تحلیگر مسائل سیاسی:
رئیسجمهوری کنارهگیری کند؛ نه برای اعتراض بلکه برای حل مشکلات
تحلیگر مسائل سیاسی و اجتماعی در یادداشتی نوشت: حالا که اصولگرایان غالب، قدرت و اراده استیضاح را ندارند، پیشنهاد میکنم که روحانی شخصا دست به کار شود. کنار رفتن نه به معنای اعتراض، بلکه به معنای گشودن راه برای حل ماجرا.
![رئیسجمهوری کنارهگیری کند؛ نه برای اعتراض بلکه برای حل مشکلات](https://cdn.khabarfoori.com/thumbnail/MjE5YTFmR4Qz/Z16wE4UvYwwq6tR2EOJTejVKGi50irI1BRxa7rEvYTnP-Bf9ahgZsp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJFSmGaxd3jJI/MjE5YTFmR4Qz.jpg)
عباس عبدی در یادداشتی با هدف گشودن راهی برای حل مشکلات و نه اعتراض نوشت: ده ماه پیش پیشنهاد انتخابات زودرس ریاستجمهوری را دادم، اصولگرایان که در خلوت خود از این ایده قند در دلشان آب میشد، به علت تناقضات فکری و تحلیلی، در خلوت با آن مخالفت کردند و حتی مخالفت شدیدی کردند! و این از عجایب سیاست در ایران است که جناح غالب سیاست در آن نیز به علل روشنی که ناشی از تناقضات فکری و رفتاری آنها است، دوگانه برخورد میکند.
دوگانگی برخورد برخی منتقدان تا حدی قابل فهم است، چون باید ملاحظه خیلی از خطرات را بنمایند، ولی دوگانگی شدید جناح صاحب قدرت را فقط باید در ایران دید. بگذریم. با آغاز به کار مجلس جدید، وضعیت روحانی برای آنان مثل استخوانی شده که در گلو گیر کرده، نه میتوانند آن را قورت دهند و اگر قورت هم دهند نمیتوانند هضم کنند و نه میتوانند آن را بالا بیاورند. به همین دلیل مدعی شدند که او را تحمل میکنند، ولی این تحمل از روی ناچاری است و نه اختیار. به همین علت در تیر ماه یادداشتی نوشتم که «تحمل لازم نیست استیضاحش کنید»، ولی اجازه این کار را نیز ندارند یا توانش را ندارند. تا اینجا و آنچه که به دعوای جناح حاکم و دولت برمیگردد، برای مردم اهمیتی ندارد، ولی مشکل اینجاست که دود این وضعیت به چشم مردم میرود.
نیازی به توضیح جزییات این ادعا و وضعیت نیست. طی ده ماه گذشته هیچ مشکلی حل نشده که بر مشکلات اضافه هم شده است. در این ده ماه کدام چشماندازی تیره بود که تیرهتر نشده است. بنابراین عاقلانه نیست که این وضع ادامه یابد. از سوی دیگر این روزها اخبار جسته و گریختهای از گفتوگوهای رسمی یا غیررسمی میان نمایندگان ایران و کاخ سفید مطرح میشود. اگرچه براساس شواهد و تحلیل شخصی خودم به این اخبار اطمینانی ندارم ولی در هر صورت این مسیری است که دیر یا زود باید برگزید و مهمترین عاملی که میتواند بر آن موثر باشد، انتخابات امریکا و ویژگی صاحبان قدرت در ایران است.
برای انتخابات امریکا سه حالت متصور است؛ اول اینکه بدون دردسر و با قاطعیت ترامپ رای بیاورد. دوم اینکه بایدن رای بیاورد و ترامپ نیز به راحتی تمکین کند. سوم اینکه بایدن رای بیاورد و ترامپ تمکین نکند و امریکا وارد چالش جدی سیاسی شود. به نظر میرسد که هیچکدام از این سه حالت در صورتی که تغییری در ایران رخ ندهد، نفعی برای ما ندارند. حتی بهترین حالت از سه حالت فوق که به نظر میرسد، آمدن بیسر و صدای بایدن است، اگر در ایران تغییری رخ ندهد، به سود ایران نیست و چه بسا از دو حالت دیگر نیز بدتر باشد. به جز ادامه وضع موجود تغییری که در ایران میتواند رخ دهد، دو حرکت متفاوت است؛ اول به سوی یکدست شدن بیشتر و دوم افزایش حضور و مشارکت سیاسی واقعی و نه صوری مردم است.
منظور از افزایش مشارکت واقعی، به رسمیت شناختن همه نیروهای سیاسی و اجتماعی و احترام گذاشتن به آنان و حق حضورشان در عرصه سیاست است. از میان این دو حالت، به ظاهر ارادهای برای تحقق حالت دوم وجود ندارد یا حداقل اینکه بنده نمیبینم. البته این بهترین راه است، ولی اگر امیدی به تحقق این راه نیست، تداوم وضعیت و شکاف موجود جز تضعیف بیشتر و از دست دادن فرصتهای سیاسی برای کاهش مشکلات نتیجه دیگری نخواهد داشت. از این رو حالا که اصولگرایان غالب، قدرت و اراده استیضاح را ندارند، پیشنهاد میکنم که روحانی شخصا دست به کار شود. کنار رفتن نه به معنای اعتراض، بلکه به معنای گشودن راه برای حل ماجرا.
متاسفانه در ایران استعفا هم به سرنوشت طلاق دچار شده است. هر زوجی که طلاق میگیرند، حتما باید با دشمنی و نفرت و کینهورزی و بدگویی حتی زد و خورد و دعوا همراه باشد، در حالی که میتوان دوستانه هم طلاق گرفت، اگر دو نفر متوجه شدند که به هر علتی نمیتوانند با یکدیگر زندگی کنند میتوانند دوستانه و مدنی از یکدیگر جدا شوند. استعفای دیوید کامرون نخستوزیر بریتانیا را به یاد بیاوریم؛ هنگامی که رفراندوم برگزیت رای آورد، خیلی راحت و مدنی استعفا داد و خانم ترزا می جانشین او شد. این استعفاها اعتراضی نیست، بلکه راهگشا است.
هر کدام از حالات سهگانهای که در انتخابات امریکا رخ دهد، نیازمند مدیریتی سیاسی در ایران است که برای آن برنامه داشته باشد. بدون شک و تردید این مدیریت به روحانی و تیم او سپرده نخواهد شد و با حضور آنان نیز چنین مدیریتی را دیگران نیز نمیتوانند عهدهدار شوند. بهتر است که مدنی رفتار شود و برای ۱۰ ماه باقیمانده شخص دیگری عهدهدار حل این مشکل شود. حداقل به خاطر مردم و کشور کاری باید کرد. اگر برای حل مشکلات و گرانی آدرس کاخ سفید داده میشود، در این صورت کسی که قادر به گفتوگو با آن نیست باید کنار برود و راه را باز کند تا دیگران اقدام کنند. حداقل به خاطر کشور و مردم چنین کنید.
منبع: روزنامه اعتماد
66
دو کلام از سفارتنورد اعظم بشنویم... هیچ به روی مبارکم نمیاره که تمام بدبختیا و تحریمای ما از روزی شروع شد که خودش و رفیقاش ازدیوار سفارت امریکا رفتن بالا...
این عاقلانه ترین و ابرومندانه ترین کاریست که روحانی باید انجام دهد در غیر این صورت عواقبش را هم خودش بایدبپذیرد هم ملت به فلاکت کشیده شده ایران............
چکارش میکنن ؟؟؟؟؟ هر کاری با احمدی نژاد کردن با اینهم میکنن !!!!!!!
باسلام جناب عبدی اول انقلاب جزئی از متصرفان جاسوسخانه آمریکا بودی در وسط کار طرفدار اصلاحات آمریکائی شدی وبا تمام توان از این دولت تمام عیار نوکر آمریکا وانگلیس حمایت کردی و جوانان بی اطلاع از خیانتهای شما اصلاح طلبان آمریکائی انگلیسی را به رای دادن این دولت خائن تر غیب کردی و حالا که گند خیانتتان کره زمین را پر کرده دومرتبه نقش دایه دلسوز بازی می کنی و بعد از خوردن وبردن و غارت ملت توسط شما خائنین دومرتبه نقش پطرس فداکار را بازی می کنی ودم از اتحاد و برادری میزنی و راهکار جهت فرار از خیانتها جنایتهای قوم اصلاحات خائن را می دهی شکر خدا دستتان برای همه ملت از شما قوم اجوج ومجوج روشده دیگر این دست وپا زدنها مر همی بر جنایتهاو خیانتهای در حق این ملت مومن و مظلوم نیست مکر و نورالله والله خیر وماکریم وسلام
اتفاقا بایستی برا اعتراض استعفا دهد اگر جسارت داشته باشه و به مردم بگوید من می خواهم تحریم ها را بردارم ولی نهادهای دیگر بهم اجازه نمی دهند.
نه اینکه اینقدر مرد نیست و شجاعت ندارد !!!!!!!
بزرگوار شعور از ضروریات زندگی فردی و اجتماعی است.
افای عبدی! مغزمتفکر ونابغه قرن! چراشمابخیلید!؟ایشون تاخرداد1400 بایدکاملا ازمزایا ونام ونان ریاست جمهوری بطورکامل برخوردارباشد!. شمابااین پیشنهادتان هیچ فکرکرده ایدبه انانکه درزیرسایه قدرت ایشون بیش از7ساله بهره ها برده وبه ملک ومال وحسابهای انچنانی رسیده ومیرسند9ماه ضرر میرسانید واین یعنی چه...!؟ مبلغین اعظم واعضای دیروز ستادتبلیغات وی و برخورداران ازبرکات ریاست جمهوری ایشون امروز یتیم می خواهید!؟ میدانی 9 ماه زودتردیگرون را بینواکردن یعنی چه...!؟
اگر در ایران کسی به استعفا اعتقاد داشت که روزگارمو ن این نبود که
اتفاقا اصولگرایان میدانند چه بکنند دراین یکسال آخر دولت بی حال و تلاش دولت را هل میدهند به اجرای پروژها و تکمیل پروژهای نیمه کاره تا عمر دولت پیر و فرتوت تمام شود بعد طرحها ولوایح مصوب خود رادر دولت جوان انقلابی و جهادگر اجرایی وپیگیری کنند استیضاح دراین زمان وارد شدن به مسائل حاشیه ای و دورشدن از رسیدگی به مسیل کلان کشور است در ثانی بهانه به دست دولت مردان می افتد که بله نگذاشتند ما کار کنیم نگذاشتن طرحهای دولت را به ثمر برسانیم
این که ایران به دولت و مجلس نیازی ندارد دراین چهل سال به اثبات رسیده است یعنی بودن و نبودن مشتی افراد که اراده ای برای کار از خود ندارند یکسان است ..قطار اله بختکی در حرکت است هر که افتاد هیچ کس پا سخ گو نیست .فقط در تونلها صدای همهمه به عرش میرسد .
یاللعجب ؛ آش چنان شوره که آشپزهم (بظاهر) دادش درآمده
اخر اقای عبدی این که استعفا نمیده تازه داره کارهای ناتمامش را میبنده با دست پر بره و نگویند کاری نکرد شما بگو یک میلیارد یورو پول دارو کجاست که وزیر گفت به من ندادند شما بگو بیست هزار داروی درمان کرونا که چینی ها اسفند ماه با هواپیمای خودشان اوردند تحویل هلال احمر دادند کجاست شما بگو مردم چرا گرانی دلار و سکه را دارند تحمل میکنند شما بگو چرا خانه قیمتش از پارسال شده چند برابر شما بگو ما دردمان را به کی بگوییم ماهه است تو خونه حبس شدیم به امید بالایی که دارد درست میکند کو؟ چی درست شده؟بیماری؟گرانی؟چی؟
مگر نمی گفتید مجلس انقلابی و جوان بیاید ، مشکلات کمتر می شود. شما جز طرح محدود کردن فضای مجازی که نماینده های انقلابی حسابی پی گیرش هستند، دو تاطرح مفید که پیشنهاد دادند یا دولت را ملزم به اجرای آن کردند نام ببر.حتی در حد لایحه. نمی تونی. چون دغدغه نماینده ها (انقلابی و جوان) چیز دیگری است. خودروسازها را که ول کردند به امان خودشان. کشاورزی را کلا نابود کردند. باز هم بگم. مشکل از اینها نیست. مشکل اساسیه. مشکل سر رویکرد غلط ایران است که 30 ساله ادامه داده.حالا نه میتونه برگرده سرخط، نه میتونه ادامه بده. اگه اسم بیارم خبر فوری سانسور میکنه. اینها هم اگه متنی مغایر با خطشون باشه ، سانسور میکنند.
چی میگی تو؟یکبار مردموتشویق کردین که ب روحانی رای بدین حالا میگین باید بره کنار واقعا شماهاعقل سلیم دارین
آقای عباس عبدی شما را به شجاعت و درایت کامل میشناسد حرف شما منطقی هستش جناح مقابل سنگهای درشتی جلوی اصلاحات انداخته و میندازه روحانی هر چند اصلا طلب نبود اما زور زیادی زد تا مردم در رفاه باشد اما دلواپسان نگذاشتن.حالا او با ویرانه ای مانده.دیوانه ای سنگ در چاه انداخته چطور میشه تنهایی این سنگ بزرگ را در آورد
مرد این کار نیست، عشق قدرت از هر چیزی بد تر است، وقتی کاری از دستت بر نمیاد برو کنار وقت مردم نگیر، ماشالله اطرافیانش هم بخصوص نوبخت، واعظی، شریعتمداری و دست بردار نیستند.