در چهارمین رویداد ملی سواد فضای مجازی مطرح شد

فعالیت رسانه‌ای نیازمند کار جهادی است/ اروپا و آمریکا رژیم حقوقی برای کنترل فضای مجازی تعریف کرده‌اند

مسئول جمعیت امام رضایی‌ها گفت: در فعالیت‌های رسانه‌ای باید دقیق و دغدغه مندانه عمل کنیم و توجه داشته باشیم که مخاطب کیست و ما توان و زمان خود را برای چه مخاطبی خرج خواهیم کرد.

فعالیت رسانه‌ای نیازمند کار جهادی است/ اروپا و آمریکا رژیم حقوقی برای کنترل فضای مجازی تعریف کرده‌اند

حسین یکتا، مسئول جمعیت امام رضایی‌ها و فعال جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، در رویداد ملی سواد مجازی، به طرح مسائلی پیرامون نگاه دقیق به رسانه پرداخت و گفت: اگر با رویکرد دغدغه مندانه به رسانه‌ی امروز نگاه کنیم، خواهیم دانست که کار سنگینی در پیش داریم.

وی افزود: فعالیت دقیق و تصمیم‌گیری صحیح در این عصر دشوار است. در شرایطی که ابر و باد و مه و خورشید در مقابل شما در کارند، کار شما سخت خواهد بود.

مسئول جمعیت امام رضایی‌ها در بخشی از این نشست مطرح کرد: در کار رسانه‌ای باید جهادی عمل کنیم و توجه داشته باشیم که مخاطب کیست و ما توان و زمان خود را برای چه مخاطبی خرج خواهیم کرد؟ شناخت مخاطب و مخاطب‌شناسی یک مساله مهمی است که باید در ابتدای امر مورد بررسی قرار گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: در کنار مخاطب‌شناسی درست، زمانه‌شناسی صحیح نیز اهمیت بسیاری دارد. کسانی که در کربلا جا ماندند، زمانه را درست تشخیص ندادند، ولی را نشناختند و اقتضائات را نفهمیدند.

این فعال جبهه فرهنگی پیرامون وقوع تحول در جهان ابراز داشت: ما در دوره تحول قرار گرفته‌ایم و بنا به فرمایشات رهبر انقلاب این فرایند در حال وقوع است. باید دانست که پیش زمینه این تحول خودسازی است. امام راحل (ره) فرموده بودند خود را بسازید تا جامعه ساخته شود.

وی تشریح کرد: نباید از سرعت تغییرات در جهان جا بمانیم و همانطور که رهبر انقلاب فرموده‌اند ما باید در حوزه فضای مجازی، میدان را به دست بگیریم. پیشرفت کشور ناظر به پیشرفت در حوزه‌های مختلف خاصه فضای مجازی است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

اروپا و آمریکا رژیم حقوقی برای کنترل فضای مجازی تعریف کرده‌اند

سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در چهارمین رویداد ملی سواد فضای مجازی با تحسین فعالیت‌های رسانه‌ای مردم پایه، نقش و جهت دهی علمی، مبتنی بر اندیشه‌های دینی را تأثیر گذار دانست.

امامی بیان داشت: مفهوم پساحقیقت به واسطه اتفاقاتی تعریف شد که در نیمه قرن بیستم ایجاد شد و مفهوم واقعیت رسانه‌ای به طور جدی این بود که رسانه صرفاً واقعیت را توصیف کند اما امروز خود واقعیت را رسانه می‌سازد و سرعت تحول فناوری‌های اجتماعی باعث می‌شود استقلال وجود حقیقت از بین رفته و در دست رسانه قرار گیرد.

وی با بیان اهمیت و نقش رسانه در عصر جدید، تصریح کرد: در بحث جنگ خلیج فارس و کتابی که بعدها به همین نام منتشر شد، سی ان ان بود که واقعیت را به تصویر کشید و این مقوله مصداق این است که رسانه حقیقت را تعیین می‌کند و ارائه می‌دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به گستردگی مخاطبان در فضای مجازی، تشریح کرد: پساحقیقت متأثر از مخاطب بوده چرا که در این عصر معنای صداقت و حقیقت نزد مردم دنیا، تا حدی تحت تأثیر رسانه است.

وی گفت: امروزه هوش مصنوعی بر اساس داده و متناسب با ذائقه مردم پیام‌های سیاسی و اطلاعات را تولید و بازنشر می‌دهند و ما می‌خواهیم همانگونه که قفل‌های کشور در حوزه‌های مختلف را با توان و تخصص جوانان باز کردیم جوانان در این عرصه نیز نهایت توجه خود را در این حوزه به کار ببندند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در حوزه حقوق فناوری و رسانه اضافه کرد: با اینکه کشورهای اروپایی و آمریکایی رژیم‌های خاص حقوقی برای کنترل فضای مجازی تعریف کرده‌اند اما خود در تسلط بر این فضا مشکلات و مسائلی دارند البته لازم به ذکر است ما در کشور هنوز رژیم حقوقی مناسبی به ویژه در حوزه کودکان و نوجوانان برای این موضوع تعریف نکرده‌ایم.

وی اظهار داشت: حضور نمایندگان این سازمان انقلابی در جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان‌های کشور زمینه ساز گسترس فعالیت‌های مردم پایه بوده و موجب برنامه ریزی و اقدامات سازنده در عرصه‌های مختلف فضای مجازی کشور می‌شود.

 

منبع: مهر
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    کار جهادی ! این چرند چیه باب کردید . انجام کارها را در دنیا روشمند شده و موجوده شما لازم نیست تز موهوم بدی
    کار جهادی، اقتصاد اسلامی ......

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها