نماینده سابق مجلس:

احمدی‌نژاد گفت می‌خواهم یک نفر را قربانی کنم/ روایتی از دعوای احمدی‌نژاد و لاریجانی در یکشنبه سیاه مجلس

نماینده سابق مجلس با اشاره به ماجرای یکشنبه سیاه مجلس گفت: من پیش از جلسه به احمدی نژاد گفتم که اقلیت های مجلس و دیگران گفته اند اگر تو بگویی، ما به شیخ الاسلام رأی می دهیم. شما جوری صحبت کن که این مسئله به هم نخورد.

احمدی‌نژاد گفت می‌خواهم یک نفر را قربانی کنم/ روایتی از دعوای احمدی‌نژاد و لاریجانی در یکشنبه سیاه مجلس

ویژه برنامه انتخاباتی شبکه پنج سیما شب گذشته به میزبانی حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه و با حضور محمود فرشیدی وزیر دولت نهم، احمد سالک، علیرضا محجوب و تیمور علی عسگری نمایندگان دوره های پیشین مجلس شورای اسلامی در خصوص کارنامه دولت نهم و نخستین دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به گپ و گفت پرداختند.

آصفی در طلیعه برنامه، انتخابات نهمین ریاست جمهوری را دارای ابعاد مختلف و ویژه ای دانست و گفت: انتخابات نهم نخستین انتخاباتی است که به دور دوم کشیده شد. در آن دوره بیش از هزار نفر برای کاندیداتوری ثبت نام کردند که در هیچ جای دنیا سابقه ندارد و از میان آنها ۸ نفر تایید صلاحیت شدند که همه افراد سرشناس و معروف تر از آقای احمدی نژاد بودند.

سالک، انتخابات را یکی از برگ‌های زرین تاریخ انقلاب اسلامی و به معنای مشارکت مردم در سرنوشت خود دانست و اظهار داشت: این حضور مردم پای صندوق رای، قدرتی می آفریند که در تقویت اقتدار جمهوری اسلامی نقش اساسی دارد. امیدوارم با مجموعه تجربیات دوازده گانه ریاست جمهوری جامعه به چنان رشد بصیرتی رسیده باشد که منجر به انتخاب اصلح در دور جدید شود.

وی افزود: انتخابات سال ۸۴ دارای زمینه هایی بود که از آن جمله می توان به تحصن نمایندگان در مجلس ششم، استعفای بسیاری از استانداران و فرمانداران و در واقع تشکیل یک اپوزیسیون در مقابل نظام اشاره کرد. مردم این حرکت ها را نمی پسندند و به طور طبیعی به سراغ کسی می روند که حرف دل آنها می زند و مشکلاتشان را حل می کند.

برخی اشتباهات عدم موفقیت هاشمی را در انتخابات نهم رقم زد

علی عسگری در ادامه بیان داشت: در این دوره چهره های شناخته شده ای در عرصه انتخابات حضور داشتند و حتی آقای ولایتی در خانه ما با نماینده ها جلسه گذاشت اما در نهایت به نفع آقای هاشمی کنار رفت. در این دوره با حکم حکومتی حضرت آقا بنا بر نامه آقای حداد رئیس مجلس، آقایان مهرعلیزاده و معین هم به تایید صلاحیت ها اضافه شدند یعنی خود حضرت آقا هم بر اصل نشاط انتخابات تأکید داشتند.

وی افزود: وقتی آقای هاشمی در این دوره به میدان آمد احساسم این بود که جریانی که به نحوی مخالف آقای خاتمی هستند سعی می کنند با حس مسئولیت بالاتری حضور یابند. آقای هاشمی پاشنه آشیل همه انتخابات ها بود. حتی قبل از آن در مجلس ششم شرایطش به گونه ای شد که مجلس ششمی ها می گفتند اگر بیاید اعتبارنامه اش را تایید نمی کنیم. ولی خود ایشان حرفش این بود که بحث رأی و رجوع به نظر مردم نباید از حالت تاییدکنندگی خارج شود؛ ضمن اینکه اشتباهات ستادی و روشها هم در اینکه ایشان موفقیت کسب نکند دخیل بود.

استفاده از برخی الگوها مانند علاقه مردم به شهید رجایی

فرشیدی در ادامه سخنان دیگر مهمانان با تأکید بر تأثیرگذاری بر الگوهای ذهنی مردم گفت: در این دوره تلاش هایی برای مشابهت سازی با شهید رجایی صورت گرفت. به طوری که در ستادهای انتخاباتی نامزد موفق این دوره، عکسهای بزرگی از شهید رجایی نصب بود. نکته دیگری که اهمیت دارد شعارهاست که باید از بستر جامعه و از دل مردم برخیزد.

وی افزود: دوران گذشته کاستی هایی داشت. مقام معظم رهبری به طور مرسوم که ابتدا به خود سیاستمداران، مسئولان و دولتمردان نقصها را تذکر می دهند و اگر برطرف نشود برای اینکه به نام اسلام نوشته نشود، علنی بیان می کنند، در این دوره هم تذکراتی در خصوص نفی اشرافیگری، خویشاوندسالاری و امتیازطلبی دادند و به این طریق مطالبه را در جامعه ایجاد کردند.

زنده شدن امید مردم به وجود ظرفیت تحول و تغییر در نظام اسلامی

وزیر کابینه نهم اظهار داشت: علاوه بر زنده شدن مطالبه گری و رونق گفتمان خدمت گذاری در ادبیات نامزد تأثیرگذار این دوره، عملکرد آبادگران در شهرداری و نشان دادن ظرفیت نظام اسلامی برای ایجاد تحول و دگرگونی و تغییر سلسله های کارگزارانی که احساس می شد دیگر ممکن است تغییر نکند و حتی برخی مادام العمر شدن این جریان را مطرح می کردند، مردم را امیدوار کرد که نظام اسلامی ظرفیت تغییر را دارد.

آصفی در تأیید سخنان فرشیدی با بیان اینکه در ایران اصل بقای مدیریت داریم؛ به طوری که مدیر نمی رود بلکه جایگاهش عوض می شود! خطاب به محجوب گفت: یکی از دلایل موفقیت آقای احمدی نژاد با وجود کمتر شناخته شده بودنش آیا سوء مدیریت طیف مطبوع شما نبود؟

محجوب در پاسخ به این سوال اظهار داشت: رأی، خواست عمومی است و به ملاک اوست که شاخص و جهت انتخابات مشخص می شود. چیزی که به عنوان تراز نظام به آن می بالیم میزان مشارکت است و الان هم برای این اینجا هستیم که تنور انتخابات را گرم نگه داریم. لذا این برداشت را به صراحت رد نمی کنم ولی نمی توانم کاملا هم تأیید کنم. چون ممکن است این رأی ها به صندوق فرد دیگری ریخته می شد.

مردم حرف شان را رأی خود بیان می کنند

وی خاطرنشان کرد: در دوره آقای خاتمی تجربه کردیم که برخی آرا جنبه اعتراضی دارد اما نمی توان میزان آن را تشخیص داد؛ ولی احترام به مردم این ذهنیت را ایجاد می کند که افرادی که به ایشان رأی ندادند سخنی داشتند و حرف شان را با رأیی که به صندوق فرد دیگر ریختند زدند.

نماینده پیشین مجلس گفت: ما از یک احساس و هیجان عمومی صحبت می کنیم. تصور ما این بود که رأی آن دوره با ما خواهد بود ولی اینطور نبود و کسی نباید دلخور شود. این برای ما تأسف بار است که مردم آراء متفاوت و متفرقی دارند که باید برای این فکر کنیم ولی نمی شود تحلیل کرد که چه چیزی باعث شد تا رأی به صندوق ما ریخته نشود.

سالک با اشاره به سخنان محجوب بیان داشت: چیزی که برای ما مهم است حضور حداکثری است. مثلا امروز حدود ۶۰ میلیون واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند که در صورت حضور حداکثری چیزی حدود سی میلیون می شود. ممکن است بخشی از این آرا اعتراضی هم باشد ولی سنجه ای برای اندازه گیری آن وجود ندارد.

فرشیدی نیز در این خصوص اظهار داشت: در دوره هشتم که آقای هاشمی و توکلی رقابت می کردند آقای توکلی حدود پنج میلیون رأی آورد در حالی که خود آقای هاشمی شخصیت بلامنازعی بود. در واقع با حضور آقای توکلی اعتراضات منسجم و جدی شکل گرفت که نتیجه اش نزدیک پنج میلیون رأی شد.

ماجرای گلایه احمد توکلی به رهبر انقلاب در انتخابات هشتم

وی تصریح کرد: با این وجود برخی به جای اینکه این پیام را بگیرند که بسترهای جدی برای اعتراض در جامعه وجود دارد این مسائل را مطرح کردند که مخالف هاشمی، دشمن پیغمبر است! و حتی به آقای توکلی تهمت زده شد که رقابت ایشان با آقای هاشمی به معنی ایستادن جلوی نظام است که موجب شد آقای توکلی گلایه خود را با رهبر انقلاب مطرح کنند و ایشان هم فرموده بودند افرادی که به آقای توکلی رأی دادند به آقای هاشمی رأی نمی دادند. لذا تحلیل سبدهای اعتراض و ریشه یابی آن کار اساسی و تحقیقاتی می طلبد.

علی عسگری گفت: هر کدام از این انتخابات، ویژگی های خاص خودش را دارد. تا یک زمانی قاعده بر احترام به بزرگترها بود. ولی بعدها شرایط به گونه دیگری شد. خود حضرت آقا هم در کرمانشاه در خصوص دولت فرمودند چه بسا به این نتیجه برسیم که نظام پارلمانی شکل بگیرد و برگردیم به حالت نخست وزیری. این موضوع در جلسه بازنگری قانون اساسی هم بحث شد که استاد عمید زنجانی از نظام پارلمانی دفاع کرد و آقای هاشمی از نظام ریاستی. وقتی از ایشان دلیل مخالفتش را پرسیدم، گفت برای اینکه زمینه اش فراهم نیست؛ چرا که حزب قوی نداریم که بتواند مجلس قوی ایجاد کند و نخست وزیر قوی انتخاب شود.

وقتی آقای هاشمی در این دوره به میدان آمد احساسم این بود که جریانی که به نحوی مخالف آقای خاتمی هستند سعی می کنند با حس مسئولیت بالاتری حضور یابند. آقای هاشمی پاشنه آشیل همه انتخابات ها بود

احمدی نژاد با تبلیغ ارزشمداری متدینین را جذب کرد

وی دو قطبی شدن فضا را دلیل موفقیت احمدی نژاد در انتخابات نهم ریاست جمهوری خواند و خاطرنشان کرد: دو قطبی شدن، سلایق را هیجانی می کند و به نحوی آنها را به میدان می کشاند. از سوی دیگر با توجه به اینکه آقای احمدی نژاد چهره شناخته شده ای نبود ولی با تبلیغ ارزشمداری توانست بسیاری از متدینین را جذب کند. به طوری که برخی بزرگان درباره آقای احمدی نژاد تعبیر مائده آسمانی را به کار بردند. از سوی دیگر با نقد جنبه های ساختاری و کارگزاران هم روبرو بودیم و خود ما در جلساتی در خصوص نفی حضور موروثی کارگزاران در دولت بحث های چالشی با آقای هاشمی مطرح می کردیم.

محجوب در این خصوص گفت: همه آنچه که اتفاق افتاده به معنی این است که ما یک انتخابات خاموش نداریم و در کل هم ممکن است کسی رأی بیاورد که ما خوشمان بیاید یا نیاید. اینها ارزشهایی است که باید به آن توجه کرد. اما به تعبیر حضرت امام اینهایی که حضور میابند همه دلسوز هستند.

سالک در پاسخ به سوال آصفی که پرسید شما در دوره ای با آقای احمدی نژاد همکار بودید؟ گفت: من در جایگاهی مشغول خدمت بودم و حدود شش ماه ایشان اصرار داشت که به عنوان دبیر عالی گزینش بنده را نصب کند تا اینکه خدمت حضرت آقا رسیدم و طرح موضوع کردم. ایشان فرمودند اگر آقای احمدی نژاد شدیدا به حضور شما احتیاج دارد من حرفی ندارم. من به آقای احمدی نژاد گفتم این فرمایش ایشان حکم است و آقای احمدی نژاد هم پذیرفت و من شرایطی را تعیین کردم که البته ایشان انقلت هایی داشت ولی در کل پذیرفت.

سربازدن دولت ها از پذیرش قانون گزینش

وی با بیان اینکه با کمال تأسف کمتر دولتی را دیده ام که به قانون گزینش تن دهد، در خصوص دلیل همکاری کوتاه مدت با دولت نهم اظهار داشت: من با هفت وزیر آقای احمدی نژاد درگیر شدم که در یک مورد به شورای عالی گزینش کل کشور کشیده شد. حتی یک مورد برادر ایشان آقای داوود احمدی نژاد که بازرش کل ریاست جمهوری بود من را فراخواند و پیشنهاد داد که فلان خانم را به جای فلان آقا بگذارم که گفتم من به مر قانون و فرمایش امام عمل می کنم نه به دستور شما یا رئیس جمهور. لذا ایشان نتوانست مرا تحمل کند. وزرای ایشان هم به همین ترتیب بودند. اینجا بود که دیدم آقای احمدی نژاد که آن شعارها را می داد، در عمل به گونه دیگری است.

روایت سالک از یکشنبه سیاه مجلس

سالک با اشاره به ماجرای یکشنبه سیاه مجلس اظهار داشت: این اتفاق در جلسه استیضاح آقای شیخ الاسلامی رخ داد. من پیش از جلسه به آقای احمدی نژاد گفتم که اقلیت های مجلس و دیگران گفته اند اگر تو بگویی، ما به او رأی می دهیم. شما جوری صحبت کن که این مسئله به هم نخورد.

وی افزود: آقای احمدی نژاد به من گفت که من می خواهم یک فیلم پخش کنم. به او گفتم خواهش می کنم تشنج ایجاد نکنید. ایشان گفت چشم. بعد گفت می خواهم محتوای فیلم را قرائت کنم و بعد گفت من امروز قربانی آورده ام و می خواهم یک نفر را قربانی کنم! وقتی پشت تریبون رفت، یک ربع خیلی خوب صحبت کرد ولی بعد از آن رو کرد به آقای لاریجانی و گفت بگویم؟ آقای لاریجانی هم گفت شما رئیس جمهور هستید؛ بفرمایید.

نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: وقتی این فیلم ساختگی به نمایش گذاشته شد اوضاع مجلس به هم ریخت. من از انتهای مجلس در حالی که فریاد می کشیدم به سمت آقای احمدی نژاد رفتم که او را از پشت تریبون پایین بیاورم، ولی نمی دانم چه کسی مرا نگه داشت. به نظرم رئیس جمهوری که قانون شکنی می کند و گریز از قانون و یک طراحی ساختگی دارد، برای جمهوری اسلامی ارزشی قائل نیست.

احمدی نژاد به روستاهایی پا گذاشت که بخشدار ندیده بود

فرشیدی در ادامه سخنان سالک بیان داشت: البته چندین کار در زمان آقای احمدی نژاد نهادینه شد که بسیار ارزشمند بود و فاصله بین دولت و ملت را به صفر رساند. او به روستاهایی پا گذاشت که بخشدار ندیده بودند. یا حضور وزرا در نمازجمعه برای رسیدگی به مشکلات مردم و دیدار عمومی وزرا با مردم که هفته ای یکبار انجام می شد، اینها اقدامات خوبی بود که البته متأسفانه بعدها کمرنگ شد.

سالک با تأیید سخنان فرشیدی بیان داشت: جامعه ایرانی قدرت تشخیص عملکرد مثبت و منفی را دارد. هر رئیس جمهوری، هم کارهای خوبی دارد و هم در کنارش کارهای متوسط و نامطلوبی. تفکیک هست بین اصل حاکمیت و نظام با دولت و افراد. بنابراین باید با انصاف با قضایا برخورد کنیم. نقاط مثبت و مطلوب را باید گفت و رفتارهایی که موجب عقب افتادن رشد کشور شده را نیز باید بیان کرد و انتقاد را نباید از دیگران گرفت.

آصفی با اشاره به همین موضوع گفت: با اینکه وضع مردم ما نسبت به جهان خیلی بد نیست ولی چرا این حس رضایت را ندارند؟

محجوب در پاسخ بیان داشت: یکی از جنبه هایی که در انتخاباتهای مختلف مطرح است شعارهای انتخابات است. مثلا در آن دوره برخی کاندیداها بحث واریز مبلغی پول را مطرح کردند. در حالی که ما در مجلس بارها گفتیم که بحث بیمه بیکاری را تقویت کنید و اگر به کسی کمک می کنید به بهانه کار باشد. در این دوره هم این خطر وجود دارد. در صورتی که باید به مردم بگوییم آنچه مقدس است کار است. درس آن انتخابات این بود که بعضی موضوعات می تواند حتی آراء کاملا متفاوت در جهت متفاوت را در یک جهت منسجم کند؛ برخلاف آنچه که ما تحلیل می کنیم.

تحول؛ کلید حل مشکلات مزمن کشور است

سالک با اشاره به انتخابات پیش رو اظهار داشت: رئیس جمهور و دولت آینده باید برای چند مطلب کمر همت ببندد که از جمله آنها ظرفیت شناسی درون تشکیلاتی نظام اعم از مردم، متخصصین، نیروی انسانی و غیره است. علاوه بر این، براساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری از جمله سیاست های اقتصاد مقاومتی زمینه مشارکت دادن این ظرفیت با هدف رونق اشتغال را دنبال کند و همچنین عدم توجه به بیگانه که حلال مشکلات ما است؛ چرا که با مردم بصیر و عمیقی که داریم، خودمان می توانیم مشکلات را حل کنیم.

فرشیدی نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: حضرت آقا بارها بر مسئله "تحول" تأکید کرده اند و فرمودند که ما پیشرفتهای زیادی داشتیم ولی مشکلاتی داریم که مزمن شده و با روشهای معمولی قابل حل نیست که باید با تحول حل شود. دولتی که درباره آن بحث کردیم مقدمه تحول در مدیریت را ایجاد کرد لذا دولت آینده باید تحول در ساختار و روشها ایجاد کند و باورمند به جوانان و ظرفیتهای داخلی باشد. کشور نیازمند انقلاب و دگرگونی اساسی در روشهای مدیریت است.

وی گفت: ما به تحولی نیاز داریم که ما را به ارزشهای ابتدای انقلاب نزدیک کند و ضرورت ایجاد این تحول، دولتی است که ظرفیت تحول گرایی و جوان گرایی داشته باشد که ان شاءالله با حضور یکپارچه ملت عزیزمان پای صندوق این مهم تحقق خواهد یافت.

نامزدها برنامه محور سخن بگویند نه تخریب محور!

آصفی در تأیید سخنان فرشیدی افزود: این مسئولیت در درجه اول متوجه نامزدهاست که در شعارها همه چیز را تخریب نکنند. برخیها سی چهل سال در این کشور مسئول بوده اند اما وقتی به عرصه انتخابات می آیند گویی تاکنون در حجره شان نشسته بودند و حالا همه چیز را زیر سوال می برد. البته که کلید پیشرفت در هر کشوری کار است اما این نیاز برای کشور ما بیشتر است چرا که شرایط پیچیده و خاصی داریم؛ لذا افراد وقتی به عرصه رقابت می آیند برنامه محور سخن بگویند نه تخریب محور.

علی عسگری نیز بیان داشت: بالای چهل سال از انقلاب گذشته و چهل سال تجربه داریم؛ ضمن اینکه آینده نگری هم باید کرد. در واقع زمان کسب تجربه گذشته است. باید ساختاری وجود داشته باشد که نامزد را بازخواست کند این برنامه ها را چطور می خواهد پیاده کند.

محجوب نیز در پایان قانون اساسی را یکی از کانون های میثاق ملت و دولت خواند و گفت: ما هر جا از قانون اساسی فاصله گرفتیم دچار مشکل شدیم. فقط یک اصل ۴۳ دارای ۲۲ شعار است؛ یعنی هر آنچه که گفته شده و خواهند گفت در قانون هست. لذا توصیه ام به نامزدهای انتخابات عمل به قانون اساسی در مسیر پیشرفت کشور است.

گفتی است، ویژه برنامه انتخاباتی "مجری" در سیزده قسمت روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته از ساعت ۲۱:۲۰ از شبکه پنج سیما پخش می شود و روز بعد ساعت ۱۰ بازپخش خواهد شد. حضور حمید رضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در امارات متحده عربی، آلمان و فرانسه در این برنامه به عنوان میزبان، موجب شده تا سبک و سیاق این برنامه انتخاباتی متفاوت شود.

منبع: اعتمادآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 29
  • دن کیشوت
    0

    شاید همان یکشنبه سیاه باعث شد که لاریجانی ها بیش از آن خون ملت را نمکند!

  • محمد
    0

    اگر شما فرد راستگویی بودید حتماً واضح صحبت میکردید محتوای فیلم پخش شده چی بود؟ واسه چی شما ناراحت شدید؟ چرا میخواست یکنفر رو قربانی کند؟ این قربانی کی بود؟ میخواهید دروغ بگویید تابلو نگویید...

  • ایرانی
    0

    مردم از این وضعیت خسته شده اند. بعنوان اعتراض به حاکمیت 42ساله تنها چرا کار را در نیامدن می بینند . مردم در این 42 سال تجربه کرده اند منتخب شان کاره ای نیست . اگر به انتخاب مردم احترام می گذاشتند . الان روسای جمهور قبلی ممنوع التصویر و ممنوع السخن و عدم احراز صلاحیت از سوی اقلیتی اندک تمامیت خواه نمی شدند . حال هی شما ها در صدا و سیمای حلقه صالحین تشکیل بدید و از مزایا شرکت پرشور بگویید ... خودتان هم می دانید دروغ می گویید چون درحلقه بخور بخور بیت المال هستید می گویید. مردم بیایند . مگر کر بودید سخنان کدخدایی را نشنید ید . که شرکت مردم مهم نیست ! ما مشروعیت را از مردم نمی گیریم!!! برای یک بار هم شده مردم برای اعتراض به دیکتاتوری نیامدن تجربه کنند بد نیست...

    نظرات شما -
    • S:s
      0

      نمیدونم نفع تو در چیه که اینقدر تبلیغ به حضور پای صتدوق و.. داری بابا مردم خودشون همه چی حالیشونه میدونن با رای دادن چیزی درست نمیشه،ماشاالله تو تخریب هم که ید طولایی داری زیر همه کامنتهای مخالف هم که تهمت آلبانی بودن میزنی و... راستی خودت به کجا وصلی؟

  • بینام
    0

    اسم تونو گذاشتین مسلمان ! این همه غیبت میکنید ، بدانید که آه مظلوم دامن شما را خواهد گرفت

  • ناشناس
    0

    میز کرد نه بفرمائید جمع خودمانی در کجای دنیا این همه کارکزار نظام دارند که مثل شما آقایان هم منتقد باشند وهم نقال .همه ریاست جمهوری های ما خوب بودند الا بنی صدر .الان هم هی شما تخریب کنید هم خامنه ای هم هاشمی وخاتمی واحمدی نژاد وروحانی محبوب خیلی از قلوب ایرانیها هستند .جناب آقای دکتر احمدی نژاد رو عکس دوره اول رو شماها نشان می دادید ومی کفتید ریش سفید شد از بس که زحمت ودرد ورنج وتهمت شنیده بود وجناب دکت روحانی هم قبل از ریاست سالم بود الان دست وپاش رشه دارد .جمع کنید این دکان بقالی رو .همین آقای محجوب چندین دوره مجلس بوده چه کلی به سر کارکران ایران کشیده یا سایر شما آقایان .یک دوره فشرده باید برای این کار کزاران نظام باید بکذارند تا به اینها بکویند بعد دوره از تهمت وبد کویی وافترا بستن وپشت سر هم حرف زدن همانند ان است که برکهای دختر انقلاب از مردم تهی شده وبی اعتماد می شوند

  • ناشناس
    0

    یه مرد فقط احمدی نژاد بود پته امثال خاتمی میرحسین موسوی لاریجانی و روحانی ریخت نه خاتمی روحانی لاریجانی میرحسین موسوی در حد احمدی نژاد نیستند احمدی نژاد از اینها با سوادتر و کارهای اجرایی بهتر داشته درود بر احمدی که این ها را سوزاندی انگشت کوچکه تو هم نیستند احمدی نژاد بهترین ریس جمهور بعد انقلاب بود ضعف ترین اون دولت روحانی بود

    نظرات شما -
    • لیما یوری
      0

      اصلا خودت فهمیدی چی گفتی ونوشتی.احمدی نژاد بیسواد ترین انسان روی کره زمین هستش.الان اتقدر ددستان نزدیکش پته شو ریختن تو آب نمی بینی. شما اصولگراهای ترسو از دوتا سید آل پیامبر که هیچ سمتی ندارن و الان در حصر خونگی هستن چرا ،انقدر می ترسید.

  • ف
    0

    اقای سالک قانون گزینش که یک نوع تفتیش عقاید است خلاف قانون اساسی، خلاف شرع مقدس اسلام و خلاف منشور ملل متحد و قانون حقوق بشر است که ایران هم انرا امضا کرده است. تمام فرزندان این اب و خاک صرف نظر از دین و عقایدشان حق استخدام دولتی دارند در یک ازمون استخدامی عادلانه و رقابتی نه با سهمیه های قرون وسطایی و مثل حکومت ساسانی رفتار کردن با مردم ایران زمین. بعضی ها انقدر در تملق گویی افراط می کنند که هر انسان سالمی حالت تهویه پیدا می کند از این همه به خاک کشیدن انسانیت و شخصیت

  • بازنشسته
    0

    خیلی خوبه دراین چهل سال همه شمادارای ثروت ومنزل دربهترین نقاط شهرهاواملاک فراوان ومنبع درآمدزیادشده ایدوحالا میخواهیدبه روش اول انقلاب برگردید، آفرین برشماو احسنت

    نظرات شما -
    • محمدامین...
      0

      توی مناظره شخص دلسوز ۴ دقه وقت داره که در مورد طرحش،صحبت کنه.از ۴ دقه ۲ دقه اش صرف تخریب و فحش دادن به رقباش میکنه((میگماا میگماا،اقایون اگه کسی از کارای من چیزی گفت منم میگماااا))دیگه نیاز ب گفتن نیست.لااقل با گفتن این میگمااها داغ ملت رو تازه نکنین.وقتی اینجوری دارن با میجنگن ابروی همدیگرو نشونه میگیرن،کی باور میکنه که برای خدمت به مردم دارن اینجوری جان فدایی میکنن.اونیکه مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفته داره پشت بلندگو جیغ میزنه که چرا شورای نگهبان رد صلاحیتش کرده.من صدای مردم بودم.و...من عقده ی ریاست نداشتم هدفم خدمت ب مردم کشورم بود.یکی ندونه میگه دولت نزاشت ارز دولتی در زمان تحریم یکریال به نرخش اضافه شه.مثلا هنوز دلار دولتی ۴۲۰۰ هست.دولتمردان یازدهم و دوازدهم گرچه برا مردم سنگ تموم گذاشتن و الان دولت رو با ۱۰۰ هزارمیلیارد بدهی ب بانک مرکزی و ایرانه تا ب تا،گوش بریده، رو میدن تخویل مسول بعدی.که یادگاری هایی مثل تورمی ک تو سره ما دهک پنجاهمی میشکنع گذاشته.دولتی ک پول نفت گاز پول اجاره خزر چابهار فروش برق فروش اب،درامد مزرعه استخراج عرض،تلریونها دلاری که با نقشه سال ۹۷ از جیب مردم کشید و صدتا راه درامد دیگه،هم داره ولی کم اورده،دیگه اقای همتی هم همت کرده زمان گرفتاری دست رفیقش رو گرفته و برای اخرین بار ۹۰ هزار میلیارد هزارمیلیارد پول چاپ کرده داده به دولت محترم. بدون اینکه زره ای به عاقبتش فکر کنن.الانم شده کاندیدای ریاست جمهوری فقط در ۴حد سال هم بیشتر مملکت رو نمیخا.منکه بعیذ میدونم با ۴ سال کارش بشع.مثل ۴ دقه مناظره که دو دقع اش در راه تخریب هدر میزفت او دو‌دقه هم بسم الله نگفتع بود وقتش تموم.حالا انشالله رییس حمهور ک شد ۴ سالش در زمینع ی بررسی و‌مطالعات و مشورت جهت پیدا کردن یک راه عملی هدر میره قطعا بایذ ملت حمایت کنن ک بذرای کاشته سبز شده زحمت درو هم بایذ به خودش بدهند کار نصفه نمونه خداروخوش نمیاد((در یک جمله بنده به جوون مال افغانستان نیستم مال همین ایرانم.بالای ۳۰ سال از سنم میگذره ۲۲ سالکی میخاستم زن بگیرم.ب لطف مسولین دلسوز هم شاغل شدم هم‌ متاهل.بنظر من اگه توجهی ک به یوز اسیایی داشتن که نسلش منقرض،این دولت جدید هم تبعض در کارش نسبت ب دولت قبل نداشته باشه و خواست کپی عمل کنه و برعکس، نسبت ب مردم تبعیض قاعل شه،یه اتفاقی میفته که از حضرت ادم تا الان نیفتاذه باشع برای اولین بار نسل انسان مثل دایناسورها منقرض میشه.دیگه نسل دهه ی شصتی تو دوره منقرض میشع ک بنده یکیش هستم.فقط مگر خدا رحم کنه

  • محمد طاها
    0

    آقای سالک فیلمی که آقای احمدی نژاد درصحن علنی مجلس مربوط به فاضل لاریجانی بود پخش کرد ساختگی نبودخجالت بکشیدبه مردم دروغ نگویید آقای احمدی نژاد هم جرات مدیریت داشت هم جرات افشاگری،،،یادتان هست درسال 88درمصلی تهران مردم شعارمیدادند،،احمدی نژاد با بزرگتر بشکن

  • با
    0

    احمدی نژاد یک مرد بود وهست یک قرمان بود و هست نامش چون مردان بزرگ ایران در تاریخ ایران سربلند خواهد ماند

  • ایرانی
    0

    آقا من نظرم نسبت به احمدی نژاد عوض شده و بابت کامنتهایی که جهت تخریب ایشون میذاشتم عذرخواهی میکنم و من بعد کسی با نام ایرانی به تخریب دکتر نمیپردازه بازم معذرت

  • mohammad
    0

    یادت بخیر دکتر احمدی نژاد عزیز فریادرس مردم ستمدیده،حیف و صد حیف که جای ایشون رو قراره کیا بگیرن،افسوس

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      مگه الان جای احمدی نژاد رو روحانی نگرفته؟دیگه نفر بعدی جای روحانی رو میگیره نه احمدی نژاد

    • mohammad
      0

      ناشناس چقدر تو مغز متفکری خخخ

  • ملول
    0

    احمدی نژاددر۸سال یک کشور را باسرعت قربانی کرد اگر او نبود اینقدر تحریم وفشار در مدت کوتاه بوجود نمی آمد

    نظرات شما -
    • حمیدپاپی
      0

      با سلام واقعا نام برازنده ای داری. ملول تو یا نادان هستی یا کوری که خورشید روشن را انکار می کنی یا جیره خوار باند و مافیای قدرت و ثروت هستی.

  • ۹۹
    0

    کدام یک شنبه لاریجانی سفید بود که یکشنبه احمدی نژاد سیاه بود

  • میثم
    0

    بنده افتخار میکنم مدتی را از نزدیک در خدمت آقای احمدی نژاد بودم و به نظر بنده پاک ترین ، مظلوم ترین و دلسوز ترین شخصیت نظام بعد از رهبری هستند .

  • خ
    0

    اگه احمدی رو رد نمیکردن تمام ملت رای میدادن اما الان امید ی ندارن کسی بتونه این اوضاع رو درست کنه

    نظرات شما -
    • جامعه شناس بیکار
      0

      احمدی هم بود آرای رئیسی شکسته میشد .. توفیقی در مشارکت نمی شد..

  • سرباز، مختارزمانه
    0

    سلام...اسم پاک ودرخشان دکتر بزرگوار برای یک قرن تو قلب ما هک شده....عشق است اجمدی نژاد، سالار

  • تورج میرآب
    0

    فقط تو این اوضاع الان پیراهن احمدی نژاد برای صاحب الزمان لازمه مگه نه؟

  • مهدی باادب از تربت حیدریه
    0

    فقط و فقط دکتر محمود احمدی نژاد اگه دکتر را بیاورند ما هم رای می‌دهیم واگرنه رای بی رای

  • ح
    0

    بخث ریس جمهوری جدا ؟آقا حضرت خامنه ای سهام عدالت آزاد کردند همتون مسعولان هستید و بودید حرفهای هبری را نادیده کرفتید مردم بدبخت ایران فلج‌کردید بخاطر پست مقام

  • امیررضا
    0

    رای من احمدی‌نژاد

  • حمیدپاپی
    0

    با سلام یکشنبه روشن وسفید بگو چون خیانت و رانتخواری افشا شد به آن روز می گویید یکشنبه سیاه.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها