ثبتجهانی «هگمتانه» سال آینده انجام میشود
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان همدان از ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در سال آینده خبر داد.
محسن معصومعلیزاده پنجشنبه ۱۳ مهر در حاشیه جشنواره آلو روستای ملحمدره شهرستان اسدآباد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با برنامه ای که امسال در رابطه با معرفی و ارسال پرونده ثبت جهانی هگمتانه به یونسکو انجام شد، ثبت جهانی این مرکز فرهنگی و تاریخی همدان در سال آینده انجام میشود و مقصد خوبی برای گردشگری جهانی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در هفته گردشگری شاهد جشنواره های مختلفی در رابطه با جشن شکرگزاری برداشت محصولات کشاورزی بودیم، افزود: در برنامه داریم که در طول سال جشنواره های مختلفی را در سطح استان برگزار کنیم و جشنواره ها صرفا جشنواره های برداشت محصولات کشاورزی نیست.
معصومعلیزاده خاطرنشان کرد: تلاش ما معرفی داشته های هر شهرستان با برگزاری جشنوارهها و تزریق شور و نشاط بین مردم و جذب گردشگران و تحول اقتصادی در هر منطقه است.
وی با بیان اینکه کاروانسراهای ایران، بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران بود که چندی پیش در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدند و دو کاروانسرای فرسفج و تاج آباد استان همدان هم جزو این آثار بود، ادامه داد: به طور قطع با چنین اتفاقات خوبی استان همدان میتواند یکی از پایه ها و مقاصد اصلی گردشگران باشد.
معصومعلیزاده با بیان اینکه گردشگری برای گردشگران علاوه بر آموزش دارای جذابیت و خاطره سازی است، خاطرنشان کرد: دو شهر لالجین و ملایر در برندهای مختلف مبل منبت و انگور و سفال کمک کننده به گزارش و توسعه گردشگری استان همدان هستند و با برنامه ریزی هایی که شورا و شهرداران این دو شهر انجام میدهند با سفر گردشگران به استان همدان به طور قطع به این دو شهر جهانی نیز سفر خواهند داشت.
معصومعلیزاده در ادامه با اشاره به گردشگری خلاق و ضرورت توسعه این نوع از گردشگری گفت: در بحث گردشگری خلاق گردشگران به دنبال آن هستند که از جایی که بازدید دارند آن را تجربه کنند که از جمله آنمی توان به بحث برداشت محصولات کشاورزی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه گردشگری کشاورزی و خلاق از نقش مؤثری در معرفی جذب گردشگران و رونق صنعت گردشگری و اقتصاد دارد، تصریح کرد: بحث گردشگری کشاورزی میتواند در تمام شهرستانها و روستاهای آن اتفاق بیفتد.
معصومعلیزاده با بیان اینکه شهرستان اسدآباد در حوزه کشاورزی پتانسیل های خوبی برای گردشگری کشاورزی دارد، افزود: از سال آینده با برنامه ریزی های انجام شده، جشنواره هلو شهر پالیز نیز در حوزه گردشگری در شهر پالیز شهرستان اسدآباد برگزار خواهد شد و این جشنواره ها پتانسیل خوبی برای تحول اقتصادی و جذب گردشگران در منطقه خواهد بود.
وی یادآور شد: در بحث توسعه گردشگری کشاورزی ایجاد زمینه مناسب و سیاستگذاری بر عهده دولت و دستگاه های اجرایی بوده و مشارکت مردمی به طور قطع موجب رونق این نوع از گردشگری میشود.
معصومعلیزاده اظهار کرد: هر چه مشارکت مردم و آگاه سازی مردم برای استفاده از فرصت های خوبشان و به دست آوردن آورده های اقتصادی کمک می کند که در هر شهرستان کشاورزی خلاق و گردشگری کشاورزی توسعه پیدا کند.