وزارت کشور رئیسی به چه کسی می رسد؟ / تلاش جریانهای اصولگرا برای رسیدن به ساختمان فاطمی

وزارت کشور، به دلیل دربرگیری تمام مسائل داخلی و امنیتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، از این رو اینکه در دولت سیزدهم چه کسی بر کرسی این وزارتخانه واقع در خیابان فاطمی تکیه می زند بسیار مهم و حیاتی است.

وزارت کشور رئیسی به چه کسی می رسد؟ / تلاش جریانهای اصولگرا برای رسیدن به ساختمان فاطمی

ساختمان فاطمی تا کنون 16 وزیر به خود دیده است که بیشتری تغییر آن در دو دولت احمدی نژاد رخ داده است، در مقابل حسن روحانی با یک وزیر شروع و با همان فرد دوران ریاست جمهوری خود را در وزارت کشور به اتمام رساند، عبدالرضا رحمانی فضلی از نزدیکان علی لاریجانی 8 سال بر کرسی وزارت کشور تکیه زد و انتخابات متعددی را برگزار کرد که آخرین آن سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ، ششمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای های خبرگان و مجلس شورای اسلامی بود که به دور از حاشیه نبود. رحمانی فضلی با اینکه به رئیس مجلس نهم و دهم بسیار نزدیک بود اما هرگز از مقام پاسخگویی با نمایندگان رفتار نکرد و مورد انتقاد بسیاری از وکلای مردم بود. با وجود اینکه دیگر رفیق گرمابه و گلستان او ریاست مجلس را بر عهده ندارد، به مجلس یازدهمی ها نیز پاسخگو نبوده و در اکثر جلسات کمیسیون ها حاضر نمی شود و نشده است.

دومینو تغییر وزیر کشور در دولت احمدی نژاد

گوی پر تغییرترین وزارت در دولت احمدی نژاد را می توان به وزارت کشور داد، او در طول 8 سال ریاست جمهوری 4 وزیر برای اداره وزارت کشور انتخاب و برکنار شد در نهایت مصفطی نجار بعد از انتخابات سال 92، کرسی این وزارتخانه را به رحمانی فضلی سپرد. نجار که دردولت نهم وزارت دفاع را بر عهده داشت از سال 88 تا 92 وزیر کشور دولت دهم بود که برگزاری انتخابات مجلس نهم و ریاست جمهوری دوره یازدهم را برعهده داشت.

گوی زرین پر تغییرترین وزارت در دولت احمدی نژاد را می توان به وزارت کشور داد، او در طول 8 سال ریاست جمهوری 4وزیر برای اداره وزارت کشور انتخاب و برکنار شد

احمدی‌نژاد در دولت اول خود کلید وزارت کشور را به مصطفی پورمحمدی داد، او در دولت روحانی اداره وزارت دادگستری را نیز تجربه کرد، اما در دولت نهم پورمحمدی مدیریت ایجاد کارت سوخت و کاهش مصرف بنزین را در کارنامه خود ثبت کرد اما در نهایت به دلیل اختلاف فکری و مدیریتی با احمدی نژاد برکنار و علی کردان جایگزین او شد، نام کردان با استیضاح در یاد و خاطره مردم تداعی می شود، کردان 7ماه وزیر کشور بود و یکی از جنجالی ترین روزهای مجلس را رقم زد، مدرک تقلبی کردان باعث شد که دوران وزارت او به هفت ماه خلاصه و نمایندگان با رای قاطع، برای دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی وزیر کشور را استیضاح کنند. سپس صادق محصولی یار غار احمدی نژاد بر کرسی مدیریت ساختمان فاطمی تکیه زد و تا دولت دهم سکان وزارت کشور را در اختیار داشت.

با وجود اینکه دبیرکل جبهه پایداری از یاران نزدیک به احمدی نژاد بود، اما با اتمام دوره دولت او و انحرافات و انتقاداتی که صورت گرفت، محصولی از احمدی نژاد فاصله گرفت تا اندازه ای که در انتخابات اخیر از رئیسی حمایت کرد و اکنون یکی از گزینه های اصلی برای تکیه زدن به وزارت کشور دولت سیزدهم است، هر چند که به نظر می رسد برای سهم خواهی جبهه پایداری است که نام محصولی برای وزارت کشور برده می شود.

دولت خاتمی؛ تجربه اولین استیضاح وزیر کشور

محمدرضا خاتمی در رقابت با علی اکبر ناطق پاستور نشین شد، وزارت کشورش را به وزیر دولت هاشمی رفسنجانی یعنی عبدالله نوری سپرد، نوری که نماینده مجلس بود با رای همکارانش مجدد بر کرسی وزارت تکیه زد اما زمانی نگذشت که مجلس بعدی او را استیضاح کرد و اولین استیضاح وزیر کشور در دوران جمهوری اسلامی رقم خورد.

نوری که نماینده مجلس بود با رای همکارانش مجدد بر کرسی وزارت تکیه زد اما زمانی نگذشت که مجلس بعدی او را استیضاح کرد

در جلسه استیضاح نوری، بعد از اتمام نطق وزیر کشور، ناطق نوری رییس وقت مجلس که خود سابقه وزارت کشور داشت خطاب به او گفت : بفرمایید. این از آن رفتن هاست که شاید آمدنی نداشته باشد! این سخن را که شنوندگان رادیو شنیدند دانستند که نوری وزیر نخواهد ماند و نماند.

اختلاف نظر نوری با نمایندگان بسیار زیاد بود همچنین او زیر بار تامین امنیت اجلاس سران کشورهای اسلامی که در تهران برگزار شده بود نرفت و در نهایت بعد از یکسال کنار گذاشته شد و موسوی لاری برای این وزارتخانه انتخاب شد، او هم در دولت اول و هم در دولت دوم خاتمی وزیر کشور بود و حواشی متعددی را تجربه کرد، در دولت هفتم حوادث کوی دانشگاه در سال 78 در کارنامه موسوی لاری درج شد، او همچنین انتخابات شوراهای شهر و روستا را برای نخستین بار در کشور برگزار کرد.

موسی لاری در دولت دوم خاتمی مجری دو انتخابات شد که درباره آن حاشیه هایی درگرفت. اولی مجلس هفتم در فروردین 82 چون پیشتر تهدید کرده بود برگزار نخواهند کرد. دومی سال 84 که دولت را تحویل محمود احمدی نژاد دادند. انتقادها البته بیشتر متوجه شیوه عمل اصلاح طلبان و تشتت آرا و تنوع کاندیداها بود تا نحوه برگزاری انتخابات.

رشد احمدی نژاد در دولت هاشمی

هاشمی رفسنجانی که بعد از درگذشت رهبر انقلاب از قوه مقننه به قوه مجریه رفت، عبدالله نوری را برای وزارت کشور انتخاب کرد، این در حالی بود که نمایندگان مجلس سوم با اکثریت خط امام در نامه ای رسمی خواهان ادامه وزارت محتشمی پور بودند با این وجود در نهایت به نوری رای اعتماد دادند.

در دولت دوم هاشمی رفسنجانی، با توجه به اختلاف نظر نوری با مجلسی ها، وزارت کشور به علی محمد بشارتی جهرمی داده شد، استاندار شدن محمود احمدی نژاد حاصل همین دوران است

دوران وزارت کشور عبدالله نوری با ادغام شهربانی، ژاندارمری و کمیته‌های انقلاب اسلامی و ایجاد نیروی انتظامی همراه بود. او اختلافات بسیار با مجلس راست گرای چهارم داشت و بسیاری از نمایندگان معتقد بودند که نگاه عبدالله نوری انقلابی نیست.

در دولت دوم هاشمی رفسنجانی، با توجه به اختلاف نظر نوری با مجلسی ها، وزارت کشور به علی محمد بشارتی جهرمی داده شد، استاندار شدن محمود احمدی نژاد حاصل همین دوران است. بعدها به هاشمی انتقاد شد که اگر زیر بار تغییر وزیر کشور نرفته بود چه بسا احمدی نژاد نیز مسیر متفاوتی را طی می کرد.

تغییر ساختمان وزارت کشور به خواست ناطق نوری

در دولت اول میرحسین موسوی، وزارت کشور به علی اکبر ناطق نوری نماینده امام در جهاد سازندگی رسید. از مهمترین اقدامات ناطق نوری تغییر محل وزارت کشور بود، برای او امکان فرود هلی کوپتر بر بام ساختمان و دیگر تجهیزات و زیر بنای بیشتر جدید جالب بود از این رو دستور داد ساختمان وزارت کشور از خیابان بهشت در ضلع جنوبی پارک شهر به ساختمان شهرداری تهران در خیابان دکتر فاطمی منتقل شود که خیلی باب میل شهرداری نبود اما باید به دستور مافوق خود عمل می کرد. ساختمان فاطمی در واقع متعلق به حزب رستاخیر در دوران رژیم پهلوی بود. اختلاف و دیدگاه‌های متفاوت ناطق نوری و نخست وزیر در مورد نحوه اداره کشور نکته بارز دوران وزارت ناطق نوری بود.

از مهمترین اقدامات ناطق نوری تغییر محل وزارت کشور بود، برای او امکان فرود هلی کوپتر بر بام ساختمان و دیگر تجهیزات و زیر بنای بیشتر جدید جالب بود

در دولت دوم میرحسین موسوی، علی اکبر محتشمی پور در ساختمان فاطمی مستقر شد. مهم ترین اتفاق دوران وزارت او تغییر استانداران و فرمانداران و شیفت از جناح راست به چپ سنتی بود. دوران وزارت علی اکبر محتشمی پور با برگزاری 2 انتخابات همراه بود. انتخابات مجلس سوم با اختلاف وزیر کشور و شورای نگهبان همراه بود که سرانجام امام با مشخص کردن نماینده‌ای به این اختلاف خاتمه دادند.

محتشمی پور در زمان وزارتش انتخابات ریاست جمهوری پنجم را نیز برگزار کرد که حاصل آن پیروزی هاشمی رفسنجانی بود.

از دولت موقت تا دولت بنی صدر

مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر موقت احمدصدر حاج سید جوادی را به عنوان وزیر کشور معرفی کرد او برگزاری همه پرسی جمهوری اسلامی در روزهای 10 و11 فروردین 1358، برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی و تعیین استانداران و فرمانداران و به فعالیت انداختن کلانتری‌ها را در کارنامه خود دارد.

با انتقال صدر حاج سید جوادی از وزارت کشور به وزارت دادگستری، هاشم صباغیان وزیر کشور شد. مهم ترین اقدام دوران او برگزاری انتخابات مجلس بررسی نهایی پیش نویس قانون اساسی در تابستان 58 بود. نکته جالب دوران وزارت او این بود که با تصویب شورای انقلاب چند عضو شورا به عنوان معاون وزیر در وزارتخانه ها مستقر شدند و اکبر هاشمی رفسنجانی معاون وزیر کشور شد. هاشمی بعدتر در دولت شورای انقلاب سرپرست وزارت کشور شد و چون قصد شرکت در انتخابات مجلس اول را داشت استعفا کرد در این دوران همه پرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و مردم به قانون اساسی رای دادند.

پس از حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی آیت‌الله مهدوی کنی از سوی این شورا به عنوان وزیر کشور انتخاب شد و دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری را برگزار کرد.

امام خمینی نیز در تایید تصدی وزارت کشور توسط آیت‌الله مهدوی کنی فرموندند:« وزارت کشور از وزارتخانه‏هاى بسیار وسیع است و بحمد اللَّه در رأسش هم آقاى مهدوى واقع شدند که خوب ما از سابق ایشان را ارادت داشتیم و حالا هم ارادت داریم و بعدها هم ارادت خواهیم داشت به ایشان…»

ابوالحسن بنی صدر که به عنوان رئیس جمهور از سوی مردم انتخاب شده بود، بعد از کش و قوس‌های فراوان با مجلس محمدعلی رجایی را به عنوان نخست وزیر معرفی کرد.

رجایی به عنوان نخست وزیر، محمدرضا مهدوی کنی را به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی کرد و مجلس نیز با رای قاطعی به وزارت وی رای اعتماد دادند تا آیت‌الله مهدوی کنی چهارمین وزیر کشور تاریخ جمهوری اسلامی فعالیت کند.

رئیسی و سه گزینه وزارت کشور

اکنون رئیسی با چالش انتخاب وزیر کشور رو به رو است، این وزارتخانه از جمله مهمترین پست های است که جریان های سیاسی برای سهم خواهی بر سر آن رقابت می کنند، از سوی صادق محصولی دبیر کل جبهه پایداری به کرسی وزارت کشور چشم دوخته است، از سوی دیگر علیرضا زاکانی که به نفع رئیسی از کارزار انتخابات کنار گرفته می خواهد در ساختمان فاطمی مستقر شود، از سوی دیگر صولت مرتضوی معاون هماهنگ کننده ستاد مرکزی و مردمی انتخاباتی دولت مردمی ایران قوی سودای وزارت کشور را دارد.

در این میان یک چهره سیاسی اصولگرا مطرح کرد: خوشبختانه تا به حال برای تصمیم گیری در مورد کابینه مقداری چراغ خاموش حرکت شده و مشخص نشده چه کسانی برای وزارتخانه ها درنظر گرفته شده و همین موجب شده مقدار زیادی از فشارها یا لابی مراکز مختلف، مصونیت ایجاد شود.

عباس سلیمی نمین بیان کرد: ظاهرا آقای رییسی تاکید دارند، کسانی که قبلا وزیر بودند مجددا در مقام وزارت قرار نگیرند اما در غیر این صورت حتی می توان استفاده از برخی وزرای دولت آقای روحانی را محتمل دانست.

با این حساب شانس محصولی کاهش می‌یابد و رقابت بر سر ساختمان فاطمی بین زاکانی و مرتضوی خواهد بود که اگر تاکید مقام معظم رهبری را نیز در نظر بگیریم که فرمودند از مجلسی ها کسی به دولت نرود، مرتضوی شانس بیشتری برای رسیدن به وزارت کشور را دارد.

نقش او در چینش استانداران و فرمانداران سرتاسر کشور باعث می‌شود تا در صورت رسیدن به کرسی وزارت کشور، یکی از مهمترین کرسی‌های کابینه را در اختیار بگیرد.

منبع: خبرفوری

76

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 30
  • قلندر خیلی واقعی
    0

    هرکی دیپلم گرفته باشه

    نظرات شما -
    • دربون قلندرخونه
      0

      قلندر! فائزه یامهدی خان آقازاده های مشهور، که به اندازه توسواد ومدرک دارند،وزیرکشورشوند، خوبه!؟ راضی میشی!؟

    • لیلا
      0

      بهترین نفر برای وزارت سید محمد خاتمی یا موسوی هست

  • مرتضی
    0

    هر کی بیاد بهتر از رحمانی خواهد بود...

    نظرات شما -
    • مصطفی
      0

      زنده باشی مرتضی که خوب گفتی

  • امیر
    0

    این خانه از پای بست ویران است خواجه در نقشبند ایوان است

    نظرات شما -
    • سردار
      0

      امیر! اینقدرخونه خرابید! که درموردهرچه میشه یاد پای بست ویرانتون می افتی!؟مگه بابات باچه پولی سقف سرشما رابنا کرده!؟

    • امیر
      0

      به سردار: همینه دیگه... تا وقتی امثال توی پوک مغز درمقابل واقعیتها موضع داعشی دارید و نمیخواین قبول کنین که این مملکت اوضاعش خیلی وقته خرابه ، انتظار بهبود اوضاع نداریم. بروید به دعا و نیایشتان برسید

    • سردار
      0

      به امیرکله پر ! نمیدونی ظرف خالی بهترازظرف پرازکثافت وسمه!؟ کله پوکی بهتره یاکله چون تویی که کله ات پراست ازخودباختگی وچرت وپرت ونشخواردیگرون...!؟

  • ناشناس
    0

    فکر کنم تا حالا ریسی فهمیده باشد که ریس جمهور هیچکاره است. وزرا را کسانی دیگر انتخاب و صلاحیت آنها را بررسی میکند و در نهایت مثل انتخابات ریاست جمهوری یک وزیر و چند پوششی به ریسی معرفی میشود.

    نظرات شما -
    • دوستدارنابغه
      0

      تودیگه مغ نابغه هایی !دختری یاپسر اگه بشه بیام خواستگاریت

  • ایرانم
    0

    قدرت از اول انقلاب تاکنون یکدست بوده و مختص به این دوره نمی باشد،فقط تعجبم از عزیزانی است که می گویند،الان قدرت یکدست شده است،مگه هاشمی خاتمی احمدی و روحانی چه اختیاری داشتند،احمدی که کشور را ویرانه تر کرد به حق گفت من این وزیر را نمی خواهم،بهش گفتند،چشمت کور و دنده ات نرم باید انرا قبول کنی و بهش تحمیل کردند و بعدا اتهام انحرافی به او زدند،انحراف از چی؟اینکه می خواست یک ذره جربزه و شجاعت به خرج دهد، که بابا من نه سلامتی رئیس جمهورم،من منشی و امربر نیستم،پس خانه از پای بست ویران است.یا حق

    نظرات شما -
    • ایران شناس
      0

      ایرانم! چندسالته ایران جون! به سن ازدواج رسیدی!؟تو،این مغز آکبند ونابغه ای ازکدام رسانه وکدام سامانه وکدام دامانه بدست آورده ای!؟الهی مامانت قربونت بره ازاین همه فهم وسواد وآزاد اندیشی که توداری!؟ فقط خیلی گلابی برجامی نخورکه رودل میکنی!

  • ساده دل
    0

    پرسش: چرا مولوی عبدالحمید از رئیسی حمایت کرد؟ پاسخ: شهنوازی داماد عبدالحمید چند پرونده مهم در رابطه با قاچاق و ورود لوازم و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی داشت! آن پرونده ها مختومه شد و رای به رئیسی مباح پرسش: بابک زنجانی که حکم اعدام گرفت اکنون کجاست؟ پاسخ: آزاد است چرا که هزینه تبلیغات رئیسی را پرداخت کرد. به همین سادگی

    نظرات شما -
    • بی دل
      0

      ساده دل! توهمون زلف علی کچل نیستی!؟چه شده کلک، ازدولتی ها ورانتی های جیب مردم خالی کن پایتخت نشین،فقط اشاره میکنی به مولوی عبداحمید وپسرش!؟منعتت ایجاب میکنه ادرس غلط بدی،بده اما یه جوری بده که غلط وغلوطش رسوایتان نکند،عزیزدل برادرش!

    • حکیم
      0

      به بی دل: اول نوشته را خوب بخوان بعد آنچه به تو تلقین شده به زبان بیاور! گفته شد شهنوازی داماد مولوی عبدالحمید و نه پسرش. گفتن حقیقت و آشکار شدن زدوبندهای کثیف ناراحتت میکند؟

    • بی دل
      0

      به جکیم! نون حرام خوردن رانتی های دولت کیدوکلید واقازاده های کدخداپرست که 8ساله جیب مردم راخالی کردن ونیز وجودنوچه ومزدورهایشان ناراحتم میکند، عزیز دلشون!

    • ساده دل
      0

      به بی دل: دل نداری با شجاعت بپذیری گول خوردی، کلاه سرت گذاشتن. با نام دین، گولت میزنند کلاه سرت میگذارند و تو خندانی! میدانی چرا؟ چون آگاهی را دوست نداری چون برایت می خوانند تا خودت نخوانی، چون به نوکری و بردگی خو گرفته ای

  • مورچه
    0

    عجب حرفی زده مگه غنیمت جنگی که ببینیم وزارت کشورب کی میرسه مگربنابرلیاقت نیست؟

    نظرات شما -
    • روستایی
      0

      مگر در این مملکت بر مبنای لیاقت پست و منصب می دهند؟؟؟؟؟!!!!!!!!

    • زنبور
      0

      مورچه جان! یه ذره بزرگترشو تابدانی بعضی سایتها برمبنای منافع خودشان واربابانشان تیتر میزنند، آخه این بندگان خدابایدیه دشت حسابی ازاین دولت بکنند، فقطتا14نردادوقت دارندیه پاداش حسابی بگیرند

  • رصد
    0

    اگر این میزها میزهای خدمت به مردم بود این همه کسی براش سر ودست نمی شکوند

    نظرات شما -
    • راصد
      0

      رصد چون ! توچقدرخسته شدی از8 سال خدمت به مردم ،یه ذره استراحت کنارآقای تدبیر، بعداز14 مردادحقته!

  • رمضانی
    0

    چون وظیفه سوپرپوششیشو خوب اجرا کرده وزارت کشورحق جناب زاکانیه لطفا دیگر دوستان اصولگرا جر زنی نکنند به همه می رسه تا دلتون بخاد منصب داریم

    نظرات شما -
    • رجبی
      0

      رمضانی! در8سال گذشته حسن خان کلیدچه منصبی بهت داد،منظورم کحاگرفتار درآمدی!؟

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    چهل ساله کشور و اقتصاد و سیاست و مراوده با دتیا علمی و با عقل و دانش و درایت اداره نشده ...!!! حالا چهار ساله میخواهید اینکار را بکنید ؟؟؟ همه دولت ها اول کار اینگونه میگن و دولت قبل را محکوم‌ می کنند و مقصر می دانند.....

  • احمد
    0

    تتلو کجا میره؟ وزارت کشور یا ارشاد؟

    نظرات شما -
    • مجمد
      0

      احمدجون! تتلو همونجا میره که بقیه سلبریتی هایی که شعارشان تا1400باروحانی بود،رفتند! اما احمدحقه چراتوخودت تنهامیخوری!؟قراربودمزدوران هم ماننداربابهای رانت خوارانش 8سال باهم بخورند،راستی چندروزدیگه مانده تاقطع کامل دزدان جیب مردم خالی کن!؟

    • احمد
      0

      آقا محمد آسیاب بنوبته، من هم قبول دارم. ولی مطمئنم که جای اینها رو یک عده دیگه میگیرند و بعد ...... آسیاب به نوبت!!!! ولی قضیه تتلو!!!! یک چیز دیگریست و با این حرفها از ذهن ها پاک نمی شود!!!!

  • حسینیان
    0

    بعنوان یک وزارت کشوری با سابقه طولانی، بدترین زمان از هرلحاظ برای وزارت کشور ووزارت کشوریها ،زمان فعلی یعنی رحمانی فضلی است . نمونه عینی ان انتصاب های اقوام درجه یک و نزدیکان بی ربط با وزارت کشور در انتصابات است. مثلا دندانپزشک بدون یکروز سابقه اداری یهویی معاون وزیر می گردد. البته موضوعات دیگری نیز هست که به وقتش علنی خواهد شد.