مزایا و معایب یکدست شدن حاکمیت از نگاه ۱۴ چهره سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب

دورانِ احمدی‌نژاد تکرار می‌شود؟/ حاکمیتِ یکدست اصولگراها زیر ذره‌بین

اصولگرایان و همفکران آنها در حالی سکان را در قوای سه‌گانه در دست گرفتند که برخی نگرانی ها حکایت از تکرار تجربه حاکمیت هشت ساله حضور اصولگرایان در زمان محمود احمدی نژاد دارد.

دورانِ احمدی‌نژاد تکرار می‌شود؟/ حاکمیتِ یکدست اصولگراها زیر ذره‌بین

فرآیند یکدست شدن حاکمیت از حدود دو سال پیش آغاز شد؛ زمانی که اصلاح طلبان در جریان انتخابات مجلس یازدهم با موج گسترده رد صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان مواجه شدند و نهایتا نتوانستند لیستی واحد ارائه دهند، هرچند نارضایتی ها از عملکرد مجلس دهم هم دخیل بود و نهایتا قاطبه اصولگرایان با مشارکت حداقلی مردم راهی بهارستان شدند.

این فرآیند یک ماه پیش و در جریان انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم نیز ادامه یافت و اینبار هم ابراهیم رئیسی که مورد حمایت اصولگرایان بود با پایین ترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی انتخاب شد و سرانجام با انتخاب محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضاییه- که پیش از این معاون ابراهیم رئیسی در دستگاه قضا بود- قوای سه گانه یکدست در اختیار اصولگرایان قرار گرفت.

تکرار یک تجربه قدیمی

هرچند این تجربه تازه ای برای اصولگرایان نیست. آنها پیش از این در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد هم پازل کاملی از تفکر اصولگرایی را پیاده کردند که انتهای آن به اعلام برائت از احمدی نژاد انجامید؛ موضوعی که به نظر می رسد اینبار آنها را محتاط تر کرده است.

همانطور که حتی برخی چهره های اصولگرا هم از این وضع راضی نیستند وکمرنگ شدن نقش نظارتی مجلس را مورد توجه قرار می دهند. هرچند معتقدند «یکدست شدن حاکمیت آرامش بیشتری در جامعه به وجود می‌آورد و منازعات سیاسی میان قوای سه‌گانه را به حداقل خود می‌ساند اما می گویند: اگر مجلس در بررسی صلاحیت اعضای کابینه دچار بحث‌های جناحی شوند، ممکن است قدری از کارایی دولت و مجلس کاسته شود.

یکدست شدن حاکمیت؛ فرصت یا تهدید؟

محمدعلی پورمختار، نماینده اصولگرای سابق مجلس هم در این باره تاکید می کند: مجلس باید کار خود را مستقلا انجام دهد تا هماهنگی وجود داشته باشد تا اتفاقات خوبی بی‌اختلاف رقم بخورد. پس یکدستی به هیچ وجه مناسب نیست.

اسماعلی کوثری هم می گوید: این که به دلیل همفکر بودن کوتاهی شود، به هیچ وجه نمی‌تواند قابل قبول باشد.

از سویی اصلاح طلبان هم نگران تکرار روزهای ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و قدرت یابی اصولگرایان در مجالس هفتم و هشتم هستند. آنها معتقدند که تک صدایی موجب می‌شود تنوع آرا دیده نشوند و عقاید دیگر مطرح نشود و تاکید دارند اگر در ذهن مدیران کشور، یکدست شدن به معنای تنها پیاده شدن عقاید یک گروه باشد، شکست می‌خورند.

محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز می گوید: از معایب حکومت یکدست است که به دیکتاتوری کامل منتهی می‌شود و در این صورت، چارچوب جمهوری اسلامی دوام نمی‌آورد و بی‌محتوا کردن نظام، اولین براندازی خواهد بود که به جمهوریت و اسلامی بودن نطام خدشه وارد خواهد شد.

محسن رهامی، فعال سیاسی اصلاح طلب هم معتقد است: یکدست شدن قدرت اگر در جهت تسریع در حل مشکلات کشور و ایجاد رفاه و آسایش بیشتر مردم و شتاب گرفتن توسعه و ترقی مملکت باشد، فی نفسه امر نگران کننده ای نیست، ولی اگر در جهت نادیده گرفتن خطاها و ضعف های دستگاههای اجرایی و آسودگی قوه مجریه از نظارت قوه مقننه و قوه قضاییه باشد، طبیعی است که برای مدیریت کشور و فرآیند توسعه و اصلاح امور جامعه زیان بار و خطرناک خواهد بود.

در ادامه نظر چهره های سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا را می خوانید؛

چهره سیاسی

مزایا و معایب یکدستی حاکمیت چیست؟

جواد آرین‌منش/فعال سیاسی اصولگرا

* یکدست شدن حاکمیت طبیعتا آرامش بیشتری را در جامعه به وجود می‌آورد و منازعات سیاسی میان قوای سه‌گانه را به حداقل خود می‌ساند. به نظر می‌رسد که فرصت‌های موجود در درگیری‌های دولت و مجلس، بتواند صرف سازندگی شود.

*اشکال احتمالی به وجود آمده، این است که مجلس نتواند نقش نظارتی خود را ایفا کند. اگر مجلس در بررسی صلاحیت اعضای کابینه دچار بحث‌های جناحی شوند، ممکن است قدری از کارایی دولت و مجلس کاسته شود.

محمدعلی ابطحی/فعال سیاسی اصلاح طلب

* از نکات مثبت یکدست شدن حاکمیت این است که فشار بخش‌های جدی‌ که در دوران ریاست جمهوری‌های مختلف سنگ‌اندازی می‌کردند و قدرت بسیار بالایی داشتند، حداقل مدتی کاهش پیدا می‌کنند. قرار است که تمام قدرت‌های مختلف کشور از اقتصادی گرفته تا سیاسی و نظامی، برای یکپارچه شدن نظرات تلاش کنند. اما زمانی طولانی برای این امر قائل نیستم. زیرا منافع و نظرات بخش‌های مختلف، احتمالا حاکمیت را به دو دسته تقسیم می‌کند.

* البته اگر بتوانند برای تحقق رفاه ملت تلاش کنند، نکته مثبتی است اما طبیعتا حاکمیت یکدست در موضوع یک‌صدا شدن، خطری جدی تلقی می‌شود. در جامعه تنوع آرا وجود دارد و اگر این تنوع آرا به رسمیت شناخته نشده و یک دیدگاه از بالا به جامعه منتقل شود، امکان پذیر نیست. جامعه رنگارنگ و متنوع ایران از لحاظ فکری، اجتماعی و حتی عقیدتی و قومی، باید مورد استفاده قرار گیرد.

* در حوزه‌های مختلف، دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد که باید آن‌ها را به رسمیت شناخت. اگر در ذهن مدیران کشور، یکدست شدن به معنای تنها پیاده شدن عقاید یک گروه باشد، شکست می‌خورند. این مورد از معایب حکومت یکدست است که به دیکتاتوری کامل منتهی می‌شود و در این صورت، چارچوب جمهوری اسلامی دوام نمی‌آورد و بی‌محتوا کردن نظام، اولین براندازی خواهد بود که به جمهوریت و اسلامیت نظام خدشه وارد خواهد شد.

* من بی محتوا شدن نظام جمهوری اسلامی را براندازی می‌نامم و امید است تا هشداری برای افرادی باشد که یکدست بودن حاکمیت را به یک‌صدایی تبدیل می‌کنند. در حالی که حکومت یکدست امکان یکدست شدن و جامعیت نظر سه قوه شود تا حرف مردم را بشنوند و مشکلات‌شان را برطرف کنند.

محمدعلی پورمختار/فعال سیاسی اصولگرا

* من به شخصه مخالف یکدست بودن هستم و برای مجلس ضرورتی بر یکدست بودن با دولت نیست.

*وظیفه نظارتی مجلس برای بهبود شرایط در جهت اجرای قوانین و صحت عملکرد دولت است و جز این، قطعا شاهد نابسامانی خواهیم بود. بر این مبنا مجلس باید کار خود را مستقلا انجام دهد تا هماهنگی وجود داشته باشد تا اتفاقات خوبی بی‌اختلاف رقم بخورد. پس یکدستی به هیچ وجه مناسب نیست.

محمدتقی رهبر/فعال سیاسی اصولگرا

* در ابتدا باید گفت که یکسو شدن ما منوط به کمک و خدمت به اسلام، انقلاب و خدمت به مردم است. مزایای یکسوشدن حاکمیت این است که روی تنش‌های سیاسی برخی جریانات خط می‌کشیم و به مسائل و مشکلات کشور، ملت، دین و انقلاب توجه کرده و آن‌ها را هدف قرار می‌دهیم.

* مشی سیاسی هر فرد به جای خودش اما خواسته‌های ملت که همانا استقلال، رفاه، اسلامی شدن بهتر، جلوگیری از فساد و درست آن گونه رهبری و اسلام می‌خواهد عمل شود، مشکلی وجود نخواهد داشت. اختلاف سلیقه همیشه وجود داشته اما در مبنا و اصول، مطالبه‌گری و نظارتگری در هر حال هر دولتی بیاید، وظیفه مجلس است. منتهی اگر با دولتی هم‌آوا نباشد، تنش ایجاد می‌شود اما هم‌سو بودن باعث از بین رفتت تنش می‌شود.

* مطالبه‌گری یعنی مجلس امری را از رئیس‌جمهور بخواهد و رئیس‌جمهور پاسخگو باشد. مجلس همچنین نظارت گر است و اگر ایراد یا نکته‌ای باشد، ناصحانه تذکر می‌دهد. تذکر دادن و نظارت داشتن، در همه حال وظیفه مجلس بوده اما به معنای تنش نیست. نظارت یعنی ناظر خوب پیش رفتن و صحیح انجام شدن کارها باشد. اگر سوالی نیز پیش بیاید، گفتگو صورت می‌گیرد تا به تفاهم برسند. در آخر اینکه ما این موضوع را مثبت ارزیابی می‌کنیم ندارد.

محسن رهامی /فعال سیاسی اصلاح طلب

* یکدست شدن قدرت اگر در جهت تسریع در حل مشکلات کشور و ایجاد رفاه و آسایش بیشتر مردم و شتاب گرفتن توسعه و ترقی مملکت باشد، فی نفسه امر نگران کننده ای نیست، ولی اگر در جهت نادیده گرفتن خطاها و ضعف های دستگاههای اجرایی و آسودگی قوه مجریه از نظارت قوه مقننه و قوه قضاییه باشد، طبیعی است که برای مدیریت کشور و فرآیند توسعه و اصلاح امور جامعه زیان بار و خطرناک خواهد بود.

* این نوع یکدستی حکومت باعث نهادینه شدن تخلف ها و فساد ها و در نهایت منجر به عدم کارآیی دستگاهها و ارگانها حکومت و تلنبار شدن معضلات و تبدیل چالشهای عادی به ابر چالش و در نهایت بی اعتمادی مطلق مردم به توانایی و کارآمدی حکومت خواهد شد و آینده نظام را در معرض خطر قرار خواهد داد.

مهدی شیخ/فعال سیاسی اصلاح طلب

* من یکدست شدن به معنای اینکه اگر همه قوای نظام از یک جناح باشند در کشور موجب پیشرفت بهتر امور کشور می‌شود را قبول ندارم. یکدست شدن به گونه درست به این معنا است که دولت، مجلس و قوه قضائیه هر کدام در چارچوب وظایف خود عمل کرده و تعامل مثبت با یکدیگر داشته باشند و به دور از جنگ قدرت به فکر حل مشکلات کشور باشند.

*نطام حقوقی ما این مسئله را به خوبی حل کرده است. یعنی آن اصل تفکیک قوا که در قانون اساسی آمده، و ساز و کاری هم که برای‌ حل اختلافات احتمالی پیش بینی شده مشکلات مربوط به اختلاف قوا را حل کرده است؛ اما اگر منظورمان صورت اول باشد معایب و محاسنی دارد. همانگونه که گفته شد تجربه ما از بیشتر بودن مضراتش حکایت دارد. ما هشت سال یکدست شدن را تجربه کردیم.

* اول اینکه معمولا یکدست‌ها، چند دسته می‌شوند. زیرا نمی‌توان تکثر را در انسان‌ها منتفی کرد، تبدیل به تکثر خرد می‌شود و در این موارد گاها بی پرده تر تقابلات خود را نشان می دهند. چنانچه دیدیم مجلس و دولت یک دست چگونه دعوای‌شان شد. دولت مصوبات مجلس را ابلاغ نمی‌کرد، مجلس شخصا به ابلاغ مصوبات اقدام کرد؛ پس تضمینی نیست که یکدستی تا پایان این دولت وجود داشته باشد.

* دوم این که دستگاه‌های نظارتی اعم از قوه مقننه و قوه قضائیه نسبت به دولتی که همدست‌شان بود، کوتاهی کردند و نظارت کامل انجام ندادند.

* سومین مسئله این است که به دلیل قبول کردن دولت، نقد دیدگاه‌های دولت به خوبی انجام نشده و فضای نقد بسته می‌شود. کما این که شاهد بسته شدن فضای نقد، به نام سیاه‌نمایی برخورد با آن بودیم . پس دایره نقد عملکرد و تصمیمات اجرایی دولت نیز محدود می‌شود.

* البته در صورت یکدست بودن، ممکن است مجلس چوب لای چرخ دولت قرار ندهد و دولت بتواند با سرعت بسیاری برنامه‌ها را پیش ببرد. واگر متقابلا دولت هم حرمت مجلس را ارج نهد حرکت دولت قانونمند تر و سالم تر صورت می‌گیرد بروکراسی‌ها را می‌توان کنار زد و دیگر مجلس جلودار دولت نیست و می‌گذارد کار خود را انجام دهد.که متاسفانه در تجربه قبلی دولت حرمت مجلس را نگه نداشت و مجلس هم در مواردی درک درستی از دولت نشان نداد البته اگر بنا بر تعامل درست بین قوا و حل مشکلات مردم باشد، در هر دو صورت اتفاقات خوب ذکر شده خواهد افتاد.

موید حسینی صدر/نماینده اسبق مجلس

* امروز مردم انتظار دارند یکدست شدن و هماهنگی دولت، مجلس و قوه قضاییه را ببینند. این سه قوه همگی از یک جناح هستند و ادعای عدالت‌مداری دارند. بنابراین مردم انتظار دیدن تاثیر این یکدستی بر زندگی خود هستند که اگر نتیجه‌ای جز این به بار بیاید، سرخوردگی ایجاد شده در مردم تشدید می‌شود.

داریوش قنبری/نماینده اسبق مجلس

* معایب یکدست شدن حاکمیت، در مجموع راهی برای منتقدان به آن معنا باقی نمی‌ماند تا دیدگاه‌های خودشان را مطرح کنند. دوما اگر قرار باشد که تفکری یکدست در مجموعه نهادها وجود داشته باشد، مشکلاتی به همراه دارد که اصلاح نخواهد شد. اگر مجلس تنها از دولت تمجید کند و عیوب دولت را نبیند و از سوی دیگر دولت با مجلس همسو شود، امکان اصلاح نشدن مسائل وجود دارد. اگر تفکری که در هر دو قوه وجود دارد، از اشکال مبرا شود، نهایتا اشتباهات تکرار خواهند شد.

* در مجموع، حسن یکدست شدن حاکمیت و نقد یک قوه توسط قوه‌ای دیگر صورت گیرد، قابل اصلاح‌تر است. عیب بزرگ مسئله این ست اما معایب قضیه کمتر در حاکمیت یکدست رخ می‌دهد. امکان تصمیم‌گیری یک قوه و جلوگیری قوه دیگر از عملی شدن آن قوه دیگر، وجود نخواهد داشت.

* موانع دیگری وجود ندارد و از این سو که تصمیم‌ها بهتر اجرا می‌شوند، حسن دارد. اگر ایرادها و مشکلاتی نیز وجود داشته باشد، دیده نشود مشکل محسوب شوند. اگر هر دو قوه بر سر تصمیم‌ها و دیدگاه‌های اشتباه همکاری وجود داشته باشد،حسن است و زمانی تبدیل به ایراد می‌شود که این همکاری از بین برود. اگر تصمیم درست باشد، حسن است و اگر تصمیم درست نباشد و هر دو قوه از تصمیم غلط حمایت کنند، ایراد است.

اسماعیل کوثری /نماینده مجلس یازدهم

* طبق قانون، همه باید کار خود را به نحو احسن انجام داده و در صورت کوتاهی، باید بر اساس وظایف‌شان در نظ گرفته شده و برخورد شود. این که به دلیل همفکر بودن کوتاهی شود، به هیچ وجه نمی‌تواند قابل قبول باشد.

محسن کوهکن /نماینده ادوار مجلس

* در بسیاری کشورها که انتخابات حزبی است. چرا حزب حاکم مستقیما قدرت را به دست می‌گیرد. پاسخ این است که به هر جهت، در پی به حداقل رساندن تنش‌ها هستند و پاسخگو بودن هستند. برخی با نگاه جناحی و باندی به این مسئله نگاه می‌کنند اما ما باید به شکلی صحیح با مسئله برخورد کنیم.

*بخشی از زمان قوا به درگیری‌های جناحی، حزبی و باندی هدر نمی‌شود. آن‌ها به نظرات یکدیگر اهمیت می‌دهند، به یکدیگر اعتماد می‌کنند و زمان بسیاری برای کار دارند. در نهایت نیز متوجه پاسخگویی هستند تا در انتها از کارشان ارزیابی می‌شود.

* اگر بار و وزن دیانت و انقلابی بودن در سه نوع بالا باشد، مشکلات به حداقل خود می‌رسد اما اگر وزن این موارد کم باشد، نمی‌توان گفت که درگیری و مشکلات وجود ندارد.

جلال میرزایی /نماینده سابق مجلس

* مزایای آن این است که اکنون جریان یا نهادی که بخواهد سیاه‌نمایی کرده و چوب لای چرخ دولت بگذارد، وجود ندارد و همگی همراه هستتد و چاره‌ای جز حمایت و همکاری ندارند.

*البته در مورد معایب باید گفت که معایب این گونه نیست که به گفته صاحب‌نظران حمایت کمتر شود. نگاهم به موضوع از این منظر نیست. معایب کار این است که در ذیل گفتمانی که مجلس، دولت و سایر نهادها کار می‌کنند، به جای دیدن واقعیت و اخذ تصمیمات معقول، شعاری عمل کرده و به سمت همچنان مقصر عمل کردن دولت آقای روحانی و مجلس گذشته بروند.

حسین نقوی‌حسینی/نماینده ادوار مجلس

* ما مفهموم و معنای یکدست شدن حاکمیت نداریم. بالاخره قوای ۳‌گانه مستقل بوده و وظایف خود را انجام می‌دهند. قانون وظیفه و تکلیف هرکدام را مشخص کرده است و به نظرم معنای این جمله این است که دیگر تنش سیاسی، جناحی و جریانی وجود ندارد.

*اما، هر قوه به وظایف قانونی خود عمل می‌کند و از ابزار اجرایی، نظارتی و قضایی خود استفاده می‌کند. قوه مجریه قدرت اجرایی دارد، قوه مقننه قدرت قانون گذاری و نظارتی دارد و قوه قضاییه قدرت قضاوت و رسیدگی به تخلفات و فسادها را دارد. بنابراین اگر هر قوه با مسئولیت و وظایف خود در چهارچوب قانونی عمل کنند، اما مسائل جناحی، سیاسی و گروهی نکنند ، یکدست شدن حاکمیت خوب است و مزیت بسیاری دارد.

*اگر قوه‌ای وظایف خود را نادیده بگیرد و از خطاها و انحرافات چشم پوشی کند، به معنای یکدست شدن نیست و به ضرر کشور و نظام محسوب می‌شود.

مصطفی هاشمی‌طبا /فعال سیاسی اصلاح طلب

* این بحث بسیار مفصل است. اگر حاکمیت یکدست، خوب عمل کند پس خوب است و اگر بد عمل کند پس بد است. کما این که حاکمیت یکدست، بد عمل کند پس بد است و اگر خوب عمل کند که خوب است. بنابراین، به نحوه عمل کرد بستگی دارد و به طور مطلق نمی‌توان نظر داد. زیرا در کشورهای دموکرات، پارلمان و ریاست جمهوری یکدست هستند.

* در ذات دموکراسی است که مجلس، رئیس‌جمهور را انتخاب کند. پس این یکدست شدن اگر خوب عمل کند که خوب است و اگر بد عمل کند پس بد است. بنابراین نمی‌شود گفت که حتما بد یا حتما خوب است. برای کشور ما که تاکنون زیاد یکدست نبوده است، چه یکدست بودن و چه نبودن، خوب عمل نکرده است.

سیدعلی یزدی‌خواه/نماینده مجلس یازدهم

* دولت یازدهم و دوازدهم با مجلس و شورای شهر یکدست بودند اما به حل مشکلات مردم قائل نشدند که یا نخواستند یا نشده است. این گونه تحلیل نکنید که یکدست شدن مضر است. قطعا ما حمایت حداکثری می‌کنیم اما از مواضع و لزوم خدمت‌گذاری به مردم نیز فروگذار نخواهیم کرد.

منبع: خبرآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 48
  • کاربر ناشناس
    0

    اصولگرها کارشون حرف نداره دلسوزترین هستند گندهای اصلاح طلب ها رو هم باید درست کنن مردم را با حرف مفت گمراه نکنید مردمی بودن اصولگراها شما را ناراحت می کنه جیباتون هم خالی میکنه فساد اقتصادیتون از بین میره ملت ایران دیگه فریب نمی خورن

  • مهندس احمد
    0

    آرزوی باشد که کشور به دوران احمدی نژاد برگرده. در زمان خاتمی مردم اذان صبح تو صف سیمان بودن . چه بازار سیاهی بود. چه افرادی به سودهای کلانی رسیدن . در زمان احمدی در تمام استانها کارخانه سیمان ساخته شد . دیگر از صف و سیاهی خبر نبود . که حالا وضع فعلی رو میبنید . سیمان پاکتی 100 هزار تومان.

  • حسن روحانی
    0

    والله ، بالله ، تالله ، دیگه دوران احمدی نژاد تکرار نخواهد شد !!!!!!!

  • غریبه
    0

    فقط جلو قالیباف بگیرن که تمام کشور سند نکنه به نام خانواده---- خدمت دیگه پیش کش

  • بیسواد
    0

    من یک سوال دارم : شما از یک بافت فرسوده ، بدون تخریب می توانید یک برج بیست طبقه بسازید ؟؟ قطعٱ جواب نه است ، بافت فرسوده را باید ریخت از نو پی ریزی ، فونداسیون و الی آخر .... ، پس بنا براین به همین منوال هیچگونه تغییری در کشور ایجاد نخواهد شد بدتر هم خواهد شد ، فقط یادتون باشه (بافت) فرسوده است

  • رضا
    0

    اتفاقا کارخانه های سیمان بیشترشان دوره خاتمی تولید شد یا سن و سالت کمه یا مطالعه نکردی احمدی نژاد با درامد سرشار نفتی ان طور که باید کار نکرد معاون اول اختلاسگر و گم شده دکل نفتی هم نمونه هایی از کار های اون بود

  • ایران
    0

    چون دوران احمدی نژاد دزدی ها و چپاول و غارت بیت المال توسط اصولگرایان تمامیت خواه پنهان خواهند بود و اگر کسی افشا کند چون یاشار سلطانی به زندان خواهد رفت. یادمان نرفته است فساد در شهرداری دوران احمدی نژاد و قالیباف را. یادمان نرفته است جیف و میل شدن 700 میلیارد دلار فروش نفت در دوران احمدی نژاد را. درآمد کشور در دوران احمدی نژاد برابر جمع درآمد دورانهای هاشمی و خاتمی و روحانی بود.

  • جوادی
    0

    بالاخره نفهمیدیم هماهنگ باشن خوبه یا نباشند هر وقت از جناح خودشون هماهنگ باشند همه جور صغرا کبرا میکنند که هماهنگی خوبه اگه جناح مخالفشون باشه برعکس این نون به نرخ روز خوری رسانه ها و تریبون دارا این وضع رو درست کرده غیر از دولت نامردا

  • یوناس
    0

    شما هم معایب و مزایای یکدست شدن مجلس ششم با دولت اصلاحات و مجلس دهم (تکرار) با دولت روحانی بگویید نگید مرگ حقه اما برای همسایه

  • ادیب خراسانی
    0

    اصولگراها اگرجزءخودشان هرکس دیگردرقدرت باشدراتحمل نمی کنن وازهرطریق که بتوانن شروع به کارشکنی می کنن ازدیوارسفارت کشوری مثل عربستان بالامی روندتارابطه دولت راباکشورهای همسایه دچارتشنج کنن برجام راآتش می زنن گاندومی سازنن شب روزدرتلویزیون برعلیه دولت حرف وبرنامه درست می کنن کیهان رائفی پور پناهیان به میدان میایدوهرچه می خواهد می گوید درمجلس طرح های وحرف ها وتوهین هابه دولت می کنن ...........لذابهتراست چندصباحی همه چیزدراختیاراین گروه باشدتابلکه منابع کشوربیش ازاین هدرنشودوسفره مردم به خاطراین گروه تمامیت خواه کوچک وکوچکترنشود.الآن سه اصولگرای دوآتیشه درراس سه قوه هستندانشاالله فایده ای برای مردم داشته باشد.یاعلی مدد.

  • میثم مطی
    0

    دیشب امام الزمان در خواب دیدم فرمودن در روز قسم خوردن ایت الله رئیسی رئیس جمهور انقلابی جهادی مومن متعهد در مجلس اگر کسی حواست منو بیبینه پشت سر ایشان ایستادم نور دور رئیسی هاله نور نیست بلکه من هستم که به دستور خدا همراه ۱۲۴ هزار پیامبر و نبی در مجلس حاضر و تماشاگر هستیم

    نظرات شما -
    • رضا سان
      0

      مذهب زیبا ودلنشین ما مورد هجمه و طنز قرار گرفته قابل توجه برادرانی که از هر وسیله ایی برای رسیدن به مقصودشان استفاده میکنند........و کجایند بزرگانی که طیف دانشجو و جوانان را با مذهبمان آشتی داد وزمینه ساز انقلاب ۵۷ گردید( شریعتی_ مفتح_ مطهری_ باهنر و.....)

    • m
      0

      بیشرف خجالت نمیکشی که چرند میگی؟ خجالت نمیکشی که توهین میکنی و میخوای چهره دین رو خراب کنی؟ اگه تو آدم بودی که عقل خودتو مسخره نمیکردی پس یعنی کلا مشکل داری و بیشعور هستی.

    • جواب m از زبان سید حسن رهبر مقاومت
      0

      جواب سؤال‌های فرماندهان حزب الله زیاد طول نکشید، چرا که مادر حمزه وقتی نگاه‌های متعجب مهمانانش را دید، گفت: دیشب در رویای صادقانه‌ای دیدم که وجود نازنین پنج تن آل عبا وارد منزلم شدند و درست همین جایی که شما نشسته‌اید، نشستند. بعد به من بشارت دادند و گفتند: فرزندت در راه ما اهل بیت (ع) به شهادت رسیده و امروز خبرش خواهد رسید) خوب عزیزم هنوز اعتقاد داری که من بی شرف هستم این داستان سید حسن نصر الله رهبر مقاومت نقل کرد ایا ایشان هم شرف ندارن

    • ناشناس
      0

      در جواب میثم ..... شما یک مریض هستید ...دنبال شفا باشید

    • ایرانی
      0

      خوابت مال سنگینی گوشت و مرغ زیادیه که خوردی

    • م.ه
      0

      به خدا قسم امام زمان هم از این قوم ظالم حالش بهم میخوره واعلام برائت میکنه

    • سید رشتی بی شرف طبق تفکر m
      0

      سید رشتی از امام عصر (عج) پرسیدند چه کنیم که ثابت قدم بمانیم، ایشان فرمودند: جامعه جامعه جامعه، عاشورا عاشورا عاشورا، نافله نافله نافله ا ایا سید رشتی که امام الزمان در خواب دیده بی شرف است ایا دیدن امام الزمان نیاز به تایید امثال شما آقای m

  • رحیم اب منگل
    0

    اگه این توان وقدت را داشته باشند که ویرانی ها روحانی را برطرف کنن وبه دوران احمدی نژاد برگردانند که عالی میشه

    نظرات شما -
    • داروغه
      0

      کاسه لیس بست است اجنوی

  • حسنی
    0

    اصولا در تمام کشورهاوقتی دو حزب فعال باشند و در صورت کنار گذاشتن حزب مقابل اثار و تبعات ان همین تظاهرات بحق است که ملاحظه میفرمائید دولت دوازدهم انقدر مشکلات برای این مملکت درست کردند که کاملا به نارسائی ها و مشکلات مردم اشزاف دارند و در بزنگاه با ترفند های حزبی مردم را به کف خیابان میکشانند در راس تمام این سناریو ها اقایان روحانی و جهانگیری میباشند بهرحال حالا که صحنه سیاسی ایران یکدست شده و اصولگرایان زمام امورات را بدست دارند لطفا زمینه محاکمه اقایان روحانی و جهانگیری را فراهم کنید والبته به اضافه چند وزیر بخصوص اقای وزیر نیرو این حضرات از بیم محاکمه و مجازات استارت این تظاهرات را زده اند هیات دولت دوازدهم و کلا نهاد ریاست جمهوری و خانواده هاشان باید از هم اکنون ممنوع الخروج شوند هر فعل و ترک فعلی که این دولت انجام داده از منظر قانون جرم و مجازات دارد ضمن وصول پول ها و اموال نامشروع انان و خانواده هاشان محاکمه از سیما ی جمهوری اسلامی باید پخش شود . باید اهالی سیاست در ایران بدانندوقتی پا به عرصه سیاست میگذارند این مملکت رئیس جمهور و اعضاهیات دولت وطن پرست میهن پرست و جان فشان برای مردم ایران میخواهد نه شاه سلطان حسین ثانی این مملکت انقلابیست و مردان پر جوش و خروش و وطن پرست و سیاستمدار و عاشق ملت ایران را میخواهد نه مانند شاهان صفویه در کاخ بنشینند و امورات را بخدا واگذار کنند ملت ایران 8 سال خلا نبود رئیس جمهور را در این مملکت تجربه کرده و چقدر خداوند این مردم را دوستدارد وضع از این بدتر نشده لطفا هیچکس نباید جلو محاکمه این حضرات را بگیرد و الادر پیشگاه ملت انقلابی ایران شریک جرم محسوب میشوند .

    نظرات شما -
    • ف
      0

      تمام مشکلات فعلی خوزستان در زمان استانداری اقای شریعتی رخ داده شریعتی این استان را نابود کرده باید شریعتی هم محاکمه و مجازات شود

  • ل
    0

    احمدی نژاد آرای مردمی بالا را داشت و یاور امام زمان عج بود و الطاف خفیه الهی شامل حالش بود. اما ظاهرا رییسی نه آرای بالا دارد نه یاور امام زمان عج است و نه احتمالا خداوند او را کمک خواهد کرد چون او پشتوانه اکثریت مردمی را ندارد و با توصیه امثال حدادها و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌... در یک رقابت ناعادلانه با حذف یاران واقعی امام عصر عج به ریاست رسیده است. البته ملبس به ردای پیامبر اکرم ص است و داعیه برقراری قسط و عدل را دارد. باید منتظر ماند تا ببینیم مسیر علوی پیموده میشود یا مسیر اموی.

  • ناشناس
    0

    اصول گرایان تنها جلو قالیباف بگیرن کفایت میکنه

  • هفت لنگ بختیاری واقعی
    0

    درورد خدا بر خاتمی

    نظرات شما -
    • محمد
      0

      هنوز زود است مردم زمان ما قدر و منزلت رئیس دولت هفتم و هشتم را درک کنند.

    • قلندر واقعی 5
      0

      ای جون. توهم از مایی .منم واقعی هستم

    • ناشناس
      0

      نام رییس دولت اصلاحات درکنار نام جرج سورس صهیونیست ....... از یاد نخواهد رفت و پرده هابه زودی خواهند افتاد. ............ تاریخ در پس زدن پرده از چهره هایی که به ظاهر محبوب هستند دست طولایی دارد .

    • لیما یوری
      0

      درود بر آقای خاتمی عزیز

    • داروغه
      0

      میبینم که داری آدم میشی آقای واقعی

  • رضا سان
    0

    ...!واما رسیدیم به زمانی که از سه رئیس قوه جمهوری اسلامی ایران دو رئیس آن قاضی میباشند وامید میرود که افراد رانت خوار ( سواستفاده کنان از رابطه با حاکمیت ) واقعا خوار و ذلیل شوند.انشاالله.ویک نمونه آن که بنده نظارگر آن هستم ظلمی است که حاج آقائی بنام ع .ل درحق مردم محله ما میکند که بواسطه همین ارتباط با از ما بهترون پدر مردم را درآورده واتفاقا یکی دوبار کامنت گذاشتم وخبر فوری همکاری نمود( با سپاس) امید دارم جناب اژه ایی شر این انسانهای ظالم را از محله ما( مهرآباد جنوبی منطقه ۹ تهران) که اتفاقا در هر محله ای نمونه اش را قطعا داریم کم نماید.

  • ابن سینا
    0

    بحث اصولگرا و اصلاح طلب نیست / سخن این است که رییس جمهور ترسو و ساکن روی صندگی به درد یک خانواده هم نمی خورد چه برسد به کشور / راز سوی دیگه رئیس جمهوری هم که ادعای خدایی کند و چارچوبهای قانونی را قبول نداشته باشد و مردم را دعوت به خودش نماید از اولی خطرناک تر است/ باید پا به کار بود و کار را برای خدا و مردم انجام داد/ عاقل ها و بی غرض ها این حرف من را قبول دارن/ آن هم که در دلش مرضی هست خیلی نمی پسنده .....

  • سید هرندی
    0

    دولت حضرت آیت الله العظمی دکتر سید رئیسی دامت برکاته، بهترین دولت در جهان است و تمام مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ولایت مدار ایران حل خواهد شد و مردم در رفاه و آسایش و خوشی زندگی کرد.چند روز صبر کنید.

    نظرات شما -
    • کلاغ پر
      0

      بزک نمیر ..........

  • كارگر
    0

    از نهار پيداست شام چيه!!!!بيچاره مردم،،شايدتاهشت سال اينده خيلي ها نباشند،خيلي ها پيرميشند،،خيلي ها داراييشان يك شبه ازدست ميرود. و خيلي ها هم ازاين موقعيت چپاول بيشتري ميكنندوكيفت اقامتشان را دركشورهاي اروپايي بهبودميبخشند،،براستي كه عمرمان چه بي حاصل رو به گذر است

    نظرات شما -
    • رضا سان
      0

      کارگر. قایقی باید ساخت.......بدبختی جائیم راه مون نمی دند.از فکر قایق بیائیم بیرون.......افغانستان هم از شانس......گرفتار طالبان شده وگرنه میرفتیم هرات

  • ناشناس
    0

    قالیباف شعارهایش توجه کنید معیشت مردم خط قرمز ماست چه شد همه چیز گرانتر شد دولت گردن کلفت تر،اژه ای عملٱ کاردان وبا تجربه نشان داده با دیدارهای مردمی که انجام میدهد وبا نشست های تخصصی وجرم زدایی شاید بتواند موفق عمل کند، رییسی بعد از انتخاب عملٱ کاری نکرده گه شاخص برای شروع به کار داشته باشد وکسی هم از ایشان بهانه جویی را نمی پذیرد چون به تمام مشکلات آگاه بوده باید منتظر سه ماه آینده ماند

  • ایرانی آباد و آزاد
    0

    همه دنبال قدرت و پست و سمت بالاتر و مسائل شخصی خود هستند( مثل نمایندگان مجلس اقلیتی و فرمایشی و به اصطلاح انقلابی!!!) و هیچکدام در فکر خدمت به مردم و اعتلای کشور نیستند و به این فکر نمی کنند که در جایگاه فعلی که هستند اگر قصد و نیت خدمت باشد حتما خیلی کارها می توانند به مردم انجام دهند .عین خود رئیسی منصوب که قبلش در آستان قدس خدمات فراوانی می توانست انجام دهد ولی اومد به قوه قضائیه و از آنجا عطش قدرت سیرابش نکرد و آمد قوه مجریه که با فساد مبارزه کند !!!!!

  • طهماسبی
    0

    فقط خواهشا بعدا نگید این اقا‌ با ما نبود ‌‌مثل احمدی نژاد کلا حاشا کنید

    نظرات شما -
    • رضا سان
      0

      راستی چرا؟همه روسای جمهور قبلی از خطه کویر است( سرخه_ گرمسار_ یزد_ رفسنجان_خراسان_ وآخری هم دوباره خراسان)چرا از بلاد دیگر نه؟؟؟؟

  • ط
    0

    قطعا وضع کشور و ملت خوب خواهد شد خدا لعنت کند تدبیر و امیدی ها را که ۸ سال گدشته خون ملت را درون شیشه کردند..

  • 0

    فقط کافیست به قالیباف و دار و دسته اش میدان دهید تا بدبخت شوید.

  • قاسم
    0

    رای ندادن مردم حکایتها دارد.ایشان نمیباید کاندید میشد.

  • امیر1
    0

    متاسفانه. خیلی معذرت می خواهم .بوی حلوایی اقتصاد ایران میآید و این کار با حسن و رئیسی یا امثال اینها درست شدنی نیست خانه از پای بست ویران است .حقیقت تلخ.

  • مجید
    0

    وقتی هر چیزی مثل گوشت و مرغ و ماهی ومیوه تویخچالتون میگذارید وهمه فاسد میشه.... عزیزان یخچالتون خرابه هر رئیس جمهوری میاد آخرش میگن خراب بوده فاسد بوده خائن بوده آیا واقعا همه رئیس جمهور ها خراب بودن؟!!!!!!!

    نظرات شما -
    • حمید
      0

      درسته باید یخچالمونو تعمیر کنیم

  • مهرداد سربندی
    0

    از دوران احمدی نژاد هم بدتر می شود. زیرا احمدی نژاد وقتی متوجه شد اصولگرایان چقدر انحصار طلب هستند از آنها زاویه گرفت و سنگ خودش و وابستگان خودش را به سینه زد. اما حالا زاویه دار شدن هر کدام از این جماعت امکان ندارد زیرا همه با هم بر سر یک سفره هستند. رسانه های وابسته مثل همین خبر فوری هم هر جا که زاویه ای باشد با چهار تا خبر دروغ زاویه را رفو می کند و تا مردم متوجه نشوند. چقدر این رسانه بدبختند که قلمشان در خدمت انحصار است. همین خبر فوری بیچاره. وقتی ذوالنوری چرت و پرت گفت و گناه تحریمها را به گردن روحانی انداخت من مفصل جوابش را نوشتم و دروغش را بر ملا کردم اما خبر فوری که غلام حلقه به گوش جریان انحصار است نظر مرا نمایش نداد. خبر فوری در جهت تبلیغ برای انجمن حجتیه با عضو قدیمی این انجمن گفتگو می کند و مطالب را با آب و تاب زیاد می نویسد اما من که در مورداین خیانت خبر فوری نظر میدهم نظرم را نمایش نمیدهند. خبر فوری روشنفکر نیست شبه روشنفکر ی در خدمت زور و زر و تزویر است. قلمش متعهد نیست. وابسته است. آزادگی ندارد محتاج جریان انحصار است.

  • ناشناس
    0

    ترامپ فقطمیتوانست دهن اینهات را سرویس کند و به زانو درشون بیاره مردم دیکه توان ندارنند امان از اون روزی کی گشنه بلند شود موشک موتو سوار هیچی حالیش نخواهد بود خیلی مردم را زجر دادن از اول انقلاب تا حال از این بدترهم خواهد شد این وضع لجنبار کل مسولین کشور گرانی بیداد کرده ولی همه نشستن دارن نگاه می کنند زندگی مردم نابود شده همه دارن نگاه می کنند زجر کشیدن ئمردم را تماتشا می کنند فقر زندگی مردم را برداشته همه کل مسولین دارن تماشا می می می کنند دسته دسته یه زیر خاک دارن میرن کل مسولین دارن تماشا می کنند جان مردم دیکه بد جور به لب رسیده خون چشم مرردم و جوانان را گرفته دیکه تحمل تمام شد خدا لعنت کند همتان را ای بی رحمها جنایتکارهخا دروغگوها ستم گران خیانتکارها به مردم و زندگی مردم هرروز بدتر از دیروز هرسال بدتر سال گذشته این چه انقلابی بود قدیمیها کردن ناشکری کردن که این بالاها دارن سرمان میارن هیچ کس نسیت به داده مردم برسه جز خوده مردم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها