عباس تهرانی نوازنده پیشکسوت دار فانی را وداع گفت
عباس تهرانی هنرمند پیشکسوت ساز قرهنی و مؤلف کتاب «آهنگهای فولکلور» که سالهای زیادی را صرف فعالیتهای متعدد پژوهشی و اجرایی موسیقی کرد، دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبر فوری به نقل از خبرآنلاین، عباس تهرانی هنرمند پیشکسوت ساز قرهنی و مؤلف کتاب «آهنگهای فولکلور» که سال های زیادی را صرف فعالیت های متعدد پژوهشی و اجرایی موسیقی کرد، روز یکشنبه ۲۵ اسفند دار فانی را وداع گفت.
عباس تهرانیتاش متولد ۱۳۰۷ در تهران، مبدع ردیف آوازی ایرانی با ساز کلارینت است که سالها با ساز غربی نوای شرقی را به گوش علاقمندان موسیقی رساند. او از آخرین نوازندگان قرهنی در موسیقی ایرانی بود که در سالهای دور، از محضر اساتید برجستۀ موسیقی بهرهها برد. این هنرمند از دوران کودکی مجذوب موسیقی شد و خیلی زود در ارکسترها و رادیو راه پیدا کرد. وی در رادیو تلویزیون فعالیت داشت و در آموزشگاه موسیقی به تدریس شاگردان اشتغال داشت.
او تحصیل جدّی موسیقی را ابتدا در محضر سروان مینباشیان (افسر موزیک نظام) آغاز کرد. سپس در هنرستان عالی موسیقی ثبت نام و در این حین نزد استاد حسینعلی وزیریتبار ردیفهای موسیقی ایرانی را فرا گرفت.
پس از تأسیس رادیو همکاری خود را با این رسانه فراگیر آغاز کرد و در برنامههای موسیقی رادیو ارتش نیز شرکت میجست. کار نوازندگی خود را در ارکستر بزرگ مهدی خالدی و همچنین ارکستر برادران نورین دنبال کرد و سپس به ارکسترهای علی محمّد نامداری و شاپور نیاکان پیوست. همچنین با ارکستر شمارۀ ۳ به سرپرستی حسین شهبازیان و نیز ارکستر «شما و رادیو» به سرپرستی ناصر زرآبادی همکاری بسیاری داشت و پس از تشکیل برنامه «گلها» به همت داود پیرنیا به جرگه نوازندگان گلها پیوست.
عباس تهرانی به غیر از کلارینت که ساز تخصصی اوست با نواختن اکثر سازهای بادی بهویژه ساکسفون آشنایی کامل دارد. از آثار صوتی او پس از انقلاب میتوان به آلبوم «تکنوازان ۱» اشاره کرد که ایشان با همراهی هنرمند ارزنده تنبک آقای ایزد کاویانی به تکنوازی و بداههنوازی در مایۀ دشتی، دستگاه ماهور، دستگاه همایون، بیات ترک و بیات اصفهان پرداخته است.
72