستم‌ داروخانه قطع شده، همین موضوع سبب شد تا روند عرضه دارو به تأخیر بیفتد، چند مرحله تأیید نسخه دارند و به محض اینکه سیستم‌شان قطع می‌شود باز برمی‌گردیم نقطه اول.» مرد سالخورده‌ای، نزدیک اتاقک اطلاعات ایستاده و التماس می‌کند تا دارویش را سریع‌تر تحویل دهند. ساعت ۳ وقت عمل دارد و سر ظهر، هنوز موفق نشده داروهایش را بخرد. اینجا مردم برای خرید انسولین صف بسته‌اند.

دختر جوانی در داخل داروخانه می‌گوید: «دکتر برای من ۷ عدد انسولین نوشته اما اینجا تنها ۴ تا ۵ عدد می‌دهند که ۱۹ روزه تمام می‌شود. خودم مجبور می‌شوم مابقی را از بازار آزاد بخرم که برای ۴ تا لومیر و نوروپید باید ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان پول بدهم.» یکی دیگر هم می‌گوید: «بعضی داروها را فقط همین‌ جا دارند و داروخانه‌های دیگر توزیع نمی‌کنند، مثلا داروی بیماران قلبی که با این صف چند ساعته باید فاتحه قلب و جسممان را با هم بخوانیم. هر ‌ماه وضعیت همین است و کلی معطلی داریم.»

تمام بیماران اما دنبال داروی ایرانی نیستند، برخی نسبت به این داروها، حساسند و نیاز به مصرف نوع خارجی‌اش دارند، نوع خارجی اما پیدا نمی‌شود و ورودش ممنوع است. نمونه آن بیماران تالاسمی که برای تهیه دسفرال به مشکل خورده‌اند، یا بیماران مغز و اعصاب که با نامه‌نگاری‌های فراوان، می‌توانند داروهایشان را بگیرند. یکی از این بیماران، جانباز شیمیایی است و داروهای اعصاب و روان مصرف می‌کند. اما می‌گوید که برای تحویل دارو، مدام او را به داروخانه دیگری حواله می‌کنند: «چند روز پیش چند عدد دارو را یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از بازار آزاد خریدم، اما دیگر توان مالی ندارم.»

یکی از داروهای بیماران مبتلا به سرطان به نام ایماتینیب که برای شیمی‌درمانی استفاده می‌شود، یکی در میان پیدا می‌شود. قیمت آن در داروخانه‌ها ۳۰۰ هزار تومان است و در بازار آزاد، ۱۰ برابر گران‌تر. نوع خارجی آن هم پیدا نمی‌شود. در مقابل این داروخانه‌ هم کاسبان دارو ایستاده‌اند. آنها داروهای مورد نیاز بیماران را دارند و چندین برابر قیمت اصلی می‌فروشند. نزدیک در خروجی داروخانه یک نفر می‌گوید:« دارویی که داروخانه برای رفع التهاب ریه نداشت، در مقابل داروخانه، ۸ میلیون تومان می‌فروشند. دقیقا همان داروست، اما کسی نیست که بگوید چرا این داروها سر از بازار دلالی در می‌آورند.»

داروی ۸۰۰ هزار تومانی، ۱۲ میلیون تومان فروخته می‌شود
مقابل یکی دیگر از داروخانه‌های منتخب تهران، وضعیت کمی متفاوت است، متقاضیان داروهای کرونا از سایرین جدا شده‌اند. داخل داروخانه هم یک طبقه برای عرضه داروهای کرونا اختصاص داده شده،اما اینجا هم مردم، برای پیدا کردن اکتمرا و تمزیوا مشکل دارند. یکی از میان جمعیت منتظر به همشهری می‌گوید:« داروخانه‌ای خصوصی در خیابان نجات‌اللهی این داروها را دارد، اما علاوه بر نسخه پزشک کلی شرط دیگر از جمله تست PCR منفی، شرح حال بیمار ، نسخه بیمارستان و پزشک عفونی هم می‌خواهد که ما نداریم. فقط یک نسخه داریم که باید دارو را تهیه کنیم.» یکی دیگر هم می‌گوید: «برخی از کارکنان بیمارستان‌ها به ما پیشنهاد خرید این دارو از افراد معرفی شده را می‌دهند. مثلا شماره تلفن می‌دهند و می‌گویند بگو از طرف فلان شخص تماس گرفته‌ایم. با یک نفر تماس گرفتیم و همین داروی تمزیوا که داروخانه‌ها ۸۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌دهند را ۱۲ میلیون، قیمت داد. یک وثیقه یک میلیونی برای برگرداندن این پوکه‌ها می‌گیرند. خب این چه معنی دارد جز این که ممکن است در این پوکه‌ها داروی تقلبی پر کنند.»

نفر دیگری ادامه حرف‌هایش را می‌گیرد:« چند روز پیش در یکی از بیمارستان‌های دولتی یکی از همراهان بیمار به حراست بیمارستان شکایت کرده بود که به جای تزریق ۲ دوز رمدسیویر، یک دوز برایش تزریق شده اما پول ۲ دوز از آنها گرفته شده است. همانجا مامور حراست گفته بود از داخل بیمارستان هم امکان برداشتن دارو هست اما چون باید پوکه در نهایت تحویل شود، سخت‌گیری وجود دارد. معلوم می‌شود که می‌توانند همین کار را هم بکنند، از بیمار کم بگذارند، دارو را در بازار آزاد بفروشند و در نهایت پوکه آن را برگردانند.»

زنی هم گوشه پیاده‌رو نشسته و دعا می‌خواند، منتظر رسیدن دارویی بود که مسئولان داروخانه وعده داده بودند شاید توزیع شود: «ریه مادرم درگیری شدیدی دارد و دکتر گفته آخرین راه نجات او تهیه تمزیواست، بدون هیچ جایگزینی. وجدانم به شدت درگیر است که اگر منتظر داروی دولتی بمانم شاید نرسد و بهتر است از بازار آزاد دارو را بخرم. کسی پاسخ درستی نمی‌دهد که مطمئن باشیم حداقل دارو به ما می‌رسد. شاید در نهایت مجبور شوم ۲۰ میلیون برای خریدش از بازار سیاه هزینه کنم.»

یکی از فعالان دارو، درباره وضعیت ایجاد شده، توضیح‌هایی به همشهری می‌دهد. او می‌گوید:«با این که داروخانه‌ها در انتهای مسیر توزیع دارو قرار دارند، اما همیشه متهم ردیف اولند. مشکلات توزیع در جای دیگری است و بدهی‌هایی که به شرکت‌های تولید دارو دارند، داروخانه‌ها را در تامین و عرضه دارو با مشکلات متعددی مواجه کرده است.» به گفته او، تا اواخر تیر ماه اکتمرا و تمزیوا به وفور در داروخانه‌ها پیدا می‌شد به طوری که به شرکت‌های توزیع دارو التماس می‌کردند که آنها را برگردانند. اما ناگهان بحرانی رخ داد و با افزایش تقاضا، این ۲ دارو کمیاب شد. شلوغی مقابل داروخانه‌ها و ناراحتی مردمی که برای نجات جان بیمارانشان ساعت‌ها اینجا صف می‌کشند اتفاق ناگواری است که هر چند وقت یک بار در پیک‌های کرونا برای داروخانه‌ها رخ می‌دهد.

این فعال حوزه دارو به نکته دیگری اشاره می‌کند؛ آن هم الکترونیکی شدن نسخه‌هاست. به گفته او، این اتفاق، منجر به افزایش میزان تقلب در بازار دارو شده است:« برخی افراد با تبانی نسخه‌هایی با کدهای ملی افراد ناشناس می‌نویسند و در داروخانه‌ها اقدام به خرید دارو می‌کنند. در نهایت هم این داروها را در بازار آزاد با قیمت‌های کلان می‌فروشند. قبلا که نسخه‌ها دستی بود این مشکل کمتر رخ می‌داد اما در حال حاضر می‌توانند به هر دلیلی از کد ملی یک فرد ناآگاه سوءاستفاده کنند و دارو بگیرند بدون اینکه خود فرد متوجه شود. برخی از افرادی که مقابل داروخانه‌ها، داروفروشی می‌کنند، جزو همین افراد هستند.»

دست دلالان قطع می‌شود
اکتمرا و نوع ایرانی آن یعنی تمزیوا، جزو داروهای ضدالتهاب است که برای بیمارانی تجویز می‌شود که در مقابل رمدسیویر پاسخی نگرفته‌اند. این دارو به تاکید متخصصان از همان ابتدا هم در پروتکل درمانی وجود داشته و به گفته متخصصان زمانی که رمدسیویر دیگر برای بیماران موثر نباشد، این ۲ دارو تجویز می‌شود. اینها جزو داروهای ضدانعقاد و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن به شمار می‌روند. هر دارویی که بتواند بیمار را از مرگ نجات دهد در پروتکل‌ها قرار گرفته است و حالا اکتمرا و تمزیوا هم در همین گروه قرار دارند.

داوود پیام‌طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری درباره این دارو به همشهری می‌گوید: «تمزیوا یا اکتمرا تنها دارویی است که در فاز التهابی در کنار کورتون، مرگ و میر بیمار کرونایی را کاهش می‌دهد. این ۲ دارو، از داروهای موثر در درمان کرونا هستند و از ابتدای پاندمی استفاده می‌شدند و نتیجه‌بخش هم بودند. این دارو قبل از صدور مجوز مصرف در کشورهایی از جمله آمریکا، در ایران تایید شد و مورد استفاده قرار گرفت.» او درباره کمبود این دارو هم توضیح‌هایی می‌دهد:« این دارو بازار سیاه ندارد و در داخل تولید می‌شود. البته در چند روز اخیر با کمبود مواجه شده اما این کمبود از عصر دیروز برطرف و در سطح گسترده بین داروخانه‌ها توزیع شده است. کمبودی نیست، توزیع آن مشکل دارد.»

طبرسی ایجاد بازار دلالی برای فروش این دارو را تایید می‌کند:« در پیک پنجم، با توجه به بالا بودن تقاضا برای خرید این دارو، برخی دلالان به خیال سود بیشتر دارو را به انبارهایشان منتقل می‌کنند. اما با توزیع گسترده آن از روز گذشته، جلوی سوءاستفاده این افراد گرفته شده است.» این متخصص عفونی، درباره مشکلات مطرح شده از سوی مردم که در صورت تامین نکردن این دارو در زمان کوتاه ممکن است بیمارشان را از دست بدهند، هم می‌گوید:«به هیچ وجه چنین موضعی درست نیست. یک زمانی اکتمرا نبود و ما مرگ بیماران را نداشتیم. این داروی موثر در درمان کروناست اما برای همه کاربرد ندارد و برای برخی بیماران با شرایط خاص که افت اکسیژن یا فاکتورهای التهابی بالا دارند تجویز می‌شود.»‌

منبع: همشهری

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 41
  • ناشناس
    0

    خدایا ما را از دست این قوم ظالم نجات بده .

    نظرات شما -
    • ری شهری
      0

      انَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ  خداوند سرنوشت هیچ قوم( و ملّتی) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!

  • محمدی
    0

    قیمت دارو کمر شکن است . خدا از شما نگذرد . پس چه غلطی دارید می کنید . خون مردم را در شیشه ریخته اید ... به فکر امواتتان باشید ، خدا می داند چقدر فحش می خورند . اگر نمی توانید مملکت را اداره کنید ، گورتان را گم کنید و بروید ای خفاش های خون آشام ...

  • جابر
    0

    خود آقایان در این دزدی شریک هستند . تا خودشان شریک نباشند ، اجازه ی دزدی نمی دهند . پس فکر کردید روحانی چطور افتخار می کرد که کشور را بدون نفت اداره کرده است .... این یک نمونه .

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    خیلی از داروها هم با دستکاری نسخ بیماران درمانده توسط داروخانه ها و هلال احمر و نسخه نویسی توسط پزشکان به دست دلالان و ناصر خسرو می رسد !!!!

  • راستگو
    0

    دلیل صف های طولانی و قیمت بالای دارو بی صاحب بودن مملکت و حاکمیت دروغ و تزویر و ریاست .

  • r
    0

    دلیلش خاک بر سرتون کنن که یه مملکت رو نمیتونین جمع کنین هر کی هر جور دلشمیخواد میفروشه

  • سید
    0

    متاسفانه علاوه بر بی تدبیری و فساد دولت بخشی از مردم هم بر موج این بی تدبیری سوار شده و خون مردم نیازمند را در شیشه می کنند. چگونه است که همین داروها در خیابان های اطراف میدان امام خمینی به راحتی به فروش می رسد حتی زمانی که ماسک و الکل کم بود در این مکان کالاهایی که مشخص بود مربوط به بیمارستا نهاست توسط اینها به فروش می رسید. چگونه است که در حوزه مسکن املاکی های سرار کشور با بی انصافی تمام به مالکان در بالا بردن قیمت ملک و اجاره کمک می کنند. چگونه است که در وزارت صمت به خیلی از افراد خارج از روال اداری مجوز داده می شود چگونه است که عده ای به راحتی تخصیص ارز می گیرند چگونه است که عده ای در اداره ثبت پروسه یک ماهه را با مبالغی سه روزه انجام می دهند چگونه است که در شهرداری ها خیلی از تخلفات نادیده گرفته می شود چگونه است که در بانک ها عده ای به راحتی آب خوردن وام های میلیاردی می گیرند چگونه از که در صدا و سیما برای بعضی ها بیش از حد تبلیغات صورت می گیرد چگونه است که به راحتی در حال نابودی محیط زیست هستیم و هزاران چگونه دیگر می بینید خیلی از این کارها را من و شمای مردم انجام می دهیم و واقعا تاسف بار است و البته در راس همه این بی تدبیری ها مسئولین قرار دارند

  • کمند
    0

    در حالیکه وظیفه دولت است که دارو را در بیمارستان برای بیمار مصرف بکنه نه اینکه مردم را آواره کوچه و خیابان بکنه این چجور نظام بهداشتی است؟خجالت بکشید.ننگ بر همچین نظام بهداشتی. اگه قراره مردم خودشان دارو تهیه بکنن پس شما چکاره اید. اونوقت وزیر مربوطه از صف کشیدن دولت ها برای دریافت راهکار کنترل کرونا از اینا صحبت می کنه.

  • گیج
    0

    دلالان داروی ۸۰۰ تا یک میلیون تومانی را ۱۲ میلیون تومان می‌فروشند....///// با این نحوه مدیریت آیا قرا ر است مدیریت جهانی کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! چرا دلالان و باند مافیای دارو جمع آوری نمی شود ؟؟؟

  • کلاغ پر
    0

    فقط یک راه حل دارد دستور جهادی رئیسی وساختن موشکهای بیشترااااااااا

  • hadad
    0

    با اینکه بیمارستانهای خصوصی هم دارو را از دولت می خرند، برای بیماران خود از یک ملیون و دویست تا یک و نیم میلیون حساب می کنند. دلالان ناصر خسرو دلالند بیمارستان چی؟

  • احمدی
    0

    چرا اعدام نمیکنید؟

  • دلاور
    0

    خدا لعنت کند دولت قبلی را ویرانه و زمین سوخته به دولت جدید تحویل داد. هیچ وقت دولتهای این 42 سال نتوانستند حریف دلالان بشوند و حریف هم نخواهند شد.تا مسئول و مجری فساد وجود دارد بساط دلالها جمع نمیشود. بیمار کرونایی بود که در یک بیمارستان خصوصی تهران بستری شده بود دکتر متخصص بیمارستان ، داروی رمدسیویر تجویز کرده بود و پشت نسخه شماره موبایل دلال را نوشته بود......؟!

  • ناشناس
    0

    کسی که واسه دارو صف میگیره و دربه در میشه مثل اون که تو صف مرغ و شکره نیست. و اون کسی که تو این کار دلالی میکنه از پست ترین موجود دنیا هم پست تر و حقیر تره. واقعا این دلال های دارو بچه و خونواده هم دارن که از این پول ها میدن بهشون بخورن. طرف عزیزش تو بیمارستان داره جون میده به خاطر کمبود دارو و این دلال ها از این وضعیت کمال سو استفاده رو میبرن و تا میتونن قیمت های فضایی میدن چون میدونن طرف مجبوره. و خدا لعنت کنه باعث و بانی این وضع رو که تو مملکت همه چی ناپدید میشه و بعد از یه مدت با قیمت های چند برابری تو بازار سیاه فقط پیدا میشه. از شیر مرغ بگیر تا جون آدمیزاد. این پول ها اگه خوردن داشت، سیر میشدید. شدید مثل همون کسی که هی آب میخوره و سیر نمیشه چون ملعون شده

  • مهدی
    0

    تهیه دارو یک طرف و قرار گرفتن در کانون بیماری کرونا که همان صفهای تهیه دارو هستند، یک طرف. در این روزها هر کس گذارش به داروخانه های عرضه کننده داروی کرونا بیفتد باید چند ساعت در تجمع افراد مبتلا حضور داشته باشد....واقعا چاره اندیشی کنند

  • خروشچف
    0

    تحریم حسن رو حانی و ابراهیم ریسی نمیشناسه. این جناح و اون جناح و ایران و ونزولا و کره شمالی و عراق دهه نود نمیشناسه.تحریم رو هر کشوری گذاشتن عرض سه چار سال ویران شد.عرض بیست ماه مسکن و طلا و ارز و بورس رو فلج کرد.حالا اثراتش اروم اروم داره روی کمبود مایحتاج اولیه مشخص میشه.نهاده دامی. مرغ.دارو.گرونی نان.تحریم زهریه که اروم اروم میکشه.

  • امیرعلی
    0

    این نتیجه دیدگاه خود مردم هست که به جای واقع بینی، دنبال شعارهای پوچ و خرافات بی اساس کشورشان را به این روز انداختند!!!

  • علیرضا
    0

    خدا از هیچکدوم از مسئولین نگذره که مردم رو به این روز انداختن از نفر اول مملکت تا اخرش که باعث بانی اینه که واکسن به مردم نرسه خدا عزیزانتون رو به همین درد دچار کنه انشاله که عزیزتون همونطور که عزیز مردم جلوی چشمشون پرپر میشه ، پرپر شه خدا اگه نذاره تو کاسه این مسئولین خدایی نکرده خیر سرمون مسلمونیم ولی بویی از ایمان نبردید مسلمونی بخوره تو سرتون

    نظرات شما -
    • زار ممد
      0

      به علیرضا: به مولا منهم حال تورو دارم نگران خانواده ام هستم.ولی از مسلمونی حرف نزن تو گوش اینها نمیره.انباشت لقمه های حرام( نجست) نمیزاره صدای ما ملت ستمدیده به گوششان برسد

  • ممد
    0

    به ..... مسئولان که ملت بميرن , تنها چيزي که براي اينها مهم نيست مردم هستند زنده و سلامت باشند مردم فلسطين و سوريه و لبنان!!!

  • مهدی
    0

    بعد از 40 سال انقلاب به کجا رسیدیم.

    نظرات شما -
    • رضا سان
      0

      نمکی: ما برایتان شگفتانه داریم( ساخت واکسن) خب اونکه فقط دستمال مینداخت( الان دیگه آج دستهاش رفته) رئیسی تو برامون چه شگفتانه داری؟ آقا دارند روزی۶۰۰_ ۷۰۰ نفر به رحمت خدا میرند خودتون بهترین واکسن زدید ما نگران خانوادمون هستیم،میفهمی؟؟؟؟؟

  • ناشناس
    0

    ملت و خوب سرکار گذاشتید برای یک دارو این مدیرتو صادر کنید حیفه؟؟؟ ای لعنت بر باعث و با نیش

  • ناشناس
    0

    مردمی که خودشون به هم رحمی ندارن هر چی بلا بباره کمه؟ درست شدن برای دلالی خاک بر سر تون ؟

  • علی رصا
    0

    خدا اذتون نگذره همتون یکی هستین

  • ناشناس
    0

    مشکل اینجاس که خودمونم ب خودمون هم رحم نمیکنیم هرکس فقط فکر جیب خودشه حتی دکتر وپرستار کلن کشور شده کشور مافیاها

  • شادی
    0

    لیاقت ملت ما همین دزدان و خیانتکاران وطن فروش است

  • احمد شاه مسعود
    0

    بسم الله. یا سیدی( رئیسی ) چرا حرکتی نمیکنی( جهادی) داداش مهمونی تموم شد.ته دیگشم خوردند. الان موقع کار کردنه.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      مشخص کن باوزیر خودش یا نمکی وزیر روحانی

  • سید حسین
    0

    دارو کم است و مردم مستضعف گرفتار. آیت الله سید دکتر رئیسی اوضاع را دگرگون خواهند کرد. منتظر باشید.

    نظرات شما -
    • ،،،
      0

      البته از درب پشتي

  • مردم
    0

    واژه منحوس دلال کی میخاد دست از سر ای مملکت بر داره . راستی دلاالان از چه قماشی هستند. کاری که دلال دارو انجام میده مگر چیزی جز جنایت و ادمکشی نیست. پس قوه محترم قضایی وزارت بهداشت و دولت و فرماندهی کرونا ازشماا انتظار می رود تا به وظیفه کاری شرعی خود عمل کنید .

  • محمد
    0

    اصلا دلال چیه ؟ کی دلال رو درست کرده ؟! بی تدبیری و ناکارآمدی مسئولان و بیسوادی آنها منجر به بوجود آمدن دلال شده ، آیا اینهمه کشور در گیر کرونا با دلال مشکل دارند ؟!!!!

    نظرات شما -
    • 000
      0

      گرانی دارو = دکتر نمکی دکتر دارو ساز بود . تبحر و تخصص خاصی در دستمال به دستی و پاچه خواری داشت . حالا خودتان یه ضرب و تقسیم بکنید و . . . پیدا کنید پرتقال فروش را .

  • م ا
    0

    خودکشی را برای همین مواقع اختراع کردن

  • کوه
    0

    بازم بعضی ها نظرشان اینه که مردم از انقلاب توقع زیاد نداسته باشن باید تحمل کنند اگر خودسان یک روز به جای این مردم زندگی کنند همین حرف را میزنند؟ چه طور می تونید این کار را بامردم بکنید؟

  • سمنو
    0

    رئیسی دارو را رایگان می کنه . دلار رو هزار تومن می کنه . فقط باید کمی طاقت بیاریم یه 8 سالی مقاومت کنیم .

  • سید
    0

    با سلام واقعا نیروی نظامی و سپاه و اطلاعات نمیتوانن دلالان دارو را بگیرند.یا نمیگزارند .مگر کنترول داروی بازار سیاه اینقدر مشکل است .بخدا تمام بازارهای سیاه دست رانت خواران سیاسیون و اقازاده ها و توله هایشان است یکبار برای همیشه دستشان را کوتاه کنید بخدا بترسین از ناله ی فقرا و روزی که یک نفر از مسئولین از خشم مردم در امان نباشد.بترسین از روز انتقام مردم بیچاره.

    نظرات شما -
    • علیرضا
      0

      سید عزیز متاسفانه واردکننده اصلی دارو سپاه هست و وقتی پول نباشه تو مملکت دارو سرازیر میشه تو بازار سیاه دقیقا کنترل بازار اصلا سخت نیست ولی وقتی مسئولین خودشون از این قضیه نفع میبرن کاری نمیکنن آه و ناله فقرا هم هیچکدوم رو نگرفته و نمیگیره 42 ساله مردم با بدبختی و سختی و مشقت زندگی میکنن هیچکدوم آه نگرفته که هیچ ماشاله فربه تر و خوشگل تر هم شدن بیخیال شید این مردم حتی عرضه و جرات انتقام هم ندارن

  • ری شهری
    0

    تن خلیفه مسلمین جهااااااااااااااااان که نزدیک میدان پاستور تهران هستن سلامت باد ...

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها