نقد یک یک رسانه اصلاح طلب به صدا و سیما

آقای علی عسکری! بیش از این با خودتان و مردم شوخی نکنید

رئیس صداوسیما اخیرا مدعی شده بر اساس نظرسنجی‌ها، این رسانه در رأس اعتماد مردم قرار دارد. علی عسگری گفته: آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رسانه ملی جایگاه ویژه‌ای میان مردم هم از منظر اعتماد عمومی دارد.

آقای علی عسکری! بیش از این با خودتان و مردم شوخی نکنید

یک کارشناس سیاسی صداوسیما اخیر به کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور منتخب آمریکا اتهام جنسی وارد کرده و عامل پیشرفت این خانم را داشتن روابط متعدد با مردان دانسته است. صداوسیما سابقه وارد کردن انواع و اقسام اتهام ها به مقام های غربی و به ویژه آمریکایی ها را دارد که غالب آنها هیچ سند معتبری هم ندارند. مسئله خوب یا بد بودن مقام های غربی نیست؛ موضوع آن است که صداوسیما برای به کرسی نشاندن حرف خود هیچ حد و مرزی نمی شناسد و هدف آن، هر وسیله ای را توجیه می کند؛ حتی اگر این وسیله یک اتهام اخلاقی بزرگ باشد که بدیهی ترین اصول انسانیت و اخلاق نیز در آن زیر پا گذاشته شده باشد.

این روش مختص خارجی ها نیست؛ در داخل کشور و علیه رقبای سیاسی صداوسیما نیز این روش بارها و بارها به کار گرفته شده؛ اما از آنجا که میزان توجه رسانه ای به انتخابات آمریکا در دنیا بالاست، صداوسیما نیز خواسته تا از این قافله عقب نماند و این گونه نگاه خود به این انتخابات را نشان دهد.

به_ظاهر

تلاش صداوسیما برای القای نوع نگاه خود به مخاطب گاهی به قدری افراطی می شود و از دست سازندگان برنامه در می رود که شکلی مضحک به خود می گیرد؛ برای نمونه، مردادماه همین امسال بود که صداوسیما در بخش خبری ساعت ۱۴:۰۰ خوداز شبکه یک، باراک اوباما را رئیس جمهور سابق «به ظاهر سیاه‌پوست» آمریکا معرفی کرد. این تعبیر به قدری عجیب بود که بلافاصله در شبکه های اجتماعی ترند شد و بسیاری، با هشتگ «به_ظاهر» به آن کنایه زدند. این گاف به قدری گران تمام شد که حتی مسئولان صداوسیما نیز ترجیح دادند تا از آن دفاع نکنند و با گفتن اینکه ماجرا یک اشتباه ساده بود، قضیه را فیصله دهند. اما این اشتباه فقط یکی از نمودهای بیرونی سیاستگذاری صداوسیماست؛ سیاستگذاری عجیبی که علاقه دارد به هر کس و هر پدیده ای یک «صفت» اختصاص دهد و در آن نوع نگاه خود را با تندترین و افراطی ترین الفاظ ممکن، بیان کند و راضی نمی شود خشک و خالی نام آن فرد یا پدیده را ببرد؛ حال این فرد یا پدیده می تواند باراک اوباما باشد یا برجام یا یکی از سیاستمداران داخلی.

آمار حداکثری

آماری که صداوسیما در مقاطع مختلف از میزان مخاطبان خود می دهد، همواره محل بحث بوده. این آمار بدون توضیحات کافی در مورد آن همواره طوری القا می شود که گویی تمام مردم صبح تا شب مخاطب برنامه های صداوسیما هستند.

به طور مثال نوروز ۹۹ صداوسیما اعلام کرد که به یک رکورد جدید در جذب مخاطب دست یافته. بر این اساس، علی طلوعی رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما گفت: امسال به نصاب بیش از ۹۳ درصد بیننده برای کل برنامه‌های سیما رسیدیم که در طول تاریخ سازمان بی‌سابقه است. در این میان حدود ۸۶ درصد فقط بیننده ویژه برنامه‌های نوروزی و فیلم و سریال‌های رسانه ملی بودند.

ابهام در آمار

مسئله اصلی اما این است که صداوسیما هیچ گاه اعلام نکرده که شیوه نظرسنجی آنها دقیقا چگونه بوده و از آن مهمتر اینکه جزئیات نظرسنجی های خود را منتشر نمی کنند.

بسیاری معتقدند صداوسیما با نظرسنجی های جهت دار و با انتخاب جامعه آماری خاص، همواره تلاش می کند تا آمار حداکثری را از عملکرد خود ارائه دهد.

چنانکه گفته شد در حال حاضر آمار صداوسیما به گونه ای است که گویی همه کشور در تمام طول شبانه روز مشغول تماشای برنامه های این سازمان هستند. اما واقعیت چیز دیگری است.

مخاطبانی که دو دقیقه در ماه تلویزیون می بینند اما جزء آمار این سازمان هستند!

چندی پیش «محمدعلی هرمزی زاده»، پژوهشگر و مدیرگروه ارتباطات دانشگاه صداوسیما در گفتگو با خبرگزاری «دانشجو» درباره شیوه نظرسنجی تلفنی صداوسیما گفت که این سوالات از سطحی به عمیق درجه بندی شده اند؛ به این ترتیب سوالات سطحی، حتی کسانی که در ماه حداقل دو دقیقه هم تلویزیون دیده باشند را در بر می‌گیرد.

حال سوالی این است که صداوسیما کدام آمار را منتشر می کند؟ آمار همه افرادی که حتی دو دقیقه در ماه تلویزیون دیده اند یا آماری معقول تر؟

هرمزی زاده گفته معمولا مدیران سازمان دوست دارند بالاترین آمار را از عملکرد خود ارائه دهند.

به بیان ساده تر، صداوسیما ممکن است خود نیز آمار دقیقی در اختیار داشته باشد اما آنچه را اعلام می کند آماری حداکثری است که بیانگر همه واقعیت نیست و بیشتر گمراه کننده است تا واقعی.

تشت رسوایی فروریخت

اما فارغ از این نوع ارائه آمار گمراه کننده، دو سال پیش، صداوسیما یک نظرسنجی برگزار کرد که تقلب در آن به تایید وزارت ارتباطات رسید.

ماجرا از این قرار بود که صداوسیما برای انتخاب بهترین برنامه‌هایش در جشنواره جام جم، یک نظرسنجی برگزار کرد تا بهترین مجری و برنامه‌ساز را براساس آرای مخاطبان مشخص کند. در ابتدا، برنامه «نود» با مجری‌گری عادل فردوسی‌پور در رتبه اول قرار داشت اما به صورت ناگهانی در نهم اسفند برنامه «برنده‌ باش» با اجرای محمدرضا گلزار به جایگاه اول رفت و برای برخی از مردم پیامک‌هایی مبنی بر شرکت آنان در نظرسنجی ارسال شد، درحالی که آنها در این نظرسنجی‌ شرکت نکرده بودند.

مسئولان صدا و سیما ابتدا اعلام کردند که در این نظرسنجی اختلال ایجاد شده و بعد گفتند که هک شده ‌است.

روز ۱۳ اسفند سال ۹۷، وزیر ارتباطات اعلام کرد که در این نظرسنجی تقلب و "دستکاری در نظر مردم" به طور متناوب در سه روز صورت پذیرفته است.

ریشه مشکل

حالا می توان دریافت که چرا صداوسیما خود را مستحق آن می داند که هر مطلبی را که در ذهن خود است، ولو با جهت گیری بسیار خاص، به خورد مخاطب بدهد.

در همین راستاست که رئیس صداوسیما اخیرا مدعی شده بر اساس نظرسنجی‌ها، این رسانه در رأس اعتماد مردم قرار دارد. علی عسگری در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با وی، با تأکید بر اینکه فضای مجازی یکی دیگر از راه‌های دشمن برای هجمه فرهنگی است تصریح کرد: فضای مجازی امروز برای ما هم فرصت و هم تهدید است و باید با قانون‌مند کردن آن مانند همه‌جای دنیا، از فرصت‌های آن بیشتر و بهتر استفاده کنیم و نقش مجلس در این باره و در رأس آن، کمیسیون فرهنگی بسیار مهم است.

علی عسگری با بیان اینکه با وجود همه هجمه فرهنگی و عملیات روانی دشمنان، صداوسیما در رأس اعتماد مردم قرار دارد، افزود: آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رسانه ملی جایگاه ویژه‌ای میان مردم هم از منظر اعتماد عمومی و هم میزان مراجعه و علاقه‌مندی دارد.

واقعیت چیست؟

در یکی دو سال اخیر که با رشد بی سابقه شبکه های اجتماعی، صداوسیما جایگاه خود را در خطر دیده، فارغ از اقداماتی که برای محدود کردن و تسلط بر فضای مجازی در پیش گرفته، مقایسه خود با شبکه های مجازی را هم به نظرسنجی ها وارد کرده؛ البته نظرسنجی هایی که به سبک خود انجام می دهد.

در یکی از این نظرسنجی ها، صداوسیما بهمن ماه ۱۳۹۸اعلام کرد که در میان رسانه‌های موجود در کشور، تلویزیون با ۵۵.۷ درصد محبوب‌ترین رسانه برای مردم است. در رتبه‌های بعدی اینترنت (۱۶.۳ درصد)، شبکه‌های اجتماعی (۱۳ درصد)، ماهواره (۸.۶ درصد)، رادیو (۴.۹ درصد) و روزنامه و مجلات (۱.۵ درصد) قرار می‌گیرند.

نکته قابل توجه این است که همه این نظرسنجی ها را خود صداوسیما درباره خودش انجام می دهد و بعد به تحسین خودش می پردازد! برای آنکه میزان اختلاف آمار صداوسیمایی با آمار واقعی یا دست کم آماری که از مرکزی معتبر خارج از صداوسیما اعلام می شود را درکی کنیم، کافی است به یک نمونه ساده توجه کنیم. تابستان امسال، مرکز تحقیقات صداوسیما میزان اعتماد مخاطبان صداوسیما به اخبار کرونایی را ۹۰ درصد اعلام کرد ولی نظرسنجی «ایسپا» که از معتبرین نظرسنجی های کشور است، ارقام بسیار متفاوتی را اعلام کرد. نتایج جدیدترین نظرسنجی ایسپا و دفتر مطالعات اجتماعی شهرداری تهران نشان می داد ۳۷.۶ درصد از مردم شهر تهران به مقدار «کم»، ۳۳ درصد به میزان «متوسط» و فقط ۲۹.۴ درصد به میزان «زیاد» به اخبار صدا و سیما در خصوص کرونا اعتماد دارند.

واقعیت آن است که در دنیای امروز با حجم عظیم ارتباطات از طرق گوناگون نمی توان مانند گذشته به راحتی به فکر مردم جهت داد؛ آن هم جهتی که همراه با ارائه اطلاعات نادرست و تحلیل های یکسویه و اتهام زنی های گاه بی شرمانه همراه باشد. دلیل آن هم مشخص است؛ منابع گوناگون و متعددی برای راستی آزمایی در اختیار مردم است. حتی دو دهه قبل هم نمی شد ادعاهایی مانند ادعای اخیر رییس صداوسیما درباره میزان اعتماد مردم به این رسانه را مطرح کرد چه رسد به امروز که قطعا این ادعاها دشوارتر هم شده و بیشتر به یک شوخی می ماند تا سخنی علمی و منطبق بر واقعیت.

منبع: انتخاب

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 43
  • کاربر ناشناس
    0

    از منظر عسگری بله هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه کازینو صدا و سیما ده تا پانزده درصد بیننده داره اونم بادنجان دور قاب چیناشون هستن یه عده هم به لحاظ شغلی وآگهی دهنده انهم در ساعتهای معین میبینن منکه از هرکی دور واطرافم هست که تعداد زیادی هم هستن میپرسم 99 درصد ماهواره میبینند علی الخصوص از وقتی برنامه 90 جمع شد دروغ شده ورد زبان اکثر مسئولین حناق که نیست

  • ناشناس
    0

    کاری ندارد شماره پیامک برای همه قابل قبول باشد و ناظری از ملت نظارت کند با یک بلی یا خیر به تمام. مردم ایران اعلام نماید ونظر بخواهید .که صدا وسیما مشخص میشود.

  • ن
    0

    بی شرمی و وقاحت هم حدی داره...

  • م.سچ
    0

    جناب رئیس صدا و سیما متاسفانه آمارتون هم مثل برنامه هاتون بر اساس صداقت و درستی استوار نیست ایکاش شهامت ارائه مستندات واقعی و مورد پذیرش کارشناسان و مردم را داشتید که ندارید ، برای داشتن چنین صدا و سیمای بی محتوایی متاسفم.

  • قلندر
    0

    صدا و سیما میلی م ی ل ی.هرگز نگاه نمیکنم مگر حیات وحش را به خبر و دیگر برنامه‌های آن اعتماد ندارم و فکر میکنم در دنیای امروز کسی دیگر به چرندیات این رسانه نه گوش نه نگاه کند زیرا این رسانه ملی مردمی نیست و خاص یه گروه که قدرت و ثروت و زر و زور در بست در اختیارشان است اختصاص دارد حتی برنامه‌هایش مخصوص سرمایه داران است شما به سریالهای آبکی آن نگاه کنید و خانه های آنچنانی و ماشین های آنچنانی این رسانه منافقانه برنامه تولید میکند و بیشترین فساد و بی بند باری را رواج داده و میدهد

  • هادی
    0

    اقای علی عسگری اگر از مردم نطر خواهی شود کمتر چهل درصد از برنامه های تکاری وپخش فیلم وسریالهای تکراری ونداشتن برنامه های شاد برای همه سنین مختلف از صدا وسیما ومدیریت جنابعالی راضی نیستند

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      شما خوشبینانه میگید 40 درصد 15 تا20 درصد مخاطب نداره اونم افراد خاص

  • هادی
    0

    اقای علی عسگری اگر از مردم نطر خواهی شود کمتر چهل درصد از برنامه های تکاری وپخش فیلم وسریالهای تکراری ونداشتن برنامه های شاد برای همه سنین مختلف از صدا وسیما ومدیریت جنابعالی راضی نیستند

  • س
    0

    بنظر میاد مخلوط صنعتی، سنتی زده باشه .

  • رضا.
    0

    خود عسکری هم از حرف که زده خنده اش گرفته

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      خودشم میدونه چرت وپرت میگه

  • عسکر
    0

    به گمانم مردم ایران اصلا صدا و سیما را گوش نمی دهند .مگر چند تا پیرمرد .و پیرزن که ماهواره ندارند

    نظرات شما -
    • ۹
      0

      والله ما ماهواره‌ام نداریم ولی چندین سال است به چرندیات صدا و سیمای میلی توجه‌ای نمی‌کنیم

  • خخخ
    0

    یادم افتاد به جمله که ۲۵سال پیش پشت ی ژیان خوندم، حالا که خرتوخره منم پرایدم.

  • عکس
    0

    صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کسل خسته کننده و غمگین خریداری نداره

  • شادی
    0

    چه حرف مفتی زدن جناب علی عسگری

  • ش
    0

    ممکنه که برخی نقدها به صدا و سیما وارد باشد اما در اخلاص اصلاح طلبان به نقد صدا وسیما تردید وجود دارد. از حدود سال 1376 تا کنون اصلاح طلب ها در هر فرصتی با کوچک ترین اشتباهی از سوی صدا و سیما به هجمه گسترده و سنگین علیه صدا و سیما پرذاخته اند. اگر برخی از مردم برنامه های ماهواره را تماشا می کنند از سر کنجکاوی و گاه برخی جاذبه های آن است و این بر اثر بی اعتمادی به صدا وسیما نیست. خیلی ها به صدا وسیما اعتماد دارند و برنامه های آن اعم از سریال ها، فیلم ها،اخبار و... را با علاقه دنبال می کنند. در بحث کرونا صدا وسیما آزمون خوبی پس داد و شاهد هستیم که توصیه های پزشکی از جمله ماسک زدن و... مورد استقبال مردم قرار گرفت. اخبار 20:30 بیشترین بینندگان را دارد. مسابقات ورزشی و پخش زنده بیشترین بیننده را دارد. خیلی از مغازه ها مدام در حال دیدن شبکه خبر یا سریال ها و... هستند. این که صدا و سیما مجبور شده برای درآمدزایی به پخش آگهی روی آورد ریشه در دولت خاتمی دارد که بودجه صدا وسیما را به شدت کاهش داد. نقدتان منصفانه باشد و به دلتان مراجعه کنید ببینید واقعا این نقد از سر اخلاص و دلسوزی است یا سر کینه. در ضمن من هیچ علاقه ای به حمایت از علی عسکری رییس سازمان صدا و سیما ندارم.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      میشه توضیح بدین کازینو صدا وسیما بر چه مبنائی برنامه 90 رو که لااقل در هفته دو سه ساعت جوونارو که هیچ تفریحی ندارن پای گیرنده می نشاند تعطیل کرد ؟ غرض ورزی اینه نه اینکه اگر کسی انتقادی داشته باشه به حساب مغرض بودن بزارید

    • ح
      0

      امضا: علی عسکری

  • مهدی
    0

    یکم به مردم اعتماد کنید یهشبکه خصوصی خصوصی راه بندازید اگه راست میگید ببینید چه به سرتون میاد حقایق اشکار میشه اعتماد کنید به مردم

  • یه بنده خدا
    0

    این رسانه اصلاح طلب کیه؟

    نظرات شما -
    • محمد
      0

      سلام دوست عزيز بايد بدونيم رسانه و بخصوص صدا سيما دست دولت نيست سازماني مستقل مي باشد كه توسط نظام مسئولينش انتخاب مي شوند و سياست هاي نظام را داراست . و دولت اجازه هيچكاري را ندارد لطفا درباره سازمانها و نهادهاي كشور خودمان اطلاعات حداقلي داشته باشيم . صدا سيما هم نظر هر گروهي باشه اون گروه را بولد مي كنه و بر عكس و روحاني را خوب شست كنار گذاشت فعلا مصلحت آن است به دولت حمله نشه ولي مقصر دولت و اختلاس و راند نشان داده شود در ايران دولت فقط به اندازه يك تن خواه چي هست يعني يك سوم بودجه كشور مي دهند بهش تا حقوق بده خرج كنه همين حتي نمي تونه استاندار يا رئيس يه اداره در استانها را بدون اجازه نماينده و بالا دستي قرار بده فقط ما دولت داريم تا روي كاغذ سپر بلاي تصميم گران كلان باشه

  • من
    0

    خجالتم خوب چیزیه اخه دروغ شاخدار تر از این بلد نبودید من که خودم شخصا کلا تلویزیون را گذاشتم کنار اصلا روشن نمیکنم چون میدونم غیر از دروغ واعصاب خوردی چیز دیگه ای نداره

  • جومونگ
    0

    تلویزیون رو روشن میکنی بیشتر شک میکنی تلویزیون کره جنوبیه یا کشور عربی؟!

  • کاربر ناشناس
    0

    نمیدونم منظور عسگری از مخاطب چه زمانیه اون موقع که برنامه 90 پخش میشد سیما مخاطب نسبی داشت اونم فقط 90 ولی عقلتان نرسید که اونم جمع کردین مخاطبین جذب برنامه ماهوارها شدن به خصوص برنامه مزدک میرزائی که آلان هفته دو بار پخش میشه مخاطب داشتن لیاقت میخواد که صداوسیما ندارد

  • کاربر ناشناس
    0

    فقط باید گفت چقدر وقاحت که مرغ پخته درون قابلمه قاه قاه به این اراجیف میخنده

  • علی
    0

    من بخاطر دخترم عمو پورنگ میبینم، اگه جزو این آمار لحاظ میشم از فردا نبینم

  • کاربر ناشناس
    0

    بسیار چرت فرمودند.

  • m
    0

    جوک قشنگی بود .خخخخ

  • ناشناس
    0

    مدیران صدا وسیمای ملی ج.ا.ا ؛ دین خود را به اسلام و نظام وارونه ادا می کنند!!! --- آی کاش آقای علی عسگری رئیس و همچنان مدیران رسانه ی ملی ج.ا.ا در تبلیغ و آموزش دین و مذهب که ارزش مند ترین و حیاتی ترین داشته ی یک ملت انقلابی مسلمان اند ؛ در این رسانه عظیم با قرآن و عقلانیت و دلایل علمی انکار ناپذیر بجای من در آوردی گستری و خرافه پردازی که ضد قرآن و عقل اند به میدان می آمدند!!! آی کاش آقای عسگری و مدیران مؤسسه عظیم رسانه ی ملی در این مؤسسه ی فرا کشوری تا حد افراط در مقابل بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان ؛ در زمینه های دین و مذهب عوام زده عمل نمی کردند!!! آی کاش ایشان و میران او در این مؤسسه ی حساس که صدها میلیون بیننده و شنونده در جهان دارد دین خدا و مذهب اهل بیت مظلوم پیامبر و نظام اسلامی را با جهل پراکنی بدنام و مسخره ی خاص و عام و بی آبرو نمی کردند!!! چرا پس از گذشت بیش از چهل سال از عمر مبارک نظام اسلامی در ایران مدیران کلیدی سازمانهای عظیم دولت ج.ا.ا در سایه ی نظام اسلامی باید ثابت کنند در دین داری خود به قرآن و عقل اهمیت نمی دهند و همگی عوام زده و با نادیده گرفتن حد و مرزهای قرآنی و عقلی به دین داری و مذهب داری می پردازند؟؟؟!!! چرا باید نزد این مدیران مسلمان آشنایی باشناختهای فرهنگ دین داری و مذهب داری قرآنی و عقلی و آشنایی با حد و مرزها و بایدها و نبایدهای این شناختهابندرت دیده شود و در رفتار و گفتار و پندار اثری از این شناختها نزد این مدیران مسلمان مشاهده نشود؟؟؟!!!

  • احمد
    0

    رسانه ملی متاسفانه به لحاظ سیاسی و اخبار بی عدالت ترین و ظالمترین و تاریک ترین و سانسوری ترین رسانه دنیاست و فاقد هرگونه عدالت است. آقای علی عسگری تبهم زدید

  • مهراد
    0

    این حرف های مفت نشانه زوال اجتماعی است.

  • ناشناس
    0

    کجااین نظرسنجی روانجام داده.کسی دیگه تلویزیون نگاه نمی کنه.یه حرفی براخودش زده.هرکی نگاه کنه افسردگی میگیره همش میخوادگریه کنی

  • مم
    0

    خبر مربوط به ریس جمهوری را بعد از دیگر خبرها پخش میکنند یا بعضی خبرها بطور کلی ‌پخش نمیشه در زمانی که تو بعضی خونه ها به نون شب محتاج هستن در برنامه ی اشپزی پخت انواع غذا ها با مرغ و گوشت پخش میشه

  • رستمی
    0

    ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما

  • h h h hh
    0

    چون خیلی اعتقادی به ماهواره نداشتم و از دروغهای صدا و سیما خسته شدم، چند سالی است که تلوزیون خانه جزیی از دکوراسیون خانه محسوب میشود و ... جا دارد بگم خدا قوت آقای علی عسگری

  • بهار
    0

    ماست من ترش هست نخريد

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      ماست تو با پول مردم تهیه شده اینو هنوز نفهمیدی اسگول

  • احمد
    0

    صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به لحاظ عدالت سیاسی و خبری جزء فاسدترین و تاریک ترین رسانه دنیاست

  • پرسشگر
    0

    من فقط زمانی که شبکه آموزش شروع به تدریس دروس مدرسه کرد برای پسرم دستگاه ستاپ باکس خریدم و الان جزئی از دکور خونه شده ! بنده خدا حتی مفهوم اصلی کلمات بیننده و مخاطب رو هم نمیدونه .

  • ایرانی
    0

    متاسفیم که صداوسیما بدترین دوران خود را با مدیریت عسگری با وضع بسیار افتضاحی سپری میکند واین بی کفایت ترین مدیر ی بود که انتخاب شد 24 شبکه داریم ولی ماهواره در اولویت مردم ایران است بسا تاسف

  • مری
    0

    تا حالا کسی اینطوری مردمواسکول فرض نکرده بود اخه ازیه طرفی راست میگه ها مثلاپراید شده صدمیلیون مردم هجوم برده بودن برای خریدش ایناهم وقتی میبینن مردم برای همچنین فرغونی هجوم میبرن ایچنین هم میگن باورکنیدالان چهل میلیون نفربرنامه های ابکی را میبین بعدزنگ میزنن به به چه چه میزنن از ماست که برماست

  • کاربر ناشناس
    0

    خودگویم وخودخندم___من مردهنرمندم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها