آرایش شورای نگهبان تغییر کرد؛ یک فقیه و یک حقوقدان از شورا رفتند

همزمان با کناره گیری آیت الله آملی لاریجانی و انتصاب جدید رهبر انقلاب برای عضو فقیه شورای نگهبان، محمد دهقان هم با استعفای خود باعث شد تا این شورا آرایش جدیدی به خود بگیرد.

آرایش شورای نگهبان تغییر کرد؛ یک فقیه و یک حقوقدان از شورا رفتند

عصر شنبه۱۳ شهریور به ‌دنبال کناره‌گیری آیت‌الله آملی لاریجانی از عضویت شورای نگهبان،حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب در حکمی، حجت‌الاسلام‌ احمد حسینی‌خراسان را به عضویت شورای نگهبان منصوب کردند. با کناره‌گیری آملی لاریجانی، حالا خراسانی به عنوان هشتمین عضو جدید این شورا در دوره هفتم انتخاب شده است.

چرا آملی لاریجانی کنار رفت؟

پیش از دوماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، می گذرد. انتخاباتی که پیش از گذشته عملکرد شورای نگهبان را مورد نقد و بررسی قرار داده تا جایی که حتی آیت الله صادق آملی لاریجانی هم سکوت خود را شکست و لب به اعتراض گشود.

او که عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان در ۱۰ روز جلسات بررسی پرونده کاندیداها حضور داشت و درپی حذف چهره های سیاسی چون علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و ... در اقدامی عجیب پرده از پشت پرده تصمیمات عجیب شورای نگهبان در ردصلاحیت چهره های شاخص برداشت و در یک رشته توئیتی نوشت:« از اولین حضور این‌جانب در شورای‌ نگهبان در سال ۱۳۸۰، قریب به بیست سال می‌گذرد. در تمام این مدت، از شورای نگهبان دفاع کرده‌ام، حتی در سال‌هایی که در قوه قضاییه بودم؛ اما هیچ گاه تصمیمات شورا را تا این حد غیر قابل دفاع نیافته‌ام؛ چه در تأیید صلاحیت‌ها و چه در عدم احراز صلاحیت‌ها.»

این اعتراضات تا جایی پیش رفت که آملی لاریجانی نه تنها اعتبار نامه سید ابراهیم رئیسی را امضا نکرد؛ بلکه در مراسم تحلیف وی نیز حاضر نشد. بر همین اساس، در دو ماه گذشته شایعاتی در برخی محافل سیاسی درباره برکناری او از عضویت در شورای نگهبان مطرح شده بود؛ اما حکم رهبر انقلاب برای احمد حسینی‌خراسانی به این شایعات پایان داد. در این متن آشکار شد که آملی لاریجانی نامه استعفای خود را خطاب به رهبر انقلاب ارسال کرده و ایشان هم با آن موافقت کرده‌اند.

آرایش شورای نگهبان تغییر کرد؛ آملی لاریجانی معترض شد و رفت حقوقدانی که به پاستور رفت

نماینده مردم طرقبه در مجلس دهم بود که با رای بالای بهارستان نشین ها راهی شورای نگهبان شد. شاید آن روز که خانه ملتی ها، محمد دهقان را روانه این شورا کردند، کسی فکرش را هم نمی کرد که دو ساله بعد در شهریور 1400، با حکم سید ابراهیم رئیسی به سمت معاون حقوقی رئیس جمهور منصوب شود.

به گفته سخنگوی شورای نگهبان، دهقان به دلیل آنکه نمی تواند همزمان هم عضو این شورا باشد و هم مشغول کار در دولت، استعفای خود را به شورا ارائه کرده است؛ اما هنوز خبری از جایگزین وی نیست و نگاه ها به تصمیم رئیس قوه قضاییه است تا مشخص شود مُهر حقوق دانی شورای نگهبان این بار به نام چه کسی زده می شود.

کدخدایی رفت، طحان نظیف آمد

چهل و یک سال از برپا شدن خیمه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد و ۲۶ تیر ماه نیز در تقویم ایران به نام این شورا نام گرفته شده است. بر اساس آئین نامه داخلی شورای نگهبان، انتخابات هیئت رئیسه این شورا هر ساله برگزار و طی آن هیئت رئیسه جدید برای فعالیت یک ساله انتخاب می‌شوند.

برهمین اساس، در انتخابات تیرماه شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی که رکورددار سخنگویی شورای نگهبان است، از سمت خود خداحافظی کرد تا جای خود را به هادی طحان نظیف، همکار دهه شصتی خود بدهد. کدخدایی که به سبب توئیت ها و دفاعیاتش از عملکرد شورا در سال های اخیر حسابی جنجال برانگیز شده بود، پس از پایان مسئولیتش در این سمت در یادداشتی نوشت:« با تحولات ۱۳۸۴ قرعه فال سخنگویی به نام این حقیر کم تجربه افتاد که البته تلاش کردم با توکل بر خدای بزرگ آنچه شایسته این نهاد بوده است را بیان کنم و هماره از او هدایت می‌خواستم تا ره گم نکنم و بگویم آنچه را او مقدر کرده است. اگر چه انسان مصون از خطا نیست، اما تلاش داشتم در این سال‌ها کمتر به خطا روم و یا حدیث دل بگویم چرا که مسئولیتی خطیر از سوی اعضا محترم بر عهده داشتم. حتی آنجا که نظر من مخالف نظر اکثریت بود تلاش می‌کردم نظر شورا را به تمامه دفاع کنم و نظر خود را دخالت ندهم.»

حال با توجه به تغییرات اخیر و لزوم تعیین نفرات جدید و بالتبع تغییر فضای داخلی شورای نگهبان در سایه جابجایی افراد به نظر می رسد افکار عمومی در انتظار عملکرد این شورا در روزهای آینده خواهد بود تا معلوم شود که حضور نفرات جدید چه تاثیری بر این نهاد انقلابی دارد.

منبع: خبرآنلاین

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 25
  • سید
    0

    خر همان خر است پالانها فرق کرده.

  • دوست
    0

    فیلتر شورای نگهبان یعنی حذف مدیران نخبه کشور که شورای نگهبان از،آنها خوشش نمی آید

  • ناشناس
    0

    دارن کم کم جمهوریت رو کامل برمیدارند مبخوان عمارت اسلامی به پا کنند

  • 111
    0

    آقای لاریجانی بیزحمت از مصلت نظام هم اسعفا بده

  • ماس موسیر
    0

    بوس سرتون اقای لاریجانی

    نظرات شما -
    • مهدی
      0

      آفرین به آقای لاریجانی این چه مملکتی همش از خودشون تایید صلاحیت کردن هر که دلشون خاست نشوندن تخت

  • هفت لنگ بختیاری
    0

    ایت الله لاریجانی پایه اصلی نظام است.از برکات انقلاب است.من شخصا با ایشون کار کردم.در ورامین زمین های زیادی را به مردم‌واگذار کردند.خدا ازشون‌راضی باشند

    نظرات شما -
    • کیوان
      0

      بزرگوار دلیل کینه املی لاریجانی از رییسی اینه که در موضوع طبری رسواش کرد چندین سال معاونش بود زیر گوشش دزدی میکرد مگه میشه نفهمه ، برادران دالتون توی این مملکت فقط خوردند و چاپیدند ناراحت اینه که چرا برادر مفت خورش که ننگنامه رو توی 20 دقیقه تصویب کرد و تمام و کمال با روحانی همکاری کرد درحالی که اون نماینده ملت بود تایید نشد.

    • وحید بختیار
      0

      اسم جعلی،من خودم بختیاریم...

    • ناشناس
      0

      مگه از جیب باباش داده زمین مفت افتاده بوده فقط یه دستور داده تازه اونم اگه تهش بری میبینه نصف از همون مردمی که زمین گرفتن از فک و فامیلای خودش بودن

  • بیکار
    0

    خدا رو شکر که همه جا داره یکدست میشه مجلس. شورای نگهبان ریاست جمهوری و...همه جا

  • به هفت لنگ پلاستیکی
    0

    برکت انقلاب ارزونی تو ابله و امثال تو،من یکی از این برکات نمیخام، تو همشو بردار واسه خودت

  • متال
    0

    حالم از همشون به هم میخوره

  • حسنی
    0

    : تا معلوم شود که حضور نفرات جدید چه تاثیری بر این نهاد انقلابی دارد. این تغییرات هیچ تاثیری نخواهد داشت . خیالت راحت .

  • به کیوان
    0

    کیوان خان .... اگر هر کدوم از اینها با خاوری منصوری -تبری -خالی باف -شریفی - مرتضوی - زنجانی اووووووه ارتباط داشته باشه کنار گیری کنه که کلا مملکت باید تعطیل بشه

  • مجید
    0

    خدا را شکر شر یکی از دالتون ها کم شد

  • ناشناس
    0

    حالا حکم رئیسی رو امضا نکرد چی شد گفتن لازم نیست امضا بشه و عوضش کردن .

  • نان مسکن ازادی
    0

    همه مثل هم هستند.هیچ اصلاح گری که نماینده افکار عمومی باشد به این شورا راه نخواهد یافت،چرا که ساختار قدرت سخت ثابت است و بالتبع افراد همفکر خودش را انتخاب می کند بدون توجه به اراده و خواست عمومی مردم.به نظرم این اعضا بایستی بصورت مستقیم از سوی مردم انتخاب شوند ،چون قدرت این نهاد از همه از جمله رییس جمهور و مجلس هزار برابر بیشتر است.البته بدون نظارت استصوابی و تنها اراده ملت اصل باشد نه اراده نهادهای قدرت و ثروت‌های امید پیروزی حق بر باطل

  • بحث نکن
    0

    ▌▐ حالا دیگه لاریجانی ، جهانگیری و . . . شدن چهره های شاخص سیاست !!!!!!!!!!!!!!! ⊙_☉ ▌▐وطن فروشی ، خیانت ، نادانی و نفهمی دردی است که فرد مبتلاع به آن را نمی کشد بلکه اطرافیان را دق مرگ می کند . . .

  • ح آ
    0

    قوه قضائیه رو به گند کشید اگه عرضه داشت کشور رو اینجور به فساد نمیکشید

  • سوما
    0

    یه انگلیسی دیگه رفت

    نظرات شما -
    • ایرانی آباد و آزاد
      0

      انگلیسی بود ؟؟؟؟ چرا منصوب شد؟؟؟ چرا در شورای نگهبان حکم گرفت؟ چرا رئیس مصلحت نظام شد ؟ چرا؟ چرا ؟

  • به بحث نکن
    0

    این صفاتی که نام بردی چقدر به شوهرت سعید محمد میخوره عزیزم، معلومه خیلی خوب میشناسیش، مخصوصا نادانی و نفهمی رو خوب اومدی

  • اتل متل
    0

    احسنت به اون کسی که با درایت و بصیرت آملی لاریجانی رو به قاضی القضاتی منصوب و معزول کرد، گفتم چرا من شهید نمیشم؟باید این ره به من بگی، یه نگاهی به من کرد و گفت راهکارش اشششکه، اشکه اشکه، زیر بارون گریه کردم تا تو اشکامو نبینی، من دلم مال خودم نیست تو گرفتیش به اسیری

  • ط.ش
    0

    دربزنگاهها مشخص میشه که چه کسی برای خداکارمیکنه وفقط قصدش خدمت هست وبس.... ومشخص میشه تشنگان قدرتن یاخدمتن حرف باعمل خیییلی فاصله س.......

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها