وزارت صمت: ایران‌خودرو روی هر پژو پارس حدود ۳۰ میلیون تومان ضرر می‌دهد

شورای رقابت در جلسه هفته گذشته خود افزایشقیمت محصولات ایران خودروو سایپا را مصوب کرد، به طوری که قیمت محصولات ایران خودرو به طور متوسط ۸.۲ درصد و محصولات سایپا به طور متوسط ۸.۹ درصد افزایش یافت.

وزارت صمت: ایران‌خودرو روی هر پژو پارس حدود ۳۰ میلیون تومان ضرر می‌دهد

بر اساس مصوبه شورای رقابت، طبق تورم بخشی یک ساله اعلام شده توسط بانک مرکزی و پس از کسر تورم‌های اعمال شده قبلی در سه ماهه اول و دوم سال ۱۳۹۹ و پس از اعمال متغیرهای کیفیت و بهره‌وری در نهایت برای شرکت ایران خودرو به طور متوسط 8.2 درصد و برای شرکت سایپا به طور متوسط 8.9 درصد افزایش قیمت محاسبه شده که با در نظر گرفتن بند ۱ فوق برای تمامی خودروهای مشمول دستورالعمل قیمت‌گذاری شورا، تا پایان شهریور ۱۴۰۰ اعمال و اجرا می‌شود.

برای تمام افرادی که تا پایان سال ۱۳۹۹ جهت خرید خودرو ثبت نام کرده و پیش پرداخت داشته‌اند و مشمول دریافت سود نیستند، افزایش قیمت تعلق نمی‌گیرد.

با این مصوبه شورای رقابت، خودروسازان می توانند قیمت محصولاتشان را مطابق با درصدهای تعیین شده، افزایش دهند و بر این مبنا نسبت به تحویل خودرو به خریداران اقدام کنند، اما شواهد حاکی از آن است که ارسال دعوتنامه برای تحویل خودروها با روند کندی همراه است و همین موضوع شکایت برخی خریداران را به همراه داشته است.

یک مقام آگاه در این رابطه گفت: خودروسازان چندان از این مصوبه شورای رقابت رضایت ندارند و به دنبال آزادسازی قیمت خودروها هستند.

وی افزود: در این رابطه نامه نگاری هایی را نیز با دستگاه های مختلف انجام داده و در حال رایزنی برای عملی کردن خواسته خود هستند.

* گرانی 9 درصدی خودرو کافی نیست

در کنار خودروسازان، برخی مدیران وزارت صنعت نیز از مصوبه شورای رقابت رضایت نداشته و این موضوع را رسما اعلام کرده‌اند. در این رابطه سهیل معمارباشی، مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو واقعا چاره کار خودروسازان و مشکلات آ‌نها نیست، از کاهش تولید خودروهای ارزان‌تر و زیان ده توسط خودروسازان خبر داد.

وی افزود: این که بازار روند نزولی دارد، ربطی به قیمت کارخانه‌ای محصولات ندارد. روند نزولی قیمت‌ها در بازار به دلیل افزایش ثبات اقتصادی و انتظارات روابط بین‌الملل است. خودرو از سر هم بندی قطعات، تولید می‌شود و باید قیمت قطعات بررسی شود. تورم بخشی را بانک مرکزی اعلام کرده که سال گذشته خودروسازان به چه میزان تورم تجربه کرده‌اند. شورای رقابت بر اساس این تورم اعلامی، عدد را محاسبه کرده و بعد از کم کردن افزایش قیمت‌های قبلی به رقم اعلام شده، رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه تعلل شورای رقابت، ضرر و زیان‌هایی را به خودروسازان تحمیل کرده است، گفت: این افزایش قیمت‌ها واقعا چاره کار خودروسازان نیست. اصلا فرمول قیمت گذاری شورای رقابت و شیوه محاسبه قیمت جوابگوی مشکلات خودروسازها نیست. قیمت قطعات الکترونیکی که جزو قطعات خودرو است و همه خودرو سازان دنیا آن را از طریق واردات تامین می‌کنند از ۲ یورو به حدود ۲۵ یورو رسیده است. مس و ورق فولاد افزایش قیمت چشم‌گیری داشته است.

معمارباشی ادامه داد: به جز خودروهایی مثل کوئیک که با قیمت بازار متعادل شده‌اند در اغلب خودرو‌ها شرکت‌ها در حال زیان دادن هستند. امروز ایران خودرو مجبور به کاهش تیراژ تولید پژو پارس شده است ، چرا که روی هر خودرو پژو پارس حدود ۳۰ میلیون تومان ضرر می‌دهد. این زیان باعث می‌شود سبد محصولات تولیدی خود را به سمت محصولات با زیان کمتر سوق دهد و ممکن این خودرو‌ها در توان خرید همه مردم نباشد.

* شورای رقابت، تخصص ندارد

شورای رقابت در حالی قیمت خودروها را افزایش داد که با روند کاهشی نرخ ارز روبرو هستیم و به گفته مسئولان دولتی و بانک مرکزی، چشم انداز نرخ ارز فعلاً افزایشی نیست.

مجتبی رضاخواه، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت با بیان اینکه در شهریور سال گذشته نیز قیمت خودروها با مصوبه شورای رقابت افزایش یافته بود، گفت: سناریوهای مطرح در شورا برای افزایش قیمت خودرو، غیر علمی بود و در عین حال، شورای رقابت تخصص لازم را برای قیمت‌گذاری خودرو ندارد. این شورا به عنوان یک نهاد عمومی در موارد مختلف از جمله نرخ اینترنت و قیمت خودرو تصمیم‌گیری می‌کند، در حالی که به جزئیات مسائل مسلط نیست.

رضاخواه تصریح کرد: شورای رقابت قیمت خودروها را بر مبنای تورم بخشی خودروها در 6 ماهه دوم سال قبل تعیین کرده، در حالی که در آن زمان نرخ ارز بالا بود اما حالا پایین آمده است و معنایی ندارد که قیمت خودروها را به دلیل گرانی سال قبل، افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: اگر قرار است نرخ تورم محاسبه شود باید به عوامل تولید توجه شود، در این رابطه نرخ ارز کاهش یافته، هرچند می‌توان به افزایش هزینه حقوق و دستمزد توجه کرد.

* رانت در بازار انحصاری خودرو

محمد باقری، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت نیز در مورد انحصار خودروسازان در بازار خودرو معتقد است: تا زمانی که قیمت‌ها تکلیفی باشند و انحصار وجود داشته باشد، بحث رانت هم مطرح است.

وی، شکست انحصار از دو خودروساز در کشور را ضروری دانست و افزود: قیمت گذاری باید متناسب با عرضه و تقاضا باشد، نه دستوری و تکلیفی و از طرف دیگر حاکمیت و دولت نیز باید نظارت کافی داشته باشد تا خودروسازان گران فروشی نکنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مجلس مخالف افزایش قیمت خودرو است و مخالفت خود را هم به شورای رقابت اعلام کرده بود، گفت: سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی خودروساز در ایران و واردات مدیریت شده، راهکاری برای شکست انحصار از دست دو خودروساز داخلی است. اگر واردکنندگان خودرو بدون اینکه دلاری از کشور خارج شود، خودرو وارد کشور کنند، اتفاق مبارکی خواهد بود.

منبع: فارس

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • مهدی
    0

    به والله ما راضی به ضرر هیچکس خوشحال نمیشیم اقای معمار باشی لطف کن به خودروسازانت (ایران خودرو -سایپا)بگو که نه تنها پژو پارس بلکه هیچکدوم از محصولات رو تولید نکنه که خدای نکرده یه روز ورشکست بشه اگه برما خودرو لازم بشه میریم از خودروهای با کیفیت میخریم........

  • وحید
    0

    اگه بعد از این همه سال حمایت و رانت باز هم داره ضرر می ده، غلط می کنه تولید می کنه. کدوم تولید کننده ای جنسش رو با ضرر می فروشه؟ آقا تولید نکن. چوب بی سوادی و بی عرضگی خودروسازان وطنی رو ما مردم باید بخوریم؟

  • دلخور از خودروساز
    0

    از ما خواهش می کنیم دیگه در حق مردم مظلوم ایران لطف نکن و در شرکت رو ببند خیلی هم از شما ممنون میشیم و شما هم ضرر نمیکنین

  • بینام
    0

    شما ملت و چی فرض کردین اگه شما از هر ماشین اینقدر ضرر میدین پس باید مغز ببخشید خر خورده باشین که هنوز دارین ماشین تولید میکنین! شما الان باید پودر شده باشین. لطفا برای گران کردن یک دلیل منطقی بیارین البته اگه داشته باشین؟

  • حسن
    0

    مردم را نادان فرض کردی با دلار ۳۳هزارتومان ضرر نکردی ولی با دلار۲۰هزارتومان ضرر میکنید مردم را چی فرض کردید از خدا بترسید قوه قضائیه کجاست به داد مردم برسید

  • رو
    0

    اگر در عراق وسوریه بفروشید اره ضرر می کنید اما درایران سود سر شار

  • شهریار نصیری
    0

    اگر برادرانمان ضرر میکنند درب این کارخانه هار فرقونسازی را گل کنند کسی مجبورشان نکرده و اگر شما توان رقابت ندارید فرار بر قرار ترجیه

  • سعید
    0

    شما نه ولی مردم شما میتونین با 6 هزار دلار چه ماشین های بخرین Chevrolet Beat PS Petrol شورلت سوار شین یا تیبا چرا چون توان رقابت خارج از مرز رو ندارین مجبورین تیبا رو به قیمت 2 تا 3هزار دلار خارج از مرز بفروشین ولی جبران اونها رو از جیب مردم بکنبن مثل الان که 90 کارخانه های تولید خودرو تعطیلن برای کنترل قیمت .چی بگیم والا احبش چهل و چند سال پیش رفت از این مملکت .

  • بیسواد
    0

    وقتی نفت برا فروش نداشته باشن کمبود پولشون از خودرو در میارن همه فیلمن نفت فروش بره دیگه نگاه به خودرو نمیکنند

  • ناشناس
    0

    از بسکه بی عرضه تشریف دارند

  • م. ایرانی
    0

    با سلام. وزیر محترم و اقازاده ها و مدیران بابت هر خودرو چقدر سود می گیرند؟ نباید خجال کشید بابت این صحبت ها در حالی که فقط در سال گذشته بالغ بر صد درصد قیمت کارخانه را افزایش دادید؟!! در حالیکه به حقوق کارمندان روی کاغذ 25 درصد افزودید!!! اگر بازار اجباری و انحصاری داخلی نباشد چه کسی از شما خودرو خواهد خرید!!! اقای وزیر عصر ارتباطات است و مردم از اخبار روز دنیا آگاهند و ریشه مسائل را بهتر از شما می دانند. ما دیگر توان پرداخت هزینه ها و ریخت و پاش شما خواص را نداریم.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها