ابهام رشتهها در کنکور دانشگاه آزاد؛ آیا ماجرا سیاسی است؟/ یک نماینده: وزارت علوم و دانشگاه مذاکره کنند تا مشکل حل شود
نمایندگان مجلس معتقدند که بحران تازه در دانشگاه آزاد تنها از طریق گفت و گو و مذاکره با وزارت علوم قابلیت حل و فصل دارد.
به گزارش خبر فوری، همه چیز از حذف ناگهانی 2800 کد رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی از سوی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری آغاز شد. رشتههایی که شاید بسیاری از دانشجویان برای تحصیل در آنها برنامه ریزی داشتهاند.
رییس هیئت امنای دانشگاه آزاد این اقدام وزارتخانه را سلیقهای دانسته و در برنامه ویژه خبری اظهار کرد: کدرشتههای محلهای دانشگاه آزاد مطابق قانون اعلام شده و تکذیبیه وزارت علوم اعمال سلیقه در برابر قانون است.
وی همچنین عنوان کرد: سال 67 در زمانی که آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس بود با بعضی اعمال سلیقههای وزارت علوم روبهرو شد که کار قانونی به مجلس واگذار شد و از سوی مجلس قانونی تصویب شد که توسعه رشتهها از سوی سه نفر به عنوان نمایندگان دانشگاه آزاد، وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیمگیری شود که بیش از 33 هزار رشته تأیید شد و مجموع مصوبات نیز 2444 صفحه است که به امضای سه نماینده رسیده است.
علی اکبر ولایتی معتقد است که دانشگاه کار غیر قانونی انجام نداده و حتی از معاون حقوقی مجلس هم در این باره سوالاتی شده و وی همچنان این قانون را معتبر دانسته است.
یکی از نمایندگان مجلس که عضو کمیسیون آموزش نیز هست اعتقاد دارد که این اقدام وزارت علوم باید پیشتر به دانشگاه آزاد اعلام می شد. حبیب الله دهمرده در گفت و گو با خبر فوری می گوید: بارها بر سر مسائل مختلفی اعم از شهریه، تعداد واحدهای دانشگاه آزاد و ... وزارت علوم و دانشگاه آزاد با یکدیگر وارد مذاکره شدند و بحث کردند. اما اینکه چرا بر سر این اتفاق گفت و گویی بین این دو موسسه صورت نگرفته است جای تعجب دارد.
این عضو کمیسیون آموزش مجلس اعتقاد دارد که اولا این تعداد کد رشته حذف شده بسیار زیاد است. وی همچنین تاکید دارد: من پیشتر در جایگاه رییس دانشگاه بودم و می دانم این اقدام چه لطمهای به نیروهای جذب شده، اعم از استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی خواهد کرد.
حبیب الله دهمرده معتقد است که گفت و گو و مذاکره می توانست از بروز مشکل برای دانشگاه و بروز این بحثها جلوگیری کند.
نماینده مردم پاکدشت و دیگر عضو کمیسیون آموزش مجلس هم اعتقاد دارد که گفت و گو و مذاکره راه حل این قائله ایجاد شده بین دانشگاه آزاد و وزارت علوم است.
محمد قمی در گفت و گو با خبر فوری در این باره معتقد است این اقدام به مرور دانشگاه آزاد را کوچکتر کرده و آن را از بین میبرد، دانشگاهی که این همه سال دانشجویان زیادی در آن تحصیل کردند و آموزش دیدند، ما نباید با اقداماتمان چنین مجالی برای نابودی دانشگاه فراهم کنیم.
برخی از افراد این اقدام وزارتخانه را سیاسی می دانستند و معتقدند که دولت بدلیل عدم رضایت از دانشگاه آزاد اسلامی چنین اقدامی را صورت داده است؛ محمد قمی اما با این اظهارنظر مخالف است و میگوید: من در خوشبینانهترین حالت این اقدام وزارت علوم را سیاسی نمیدانم و معتقدم که این اقدام وزارتخانه به سبب عدم کارشناسی درست در دانشگاه آزاد صورت گرفته است.
گفتنی است که علی اکبر ولایتی، مسئول هیئت موسس دانشگاه هم در خصوص آخرین اقداماتی که باید توسط دانشگاه برای برگرداندن این کد رشته ها صورت بگیرد عنوان کرد:نمایندگان مجلس نیز نگرانند و در این زمینه به وزیر علوم تذکر دادند، کشور قانون دارد و تکلیف این مسئله را باید قانون معلوم کند که این کار صورت گرفته و در اسفند سال 94 قانونی در مجلس تصویب شد که مطابق یک بند آن کدرشتههای محلهای تا آن زمان معتبر است و کدرشتههای پس از آن باید مجوز بگیرد که به همین صورت انجام شده است.
باوجود این چالش تازه باید دید دانشگاه آزاد چه تدبیر تازهای برای ادامه مسیر حیاتش پیش میگیرد و این کد رشتههای حذف شده احتمالا میتواند تا چه میزان باعث ضرر و زیان مالی به دانشگاه شود. البته در این میان جایگاه دانشجویان و آسیب به آنان پس از حذف رشتههایی که احتمالا آنها قصد تحصیل در آن را داشتند قابل چشم پوشی نیست.
سوگل دانائی
33
الان که دیگه دوره اوج جذب دانشجو نیست، چرا کسی دانشگاه آزاد رو تعطیل نمی کنه؟ چرا کسی نمی پرسه الان فایده این دانشگاه چیه؟ خب امکانات این دانشگاه رو بدن به وزارت علوم تا با خیال راحت یک نهاد برای جذب دانشجو برنامه ریزی کنه. این مدیریت دوگانه دانشگاهی به نفع کیه واقعا؟