آغاز عملیات اجرایی کپه کاری در سطح ۱۵۰ هکتار از مراتع شهرستان دامغان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان از آغاز عملیات اجرای پروژه بیولوژیک احیایی- اصلاحی (کپه کاری) در سطح ۱۵۰ هکتار از مراتع این شهرستان خبر داد.

آغاز عملیات اجرایی کپه کاری در سطح ۱۵۰ هکتار از مراتع شهرستان دامغان

علی اکبر عباسی راد گفت: این پروژه در سطح مراتع اگره و آهوانو شهرستان دامغان با اعتبار بالغ بر ۴۸۱ میلیون ریال از اعتبارات صندوق توسعه ملی سال جاری در حال انجام است.

وی ضمن اشاره به لزوم انجام عملیات اصلاح و احیایی در سطح مراتع افزود : کپه کاری یکی از روش های بذر کاری است که در آن، بذر گونه های مرتعی در چاله های حفر شده با تیشه یا فوکا، قرار گرفته و سپس با خاک پوشانده می شود.

وی خاطر نشان کرد: این عملیات در سطح ۱۰۰ هکتار از مراتع آهوانو با اعتباری بالغ بر ۳۲۱ میلون ریال و در سطح ۵۰ هکتار از مراتع اگره با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیون ریال و پس از انعقاد قرارداد توسط پیمانکار بخش خصوصی در حال اجرا می باشد.

وی با اشاره به این که این روش به صورت اجرایی از سال۶۴ با تهیه دستور العمل فنی روش های اجرایی احیاء و اصلاح مراتع کوهستانی به جمع برنامه های اصلاح مراتع پیوسته یادآور شد: از بین روش های تجدید حیات مصنوعی پوشش گیاهی مراتع، کپه کاری از روشهایی است که با استفاده از نیروی کار انسانی انجام می شود. بنابراین اشتغال زایی و بومی گرایی دو مزیت این روش به حساب می آیند.

عباسی راد بذور مورد استفاده برای انجام این پروژه را سکاله ، سالسولا ریجیدا، فستوکا و درمنه کوهی که همگی از گونه های مرتعی سازگار با شرایط منطقه می باشند اعلام کرد و گفت: گونه های بومی قادر به رقابت با دیگر گیاهان بوده و همچنین دارای خوشخوراکی زیاد، قدرت ترمیم، زادآوری و محافظت از خاک در مقابل فرسایش هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان با اشاره به اینکه برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپه کاری شده تا زمان استقرار گیاهان، قرق خواهد شد افزود: امید است تا پایان سال جاری عملیات اجرایی این پروژه اتمام یابد.
لازم بذکر است شهرستان دامغان دارای ۱۶۲ سامانه عرفی مرتعی است که دارای ۱۶۲۸۱۰ واحد دامی و ۱۲۷۹ بهره بردار می باشد.

منبع: خبرآنلاین

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها