با حضور در دانشگاه تهران
پورمحمدی: برگ برنده ما در عرصه بینالمللی مشارکت مردم است/ در پرونده کرسنت نقشی نداشتم
پورمحمدی کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نقش مردم در جمهوری اسلامی تعیینکننده است. امام راحل و رهبری انقلاب هم نقش مردم و مشارکت آنان را جدی گرفتند. نقطه قوت و برگ برنده در عرصه بینالمللی ما مشارکت و حضور مردم است.
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی دوشنبه ۴ تیر ۱۴۰۳ در نشستی که به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در سالن شهید رجببیگی دانشکده فنی برگزار شد، اظهار کرد: نقش دانشگاهیان و نخبگان در هر جامعه مشخص است. ما پیشینه تمدنی و فرهنگی داریم و انقلاب ما نیز فکری و انسانی است.
وی افزود: ما از ظرفیت خوب نخبگی، پژوهشی و علمی برخورداریم اما آیا آنچه آموزش دیدهایم را در عرصه زندگی خودمان هم آوردهایم یا نه؟ در این زمینه در جاهایی موفق بودیم و در جاهایی موفق نبودیم.
پورمحمدی یادآور شد: نقش مردم در جمهوری اسلامی تعیینکننده است. امام راحل و رهبری انقلاب هم نقش مردم و مشارکت آنان را جدی گرفتند. نقطه قوت و برگ برنده در عرصه بینالمللی ما مشارکت و حضور مردم است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر دشمنان از تعرض به ایران پروا دارند نهتنها به دلیل قدرت نظامی و سایر قدرتهای ماست که بیش از همه به حضور مردم مرتبط است. تاکید رهبری انقلاب هم بر مشارکت در انتخابات همین درک را از قدرت بازدارندگی ملی نشان میدهد.
مردم را به مشارکت دعوت و تشویق کنیم
وی ادامه داد: امروز مشارکت و حضور ملی مسئله اصلی کشور است. ما باید در این جهت جدی باشیم. مردم را دعوت و تشویق کنیم اما هنوز نظرسنجیها نشان میدهد آنچه مطلوب بوده، محقق نشده است. قرار است جمهوری اسلامی به اتکای همه مردم پیش رود و همه مردم ما نیستیم.
پورمحمدی اظهار کرد: کشور فقط متعلق به ما نیست. کشور برای همه مردم ایران است، همه حق دارند، همه میخواهند زندگی کنند. اصل حفظ و توسعه کشور است و دیدگاه مذهبی و انقلابی عامه مردم نیز باید تأمین شود ولی حق نداریم دیدگاههای فوقالعاده ارزشی خود را به مردم تحمیل کنیم.
حق نداریم ارزشهای دینی را به زور به مردم تحمیل کنیم
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای تحقق ارزشهای دینی از ابتدای زندگی سیاسی خود در پیش از انقلاب تلاش کردیم و هرگز هم تصور نمیکردیم حکومت هم تشکیل بدهیم اما در عین حال، حق نداریم ارزشهای دینی را به زور به مردم تحمیل کنیم بلکه باید منطق در این زمینه عمل کرد.
وی افزود: جوانان ما ذهنیتی دارند و این ذهنیت القایی است و از جای دیگری آب میخورد. اینکه کسی امنیتی باشد و وظیفه امنیتی را به عهده بگیرد خادم است یا خائن؟ اگر کسی برای کشورش جنگید و لباس نظامی پوشید برای کشور خادم است یا خائن؟ جوری حرف میزنیم انگار کسی که جنگیده است فقط برای شهادت خوب است. جوری از آدم امنیتی تعبیر میکنید که گویی یک دستمال کثیف است و باید او را کنار گذاشت.
پورمحمدی خطاب به حاضران در نشست، یادآور شد: اشتباه نکنید. بیشترین حمله را چه کسانی به من انجام میدهند؟ دوست ندارم بچههای حزباللهی ما با آنان یکصدا شوند. اینکه تفکر امنیتی نباید بر کشور حاکم شود را حتماً قبول دارم اما آیا شما هم قبول دارید که تفکر نظامی نباید بر کشور حاکم شود؟
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من طمعی بر ریاستجمهوری ندارم و برای مقام عمل نکردم و نمیکنم. من صراحت دارم و بسیار جدی هم هستم و اگر بنا باشد بصیرت بر این کشور حاکم شود، خواهیم گفت چه گفتهایم و چه نوشتهایم و چه تذکراتی دادم و چه پیش آمد. روزی این مسائل را روشن و منتشر خواهم کرد اما برای پست و مقام کار نکردم و امنیت مردم برایم همیشه اهمیت داشته است و اهمیت دارد.
وی گفت: برای من پست ریاستجمهوری و وزارت و ریاست بر سازمانها اهمیتی نداشته و ندارد. اگر رئیسجمهور شوم حتماً افتخار میکنم اما رفتار و اقدامات و گفتارم برای این هدف نیست.
پورمحمدی تصریح کرد: من با رئیسجمهوری وزیر و نظامی هم موافقم اما به این شرط که تفکر نظامی خود را بر کشور حاکم نکند. کسی که امنیتی است خیلی مثبت است. من ۸ تا ۹ سال اول کارم که قاضی بودم و با منافقین و ضدانقلاب مواجهه داشتم. بعد از آن با اصرار به وزارت اطلاعات رفتم. چون آدم اجتماعی هستم و علنی حضور دارم و مباحثه میکنم و حرف میزنم. اکنون هم نماد اطلاعات و امنیت در این کشور من هستم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من از ۴۵ سال حضورم در انقلاب ۱۳ سال در وزارت اطلاعات بودم که باز از این مدت هم ۹ سال در بخش خارجی بودم که جایگاه امنیتی تلقی نمیشود اما مسئولیتی اطلاعاتی است. وقتی هم که به وزرات کشور رفتم از مردمیترین مسئولان بودم.
کرسنت اصلأ به من ربطی دارد؟
پورمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای پرونده کرسنت و SFO، اظهار کرد: اصلأ به من ربطی دارد؟ سال ۸۱ قرارداد بسته شده است، مسئله داشته و در دولت آقای احمدینژاد آمده تا پیگیری شود. آقای احمدینژاد دو بار اقدام کرد که انجام شود. من سال ۸۷ به سازمان بازرسی رفتهام. من باید پاسخ دهم؟ خیلی جالب است.
وی یادآور شد: پرونده قبل از آن توسط دیوان محاسبات آماده شده و به دادگستری برای رسیدگی به تخلفات ارجاع شده است. گزارشهایی هم به سازمان بازرسی رسید و همکاران ما که الان مدیران یکی از استانداران دولت آقای رئیسی است، قبل از اینکه من به آنجا بروم اطلاعاتش را آماده کرده بود و من هم وقتی آمدم تکمیل شد و به افراد آن پرونده رسیدگی شد و محاکمه صورت گرفت و محکوم شدند. ثم ماذا؟ من باید جواب دهم؟ خیلی عجیب است.
آن آقا گفت با شما حرف داریم؛ بله، ما هم حرف داریم
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: کرسنت داستان بزرگی است و خیلی خسارت از کرسنت به کشور وارد شده است. آن آقا گفت با شما حرف داریم؛ بله، ما هم حرف داریم. من خیلی چیزها را نمیخواستم بگویم. ما سر کرسنت حرف داریم. من هم هیچ نقشی نه این طرف و نه آن طرف نداشتم و فقط در دورهای و در بخشی به من اطلاعات تکمیلی رسید و طبق ضوابط سازمان به مراجع مرتبط منتقل کردم ولی امروز برای کرسنت حرف جدی داریم. باید پاسخ دهند.
آن آقا پرونده دیگری را هم اسم برد که نمیدانست چیست
پورمحمدی یادآور شد: آن آقا پرونده دیگری را هم اسم برد که نمیدانست چیست! آنجا را که افتخار میکنم. قبل از من در سازمان بازرسی شروع شده بود و پول بسیار زیادی به دلار خرج کردیم تا اطلاعاتی از خارج وارد کنیم که هزاران صفحه بود. آنچه که اهمیت داشت ترجمه کردیم و خلاصهای مفصل از آن به قوه قضاییه فرستادیم که منجر به محکومیت همان چهرههای معروفی شد که اسم نمیبرم.
وی تصریح کرد: افتخار میکنم که سعی کردم وظیفه خودم را بدون در نظر گرفتن قرابتها، دوستی و رفاقت و آشنایی و با احترامی که به شخصیتها و بزرگان کشور داشتم گزارشهایم را فرستادم، تاریخ دارد، شماره دارد و مخاطب دارد. هرکسی ادعا دارد میتواند به اسناد مراجعه کند.
پرونده قبل از آن توسط دیوان محاسبات آماده شده و به دادگستری برای رسیدگی به تخلفات ارجاع شده است
چرا برخی با حرفهای بهاصطلاح انقلابی جلوی احقاق حقوق ملت را میگیرند؟
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوع سیاست خارجی، اظهار کرد: آیا اجازه میدهید آمریکا همچنان گلوی ما را بفشارد؟ من میگویم با آمریکا مقابله میکنم؛ چرا برخی با حرفهای بهاصطلاح انقلابی جلوی احقاق حقوق ملت را میگیرند؟ با صدای بلند میگویم انقلابی کسی است که توان مقابله با غرب و آمریکا، قدرت مذاکره و تجربه این کار را داشته باشد. من با بزرگترین روسای امنیتی جهان مذاکره و جاهایی آنان را تسلیم کردم؛ حتی کوتاه آمدند، زیرا قدرت و توان عملیاتی ما را دیدند. شما لایههای پنهان جمهوری اسلامی را نمیبینید، امروز جمهوری اسلامی در جهان قدرتمند است، چون لایههای قدرت پنهان دارد.
وی تصریح کرد: من نقدهای شما را هم قبول دارم، برجام و مذاکرات آن را ناقص میدانم، اما حتماً اگر امکان داشته باشد با قدرت به برجام برمیگردم و حق مردم ایران را میگیرم، آقای ظریف مذاکرهکننده خوبی است، اما مربی خوبی نیست، توفیقات آقای ظریف در جایی بود که رهبری به خوبی وی را هدایت کرد. آقای ظریف و ظریفهای فراوانی که در این کشور وجود دارند را باید حتماً به کار گرفت و از همه این ظرفیتها برای کشور استفاده کرد؛ منتها هرکس را در جایگاهی و به نسبتی.
سیاستهای بسته رانتی که در همه دولتها وجود داشته به کجا رسیده است؟
پورمحمدی با طرح این پرسش که آیا در سیاستهای انقباضی، عدالت حاکم شد؟ اظهار کرد: اقتصاد لیبرالی شکست خورده است. ما مبانی خودمان را داریم. سیاستهای رانتی در همه دولتها وجود داشته است. اقتصاد بسته و دولتی و شبهدولتی اقتصاد ایران را زمین زده است. اقتصاد باید مردمی و مقاومتی شود. اقتصاد مردمی با ارگانها درست نمیشود. سیاستهای بسته رانتی که در همه دولتها وجود داشته به کجا رسیده است؟
هیچ دولتی تماماً موفق نبوده است
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: مگر آقای رئیسی در همه کارها موفق بوده است؟ اصلاً هیچ دولتی تماماً موفق نبوده است. ما جوری تقدیس میکنیم که به کسی اجازه نقد نمیدهیم. آقای رئیسی عزیز ما نماد یک اخلاق حاکمیتی خوب بود و درود بر او باد.
آیا فیلترینگ جواب داد؟
وی در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه مدعی هستم در فضای مجازی کمکاری کردیم و از همه ظرفیتها استفاده نکردیم، اظهار کرد: اما آیا فیلترینگ جواب داد؟ اگر انتخاب شوم فیلترینگ بیخاصیت را جمع میکنم و باتوجه به سوابق در مسائل امنیتی تاکید میکنم آسیب امنیتی فیلترشکن برای ما بسیار است. باید شبکه ملی اطلاعات و اینترانت را هم که در دولت آقای رئیسی پیشرفتهای زیادی داشت تقویت کنیم.
در هیچ جامعهای اجازه نمیدهند امنیت و اخلاق زیر سوال برود
پورمحمدی افزود: در هیچ جامعهای اجازه نمیدهند امنیت و اخلاق زیر سوال برود؛ نمونه «تیکتاک» را در آمریکا دیدیم. لازم باشد جلوی اپلیکیشنی را هم میگیرند؛ در همهجای دنیا همین است. مگر قرار است همهچیز آزاد باشد؟ حرفهای زیادی روشنفکری نزنیم؛ موضوعات ضداخلاق، ضدامنیت و مقوم و موید اقدامات تروریستی و طرح آموزشهای نظامی مواردی نیست که قرار باشد آزادانه مطرح شوند.
باید افراط و تفریط را کنار بگذاریم
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه جامعه و کشور را سیاه و سفید نبینیم، گفت: باید افراط و تفریط را کنار بگذاریم. باید جامعه را بفهمیم. اگر جامعه ۳۰ است من بهعنوان مسئول وظیفه دارم ۳۰ را به ۳۲ یا ۳۵ برسانم. آرمان ما ۱۰۰ است اما وقتی روی زمین ۳۰ را میبینیم، نمیتوانیم به آن بیتوجه باشیم و مدام از ۱۰۰ حرف بزنیم بلکه باید مسیر را از ۳۰ به ۳۵ برسانیم.
ارز چندنرخی فساد و رانت به همراه دارد
وی گفت: ارز چندنرخی فساد و رانت به همراه دارد. آیا مردم امروز با ارز نیمایی زندگی میکنند یا وقتی کالایی میخرند براساس نرخ بازار است؟ وقتی به بازار میرویم و همهچیز بر اساس نرخ بازار آزاد است، این نشان میدهد رانت وجود دارد.
اگر میتوانیم یک مو از خرس بکنیم، چرا این کار را نکنیم؟
پورمحمدی تصریح کرد: مسئله اصلی، میزان ارز تزریقی به بازار است و مشکل عمده این است که ارز، کم است. آمریکا روی این نقطه دست گذاشته و ما باید به هر بهایی شده تحریم را بشکنیم. راه هم دارد. در همان برجام چند نکته مثبت وجود دارد اما دو سه قدمی که در برجام میشد به آن برسیم را ترامپ که از معاهدههای دیگری هم خارج شد، به هم زد. برجام مطلوب ما نیست اما اگر میتوانیم منفعتی ببریم و از خرس یک مو بکنیم چرا این کار نکنیم؟ عقل این را به ما میگوید.
افراد شایسته در دولت من ابقا خواهند شد
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: افراد شایسته در دولت من ابقا خواهند شد. نیروپروری مهم است و ما نیاز به نیروهای مجرب و سالم و توانمند و انقلابی داریم.
گوسفند مشارکت کند چوپان به منافع خودش برسد
پس لطفا رفتارتان را با مردم تعدیل کنید!
البته مردمم که 4 درصد بیشتر نیستند !!