رئیس اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت خبر داد:

تعطیلی ۲۶۲۵ مرکز غیرمجاز مداخله‌گر در امر درمان

رییس اداره نظارت بر امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۶۲۵ مرکز غیرمجاز مداخله‌گر در امر درمان تعطیل شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳۹.۱۸ درصدی داشته است.

تعطیلی ۲۶۲۵ مرکز غیرمجاز مداخله‌گر در امر درمان

سیدحسین حاجی میرزایی روز دوشنبه در اجلاس معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: در ۶ ماه اول سال جاری، ۷۱ هزار و ۸۷۱ مورد بازدید از همه مراکز درمانی انجام شده که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته ۱۳.۳۴ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه مرکزی نظارت بر سلامت در معاونت درمان وزارت بهداشت در همه دانشگاه‌ها اظهار داشت: اعضای قرارگاه مرکزی شامل نمایندگان دادستانی کل کشور، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان نظام پزشکی، دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران، معاون درمان و مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت است. همچنین جلسات صبحگاه نظارت نیز به صورت مستمر و مرتب هر هفته تشکیل می‌شود.در این صبحگاه مباحث قانونی و دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه درمان به بحث و بررسی گذاشته می‌شود تا برای افزایش اثربخشی نظارت‌ها بکار گرفته شود.

حاجی میرزایی گفت: ۴۲۹۷ پرونده طی ۶ ماه نخست سال جاری به مراجع قضایی، انتظامی و تعزیرات حکومتی معرفی شده‌اند که در این زمینه نیز نسبت به بازه ۶ ماهه اول سال گذشته، شاهد رشد ۳۸.۷۹ درصدی هستیم. رشد این شاخص، نشان از آشنایی بیشتر همکاران ادارات نظارت بر درمان دانشگاه‌ها با قوانین مرتبط و اهتمام بیشتر برای برخورد با متخلفان دارد.

رییس اداره نظارت بر امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: تعداد جلسات تشکیل شده قرارگاه مرکزی نظارت بر سلامت ۴۳ جلسه بوده و در این جلسات، ۱۵۶ پرونده کلان بررسی شده و از این تعداد، ۵۲ پرونده رای بدوی از تعزیرات گرفته که ۲۶ مورد آن حکم برائت و ۲۶ مورد هم حکم جریمه‌های نقدی و محرومیت صادر شده است.

حاجی میرزایی ادامه داد: ایجاد سامانه ملی نظارت بر موسسات پزشکی با هدف داشتن سوابق مدون از نظارت‌ها و بانک اطلاعاتی جامع از سوابق بازدیدهای نظارتی افراد و موسسات در دست اقدام است. با ایجاد این سامانه نظارت‌ها به صورت برخط و گسترده از همه مراکز درمانی انجام خواهد شد.

وی افزود: ثبت وقایع ناخواسته حیاتی نیز به صورت مستمر از سوی دانشگاه‌ها انجام می‌شود. با توجه به اینکه در سال‌های ابتدایی اجرای این برنامه هستیم، هدف اول تشویق و افزایش تعداد گزارش‌ها به میزان پنج درصد نسبت به سال گذشته بوده که حاصل شد.

رییس اداره نظارت بر امور درمان معاونت درمان وزارت بهداشت افزود: انجام تحلیل ریشه این خطاها در سال گذشته، ۹۰ درصد بود اما در سال ۱۴۰۰ فقط ۷۰ درصد وقایع تحلیل شده بود. بیش از ۲۰۰ درس آموخته از خطاهای انجام شده نیز در سال جاری در سامانه تخصصی مربوطه به منظور بهره‌مندی مراکز درمانی در سطح کشور ثبت شده است.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    2625 تا؟ اینا مداخله نمی کردن
    خود درمان بودن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها