حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا:

خطبه فدکیه؛ تجلی گاه امام شناسی و سندی بر مظلومیت ائمه اطهار (ع)

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خطبه فدکیه تجلی گاه علم حضرت زهرا (س) است گفت: خطبه فدکیه سراسر اصول علمی و توحیدی است.

خطبه فدکیه؛ تجلی گاه امام شناسی و سندی بر مظلومیت ائمه اطهار (ع)

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا در دومین جلسه از مراسمی که به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا (س) و به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: فضائل حضرت زهرا (س) همانند دریایی بی کران است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه محبت پیامبر اکرم (ص) به حضرت زهرا (س) تنها محبت پدر به دختر نبود، ادامه داد: محبت رسول خدا به حضرت زهرا (س) از آنجا نشأت می‌گرفت که حضرت باطن ملکوتی دختر گرامی‌شان و آن یازده نور بی نظیر امامت را در وجود این بانوی عظیم شأن مشاهده می‌کردند. اینکه انسان به زبان بگوید حضرت صدیقه کبری (س) مادر امام زمان (عج) و آخرین سفیر الهی است، بسیار راحت است در حالی که درک باطنی این کلام نشان از عظمت ایشان دارد.

وی با بیان اینکه هرگز نباید در هیچ محفل و مجلسی کلامی که دور از شأن این بزرگواران است به زبان جاری شود، عنوان کرد: اگر کسی چنین سخنانی را در محفلی بشنود و بدون هیچ تعصبی ناراحت نشود، شیعه نیست؛ ائمه اطهار (ع) از جمله حضرت زهرا (س) از بزرگان و اولیای الهی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با اشاره به اینکه حضرت سلمان در بین صحابه از برگزیدگان بود، گفت: پیامبر اکرم (ص) بسیار با جناب سلمان خلوت می‌کردند و اسرار خویش را با ایشان در میان می‌گذاشتند، وقتی از امیرمومنان علی (ع) سوال می‌شود که سلمان چه جایگاه و مقامی دارد می‌فرمایند: چه بگویم درباره مردی که خدا او را به علم ظاهر و باطن کرده است.

استاد حوزه علمیه افزود: کسانی که نمی‌دانند علم باطن چیست با صاحبان آن دشمنی می‌ورزند، برای مثال در نجف اشرف رفتن و ملاقات کردن حضرت علامه قاضی (ره) بسیار دشوار بود به گونه‌ای که افراد پنهانی به حضور این عالم جلیل‌القدر مشرف می‌شدند زیرا اگر کسی از این ملاقات با خبر می‌شد زبان به سرزنش و آزار باز می‌کرد.

وی اضافه کرد: روایت است پیامبر اکرم (ص) در یکی از این خلوت‌ها خطاب به سلمان می‌فرمایند یا سلمان، من زمانی که مشتاق عطر بهشت می‌شوم عطر دخترم فاطمه را استشمام می‌کنم؛ آخرت و هر آنچه در آن است حیات دارد و زنده است بنابراین بوی این عطر نیز دارای حیات است. قریب به همین مضامین گفته شده زمانی که حضرت زهرا (س) بر سر مزار پدر حاضر می‌شدند مشتی خاک بر می‌داشتند و به شامه نزدیک می‌کردند و می‌فرمودند پدر این چه عطری است که از خاک تو بلند می‌شود؟ عطرهای دنیا نزد این عطر هیچ است.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا با بیان اینکه علم حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه متجلی شده است، گفت: خطبه فدکیه سراسر اصول علمی و توحیدی و امام شناسی است؛ شرح‌های بسیاری در خصوص این خطبه نوشته شده که بیانگر جایگاه علمی حضرت فاطمه (س) است. زمانی که امام سجاد (ع) درباره حضرت زینب کبری (س) می‌فرمایند: ایشان علم لدنی داشت؛ باید دید جایگاه علمی حضرت صدیقه کبری که استاد و معلم حضرت زینب بود در کدام نقطه قرار دارد.

استاد حوزه علمیه شناخت خاندان عصمت و طهارت را بالاترین فضیلت دانست و گفت: همه انسان‌ها نیازمند این خاندان هستند. بسیاری از دعاها معرف مقام و جایگاه این بزرگان است که در قالب خاصی به زهد، علم، عبادت و … اولیای الهی اشاره می‌کند.

وی در پایان با بیان حدیثی، تصریح کرد: روایت است خداوند متعال با غضب حضرت زهرا (س) غضبناک و با خشنودی ایشان خشنود می‌شود، حال تصور کنید زمانی که در محشر ندا می‌رسد یا فاطمه اگر شکایتی داری بیان کن، غضب پروردگار چگونه خواهد بود که بعضی‌ها توانستند در کربلا بدترین ظلم‌ها را در حق فرزندان حضرت انجام دهند؟

منبع: مهر

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • جنوبیم
    0

    جناب نمیدونم چی یه خطبه بده تمام اجناس احتیاجات اولیه یک انسان که حق مسلم اوست ارزان بشه بد نیست ها

  • هه‌هه
    0

    بس‌است‌خسته‌شدیم‌برای‌شما‌نون‌داره‌برای‌ما‌فلاکت

  • حسینی
    0

    تاریخ بخوانید و خواهید دید هزاران زن و خانواده بیشتر از اهل ال بیت ظلم و ستم دیدن و قابل قیاس نیست

  • محمد
    0

    درود خداوند بر خاندان نبوت ورسالت درود خداوند بر آقا و مولایمان علی( ع) درود خدا بر حصرت فاطمه زهرا(س) درود خدا بر سلمان فارسی افتخار ما ایرانیان وسلام ودرود خدا بر راوی حصرت ایت الله فاطمی نیا سالروز شهادت بزرگ بانوی اسلام حصرت فاطمه زهرا را به تمام شعیان جهان تسلیت میگویم

  • علی
    0

    آقای فاطمی نیا فردی درس خوانده و ملاست ایشان سالک الی الله است خدا ایشان را حفظ کند متاسفانه قدر و منزلت ایشان را نمیشناسند کلام ایشان به کلی با آخوندهای درباری که منبر برایشان جایگاه تملق و چاپلوسی است متفاوت است

  • ناشناس
    0

    مسئولیت جلوگیری از انحراف دینی و مذهبی بعهده ی کیست؟؟؟!!! -- ببینید!!! این همه انتقادها که اکثر صاحبان آنها با تکیه یه آیات قرآن ادعای قرآنی وعقلی یودن آنها را دارند علیه طرز دین داری و مذهب داری رایچ مردم آشکار در صفحات سایتهای رسانه ای انجام می گیرند ؛ ولی افسوس هیچ دین شناسی در هیچ سطحی دیده نشد که با مسئولیت شناسی در تخصص خود محض رضای خدا به این انتقادها در همان سایتها پاسخ روشنگر بدهد و مردم را به حقیقت این انتقادهاآگاه سازد و آنان را از سر در گمی و گمراهی ، که احتمال دارد این انتقادها برای آنان ایجاد کنند ، نجات بدهد؟؟؟!!! براستی پاسخ روشنگر مستند و مستدل قرآنی و عقلی بی خدشه به این انتقادهای حیرت برانگیز مسئولیت کیست؟؟؟!!! مردم فهیم خرد گرا با این همه انتقاد روز مره ی بی پاسخ چگونه می توانند به درستی دین داری و مذهب داری خود اطمینان داشته باشند ، و بدانند آیا دین داری و مذهب داری آنان محض رضای خدا بوده یا با کج روی و انحراف دین داری و مذهب داری کرده اند ، و فردای قیامت با عدم آگاهی به دلایل درست بودن و نادرست بودن دین داری و مذهب داری خود چه عاقبتی در محضر خداوند حساب گر خواهند داشت؟؟؟!!!

  • ناشناس
    0

    آقای فاطمی نیا!!! اندیشه های کلامی ناقص بشر صلاحیت اعتقاد سازی بنام دین خداوند را ندارند. --- آقای فاطمی نیا!!! تا کی دین شناسان ما می خواهند ، برای جا انداختن و باوراندن بافته های اندیشه های ناقص و غیر قابل اثبات ذهن ناتوان بشر که بنام دین و مذهب و تحت عنوان علم کلام عرضه می شوند ، از حرمت و حیثیت دینی اهل بیت مظلوم پیامبر مایه بگذارند و این مظلومان را بازیچه ی این اندیشه ها قرار دهند و بدنام کنند؟؟؟!!! چرا این دین شناسان برای جا انداختن وباوراندن اندیشه های غیر قابل اثبات سهیم سازی بندگان در ویژگیهای فرا طبیعی منحصر به خداوند یکتای جهان آفرینش ؛ شناختها و هشدارهای محکم و آشکار قرآن و اصول عقلی را نادیده می گیرند و دور می زنند و این ارزشهای الهی والا را با انگهای دروغ بدنام و منفور می سازند؟؟؟!!! آقای فاطمی نیا!!! هیچ دلیل آشکار و قاطع غیر قابل انکار از قرآن و عقل وجود ندارد که ثابت کند اندیشه های ناقص فاقد پایگاه قرآنی و عقلی ساخته و پرداخته ی ذهن بشر بنام علم کلام می توانند بجای علم فراگیر خداوند برای دین خداوند اعتقاد ساز باشند.

  • ناشناس
    0

    با سلام / پنجشنبه 09/11/1399 --- دل آرام گیرد بذکر خدا --- این حقیقت را به همه بگوییم: اگر دل خویش را تنها به خدا بدهیم و با آگاهی به اندک خواسته های قرآنی انسان ساز و حیات بخش و سعادت آفرین رهنمای او در زندگی صادقانه پایبند شویم و همیشه با ایمان به عظمت نظام مند آشکار او در جهان ؛ الطاف بی شمار او را که در سر تا سر زندگس از آنها بر خور دار و بهرمندیم شکر گذار باشیم و فقط به او توکل کنیم ؛ بی تردید او تمام بلاها و وباها را از ما دور خواهد کرد و به تمام نیازهای سلامت آفرین زندگی ما هر یک بموقع خواهد رسید.

  • ناشناس
    0

    چرا دین شناسان و مذهب شناسان پایبند وظیفه روشنگری علمی در رسانه ها نیستند؟ --- بیشتر مخاطبان این بنده ی ناچیز در روشنگریهای قرآنی و عقلی در این گونه نوشته ها ؛ دین شناسان و مذهب شناسان است که وظیفه ی آگاه سازی مردم به اصول دین داری و مذهب داری قرآنی و عقلی و جلو گیری از از انحراف و گمراهی مردم در این زمینه را به دوش دارند. افسوس که تا کنون دیده نشده است هیچ یک از سطوح و مراتب گوناگون دین شناسان به وضعیت رایج انحرافها وکج رویهای دینی و مذهبی مردم ؛ در پاسخ به این نوشته ها ، که صفحات پایگاه های اطلاع رسانی امروزه پر می کنند ، برای اثبات صحت و سقم ادعاهای این نوشته ها هیچ مسئولیت شناسی و هیچ وظیفه شناسی در زمینه ی روشنگری مستدل و مستند علمی قرآنی و عقلی در رسانه ها از خود نشان نداده اند.

  • ناشناس
    0

    برای وضعیت رایج در رسانه های کشور باید زار زار گریست و غصه خورد!!! --- اصول بحث و مناظره علمی این است که به دور از احساسات پوچ به نقد علمی مستدل تک تک موارد اعتراض خود در هر نوشته ای بپردازیم و کاربران را از نقد علمی خود مستفیض کنیم . پرت و پلا گفتن ضمن این که سطح فرهنگ صاحب خود را رسوا می کند هیچ دردی را هم درمان نمی کند . متاسفانه مدیریت و سردبیری رسانه ها به دست افرادی سپرده می شوند که از نعمت نکته سنجی علمی و از شم تشخیص علمی محروم اند . وضعیت رایج در نوشته های پخش شده در رسانه ها بویژه در بیشتر کامنتها ، برداشت بدی را از سطح دانش و فرهنگ جامعه منعکس می کند. ما اگر به هر داشته ای ببالیم در فرهنگ برخورد رفتاری و گفتاری متاسفانه زمینه ی خوبی که بازتاب دهنده ی علم و دانش و فرهیختگی باشد برای بالندگی هنوز به دست نیاورده ایم. اگر به عرصه ی آموزش و تبلیغ دین و فرهنگ در همه ی رسانه های جامعه خویش بنگریم و سطح علمی داده های این عرصه را به بوته آزمایش علمی قرآنی و عقلی بگذاریم عمق فاجعه ی جانکاه موجود در این عرصه برای ما آشکار می گردد. اگر برای زدودن فاجعه رایج در این عرصه به چاره اندیشی علمی جدی و مسئولانه نپردازیم خود با بی تفاوتی و سهل انگاری خویش جامعه را به سوی افول و سقوط سوق می دهیم. به نظر می رسد سازمانهای موظف به تنظیم و بهینه سازی فرهنگ جامعه و مدیریتهای دولتی ناظر بر این سازمانها از وجود کسریهای بسیاری در دانش و آموزش علمی ضروری در عرصه ی فرهنگ و دین و مذهب رنج می برند و به ندرت گلایه ی علمی و ارائه ی روشهای راهبردی در باره ی این فاجعه در رسانه های فعال در جامعه ی ما دیده می شوند!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها